Keresés

Részletes keresés

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 765
Én az MSZP választási igéreteire gondoltam, a pedagógusok bérének emelése(az önkormányzat meg oldja meg! ), a közalkalmazotti béremelés ( önk, oldja meg ! )...erre nem jutott a központi kalapból. Bezzeg 410 luxusautó...de ez már itt OFF, bocsi.
Előzmény: n0ri (763)
babydevil Creative Commons License 2003.03.07 0 0 764
"Százalékosan meg 11, ami infláció feletti emelés."

Érdekes, az életbiztosításunkat minden évben felemeli a biztosító a KSH index alapján (legalábbis ezt irják a levélben), a mostani levélben az szerepelt, hogy 4,99 %-os a dijemelés erre az évre, ezek szerint ennyit adott ki a KSH. Legalábbis gondolom a biztosító nem emelne kevesebbel, mint a kiadott. Úgyhogy a 11 % szerintem jóval az infláció feletti.

Tegnap megtekintettük az orchideakiállitást Bécsben, medöbbentően szépeket láttunk, nagyon sok tök ismeretlen orchideát is láttunk. Vásároltunk a Metroban is.Volt ami ugyanannyiba került, mint itthon (pl. illatszerek), a sajtok,kávék,teák, édességek, müzlik, alkoholok,olaj a hazai áraknál kevesebbe kerültek, ami éppen akciós volt, az méginkább. Szaglott is a csomagtartó a sok büdi sajttól..:-))Viszont leginkább a macskám járt jól, mert a macskakaja amit itthon szoktam neki venni (Gourmet) pont fele annyiba került, úgyhogy a macskának hoztuk a legtöbb vásárfiát.Rendkivül boldog pofával bezabált egy kis konzervet.Tankolni is olcsóbban (0,84 euro/l 95-ös) tankoltunk, mint itthon.
Azon gondolkodtam, ha mi is tagok leszünk, akkor hogy lesz az árakkal. Nálunk viszik le vagy "kint" emelik fel? Az azért mégiscsak furi lenne, ha "szegény" kis országunk a csatlakozás után is drágább lenne, mint pl. Ausztria. Elég sok magyar beszédet hallottunk mind a metroban, mind a media marktban.

Odafele én vezettem a határig (nem vezetek túl jól, nincs túl nagy gyakorlatom). Asszem Győr környékén leintettek a rendőrök. A barátnőm rettegett, hogy na most gyorshajtáson (130-140) kaptak. De, ezt képzeljétek el: Mi lányok ültünk elől, fiúk (uram és KTa) hátul.Rendőr szokás szerint elkérte a papirokat. Majd benézett a hátsó ülésre és csak annyit kérdezett a fiúktól: Maguk meg ott hátul rettegnek? Vajh mit olvasott le az arcukról :-:)) Ezen röhögtünk a barátnőmmel még egy ideig.Szóval jó kis nap volt.

Jó hétvégét mindenkinek!
babydevil

Előzmény: nikonaprofi (759)
n0ri Creative Commons License 2003.03.07 0 0 763
Igen, igyekeznek megszabadulni minden költségtől, amitől csak lehet, bármennyire is szomorú ez. Per pillanat nem a választási igéretekkel vannak elfoglalva, hanem azzal, hogy úgy lefaragják a költségeket, hogy maradjon pénz a nélkülözhetetlen fejlesztésekhez (út, csatorna) szükséges önrészhez.
Előzmény: nikonaprofi (762)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 762
Magyarán a választási ígéreteknek is velünk itatják meg a levét.
Azt hallottam, hogy tervezték a gimi átadását is, mert nem tudják fenntartani.
Előzmény: n0ri (761)
n0ri Creative Commons License 2003.03.07 0 0 761
Kizárt, hogy bármilyen adóról lemondjanak, annyira szarban van a város anyagilag. Ipar nincs, az szja -ból alig kapnak valamit az önkormányzatok, ill. amivel emelték a százalékot, a pedagógus-béremelésre kell, az állam ti. csak bejelentette az emelést, de forrást csak részben biztosított.

