Keresés

Részletes keresés

Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -2 2 8489

Nem hiszek a férfihang-horoszkópban, ez a te hitvilágod. 

Szerintem ez a papucsosodás-leírás egyfajta ellenpontja a feminista "hogyan csúszunk bele a bántalmazó kapcsolatba" szövegnek, semmi több.

Olyan ez, mint mikor a zsidóknak van hanuka, a keresztényeknek meg van karácsony. Mindenki megtalálhatja a maga ünnepeit, igazodási pontjait. 

Pl. nekem meg az az ilyen "sejtésem", hogy a férfiak végül mind elhanyagolóvá, nemtörődömmé válnak a párkapcsolatukat illetően. Megszokják, és akkor már nem kedvesek és törődőek többé. De azért észben tartom, hogy még ebben is elég nagy különbség van a férfiaknál abban, hogy mennyire közönyösülnek el.

Valószínűleg mindenki érzékenyebb a világban arra a párkapcsolati jelenségre, ami érzékenyen érintette valaha. :) Aztán lehet erre hitrendszert építeni, vagy tudomásul venni, hogy ez vagy az velem történt, mások meg másmilyenek, bár persze senki se tökéletes.

Én amúgy személyes sejtésként, rád vonatkoztatva, azt gondolom - és bocs, de ezt gondolom -, hogy kifogtál egy olyan nőt, akit ott kellett volna hagyni (mellesleg rohadtul tisztelem benned, hogy elviselted a hisztijeit meg agresszióját, ezzel élhetett volna jól is, láthatta volna mögötte a szeretetet és ragaszkodást), és most van egy teljesen más típusú barátnőd, és valahogy mégis hagyod magad meg az új kapcsolatodat mérgezni a férfihang-horoszkóppal, miszerint a nől elsárkányosodnak, mind egyformák. Ne legyen igazam abban, hogy végül túl sok ilyen szart fogsz felhalmozni egy olyan nővel való kapcsolatban, aki nem ezt érdemli.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8484)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -1 2 8488

a hos noi aldozat nyuggerek... baszod, egy nyugdijas hazasparnal mennyi melo van egy nap? 1 ora?! emiatt sirsz?!

Előzmény: püfffneki (8486)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -1 1 8487

megint a sajat nyomorult eleted pufike...

Előzmény: püfffneki (8486)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 -1 2 8486

Elnyomás az ha csak az egyiknek van dolga, még 80 körül is.

Előzmény: Kalapos Klementina (8483)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 0 1 8485

Sajna nem mindenki olyan fiatal mint te vagy.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8480)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -2 1 8484

ja, hat a ferfihangon eleg jol leirt a folyamat "papucsosodas" neven. es igen, teljesen mashogy viselkedik a no es a ferfi a kapcsolatban, ahogy mulik az ido, mig egy agressziv ferfit eleg konnyu felismerni, egy sarkany not*** nem annyira 

(*** es valahol van egy olyan nem bizonyitott erzesem, hogy valojaban minden no sarkany lesz, ha eleg idot adunk neki. viszont az biztos, hogy nem minden ferfi bantalmazo.)

Előzmény: Kalapos Klementina (8481)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 0 2 8483

Nyilván tudjon minden felnőtt ember gondoskodni a saját szükségleteiről, ne terhelje másra.

És nem elfogadható a "dádá".

De érted, nem az nem elfogadható, hogy valakinek van dolga, hanem az nem elfogadható, hogy megütik.

Ez két külön dolog.

A bántalmazó kapcsolatnak nem az a baja, hogy nincs benne elég szabadság, hanem hogy bántalmazás van.

Előzmény: püfffneki (8478)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 -1 2 8482

És nem én propagálom, hogy ha tele a has és üres a tartó akkor béke van.

Akkor most elvárás a másiktól, vagy nem ?

Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -2 2 8481

És ez fordítva is így van, a temperamentumos, zsémbelős asszonykáknál se tűnt fel a férjnek időben a dolog, hanem egyszer csak már mégis agyon kellett csapni, mert hát a nők ilyenek agyoncsapnivalóak, ugye? :)

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8477)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -3 0 8480

az meg ki a faszt erdekel, mar bocsanat?!

