Keresés

Részletes keresés

babydevil Creative Commons License 2003.03.03 0 0 727
Fényképek kicsit nagyra-sokra (állományban) sikerültek, most próbálok szelektálni vagy tömöriteni, de már nemsokára jönnek.
Előzmény: nikonaprofi (725)
babydevil Creative Commons License 2003.03.03 0 0 726
KTa! KTa! KTa! KTa!

Pénteken mail ment. Megirod a cimed vagy telefonszámod, hogy indulási időpontot egyeztessünk? zsazsa@szem2.sote.hu

babydevil

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.03 0 0 725
Ja
Előzmény: cs_geza (724)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.03 0 0 724
;) Mar ezert +erte. ;)
Előzmény: nikonaprofi (723)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.03 0 0 723
Ilyen jót már rég röhögtem :-DDDDDDD
Előzmény: cs_geza (722)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.03 0 0 722
(csgeza@bobeszed.hu)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.03 0 0 721
Ja.
Előzmény: nikonaprofi (719)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.03 0 0 720
Ja!
Előzmény: andzsin (718)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.03 0 0 719
Hát szó-mi -szó, van sár rendesen :-(((((
A tervet meg tessék közkinccsé tenni !
Előzmény: andzsin (718)
andzsin Creative Commons License 2003.03.03 0 0 718
Na mi van embörök, elsüllyedtetek az érdi dágványban?

Nálam a parkvárosi fejlesztési terv, hamarosan közlöm a részleteket...

nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 717
Mondjuk amilyen pocsékak benne az indigós lapok, a 3. példány már elég nehezen olvasható, de tényleg jobb, ha a falon lóg egy tartóban. elvileg onnan is bárki elkérheti, és olvasgathatja.
Előzmény: cs_geza (716)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 716
Az addig OK, hogy kinn kell lennie elerheto helyen, de ha nem a pulton lenne, hanem mondjuk a falra fellogatva, vagy a pult olyan reszen, ahova senki nem all sorba, h ne lehessen "csak ugy" olvasgatni....eleg gaz, az osszes adatod ott van benne.
Előzmény: nikonaprofi (713)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 715
Hasznalatbavetelihez nem kell, csak kozmunyilatkozatok, a tervezo es/vagy a felelos vezeto nyilatkozata, (elvileg) kimennek ellenorizni, oszt' csok.
A multkoriban jartunk egy "lakoparkban" (nem Erden), ismerosoknel, ugy vettek meg a lakast, h meg a telek sincs pontosan kimerve, nemhogy epitesi v lakhatasi engedelye lenne...:(
Előzmény: andzsin (714)
andzsin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 714
Minden fűszálarrébrakáshoz kellenek a szomszédok. Olyan nincs, hogy egy szomszéd nem elérhető. Bár extrém esettel én is találkoztam: a Kőműves utcában van egy telek, három tulaj van: egy itt lakó jóember, egy ausztrál magyar és egy ausztrál-magyar matróz. Namost a matróznak nincs állandó lakhelye. 5 éve megy már a per, hogy megvegye tőlük azt a 18/24-et, amit örököltek, de amatrózt nem tudják elérni, ill. hol igen, hol nem, szóval állati kavarc az egész.

A szomszédnak mindenhez hozzá kell járulnia, egyébként az volt a barom aki ezt kitalálta, mert mi köze a szomszédnak az én engedélyemhez, ha azt az önk, jogszerűen adta ki (értsd: nem építkezem túl, nem takarom a napot..stb.). Lakhatási=használatbavételi engedély. pl. az Ürmös utcai lakópark is ezen csúszott el, hogy úgy vették meg a csóringerek a lakásaikat, hogy nem is volt a lakásokra használatbavételi, mnert az egyik jóindulatú szomszéd nem járult hozzá. tárgyaltak, tárgyaltak, kapott 3 millát és csendben maradt. Azóta kínosan ügyelnek erre minden lakóparknál. Ennyi.

nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 713
Az, hogy mindenki által hozzáférhető helyen van, nem szabályellenes. Viszont a már beírt oldalakból csak egy pld. lehet a tömbben, mert az első példány az ügyfélé, a második meg az önkormányzathoz megy.