A Posta Érd szégyene, ezen a füzetkén én is elámultam, feltehetően arra sincs hely, hogy ABC-rend szerinti katalógusszekrényt elhelyezzenek. Valami dereng, hogy a központban új posta épülne vmelyik üzletházban, de erre nem esküszöm meg.

Előzmény: cs_geza (756)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 760
Elballagsz a postára, átveszed a tértivevényes ajánlott leveledet, és megtudod... :-))))
Előzmény: cs_geza (758)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 759
Százalékosan meg 11, ami infláció feletti emelés.
cs_geza Creative Commons License 2003.03.07 0 0 758
Nekem kb ennyi volt tavaly. Vajon az iden mennyi lesz? :(
Előzmény: nikonaprofi (757)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 757
Negyedévente 6875 Ft.
cs_geza Creative Commons License 2003.03.07 0 0 756
Komoly? Mennyivel? Nem arrol volt szo, h eltorlik?
Előzmény: nikonaprofi (755)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 755
Ja, és a házadót arcátlan módon felemelték.
Előzmény: cs_geza (754)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.07 0 0 754
Hurra. :(
Előzmény: nikonaprofi (753)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 753
Nagy kalandom a postán :
Szerda este értesítés várt, tértivevényes ajánlott küldeményről. Nosza posta hétig nyitva futás ! A sor kilógott fél hétkor az épületből.....húsz perc sorban állás után kiderül, hogy az aznapi ajánlott levelek még nem vehetők át, mert nincsenek még itt.
Csütörtök, második próba. Most csak öten állnak előttem, hurrá ! Fél óra múlva sorra is kerülök, a levelek átadása a következő : egy darab füzetbe kézzel vannak beírva a levelek, semmiféle rendszerezést nem használva, emiatt a kiadónak pl. engem csak a 23. oldalon sikerült megtalálnia, addig minden sort átnyálazott. Közben a másik ablak mögött ülő már várta a füzetet, mert ugye abból csak egy volt, és ott is ajánlott levélért jöttek.
Tessék mondani, megyünk Európába????

Ja, mindez azért, mert az önkormányzat most küldte ki az idei adócsekkeket.

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 752
Valamit elbénáztam, itt a cím :
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9089840&w=0
Előzmény: nikonaprofi (751)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 751
Tudom, ez nem polfórum, de ha vannak itt kisgyerekesek, ajánlom figyelmetekbe ezt a fórumot
rrroka Creative Commons License 2003.03.05 0 0 750
Vovv mekkora távolságot lehetett már ezzel megspórolni és biztonságoasan átkelni :)
Előzmény: nikonaprofi (749)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 749
Valamikor a '70-es években csinálták, aztán egy darabig nyitva volt, de mivel a kutya nem használta (nem is csodálom )lezárták. Azóta csak a vége mered ki a föld alól, ahogy befordulsz a Ritmus parkolójába, rögtön jobboldalt láthatod az egyik lejáratát. A másik vége meg a buszpályaudvaron van, ott ahol a Fodrilla üzlet.
Komolyan, aki ezt akkor kitalálta :-)))))
Előzmény: Árpi (746)
Árpi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 748
Szívesen!
De lustaság ellen ha találsz valami gyógyszert, szólj, mert kéne belőle nekem is pár dobozzal! :o))
Előzmény: Holdanyó (747)
Holdanyó Creative Commons License 2003.03.05 0 0 747
OFF!