Előzmény: püfffneki (8479)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 0 1 8479

Én is róluk írtam.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8476)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 -1 1 8478

Fiatal vagy. A példabeli 80 felettiek már  30 éve nyugdíjasok, kb azonos nyugdíjjal.

Előzmény: Kalapos Klementina (8474)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -2 2 8477

szerencsere az nem tunik fel sem a hazassag elott, sem a hazassag utan es a gyerek elott, amikor meg konnyu szakitani/valni

ezekben az ugyekben soha semmi onhiba incs a no reszerol, csak a ferfi rohadek :P

Előzmény: Kalapos Klementina (8475)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -1 2 8476

nem, nem kotelessege pufike, normalis ember ezert nem is bantja. csinal maganak kajalt, vagy eszik hideget (sajat talalasban), vagy rendel

en ilyen hisztit utoljara exaposomtol lattam, o 80+-os, teljesen mashogy szoicalizalodott emberke

Előzmény: püfffneki (8470)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 0 2 8475

Nyugi, csak vicceltem, sok férfi van, aki nem olyan békés lény, mint ahogy ti beállítjátok, csak nem akartam kötözködni, gondoltam, elviccelem inkább, csak úgy tűnik, nem jött be. :)

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (8473)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -1 1 8474

Nem tudom.

Csak megcsinálná magának is az ételt, nem?

Vannak mindennapi kötelességek, nem?

A gyerekeimnek is minden nap főzök meg ételt rakok meg minden, ha nem csinálom meg, ki csinálja meg?

Ha így nézed, szabad az a férfi, aki mondjuk a családja egzisztenciájáról kell gondoskodjon a kisgyerekes időszakban, egyedül, minden nap?

Vannak kötelességek az életben, amit nem feltétlenül örömből csinál az ember.

Nekem sem azért van három gyerekem, mert őrülésig imádok mosni-főzni-takarítani, hanem annak ellenére vannak, hogy ezeket a munkákat annyira azért nem csípem, én is jobban szeretnék _sokszor_ csak úgy ellenni, feladatok nélkül.

Ha valaki azt vállalja a kapcsolatban, hogy gondoskodik az ételről, akkor az a dolga. Nincs rendben, ha a dolgát nem végzi el.

Előzmény: püfffneki (8470)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -2 0 8473

Lehet, hogy az ő hasukkal, meg hát tudod, a másik dologgal nem foglalkoznak megfelelőképpen a férfiak... Lehet, hogy ők is békések lennének így kiszolgálva - csak ezt még nem próbálta ki senki. :)

de, tobben is probaltuk. 

Előzmény: Kalapos Klementina (8451)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.03.03 -4 2 8472

A férfi alapvetően békés lény: tele has, üres zsák, és elvan szépen békében. A nők békétlenkednek mindig, amint az köztudott :-)

de szepen mondtad...

Előzmény: Abszolút Igazság (8449)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 0 3 8471

Jogos.

A hsz későbbi felében már nem szándékot, hanem célt írtam szerintem.

Nyilván, ha a szándék nem a fájdalom- vagy sérülésokozásra irányul, akkor az nagy különbség, rosszul fejeztem ki magam.

Úgy értem, hogy bántalmazás, ha megvan a szándék a fájdalom- vagy sérülésokozásra, függetlenül attól, hogy mi a célja a bántalmazónak ezzel.

Pl. ha levágja valaki egy gyerek kezét, nem menti fel, hogy a cél az volt, hogy ne lophasson az a büdös kölök többet. :)

Előzmény: Abszolút Igazság (8468)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 -1 3 8470

Az előbb írtam a példát. Szabad az a nő akinek mindennapi kötelessége hogy a párja jóllakjon vagy estleg  dádá lesz?

Előzmény: Kalapos Klementina (8466)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 0 2 8469

Akkor elég lett volna pontot használnod.