A mienk amúgy nem nagy olvasmány :-)

Előzmény: cs_geza (712)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 712
Az feltunt-e h a bevkpk ugyfelszolgalati pultjaira "csak ugy" oda van teve a panaszkonyv, barki beleolvashat (mi is megtettuk, amig a sorunkra vartunk)? Eleg tanulsagos, h par nap alatt megtelik a konyv....
Előzmény: nikonaprofi (710)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 711
Ezek szerint, ha valamelyik szomszéd nem elérhető, akkor nem építkezhetsz? Kiskapu nincsen? Szerencsére ilyen gondom nem volt, nekem tök rendes "ottlakó" szomszédaim vannak.
Előzmény: babydevil (708)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 710
>De azért jó, hogy vannak ilyen becsületes kereskedők, mint te.

Köszike :-))))))))))

Egyébként én vagyok a legrosszabb vevő. Engem is próbáltak már meg hasonló indokkal elhajtani valamelyik multi vevőszolgálati pultjától. erre én készségesen kértem a vásárlók könyvét, hogy akkor ott ezt rögzítsük. Persze ilyenkor már volt ideje az épp illetékes vezetőnek foglalkozni velem, azonnal mindent beírtak, amit kellett. és én voltam olyan szemét, hogy ezután is beírtama vásárlók könyvében, és utóiratban jeleztem, hogy problémámat sikerrel megoldották.
mindez azért kellemetlen, mert a vásárlók könyvéből (ami ugye lepecsételt, sorszámozott) minden beírt oldal egy példányát az önkormányzathoz kell küldeni, aki hivatalból vizsgálatot indít, ha kell. Az első példány pedig a Tied, fogyasztóé. a vizsgálat eredményéről, Téged, a fogyasztót, ugyancsak hivatalból kell, hogy értesítsenek. Ha tehát valahol beírtál egy ilyen könyvbe, és egy hónap múlva nem kapsz választ, nagy valószínűséggel az üzlet nem továbbította a panaszodat. ekkor lehet menni a fogyasztóvédelemhez. a mai világban hál'istennek emilben sokminden megoldható.
Tavaly nyáron így csukattam be egy kávézót két napra budaőrsi Tescoban....húúúú de szemét vagyok !!!!!!!