Árpi! Köszi a gépet!!! Szuper!!
Most már csak a lustaság választ el a szakdogától :-))

Előzmény: Árpi (746)
Árpi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 746
Hool? Miiiii? Mióta???
Előzmény: nikonaprofi (745)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.04 0 0 745
Az aluljáróról eszembe jutott az eddigi egyetlen érdi aluljáró, ami a buszpályaudvart köti össze, a Ritmus parkolójával :-))))))
Tudjátok, ahonnan decemberben fenyőfát árulnak.
Még emlékszem, mikor átadták......merthogy ekkora városnak aluljáró kell, meg lakótelep !
Előzmény: babydevil (743)
andzsin Creative Commons License 2003.03.04 0 0 744
Kedves babydevil és evribodri,

A terv eljutott hozzám, ennyit mondhatok, mivel most fognak tárgyalni róla. Háromféle terv készült, de a leírt lényegen ez semmit sem változtat. Az ötletet magát jónak tartom, legalább felszámolják a lámpákat az Iparos úton, fel lehet jobbra hajtani az M7-re, és európai állapotok lesznek a Bem téren. Magántőke is lesz az építményben, de lehet, hogy teljesen az lesz, megavlósíthatósági tanulmányok készültek.

Hogy kiket és hogyan kell erről az egészről megkérdezni: én voltam a lakossági fórumon kb, huszadmagammal. A többi parkvárosi nem volt ott (cirka 10000ember). Többször volt felhívás az érdi újságban is, én i onnan tdutam, 3x volt lakossági fórum ezügyben 2002-ben csak Parkvárosban, és volt több lent a központban is. Mindenesetre egyet állíthatok: a városvezetés elszánta magát a változtatásra függetlenül a polgármester személyétől (mivel a fórumok még nyár végén voltak), úgy láttam, hogy megelégelték a tényleg balkáni állapotokat.

Bár vannak érdekes dolgok a múltban is: pl. a mai napig nem értem, hogy a Törökbálinti út cirka 200m-es szakasza a dombtetőn miért van úgy kivilágítva, mintha Las Vegasban lennénk. Se előtte se utána semmi ilyesmi, csak halványan pislákoló fények, mint valahol a tajgán. állítólag valami fejesnek volt itt anno telke és azért csinálták meg. Valaki tudja a választ?

Előzmény: babydevil (742)
babydevil Creative Commons License 2003.03.04 0 0 743
"A mostani gyalogátkelőhelyek helyett épülne egy aluljáró és egy felüljáró is (amolyan "sóhajok hídja" a gyalogosok részére." Ennek gondolom a bottal, járókerettel rohangáló nénik-bácsik, valamint a babakocsis-bevásárlószatyros anyukák rendkivül fognak örvendezni. Olyan prima dolog egy gyerekkel együtt kb. 10 kilós babakocsival lépcsőzni. Hát még bottal...
Az lesz a legszebb, amikor majd télen egy kis jéggel lesz a felüljáró megfűszerezve.Az isteni túlélő túra lesz majd a nehezen mozgóknak.

