Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 591
Érden van ADSL, valóban. Az 5-ből 2 telefonközpont közelében... Kábelnet is van, 1 azaz egy területen. De látom, Érden mindenkinek megoldott a rendes net, csak én vagyok kénytelen marha nagy telefonszámlát csinálni a netért.
Előzmény: Moonclown (586)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.04 0 0 590
Este hazaertunk, 20 centi friss ho. Ellapatoltuk. 21h korul megjelent a hotolo traktor. Szerintem kifigyeli h mikor vagyok keszen es csak utana jon. :)
vm Creative Commons License 2003.02.04 0 0 589
OFF

Tamás!

Remélem olvasod, mert megint döglödik a hivatali mailod, jelentkezz be a másikra, oda irtam!

M.

Előzmény: TamasS (585)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.04 0 0 588
Dobtam nekik mailt, azt valaszoltak, h majd keresnek. ;)
Előzmény: Árpi (581)
andzsin Creative Commons License 2003.02.04 0 0 587
A szolgáltatások valóban fel fognak menni, a többiben nincs igazad. A benzin Ausztriában olcsóbb. Az élelmiszerej döntő része olcsóbb, ezt saját tapasztalatom is megerősíti, mivel minden évben Bajorországban nyaralunk. A műszaki cikkekről és a sportruházatról nem is beszélve. Példálódzok: láttam olyan Marantz asztali cd írót és cd-lejátszót egyben, ami 40000ft volt átszámítva, nálunk ez kb. a háromszorosa. De ez van bármely műszaki cikknél. Nike Air? 11000ft átszámítva, ugyanez Pesten min. 18000, ahogy a kirakatokat nézegettem.
És nem a mi fizetésünket kell a kinti árakra átszámítani, hanem arányaiban kell nézni.
Autó: Toyota Corolla új: 15000 euro. (Átlagfizetés 2-3000euro)
Itthon: 3.300.000 (Átlagfizetés 90000netto)

Tessék szorozni!

Előzmény: Moonclown (576)
Moonclown Creative Commons License 2003.02.04 0 0 586
Hát ha állandó lakásnak veszed akkor azér tén még várnék azzal a környékkel.Ott már elhiszem hogy 2-3 km egy bolt:)

Lejárót nem építenek mert nincs miért.A teljes körgyűrű amit terveznek se holnap lesz.

Ha nem titok mennyiért vesztegetnek ott egy telket?

Nekem a mikrohullámú nettel nem voltak jó tapasztalataim.Érden van ADSL, de hogy pontosan ki intézi és hogy megy azt nem tudom.Ha jól tudom akkor talán már a kábeles net is használható de ez nem tuti.

Előzmény: TamasS (585)
TamasS Creative Commons License 2003.02.04 0 0 585
A telek az autopalya deli oldalanal van a Visegradi-M7-Kohalmi haromszogben... a terkep szerint egyetlen odajutasi lehetoseg eszak felol az M7 felett (mivel van ott egy feluljaro)

De az online terkep ezen resze jelsz, hogy van egy ut a Frakno es a Visegradi utca kozott a völgy mellett... Szerintetek jarhato az az ut szemelyautoval? Mert akkor nem a Parkvaroson keresztul kellene megkozeliteni, talan egyszerubb volna...

Előzmény: TamasS (584)
TamasS Creative Commons License 2003.02.04 0 0 584
Igen, nekem is megvolt ez az erzesem... ugyanis van ott egy telek (nagyon jo helyen es nagy is, mert dupla), de eljutni egyszeruen lehetetlen a rengeteg foldut miatt. Az ingatlanos srac kapacitalt, hogy jo vetel, mert nemsokara lesz lehajto... De nekem is fenntartasaim vannak...
Előzmény: kulcsarg (579)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.04 0 0 583
En reggel indulas elott 5 perccel sepertem el, de mar mire elindultunk, ujra rahavazott! 2 ora volt az ut Pestre, az M7 all, a Karolina, a Budaorsi all, a belvaros meg tok ures mert nem tudnak bejutni az autok.
Előzmény: nikonaprofi (582)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 582
Behavaztunk megint rendesen ! Reggel már lapátoltam egy órácskát, de mire hazaérek, nyoma sem lesz a munkámnak.
Árpi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 581
Az előbb kimaradt:
Tétény Net
Árpi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 580
Bemásolok ide egy másik fórumon tett hozzászólást, hiszen itt most az érdekeink nagyon közösek.

