Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha valamicskét olcsóbb, viszont fogalmam nincs, hogy milyen, próbálkozzon, akinek hat anyja van . Szerintem .Egy szöghajtás ahhoz drága, hogy némileg olcsóbbért KIPRÓBÁLJAM, tényleg jó-e .
Azért ott kérdéses, hogy KITŐL van RATIOPARTS akármi, mert akárkinek nem adnak, a "partner" meg ugye sokféle ... Én pl damilt használok, a Ratiopartstól, de amennyiért hozzájutok, szerintem kifejezetten NEM olcsó. Viszont jó. Bár próbálgatok Agroforgból aluoxidost, ami SOKKAL olcsóbb, és úgy néz ki, nem rosszabb, vagy nem sokkal .
Szöghajtásfejet nagyon jó áron lehet venni a ratioparts-tól is. Ha bemegy az ember a web oldalukra www.ratioparts.com és a magyar zászlóra rákattint akkor nagyon sokminden magyarul is olvasható a keresés oldalon a cimszó alatt be kell írni, hogy szöghajtásfej, vagy a megrendelési számhoz a 6-633 számot és akkor ott meg lehet nézni. A beszerzése sem gond mert több száz ratioparts partner van Magyarországon tudomásom szerint.
Ez egy szép hosszú történet,de elég annyi hozzá,hogy használtan vette 60 rugóért(!) és volt egy kis hangja a szöghajtásnak és vett hozzá egy újat de még nem cserélte ki,mert hajtja a gyárit míg szét nem esik.Szóval nem kezdő kaszás,mert van neki egy 165r-je meg egy 265 r-je is plusz még egy 240 r is van(ha megvan még),de azóta a koma a kedvenc.Egyszerűen nem értem miért:-)))) Már többször mondtam neki hogy írjon ide a fórumra mert egy csomó gépe van meg egy csomó tapasztalata is,de valamiért nem akar.Viszont mindig olvassa. Szóval lényeg hogy bejött neki a gép.
én meg "filmbuzi" vagyok, akció, horror jöhet minden mennyiségben, 5.1-ben;) ezért szeretnék már egy jó kis tv-t, ne a pc-n kelljen nézni, hanem ágyból, fekve.
Lehúztam a bufinál, egy moziban 1 év 11 hónapot, engem már nem csigáznak fel a filmek, persze azért néha, héba-hóba megnézeik 1-et...
Sokszor kontrollozni kellett a filmeket és a dögunalmas 2-3 órás művész filmek szinte öngyilkos állapotba vittek... :-) a moziünnepről, amikor a sok paraszt mozizni akar mert occsó, már ne is beszéljünk, arról meg már végképp, hogy van egy csomó mozi, ahol amúgy is lehet pár száz forintért mozizni....
persze azért van itthon egy fasza 5.1-es hangfalszettem, mert a mozis meló után hiányzott a hanghatás, a szomszédaim viszont nem szeretik... :-))
Viszont! a főalkatrészek baromi drágák, egy olcsóbb márkánál akár megérheti új gépet venni vmennyivel többért, viszont a stihlnél javítani kell, hiszen az új gép is eleve rohadt drága..., így a régin elég sokat buk az ember.
mennyibe kerül egy ipari stihl kaszába a szöghajtás?