Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Szia nekem is oleo mac 370 t van franko kis gép:) De amire figyelj nagyon oda az a szöghajtásnál a zsír mert nekem gyárilag szinte semmi nem volt benne
Szia nekem is oleo mac 370 t van franko kis gép:) De amire figyelj nagyon oda az a szöghajtásnál a zsír mert nekem gyárilag szinte semmi nem volt benne
A mcculloch 2.210-et nem használtam meg szerintem ez a gép (3325-ös) egy eléggé régi darab lehet amibe azért még tettek anyagot. amúgy így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/view/091003/DSC01312_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091003/DSC01313_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091003/DSC01314_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/091003/DSC01315_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Az extrasint füstöl a stihl hs45-ben afent említett kaszában a 941c-ben és minden gépben amiben használtam, de hálistennek elfogyott.
érdekes amit írsz. Nekem beindítás után füstöl, 1-2-3-4 percig ahogy gondolja. A láncfűrészben viszont mindig füstöl. Legközelebb kipróbálom a makita olajat...
nekem az oleo extrasint nem nagyon jött be, bárhogy kevertem mindig füstölt a gép tőle mint barom, ugyhogy 1 liter után visszapártoltam a prosinthez.Bár az is igaz hogy egy mcculloch elite 3325-öst KELL nyüstölnöm a cégnél, ahozz képest pedig nagyon jól bírja a kiképzést hogy már egy éve van nálam amiből fél évig folyamatosan kb heti 30 órát ment folyamatosan, és már használtan vettem át. A duggattyún már jelentkeznek kopásnyomok de kompresszió az van benne rendesen.
Sógorom tudja frankón megkeverni a benzint... stihl ms260-ba... csak stihl olaj meg minden babona... ő azt állítja nagyon figyel rá... aztán amikor nagyon füstöl, akkor löttyint még egy kis benzint hozzá... báááz.
Az a baj hogy ezt nem én hanem a nagyfejesek döntik el, amugy van benne valami. Az is igaz ha fizetni kell a gépjavításra akkor az az ő zsebéből vándorol ki mivel csak ő használta és tartotta 'karban'. Amúgy a gond az hogy aránylag jól is keres és melette még beleszarik az egészbe.
Anno Stihl fs350 vs munkatárs 0:1 jelenben oleomac bc420t vs munkatárs 0:1 Eddig a munkatársam vezet kettővel a gépekkel szemben. Tegnap vittem szervizbe a 420t-t de szerintem tele van olajos korommal a motor belseje ahogy belenéztem. Majd a szervíz kitakarítja. Csak azt nem tudom mit baszott el a srác hogy igy behalasztotta a gépet. Majd megírom a fejleményeket.
Mindkét gép jó a maga felhasználási területén, de azt nem kell elfelejteni hogy nem egy kategóriáról van szó. A sparta 370 tulajdonképpen a sparta 37 utódja, módosított motorral és katalizátorral. A gyártó szerint intenzív használatra tökéletesen alkalmas, sőt HD (Heavy Duty) minősítéssel látta el. Eddigi tapasztalataim szerint nincs gond velük, az első szériás 370-ektől nagyon elvették az anyagot és rá kellett egy picit állítani a karburátorra...azon kívül semmi, persze az alapvető kenést és keverést jó minőségű olajjal kéri. Szétszednem még egyet sem kellett motorhiba miatt, de a járatás fontos az oleo-mac-oknál mert 25 ezredre illesztik őket ami elég szoros már. Egy hátrány van ami szerintem nem vészes az az hogy 1 gyűrűs a dugó, de ennek igazából nincs jelentősége, max. extrém hosszú távon mert ha fordulaton van használva megvan a megfelelő ballisztika is. És akkor még nem beszéltem a 2 év gariról és a jó alkatrészellátásról stb. Nem ragozom tovább mert nincs értelme, tapasztalatokra alapozok ennélfogva nem az elfogultságom tükröződik ki, csupán nagyon jók és egyben vannak a gépeik, akár melyikről is legyen szó. A kettő közül egyértelmű szerintem.
Ezt a kis husit szerintem felejtsd el, akkor inkább sparta25, vagy a kis castelgarden, amik ráadásul jóval olcsóbbak, de nem rosszabbak.
Az oleo 370 már nagyobb gép, 35ccm, azzal már fusi munkákat is tudsz akár vállalni, persze, ha tervbe van véve a bérmunkázás a géppel, akkor ajánlott még nagyobb és profibb kaszát venni.
Ahogy most átfutottam 85ezer a legolcsóbb ár az oleo 370T-re.
Ez a 370T nem egy új kasza az oleonál, tehát biztosan bevált gép, a fűrészes topicban megtalálod keszeg88 topictársunkat, ő oleo gépeket szerel, talán neki van konkrét tapasztala a géppel.
Amúgy két év gari van rá és a hermesafesz az oleo-mac hazai forgalmazója, ez egy igen régi cég, szóval az alkatrészellátással és a a garival sem lesz gond....
Minden hír dacára, mindkettő nagyon jó gép. A 370 nagyobb, és jó. Én a kettőből azt ajánlom . Nincs a műanyag forgattyúsházzal semmi baj. Nem történik ott semmi, ami megterhelné .Egy csomó Husqvarna gép ilyen. És működnek NAGYON jól .
Sziasztok! Köszönöm az eddigi segítséget! Lenne még kérdésem? Nekem eddig ezt a két márkát ajánlották, husqvarna 128r, és az oleomac 370 gépeket. Egy kicsit drágábbak mint amit rá szántam, de ha jók hát legyen. Az igaz, hogy a husqvarnának műanyag a forgattyús háza? A két típusról tud valaki jót, rosszat? Sziasztok!
Nem akartalak megsérteni vele, a Dolmár mellé egy kis occsó fűrészgépet ajánlani....
Meg akinek 2 promacot féláron nyomnak a kezébe, ne legyen irígy, legyen szolidáris ebben a nehéz gazdasági helyzetben rászoruló honfitársai iránt.
Engem azért nyugodtan megsérthetsz, elfogadom utánvéttel az oregon láncokat a piroskára. Megígérem, gondolni fogok rád és szólni fogok neked, ha látok valami lepottyant dolgot valahol.................