Keresés

Részletes keresés

The_Rible Creative Commons License 2011.07.10 0 0 458

Kösz :)

Előzmény: uhuhu (457)
uhuhu Creative Commons License 2011.07.10 0 0 457

király képeket csináltál :)  szinte az összes helyen jártam én is ahol a képeket csináltad :)

Előzmény: The_Rible (455)
The_Rible Creative Commons License 2011.07.09 0 0 456

Köszi

Előzmény: lborli (452)
The_Rible Creative Commons License 2011.07.09 0 0 455

Ha van időd utazás közben, akkor javaslok egy megállást és fürdést Kravicánál. Nem nagy kitérő a főútról. Tavaly 37 fokban álltunk meg ott. Isteni volt, igazi felüdülés. Sokan azt hiszik, hogy dél-amerikai dzsungelbe kell elutazni egy ilyen élményért. Pedig ez itt van a szomszédban.

Egy kis összefoglaló Boszniáról és Korcsuláról: képek

Köztük van Kravica is.

Előzmény: Alexanna71 (453)
Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 454

Tényleg köszönet!!!

Jó pár évvel ezelőtt csak  az utikönyvek garmadának átlapozása után tudott az emberlánya információkat összegyűjteni a helyről, ahova nyaralni ment.

Manapság pár kattintás és szinte minden fontos dologról tájékoztatást kap, ha netán kutakodik, továbbolvas akkor olyan klassz dolgokat is talál, mint a Te honlapodon, sok pici, de a hely felkeresése miatt nagyon is fontos dolog!!

Részemről bármikor bárkinek átadom  a "villa" nevét, így könnyen megtalálhatók az infók!!:)))

És mivel tényleg jó népszerűsítem én:))

http://www.villa-adriatica.eu/

További jó munkát és Mindenkinek jó nyaralást!!!

Előzmény: The_Rible (449)
Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 453

Elnézést, hogy eddig nem válaszoltam, de kicsinykét kirándultunk Kishazánkban:))

Mostraban megalszunk, Medjugorje-t kihagyuk, most. Nem tudom még, mikor érünk oda, reggel időben kelnénk és a Buna forrása után meg Pocitelj megtekintése után megyünk a part felé.

Nem sietünk nyaralunk!!:)))

off( a hétvégén gyakoroltam  a lassú közlekedést, Alcsútdoboz-Zsámbék-Bicske-Esztergom-Visegrád-Pest majd ma hazafelé, mivel az M7-es bedugult és végeláthatatlan sorok kígyóztak Siófok irányába, újra a mellékútvonalakat céloztam meg és Biatrobágy-Etyek-Alcsútdoboz-Lovasberény-Székesfehérvár-Lepsény-Siófok útvonalon szépen nyugodtan, lassan hazaértünk a dögmelegben)on

Szóval nem lesz gond a közelekedés (bocs ha hosszúra nyúlt!!)

Korcula a cél. Jó idő lesz, a kedvünk töretlen!!!!:)))

Köszi a jó kívánságokat!!

Előzmény: emojnarode (448)
lborli Creative Commons License 2011.07.09 0 0 452

Igaz, többek között nekem is azt kellett mondanod, de én tudom, leszek még a vendéged. :)

A hasznos infókat pedig csak +köszönhetjük, akik 1x olvastak téged, tudják, érdemes a többit is elolvasni.

Szóval: napred, partizan! :)

Előzmény: The_Rible (451)
The_Rible Creative Commons License 2011.07.08 0 0 451

Egy hónappal ezelőttig nem volt rajta semmilyen kiadható apartman, pedig három éve készítgetem. Magyarul csak költségem volt vele. Most már meguntam, hogy sok embernek kellett azt mondanom, hogy nem tudom kiadni az apartmant, ezért beszéltem néhány helybélivel és az egyik apartmanjait már felraktam és hozzájuk irányatom a jelentkezőket. Valószínűleg folytatom így és akkor a végén tényleg még akár bevétel is lesz belőle, monduk annyi, hogy a honlap költségeit is kifizeti.

