Ha van műhely, meg csináltál máér gitárt, akkor könnyebb dolgod lesz, bár az akusztikusok kicsit macerásabbak. Kíváncsian várom a fényképes beszámolókat az építkezés fázisairól! :)
Igazad van a pepecseléssel kapcsolatban,biztos nem lesz egyszerü.Hosszú idő lesz mire a számomra megfelelő hangszert elkészítem,de időm,kedvem,türelmem ja és a mühelyem megvan.A többi majd kiderül.Nem az első gitár lesz amit épitek most is saját készítésün játszok,de akusztikus hangszert még nem probáltam.Jazzgitár lett volna a következő,de Django gitárjátéka és soundja megtetszett ezért ezzel probálkozom.Azért kérdezősködök itt mert könnyebb olyan emberektől infót kapni akik már láttak,fogtak ilyen hangszetr mint a netet bújni órákig.
Nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen csodás lenne egy gitárt elkészí teni, de ehhez hely kell, cuccok, szerszámok és valaki aki ért hozzá :) Majd egyszer.
Djuri kérlek szólj nekik, hogy jöjjenek ide is, kösz. És persze kellemes estét :)
Gitározni akarsz, vagy hónapokat pepecselni valamivel? Szerintem, vegyél egy olcsóbb gyári hangszert és játsz. Ha még a húrok ismerete is gondot okoz neked, akkor talán a gitár építés sem fog túl könnyen menni. Ha sokat szöszölsz vele és nem lesz elég jó, akkor csak csalódott leszel utána.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nemszimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogyaz eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljeesössze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennkoka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen.
Nem a húr a fő titok, de fontos. D'Addario Silk and Steel jó, a Django nekem nem jött be. Aztán Galli, Savarez, meg még sok másik jó lehet, a lényeg, hogy ne bornz húrok legyenek, hanem puhábbak (az ezüstözött réz-selyem kombinávió a standard, de a Newtone pl. gyárt másmilyet is).
Viszont a húrok alá kell egy ilyesmi gitár is, hogy a kívánt hang legyen.
Itthon lehet kapni Newtone-t, ami nekem nagyon szakadt, illetve találkoztam még D'Addario húrral, de nem az igazi.
Ezek ezüst bevonatú húrok, van sima ill. silk & steel kivitel. Argentine és gallistrings szerintem elég jó :), de ezeket inkább külföldről kell beszerezni. Persze itt a többiek kompetensebbek a témában, várom mit írnak....:)
Nem rég kezdetem hallgatni ezt a stilust,de nagyon megtetszett igy belépek a "Clubba":)A dallamvilágon kivül a gitarok hangja is megfogott,eddig elkerulte a figyelmemet pedig nem vagyok 1 akusztik fan,de kell 1 ilyen hangu gitár..ha megkérdezhetem milyen a húrok márkája és tipusa amit használtok?A válaszokat előre is koszonom.
ez ugyan nem az ő száma - végül is melyik az? :) -, de valamelyik 2000-es évek eleji lemezén rajta van. az egyik zenekarommal játszuk és pont valamelyik nap jutott eszembe, hogy jól szólna djangoban.