Előzmény: Abszolút Igazság (8465)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2020.03.03 -13 1 8468

"A bántalmazás a sérülés mértékétől függ, nem a szándéktól."

Ahogy azt móricka elképzeli.

Ha kékre-zöldre versz egy gyereket, az esetleg súlyosabb bűn, mint ha megölöd (pl. adsz neki egyetlen pofont, amitől megtántorodik, elesik, beveri a fejét és meghal). Pedig az első csak könnyű testi sértés, a másik pedig halált okozó testi sértés. Mégsem ítélik meg olyan szigorúan, mert nem a halála volt a célod, míg a verésnél azzal a céllal verted.

Előzmény: Kalapos Klementina (8463)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -1 2 8467

Ez hülyeség. (Bocs)

A férfiak közül se racionális a többség. :)

Még csak azt se tudnám mondani, hogy egy intelligenciaszinten álló férfi és nő közül a férfi racionálisabb, mint a nő. :)

Nyilván több racionális férfi van, mint amennyi racionális nő - de férfiak közt sem elterjedt dolog a racionalitás. :) Csak több van. Nem többség.

Előzmény: Abszolút Igazság (8465)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -1 1 8466

Amúgy szerintem is határt kellene szabni ennek a bántalmazás hóbortnak.

Én jellemzően a rendszeres fizikai fájdalom- és sérülésokozást, illetve a nagyon erős érzelmi nyomást (öngyilkossági jelenetek, gúny, ordítozás) tartom annak.

Nem tudom, mit jelent az, hogy valaki nem érzi magát szabadnak egy kapcsolatban. Szerintem attól kapcsolat, hogy tekintetbe vesszük a másik felet is, és ilyen értelemben nem tökéletes szabadságérzet.

Előzmény: Abszolút Igazság (8454)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2020.03.03 -13 2 8465

Miért kellene álcáznom? Mindenki tudja, hogy a nők sokkal inkább engednek az irracionális érzelmeknek és kevésbé hajlandóak higgadtan, logikusan végiggondolni a helyzeteket (kivéve, mikor önérdeket kell érvényesíteniük).

Előzmény: püfffneki (8458)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.03.03 -6 1 8464

Minden természeti erő a gyengébb felé mozdul.

Ha felírod a képletet is, akkor kapsz egy riszpektet! :-DDDDD

Előzmény: püfffneki (8462)
Kalapos Klementina Creative Commons License 2020.03.03 -1 3 8463

A bántalmazás a sérülés mértékétől függ, nem a szándéktól.

Ha kékre-zöldre versz egy gyereket, vagy addig ütöd, míg bepisil, stb. akkor bántalmazó vagy.

Ha rácsapsz a kezére, mikor a konnektor felé nyúl, az lehet hirtelen ijedtség is, de azért az se kimondottan jó, inkább figyelj oda, amikor veled van, és lépj közbe időben. A konnektorba nyúló gyereket elfenekelő szülő bántalmazó. A fenyítés bántalmazás.

Nevelésre rengeteg nem agresszív, nem fizikai fájdalom okozó módszer áll rendelkezésre.

A szándékos fájdalomokozás akkor is bántalmazás, ha a cél rendben levő.

Ilyen értelemben a tanárnő se volt bántalmazó a gyerekekkel, hiszen nyilván nevelte őket a veréssel. :)

És ilyen értelemben a verbálisan bántalmazó nők is csak nevelik a párjukat, hogy megtanulja, hogy hogyan kell viselkedni. :)

Előzmény: Abszolút Igazság (8454)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 -1 1 8462

Az előbb írtam , csak nem vagy figyelmes. 

Minden természeti erő a gyengébb felé mozdul.

A félelmüket látja meg a krapek, aztán megteccik neki. Hiszen ez hatalom! Mámorít.

Előzmény: ásítósmacska (8457)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.03.03 -5 0 8461

Együtt főzünk!

Előzmény: püfffneki (8460)
püfffneki Creative Commons License 2020.03.03 0 2 8460

Jó , te vagy a kivétel, akire a férjed főz.

Előzmény: ásítósmacska (8459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!