Szóval továbbra is csak a megszállottság vezérel. Nem tudom mi mást kellene tennem. Pedig azt szeretném, ha nem hiába dolgoznék, a felrakott információkat elolvasnák. Így is látom, hogy vannak olyan oldalak, amelyeket szinte nem is olvasnak, pedig sok jó dolog van rajta. Legközelebb a tursitaútvonalakat fogom felrakni. Lehet, hogy senit nem fog érdekelni, de hátha.

Előzmény: lborli (450)
lborli Creative Commons License 2011.07.08 0 0 450

Mitagadás, néha van ilyen érzésem/-sünk), de nem ezért szeretünk. :-))

Amúgy, meg valóban hasznos, no! :)

Előzmény: The_Rible (449)
The_Rible Creative Commons License 2011.07.08 0 0 449

Köszönöm az elismerést. Ha már dolgoztam vele, öröm látni, hogy használjátok.

Gyakran kerülnek elő ugyanazok a kérdések, de restellem mindig belinkelni a honlapomat ezekre a fórumokra (a horvát fórumokra, meg ide), mert olyan, mintha csak magamat népszerűsíteném. Mások meg úgy látszik nem akarják belinkelni. Így azért az info nem jut el mindenhova.

Előzmény: Alexanna71 (442)
emojnarode Creative Commons License 2011.07.07 0 0 448

Szóval..... Metkovic előtt van Capljina, a Neretva bal partjáról megy át a híd a túlsó oldalára -feltételezem, hogy Mostar felől jöttök - a hidon átmenve balra van Gabela. Ezt az átkelőt akkor érdemes választani, ha mondjuk északról, tegyük fel Medju Gorje kegyhelyről tartasz a Neretva vőlgye felé, vagy ha Metkovicnál végelláthatatlan sorok várakoznak. Úgyis ott döntesz majd a helyszinen, attól függ milyen időpontban érkezel oda. Egy jó  térképre viszont szükséged lesz. Pontosabban hova is utaztok? Legyen szuper a nyaralás.

Előzmény: Alexanna71 (447)
Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 447

Igen néztem!! Azért köszönöm!!! Pont azt nézegettem, hogyan jutunk át a túloldalra?

De valószínűleg meg fogjuk oldani!:)

Csak nem értem(ill. nem néztem még alaposan meg a térképet) de Metkovic is azonos oldalon van nem? Akkor feljebb és lentebb is van határátkelő??

Bár mondom nem néztem még alaposan, meg én sokkal jobban szeretem az asztalra kiterített térképet és jobban megjegyezhető (nekem legalábbis).

Azt viszont még be kell szereznem!

Én úgy érzem eddigi legszuperebb nyaralásunk ez lesz!!:))

Előzmény: emojnarode (446)
emojnarode Creative Commons License 2011.07.07 0 0 446

No, akkor még egyszer. Vigyázat, Gabela a Neretva másik oldalán van, gondolom megtaláltad, közvetlen Metkovic vonalában, az Unka meg valahol Metkovicban, mint státust váltott kishatárátkelő. Járjatok sikerrel. Üdv mégegyszer.

Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 445

Igen felröppen, és őszintén bevalva, azért némi "frászt" ( de tényleg csak némit:))) okoz, de sokat nem törődünk vele. Mint írtam négy gyerekkel nem a boltbajárás a nyaralás, nem erről szól.

Amit írtál kishatárátkelőt Gabela-nál, nézegettem a google-s műholdas térképen ( a másik fehérfoltot mutat csak Boszniáról), biztos ki lesz írva valahol, nem??

Vagy a másik Unka-t (béka, nagyon jó neve van:))), remélem nagy forgalom azért nem lesz!

A segítségeteket köszönöm, majd beszámolok milyen volt ha hazyjöttünk.

Minden jót Neked is!

Előzmény: emojnarode (444)
emojnarode Creative Commons License 2011.07.07 0 0 444

Kedves Alexanna 71. Valóban így van, ahogy írod, ez a hír minden évben felröppen, de hogy ne kerűlgessen bennünket a  "határfrász" nem kell sokat törődni vele. Örülök neki, hogy ezt The Rible is alátámasztotta, annak okáért is, hisz személyében a fórumok legtapasztaltabb "balkanológusa". Üdv Nektek.

Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 443

http://www.hercegovina.ba/en/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=149

A lap alján van egy pdf-s brossúra Mostarból, nagyon jó!!!!

Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 442

Köszönöm Mindkettőtök válaszát!

Minden évben előjön valamilyen formában ez a hír.

Bár a jó 10 év alatt egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy bármi gond lett volna  a határon. Tavaly Anyukámék vitték a lányomat és az Öcsém lányát, igaz a másik autóban mentem utánuk, de az sem okozott gondott, hogy a gyerekekkel nincsenek a szülők.

Apukám autóján lévő tetőboxot megnézte, mikor látta, hogy a kerekesszékkel "van tele"

intett és továbbengedett.

Rible! Az oldalad, lassan Bibiliaként szolgál, szinte mindent megtalálok amire szeretnék választ kapni! KÖSZÖNET ÉRTE!!!!!!!

A vidók fantasztikusak!!:)

Nem semmi munkád lehet vele!

Már csak 2 hét és indulás!!!

Előzmény: The_Rible (441)
The_Rible Creative Commons License 2011.07.06 0 0 441

Két héttel ezelőtt senkit nem érdekelt semmi. Még annyire sem mint máskor. Samacnál a határőr unottan megkérdezte, hogy "Mit van csomagtartó". Így.

Hirtelen zavaromban azt sem tudtam milyen nyelven válaszoljak neki. Nem várta meg, míg kitalálom és kérdezte, hogy "hova". Megmondtam és ezzel megelégedett, továbblegyintett.

A vicces az volt, hogy nyilvánvalóan nem magyar anyanyelvű volt, és azért ott sokan nem élnek magyarok, akiktől csak felcsipegethet valamit. Talán tanítják őket magyarul.

Előzmény: emojnarode (440)
emojnarode Creative Commons License 2011.07.06 0 0 440

A hír a Boszniából  Horvátországba utazó Bosnyákoknak szól. Az, hogy mennyire valós, azt én is majd augban fogom tapasztalni Orebicre menet. Eddigi tapasztalataim szerint nincs okunk aggódni. Üdv.

Alexanna71 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 439

Szia!

Én is azt kérdezném, mennyire kell a hírt komolyan venni??

És egyáltalán honnan hova utazó bosnyákok, Boszniából más országa, vagy más országból Boszniába?

4 gyerekkel nem fogok minden nap boltba járni és kedvem sincs!!Alapvető élelmiszereket úgyis viszünk magunkkal, és úgysem több kilkónyi nyers hússal és társaival indulunk útnak.

És mégy egy kéréds, a bort, pezsgőt mennyire nézik, mi a mennyiség ami vihető, vagy viszem és ha elveszik kedves egészségükre válva ott hagyom??

Köszi:Enci

Előzmény: emojnarode (429)
pimobendan Creative Commons License 2011.07.06 0 0 438

Még egy kérdésem lenne. Ha átértünk Horváto.-ból Boszniába (Samacnál), a határon van pénzváltó? Csak mert kicsit bebambáskodtam a dolgot és annak rendje és módja szerint az apró eurót fémpénzben szereztem be és most olvastam, h a Szarajevó előtti pályán azt nem fogajdák el... A legkisebb címletünk papírban pedig az 50 eurós. Köszi!

batis1966 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 437

nekem ez nemüködik. Neumot fel sem ismeri és nincs a tréképen sem feltüntetve.

Mostartól délre csak fehér folt van, és addig csaka főút.

Előzmény: Ephedrin (435)
Ephedrin Creative Commons License 2011.07.05 0 0 436

Canj-ban, az öböl szélén lévő pizzériában, a tulajdonképpeni étterem fölött vannak az apartmanok!!!

Bizony kár, mehettünk volna együtt!!!

Előzmény: pimobendan (432)
Ephedrin Creative Commons License 2011.07.05 0 0 435

Kipróbáltam, de nem igazán akart működni, de ez: 

http://www.hu.map24.com/  egészen jól kezeli a problémát!!!