"Sziasztok!

Azon érdi és diósdi neteseket keresem, akik még híjján vannak az állandó szélessávnak. A Tétény Net (www.tetenynet.hu) szívesen továbbmegy Érd felé is. Ehhez kell a helyiek segítsége is. Meg kell találnunk az ideális átjátszót. Kérem akit érdekel a téma keressen meg e-mailben: slapic@teteny.hu."

A helyzet a következő:
Érden gyakorlatilag semmit nem tudni arról, mikor merre fejleszt a matáv, lesz-e valahol kábelnet bővítés belátható időn belül, és átadják-e valah a tavaly november elejére igért telefonközpontokban az ADSL-t. A Slapic nickű srác a Tétény Netben általam nem pontosan ismert módon, de erősen közvetlenül érdekelt. Szaktudásáról csak annyit, hogy évekkel ezelőtt meglehetősen nagy segítséget nyújtottak nekem a CHIP újságba írt cikkei Linux ügyekben. Vagyis a környékbeli eddigi mikrós lehetőségek közül a Tétény Net tünik számomra a legjobbnak, pontosabban ők az eddigi egyetlen, akikről el tudom hinni, hogy valóban jól használható szolgáltatást nyújtanának itt is.
A mikrós szolgáltatás náluk olcsóbb, és feltöltés irányban lényegesen gyorsabb is (letöltés ugyanaz, mint az olcsóbbik ADSL-nél), mint az axeleros ADSL, sőt, azt hiszem, bármelyik ADSL-en szolgáltató céggel felveszik a versenyt az áraik. Különösen versenyképesek persze ott, ahol ADSL várhatóan még sokáig nem lesz (a telefonközponttól nagyobb távolságokra). A mikrós net megbízhatósága lényegében nem rosszabb, mint a vezetékes eléréseké, ha jól van kiépítve, csak a nagyon rendkívül körülmények zavarhatják meg.
A Tétény Net, mint nevük is mutatja, jelenleg Nagytétényben rendelkezik egy központi antennával. Én pedig Érd közepén (Radnai u. felső vége) egy kiemelkedő ponton lévő telekkel (házzal). (Annyira magasan vagyok, hogy a Holdat is ülve nyalom ( :o)) ), de a Széchenyi hegyi tévéantenna kb. felét látom még a házam ajtajából is, az Anna hegy fölött átnézve.) Érd háztetőinek túlnyomó részét látom, vagyis mikrós szolgáltatásra kifejezetten jó esélyt lenne tőlünk. A gond csak az, hogy idáig még el kellene jutnia a jelnek, ugyanis épp Tétény felé van egy csúnya takarás, a Kutyavári út környékén lévő dombvonulat. Vagyis ha találnánk olyat, akinek azon a gerincen van telke és háza, és szívesen netezne ő is mikrohullámon, valamint meg lehetne vele egyezni egy átjátszó létesítésében (amely feltételei közül talán a leglényegesebb az átjátszó energiaellátása és a megfelelő védelem az időjárás és egyéb kártevők ellen pár elektronikának), akkor Érden gyönyörűen meg lehetne oldani a mikrós net elérést (én ugyanis úgy néz ki, bennelennék egy másik átjátszó létesítésében, ahonnan melesleg akár Tárnokra is közvetlenül lehetne sugározni). A Tétény Net szerint 30-40 előfizetőnél már megérheti nekik a terjeszkedés.
Kérem tehát, akinek van lehetősége, segítsen!

kulcsarg Creative Commons License 2003.02.03 0 0 579
Szerintem a kedves ingatlanbrókerek hintik el a naiv embereknek, hogy lesz lejáró.
Legalább nagyon szakítanak a most még "olcsó" telkeken.
Előzmény: TamasS (537)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 578
Bezzeg nekem a múlt héten a HVG-t a mai napig nem hozta !!!!! :-((((((
Előzmény: cs_geza (577)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.03 0 0 577
Emlekeztek meg a postas temara? Na ezzel kapcsolatban: vasarnap delelott barkacsolok a garazsban (tavtarto gyurut faragtam a kapupant ala, a jeg felnyomta ui a betont es nem nyilott a kapu), egyszercsak a postas motorjanak jellegzetes berrego hangjat hallom, majd megjelenik, levelet hoz majd' mindenkinek, ahogy lattam. Szvsz egesz heten nem volt (legalabbis mi nem kaptunk semmit), es vasarnap hozta a heti leveladagot!
Moonclown Creative Commons License 2003.02.03 0 0 576
Megnyugtatlak, fel fog menni mindennek az ára.Ugyanis a szolgáltatások még mindig olcsóbbak nálunk.Mert ugye vmi.-ből meg kell venniük az amugy részben valóban olcsóbb cuccokat.

