Nem-nem, személyesen kell igényelni. Amúgy, ha két hónap múlva lejár, az sok országnak annyi, mintha már le is járt volna. Több helyre csak akkor engednek be, ha minimum még három hónap érvényesség van benne.
1x be kell menni bejelentkezni, idopontegyeztetni (csak a napot kell megmondani) aztan aznap menni. Legalabbis tavaly nyaron meg igy volt. _Elvileg_ minden okmanyiroda koteles fogadni mindenkit. Az utlevelet nem eleg postan feladni? Nekem is lejar 2 honap mulva....
Oda még lehet menni? Állítólag a battai okmányirodában már nem nagyon fogadnak érdieket, annyian átszoktak oda. Parázok én is becsülettel, mert nyáron lejár az útlevelem, lassan mennem kell.
Probalkozz a XI. ker. okmanyirodanal. Igaz, h oda is elore be kell jelentkezni, de csak a napot kell megmondanod, es aznap mehetsz, barmikor. Tavaly ott csinaltattunk szemelyit, nemzetkozi jogsit, miutan mi is kiakadtunk az erdi onkori nyitva(nem)tartasi rendjen.
"Készül erre a polgármesteri hivatal? "
A hivatal a mai való világra sem készült fel. Lejárt a kocsink hitele, kaptunk a banktól egy papirt, hogy irassam át az önkormányzat okmányirodáján a számitógépben (vetessem le róla sz elidegenitési tilalmat). 1/2 11-kor végeztem a földhivatalban, az okmányirodában pénteken 11-ig szól az ügyfélfogadás. Gyorsan odarohantam. Az őr az ajtóban az alábbiakat közölte: igaz ugyan, hogy 11-ig vannak, de ahhoz hogy bejussak, reggel 7-kor kellett volna sorszámot tépnem!!!!! Rákérdeztem, hogy mi van ha hétfőn délután jövök vissza (akkor este 6-ig van fogadás)? a válasz: akkor 12-kor kell sorszámot tépni!! azért eléggé bicskanyitogató, több órával előbb menjek oda eleve a sorszámért, csak azért, hogy legyen esélyem bejutni???? Lehet, hogy a Fehér Házba könnyebben be lehet jutni, mint az önkormányzati irodák ügyfélfogadási szobácskáiba.Érdekes lenne, ha én a munkahelyemen közölném a betegekkel, akik 10-ig húztak sorszámot meg lesznek vizsgálva, a többiek vakuljanak meg vagy birják ki holnapig és vegyenek ki még egy nap szabit. Szerintem már régen kirúgtak volna. Borzasztó, hogy egy kiirt-meghirdetett ügyfélfogadási időben, min.1-2 nap kell, hogy elintézd a dolgaidat. Csak tudnám, hogy mit csinálnak 11-től délután 4-ig mindahányan?Feltételezve, hogy 8-16 ig van a normál 8 órás munkaidejük.
Aztán elmentem a postára, mert 4 ajánlott levélről hagyott ott cetlit a postás. 38 perc !!! várakozás után megkaptam pl. az idei adókról (ház,telek,kocsi..) a levelet és a csekkeket, merthogy a polg.mesteri hivatal egy rakat pénzért ajánlottan adta fel mindenkinek. Erre biztos érdemes volt egy csomó pénzt elkölteni. Nem mintha eddig sima levélként nem kaptam volna meg őket.:-(( Szóval amig egy normális hivatali gárdát (akik azért kapják a fizetésüket, hogy dolgozzanak) nem bir nekem a település felmutatni, vagy legalább olyan, hogy 1 nap szabival 2 hivatalt is el tudjak intézni, addig én semmi értelmes elképzelést nem feltételezek.
babydevil
A központban szerintem is jó a körforgalom. a körforgalom minden olyan helyen a legjobb megoldás ( a szintbeli kereszteződés után ), amikor minden irányból közel azonos autó jön. Probléma akkor van, ha a sorompó felmegy, és egyik irányból aránytalanul nagy forgalom zúdúl rá. vagy ha a sorompóhoz sorban állók vége belelóg a körbe.
Parkvárosban viszont domináns az M7 felőli forgalom, ott tényleg rossz ötlet lenne.
Bocsi de a központban lévőkörforgalom teljesen, jó, azóta lehet közlekedni.A lámpa talán még jobb lett volna, de az dráágább és még mindig balesetveszélyes, ellentétben a körforgalommal.