Ui. ha valakit érdekel, leírom bővebben is

Előzmény: babydevil (709)
babydevil Creative Commons License 2003.02.25 0 0 709
"Akkor a garilevelekről a kereskedő oldaláról.....A garancialevélen szerepelnie kell a termék megnevezésének, tipusának, gyári számának,az eladás dátumának, a kereskedő nevének, aláírásának." Hát igen, ez lenne a normális szemlélet, úgy tudom erre kötelezi az eladó cégeket a 117/1990. korm.rendelet.Csakhogy úgy látszik a nagyobb műszaki áruházak ezt nem tartják be. Megkérdeztem a vevőszolgálaton, hogyha igy a gyári számmal nem ellátott garancialevelemmel beviszem pl. a szomszédom azonos tipusú termékét, akkor megjavitják az én garancialevelem terhére (mivelhogy gyári szám nem szerepel a papirokon, igy nem azonositható pontosan a termék)? Azt mondta igen. Érdekes szemlélet. Azt mondták a vevőszolgálaton, hogy nem szokták ráirni soha a papirokra a gyári számot. Persze most már igy saját bőrömön tapasztalva ezentúl mindig meg fogom nézni.Bár hiába nézem meg és szólok érte, ugye most volt rá a példa, hogy simán elhajtottak, hogy nem tudják, hogy a 4 számsor közül melyik a gyári szám.Nem hiszem el, hogy egy áruházban nem tartják nyilván, hogy milyen gyári számú termékeik vannak, esetleg a cikkszám (ami a számlán szerepel) alapján nem lehetett volna beazonositani a hozzá tartozó gyári számot a számitógépben.
És tudod azért bosszant ez igy utólag, mert a rendőrség gyári szám nélkül (még ha le is foglaltak egy rakat autóba való zeneeszközt)soha nem fogja visszaadni az ellopott CD-rádiómat. Amit 1999-ben került 59ezer Ft-ba, tehát nem volt egy olcsó darab.
"A vevő felelőssége, hogy ellenőrizze a papírpkat"
Persze most már tudom. Csakhogy tulképpen nem a vevő kapja azért a fizetését, hogy ellenőrizze (esetleg rendesen kitöltse) az eladott termék papirjait. Én sem a beteggel iratom meg az ambuláns lapját, hanem én töltöm ki, merthogy ezért kapom a fizetésemet.
Szóval a mai világban egyre inkább úgy érzem, hogy hiába van leirva valakinek a munkaköre, hiába kötelezi valamire a törvény, ha az ember nem saját maga után jár utána a dolgainak, akkor nem biztos, hogy minden hibátlanul működik.És ez csak akkor derül ki, ha baj van.
De azért jó, hogy vannak ilyen becsületes kereskedők, mint te.
Előzmény: nikonaprofi (700)
babydevil Creative Commons License 2003.02.25 0 0 708
Nem,nem. Az úgy van, hogy az épitési osztály tértivevényes ajánlott levélben értesiti az összes telekszomszédot, hogy te ott épitkezni kivánsz.Az ajánlott levél átvételének napjától (!)számitva van 15 napod rá, hogy fellebbezz ha nem tetszik valami. 15 nap eltelte után automatikusan úgy tekintik, hogy beleegyezel a "szomszéd" épitkezésébe.
Azért tudom, mert a mögöttünk levő telken is épitkeznek. Febr.4-i keltezésű levelet febr.21-én (tehát eleve 17 nap különbséggel) kézbesitették ki, hogy fellebbezhetek ha akarok.
Előzmény: nikonaprofi (706)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 707
A lakhatasihoz tenyleg nem kellett a szomszedtol semmi.
Előzmény: nikonaprofi (706)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 706
Az nem úgy van, hogy amennyiben bizonyos idő (tán harminc nap) eltelik, és egyik szomszéd sem nyújt be fellebezést, az építési engedély jogerős lesz? És azzal hogy Te aláíratod minddel, csak a harminc nap rövidül le?
A lakhatásihoz nekünk még nem kellett szomszédtól engedély.
Előzmény: andzsin (705)
andzsin Creative Commons License 2003.02.25 0 0 705
Megmondom őszintén én nem szeretek borítékolni, mert nem lehet tudni kivel állok szemben, priuszt meg jogászként abszolút nem szeretnék. Naszóval az építési engedéllyel mi is megjártuk, elsősorban az ő tetűségük miatt, de nálunk bonyolultabb volt a helyzet, mert az egyik szomszéd telek tulaja Floridában lakik, a külföldi kézbesítése hivatalos iratoknak pedig a külügyen keresztül megy, ami fél év legalább. Na ennyit mi nem várhattunk pénzügyi zűrök miatt, ezért egy alkalmas pillanatban elkaptuk a "buzibozit", hogy szeretnénk DHL-el kiküldeni a saját költségünkön külhonba az építési engedélyt, először nézett nagyokat, de aztán a rámenősségünknek köszönhetően lementünk vele a jegyzőhöz. Ez kb. 1 óra volt idáig. Ott vártunk még egy órát, az aljegyző Jackli rendes volt, felhívta a minisztériumot, majd röpke egy óra után megszületett a verdikt, mehet a dolog.