Egyébként a Napló egy kicsit erősen el volt túlozva.Javaslom valakinek az itthoni fizetéséből próbáljon meg Ausztriában vagy bármelyik Unios országban megélni, ugyanugy.Nem fog menni.

Az összehasonlítás nem volt reális, mert csak hasonló cikkeket vettek nem mindent ugyanolyat.Akkor akadtam ki amikor sorolta vettek sajtot,vörösbort,mosóport.Na de vörösbort kapok 300-ért is meg 300.000-ért is.

Előzmény: andzsin (574)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 575
>Ha már offoltok, akkor én is:)

Érdiek klubjában érdiek beszélgetnek, mitől lenne off ? :-)))))

andzsin Creative Commons License 2003.02.03 0 0 574
Ha már offoltok, akkor én is:)
Az hagyján, hogy tényleg olcsóbbak Európában a mindenféle árucikkek (sok hülye meg azért ordítozik, hogy hogy fel fog menni mindennek az ára, ha belépünk), de a naygobb baj az, hogy az olcsó dolgokat sokkal több pénzből veszik meg. A Naplóban a múltkor egy buszsofőr-ápolónő házaspárt is bemutattak, 13 éve élnek Ausztriában, eredménye: a manus Mercivel, az asszonyka Toyotával jár, van két lakásuk, itten nálunk meg egy telkük és egy házuk, és egyébként köszönik jól vannak. Naennyit az életszínvonalról és minden egyébről.

A linket köszönöm.

nikonaprofi Creative Commons License 2003.01.31 0 0 573
Igaz, hogy 1995-ben volt, de én vásároltam az "itthoni" Metro kártyámmal Graz-ban, sőt 1998-ban Frankfurtban is működött. Azóta változtak a szabályok? Évek óta nem vásároltam ott én sem, élt bennem a "drága nyugat" érzete. mostanában viszont nagyon kellemes bevásárlásokat ejtettünk meg Pozsonyban. Ott kb. 30 %-kal olcsóbbak az árak, de néhány élelmiszer esetén még negyobb a különbség. Tejet pl. decemberben 95 Ft-ért vettünk.
Előzmény: babydevil (572)
babydevil Creative Commons License 2003.01.31 0 0 572
Szia KTa!
Itthoni metro kártyával ott nem lehet vásárolni. Ott helyben kiállitanak egy "kinti" kártyát, ha viszed a vállalkozói igazolványt, vagy birósági cégbejegyzést és az itthoni metro kártyát. Nézik, hogy az útlevélben szereplő név azonos-e a cégadatokban szereplővel. Egyébként mi nem voltunk még ott, ez lenne az első vásárlásunk a kinti áruházban. Egyik barátnőm jár ki oda 1-2 havonta,az egész háztartásra,családra ott vásárol, az itthoni árakhoz képest van amit felennyiért vesz (mosópor,kávé,pipere dolgok,márkásabb italok,sajt...).Eléggé "felböszitett" a 9,5 eurós (2500 forint kb) bőr-bundabéléses csizmájával, amit kint vett az aznapi akciós termékek közt, itthon ugyanez 10-15-20 ezer forint.
Én is kértem tőle pár dolgot, esküszöm pont feleannyiba kerültek, mint itthon.7 dl-s Jagermeister 9 euro volt, itthon ugyanez az Auchanban 3990.forint(bár lehet, hogy ez a 0,5 l-es ára és a 7 dl-es 5990 volt).Úgyhogy ilyen dolgok miatt gondoltam arra, hogy benézzünk oda. Bár a múltkor a tv-ben is volt valami műsor, ahol ez volt a téma. Azt nem tudom, hogy milyen áruházakban vásároltak, de az itthoni/kinti vásárlás eredményének összehasonlitása az lett, hogy kint összesen 7000 forinttal kevesebbe kerültek ugyanazok a dolgok.Azért ez sem semmi. Úgysem jártam Bécsben még soha igy vásárlási céllal, kiváncsi leszek, mennyire jön be.