De parkvárosban tlejesen jól müködő és nem zsufolt lámpás van, ráadásul amit ledozeroltak az 10 méterrel arrébb van mint a kereszteződés.
A legnagyobb baj a dupla vasúti kereszteződés.Állítolag megpályáznak unios pénzt, és talán akkor abból.De az vagy 4-5 év és mai áron is 2 milliárd.
Addig meg behal a város.
Egyes és realista előrejelzések szerint is a köv 5 évben min 8-10000-el nő a város lakossága.
Szia babydevil !
Megpróbáltam még egyszer az itteni címedre írni. Egyébként nem használok levelezőprogramot, csak úgy levelezgetek a kiszolgáló felületéről. Hol van az orchideatársaság? Szabadföldi orchideám nekem is van, de a lakásban tartom, most virágzik. Bletilla striata a neve, ha kell adok belőle, tavaly osztottam a tövet. Állítólag télen is kibírja kint, de én még nem tettem próbára. Te milyet vettél? Annak az érdi fickónak a növényeit is megnézném.
Üdv.: KTa
Van aki mindent tud, van, aki mindenre képes...
Szóval képesek lehetnek oda körforgalmat építeni, hiszen nekik sincs több értelmük, mint a központban lévő körforgalomnak.
Szia KTa!
Hát, eddig egyik cimemre sem érkezett tőled mail.Nincs valami baj a levelezőrendszereddel?
Ha zavarnál, nem hivtalak vóna. Én és a férjem + a barátnőm és talán (de nem biztos) az ö férje +te a létszám.Úgyhogy 4-en vagy 5-en leszünk.
Voltál az orchidea társaságnál? Én most voltam 18-án, de sajna csak közgyűlés volt, felemelték a tagdijat 5000 Ft-ra.Viszont van ott egy érdi fickó, akinél lehet vásárolni saját nevelésű orchideákat, egészen baráti áron és azok amiket most árult szép-egészséges példányok voltak.Lehet, hogy oda is elnézek majd.
Vettem szabadföldi-sziklakerti orchidea "gumókat", el is ültettem őket, most az előszobában várakoznak. Kiváncsi leszek mi lesz belőlük.
Többieknek: mégsem ússzátok meg a képeimet (virágzó magnóliafa az előszobában, virágzó orchidea, és a Macska). Megkértem egy barátomat, hogy rakja fel őket valami elérhető helyre, úgyhogy nemsokára közzéteszem őket.
Azontúl az előszoba jelenleg úgy néz ki, mint egy tavasztündér kertje. Virágzanak a jácintjaim, a sziklakerti iriszek, a tulipánok és a nárciszok is.Mindez balkonládák tömbkelegében.Azontúl a tescó-ban megdöbbentően életképes rózsatöveket vettem (249 Ft), úgyhogy az előszoba zsúfoltsága bővült 5 jó nagy cserépbe elültetett rózsával is.
Jó lenne ha már melegebb lenne és kitehetném Őket a szabadba.
Jó hétvégét mindenkinek:
babydevil
ui: parkvárosi lány hun vagy?? régóta nem irtál itt semmit.
A Bem téri építkezésekről van valakinek valami híre?
Hallottam körforgalmat is, ami szerintem nagy hülyeség ott, meg orvosi rendelőt, de ezek csak olyan pletyka szintű hírek voltak.
Állítólag nyáron bontják a Horváth fogadó melletti szakadt üzletsort is a központban.
Én is nézegettem a Komáromi út és környékét.
Eléggé messze va a Lőcseitől, és engem a TERVEZnek szó bosszant.
Az utóbbi években már annyi mindent terveztek Érden.
Másik gond pedig az, hogy Érden kettőezer-akárhányszáz üres telek van az Érdi Újság szerint, viszont az önkormáynzattól sem éri megvenni, mert pályázat meg stb, ahelyett, hogy korrekt ajánlatra 1-1 normál méretű telket odaadnának a nem telekspekuláns családos építtetőknek. Nem értem a felfogást...
a térképen megnéztem, mert arra még nem jártam. a város Tárnok felőli vége. Úgy tudom, ott terveznek most valami nagyszabású lakóparkot építeni, tahát ha most még nem is, de hamarosan jó lesz a közlekedés. Amúgy közel van a lőcsei út, azon meg 10 perc alatt az M7-en beérsz Budára.
Ezen a térképen a piros folt fölött, bal oldalon van egy fekete pötty, amelyik a Liptói utcai központot jelöli. (Tárnoki úttól az M7-es felé kicsivel, a Tárnok felőli végnél.)