Nem teljesen helyes az infód, van olyan hely ahol nem lehet ajro-val fizetni, de ezek elenyészőek, csak akkor botlasz beléjük, ha nagy balszerencséd van, de 2010-től csak papír €-t fogadnak el, és csak KM-t adnak vissza, pl. Zenicánál az útdíjat, 2 KM-t, a legkisebb címletű €-val fizeted az az 5-ös, és visszaadnak kb.7-8 KM-t!!!

Előzmény: batis1966 (434)
batis1966 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 434

a Via Michelin már kezeli Boszniát. Köszi az infokat a hétvégén megnézem Visokot is.

A KMről mindenhol azt olvasom, hogy csak elméleti pénz, az eurot mindenhol elfogadják. Van más info erről valakinek?

Előzmény: Ephedrin (399)
durresbe Creative Commons License 2011.07.05 0 0 433

Érdeklődnék, mi a helyzet a határon a cuccolással?

Bosznia-Hercegovina <-> Horvátország

pimobendan Creative Commons License 2011.07.05 0 0 432

:( Sajnos mi már most pénteken este indulunk és aztán 16-án jövünk vissza. Én is örültem volna, ha "több szem többet lát" alapon valakivel együtt tudunk menni, de ez az időpont már múlt hónapban lefixálódott!:/ Hol lesz a szállásotok?

Előzmény: Ephedrin (431)
Ephedrin Creative Commons License 2011.07.05 0 0 431

Ti mikor mentek??? Mi ugyanezen az útvonalon megyünk 13-án éjszaka!!!!

24-én visszafelé, meg a Moraca kanyon felé meglátogatjuk a Durmitort, és a Tara kanyonjában jövünk Sarajevó felé!!!

Előzmény: pimobendan (430)
pimobendan Creative Commons License 2011.07.04 0 0 430

Igen, Montenegróba, utána Albániába. Azért erre az útvonalra esett a választás, mert bár -ahogy mások véleményét olvastam- nem ez a leggyorsabb út, de a leglátványosabb, plusz Szerbiában a pályán most elég nagy forgalom van, ahogy hallottam másoktól akik mostanában arra jártak...

Előzmény: The_Rible (428)
emojnarode Creative Commons License 2011.07.03 0 0 429

Minden Horvátországba utazónak, akik Bosznián keresztűl kívánnak átutazni némi tájékoztató az alábbiakban: Mivelhogy a szezonban vagyunk, megnőtt a várakozási idő a határátkelőhelyeken. Ezért a Boszniai határátkelésnél új információ, hogy pl. Metkovicnál, mivelhogy az átkelés fél órát is igénybe vesz-szombati utazást feltételezve- a Capljinai határőr szervek azt ajánlják, hogy feltétlen vegyék igénybe nemcsak a Metkovici átkelőt, hanem érdemes átmenni a szomszédos Gabelába és ott átmenni, vagy ugyancsak Metkovicban, ami ugyan helyieknek szóló átkelő, de a nagy forgalom miatt átkategorizálták a státusát és külfőldiek is közlekedhetnek rajta. Ez utóbbi Unka néven szerepel, ezért érdemes nyitott szemmel járni a környéken,hogy a hétvégi tömegnyomort az ember átvészelje némi leleménnyel.Ez eddig azoknak jelentős, akik Split felé mennek. Mást javasólnak azoknak, akiknek Dubrovnik és környéke a céljuk. Az ő számukra ugyancsak egy ilyen státust váltott átkelőt javasolnak, mégpedig a következők szerint. Mostarnal, vagy Capljinánál letérve a főútról, Stolac felé Trebinje irányába Ljubinje nevü helyiségig lemenni és ott Ravno felé menve Orahov Do -nál ott a határátkelő, pont a Slano-i öböl felett jön ki a magisztralra. És még egy figyelmeztetés-habár ez a kiutazó Bosnyákoknak szól, de azért érdemes nekünk is megszívlelni, ne vigyünk élelmiszert. Ellenőrzéskor visszaküldik az illetőt. Ez mai hír. Nem én találtam ki, hanem a Nacional online Horvát és a Capljina portal alapján osztottam meg Veletek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!