Na ezt újra el kell játszanunk a lakhatásival is. Irigyeljetek! :))))))

cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 704
A gyors ugyintezesnek ket-harom olyan modja van, ami nem teljesen erkolcsos:
- valaki bemutat az illeto "ugyintezonek"
- te "boritekolod meg" az illetot (kell hozza egy adag pofatlansag...)
- egybol a csoportvezetonel, osztalyvezetonel kezdeni (a boritekolast)
- szepen a hatarido utani napon beballagni a csop/osztvez-hez, es emelt hangon kerni az ugy azonnali rendezeset, aztan ha nem hajlanak ra, nyilegyenesen a felugyeleti szervhez menni (van nekik, akar a polgmester, akar a megyei hivatal stb) - nekem igy lett lakhatasi engedelyem 1 ora alatt. Ilyenkor persze nincs jatt, de legyel tisztaban azzal, h neked mit lehet, mit nem, nekik mi kotelezo, egy ugyved nehany tippjet erdemes meghallgatni
- van h erdemes egy ismeros, jobarat ugyved segitseget igenybevenni, legtobbnek megvan mar a bejaratott ugyintezewsi vonala a dolgokra. Ekkor nekik fizetsz.
Előzmény: babydevil (694)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 703
Ok. ;)
Előzmény: nikonaprofi (688)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.25 0 0 702
T'om. Egyelore nem tervezek kulfoldi utat, uh. raer (de hamarosan beadom), az EUba beengednek addig amig ervenyes.
Előzmény: nikonaprofi (687)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 701
700 :-))))

Képzeljétek az éjjel betörtek a központban a DM illatszerboltba. A rendőrség még most is helyszínel. Az oldalán az üvegajtót nyomták be egy méretes fahasábbal. Riasztójuk volt, de figyelőszolgálathoz nem volt bekötve. Ha mostanában olcsó parfümöt kínálnak, csak megfontoltan.....

nikonaprofi Creative Commons License 2003.02.25 0 0 700
Sziasztok !
Akkor a garilevelekről a kereskedő oldaláról.....A garancialevélen szerepelnie kell a termék megnevezésének, tipusának, gyári számának,az eladás dátumának, a kereskedő nevének, aláírásának. A nyugtát, számlát csak azértszokták pluszban kérni hozzá a szervízek, mert semmibe nem tart a dátumot üresen hagyni, aztán ha tényleg baj van vele, beírni egy három hónappal korábbi dátumot. Igényesebb cégek igényesebb termékei eleve úgy vannak csomagolva, hogy a dobozban benne van a garilevél, rányomtatva minden adattal, azt csak aláírni, lepecsételni dátumozni kell. persze nyilván egy 3.000 ft-os fényképezőnek nincsen gyári száma, de egy komolyabb terméknek minden esetben van. A vevő felelőssége, hogy ellenőrizze a papírpkat, mert szerintem utólag már meglehetősen keveset lehet tenni. Nekünk még semmi gondunk nem volt, mi becsülettel ráírunk mindent, Az meg kifogás, hogy a sok szám közül, nem tudja melyik az.....Eddig összesen egy ügyünk volt a fogyasztóvédelemmel, egy vevő nem volt hajlandó kifizetni a film előhívását, mondván, hogy azon csak három kép van, és arányosan kevesebbet fizetne. Vita után beírt a vásárlók könyvébe, jött a fogyasztóvédelem, aztán nekünk adott igazat.
rrroka Creative Commons License 2003.02.25 0 0 699
Útlevél igényléstől nem kell parázni, mert azt nem az okmányirodába intézik, hanem a polgárok házába az ügyfélszolgálaton.
Venni kell igénylőt a postán, kitölteni, bemenni vele, mega régi utlevéllel a PH-ba és leadni, azt majd küldik postán ajánlva. Amikor én voltam (egy kedd délelőtt) akkor senki nem volt és 2 perc alatt elintéztük. Pedig akkor voltam amikor ugy volt, hogy emelik az illetéket duplájára és elvileg tömegek mentem útlevelet csinálni.
Szóval ez nem gáz. A többi attól még... :)
KTa Creative Commons License 2003.02.25 0 0 698
Ja, és persze előny, ha a tervezőt a hivatalban ajánlottak közül választod.
Előzmény: babydevil (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!