Előzmény: andzsin (729)
babydevil Creative Commons License 2003.03.04 0 0 742
"Ha tényleg csak plázára futja az erejükből, az elég elszomorító."
Ahelyett, hogy ezeket a qrva utakat csináltatnák meg.Ma reggel elkezdett kotyogni a bal első futómű. Mivel csütörtökön szeretnénk kiruccanni Bécsbe, gondoltam megnézetem a szervizben, az ördög nem alszik.Mentünk egy próbakört, a pasi fülelt. Otthagytam a kocsit, nézzék meg. Most hivtak: megint eltört egy gömbcsukló és megint futóművet kell állitani rajta. Egy hónapja hoztuk el a szervizből akkor az egyéb bajokon kivül ezeket is megcsinálták.Kriminális, hogy havi húszezret be kell épitenem a költségvetésünkbe ezek miatt az ótvaros érdi földutak miatt, amik a szerviz szerint egyszerűen "megeszik" az alkatrészeket. És évek óta semmi nem történik. "Kedvenc gödröm" (ami igazából egy nagyon erősen megsüllyedt jó széles csatornafedő) az M7 felhajtónál van a Coop vagy Smatch /?/ bolt mellett.És évek óta ott van és senkit nem izgat.Pedig ha abba 1x valaki belerongyol az tuti futótörés.Na most megint jól kidühöngtem magam, de ÚÚÚÚÚÚÚTÁLOMMMMMM az érdi utakat.Nem igaz, hogy egy ekkora településen ilyen balkáni állapotoknak kell lenni, én a városvezetés helyében nagggyon szégyellném magam. És itt gondolok a szennyvizcsatorna hiányára, arra, hogy szombat reggel inkább kifordulok a postáról (szabadság tér),mert az összes ablaknál a bejáratig áll a sor (és sajna az ajánlott leveleket nekünk ide hozzák vissza), arra, hogy az életemből mennyi idő elmegy a 2 vasúti sorompónál várakozás közben, arra, hogy mennyire nem gondolnak a gyalogosokra, akik zebra hijján igyekeznek átspurizni az úton (merthogy elég sok nagyobb úton alig van zebra). Remélem mire átköltözünk a Faragó utcába (ha felépül a házikó) talán már lehet majd valami jelét látni az új polg.mester működésének.
Azért ha netán a lakosságot is megkérdeznék a "látványtervvel" kapcsolatban asszem elég sokan átszabnák a dolgokat a plázák helyett sokkal gyakorlatibb haszonnal rendelkező sokkal értelmesebben funkcionáló szolgáltatókkal, hivatalokkal.Ja még valamin felháborodtam: az érdi elmü kirend.-nek nincs telefonszáma a tudakozónál bejelentve. Ez is csúcs, ha valamit meg akarsz tudni (információkérés) el kell menned oda (vagy lógsz a munkahelyről, vagy egy nap szabi)mert a mai fejlett technikával rendelkező világban egy szolgáltató megengedheti magának, hogy ne vegye fel a telefont.Nincs egy adminisztrátor aki az elmü által elfogadott vill.szerelők névsorát legépelné. Odamentem, mutattak egy kézzel irt papirt, hogy ezeknek az embereknek a munkáját fogadják el.Fénymásolni nem tudták, mert "gyenge lenne" a másolat. Le kellett irnom az összes nevet-cimet-telefonszámot. A mai világban! Hahh.
Viszont most mindját mehetek haza a munkahelyemről, vehetek 263 Ft-ért jegyet a sárga buszra és nekiállhatok almás pitét sütni az útra. Ez is valami.
Előzmény: nikonaprofi (741)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.04 0 0 741
Üdv a klubban :-))))
Az tény, hogy az előző vezetés nagyon nagy hibája volt, hogy a városvezetés és a kormány sose volt egyszínű, noha a polgármester nem változott. Meglátjuk, mire mennek most. Ha tényleg csak plázára futja az erejükből, az elég elszomorító.
Előzmény: frigyes (739)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.04 0 0 740
Akkor ez egy postavaros! ;)
Előzmény: nikonaprofi (738)
frigyes Creative Commons License 2003.03.04 0 0 739
Hali! nem akarok elkeseríteni senkit, de én 25 alatt számtalan városrendezési tervet láttam Érden! Egyikből sem lett semmi. Volt itt már kórház, úttörőváros, fürdő, szállodasor, minden mi szem szájnak ingere, mégis nyakig sárosan érek minden nap be a munkahelyemre.
F.
Előzmény: andzsin (718)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.04 0 0 738
A Ritmus emeletén is nyílt egy kétablakos posta.
Előzmény: rrroka (736)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.04 0 0 737
nemis, parkvarosnak sajat postaja van. 4 ablakkal! ;)
Előzmény: rrroka (736)
rrroka Creative Commons License 2003.03.04 0 0 736
Vmi új postáról is volt szó nem? azért 60ezres városra egy háromablakos postahivatal kicsit se ciki mi..?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!