Két kimenetele lehet az MM kísérletnek az ISS-en. (persze, ha nem csalnak).
1. Beigazolódik Einstein elmélete, és lesz legalább egyetlen egy kísérleti bizonyíték. Ez nem valószínű, hiszen ha 120 év alatt nem tudta bizonyítékot elővarázsolni, akkor már nem is fognak.
2. Beigazolódik, hogy a fény sebessége nem ugyanannyi az ISS haladási irányában, mint erre merőleges irányban. Ezzel a fénysebesség einsteini állandósága megbukott az egész relativitáselmélettel együtt.
A harmadik lehetőség, hogy a kínaiak végzik el, és mégnagyobb előnyre tesznek szert a tudományban.
Ennek ellenére van még néhány mérés, amelyben felesleges ismételgetés nélkül, azaz nóvumként lesz igaza. Vagy nem. Mert erre is akadt már példa (EPR paradoxon).
Az origón havonta megjelenő cikksorozat, miszerint Einsteinnek megint igaza van, már kezd kontra produktív lenni. Az emberek már nem kapják fel a fejüket a „szenzáció” láttán.
Most kivételesen nem tapsolok a cikknek. Az elmélet alapján már több, mint száz éve tudható, hogyan telik az idő a Holdon. A gyakorlati mérések várhatóan megerősítik ezt, de arról nem ír a cikk, pedig azt a mérést már az Apollo expedíciók során abszolválták. Azaz 50 évesnél frissebb nóvum nincs, azon kívül, hogy létrehozták a koordinált holdidő szabványt, de az nem megerősítése az elméletnek, hanem alkalmazása.
Éppen neked volt az egyetlen érved az én képességeimmel szemben, hogy csak irigylem a te kreativitásodat, s magam semmi újat nem tudtam létrehozni.
De miután megemlítettem pár találmányomat és publikációmat, most menekülőre fogtad, mert nem tudsz te semmit felmutatni a saját magad produkcióiból. Mert az édeskevés, hogy te századjára is bukásra ítélted a relativitáselméletet, s századjára is "hamarosanra" ígérsz valamiféle állítólagos könyveket.
És ugyan mit beszéljek a relativitáselméletről veled, aki ugyanígy menekülsz a létező legegyszerűbb relativitáselméleti példa megoldása elől is.
Amennyiben a tudományt egy téglafalnak tekintjük, akkor a relativitáselmélet abban a felső sort képezi. Erre lehet rakni a következő sort, de ahhoz fel kell érni odáig. Téged ebben a falrakásban, még culágernek sem vennének fel.:-(