Előzmény: KTa (563)
babydevil Creative Commons License 2003.01.31 0 0 571
www.orchideen.at
Előzmény: andzsin (569)
rrroka Creative Commons License 2003.01.31 0 0 570
Jajj még nem is meséltem milyen észkombájnok vannak az utcánkba (Berzsenyi)! Ugye szépen leaszfaltozták,tényleg királyra,miitudomén 10milláért kb, erre a lakóparkos csóka még vmit be akart kötni ami az út túloldalán volt és zsutty szépen felbontották keresztbe az egyhónapos utat. de aztán földdel szépen viszatömték a lukat, nem kispályáztak! gondolom otthon meg papírpénzzel fűtenek illetve drótkefévelmossák a csillivilli új verdát...
andzsin Creative Commons License 2003.01.31 0 0 569
Igazából jól bele kéne kapaszkodni az önkormányzati törvénybe, amely szerint a helyi önkormányzat feladata az utak karbantartása. Egy próbapert kellene indítani, talán megérné. Ehhez viszont tényleg több ember kell, autókkal, számlákkal, javításokkal..stb. és rengeteg fotó az érdi állapotokról, talán lehetne mit kezdeni.

A központban lesz az új rendőrkapitányság és a városi bíróság épülete is.

Az orchidea kiállításról lehet még valami többet tudni, valami weblapjuk nincsen?

cs_geza Creative Commons License 2003.01.30 0 0 568
Az enyem nem 3 evesen pusztult meg, hanem mar 7 eves volt, es ebbol volt 3 erdi foldut jarassal sulyosbitva.
Előzmény: nikonaprofi (567)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.01.30 0 0 567
Az Astrán két év után nekem az egyik első rugóm tört el. A Zafira ősszel lesz három éves, jelenleg még bírja. Amúgy nem tudom, ha valami tökös ügyvéd ráfeszülne a dologra, mi sülne ki belőle. Szerintem érdi károsultak százait lehetne szembeállítani az önkormányzati rosszul kezelt utakkal. Ha pl. Bp-en igazolom, hogy egy kátyú tönkre tette a kocsit, fizetnek. Itt vajon mi a helyzet???
Előzmény: cs_geza (566)
cs_geza Creative Commons License 2003.01.30 0 0 566
A suzuki teleszkopjai 3 erdi evet birtak, cserelni kellett (meg egy evet eljarkalt volna, de mar erzodott h haldoklik). Pedig olyan ovatosan igyexem jarni a rossz utakon... Szerencsere mas baja meg nincs.
Előzmény: babydevil (561)
cs_geza Creative Commons License 2003.01.30 0 0 565
"És itt jönnek a gondok, mi alapján döntsek szakértelem hiányában?"
Pontosan emiatt kell (kotelezo) felvenni minden epitkezeshez egy epitesvezetot, aki felugyeli az egesz epitkezes szabalyszeruseget. Ez az ember a te bizalmasod, a te erdekeid kepviseloje az egesz haz epitese soran, azaz a kivalasztasanal ne az ar, hanem a szakmai hozzaertese es a hozzad valo lojalitasa legyen az elsodleges szempont.
Előzmény: babydevil (559)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.01.30 0 0 564
"....Érden is előbb utóbb elindul majd a rendezkedés, a központot is túrni fogják a nyártól, ahogy az éedi újságban olvastam, meg már elkezdhetnék Parkváros rendezését is..."

A központról mit hallottál? Csak a szokásos, amit már vagy 15 éve mondanak, vagy valami konkrét dolog is van készülőben?

KTa Creative Commons License 2003.01.30 0 0 563
Köszönöm szépen a szíves invitálást, szívesen elmennék Veletek az orcidea kiállításra. A Metróba is bemehetünk. Az itthoni kártyával ott is lehet vásárolni?
Előzmény: babydevil (559)
Árpi Creative Commons License 2003.01.29 0 0 562
Csuda tudja, én inkább a Corában vásárolok. Kb. ugyanannyira van, mint a "városközpont", és ha csak egy guriga Trappistát vennék is, már megtakarítottam a benzinköltséget, ha a közeli kis bolt áraiból indulok ki. Ja, és egy dologért a kiskosaras pénztárnál ritkán kell sorbaállni.
(Valamint a többi boltban legtöbbször csak tejcsokis pirosmogyoróst kapni. :o)) )
Előzmény: babydevil (554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!