Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dCi Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1247
Szia Simine!

Igen a szerződésemre ráirattam a kártyát, de én már lassan 2 hete átvettem a kocsit, de kártyát még mindig nem kaptam. Azt mondták majd szólnak. Mivel türelmes vagyok még 1 hetet várok.
Amúgy 1700 km-nél járok.

cabeza Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1246
Ha valaki még egyszer bocsánatot kér, mert sokat ír a Tháliájáról, meszpemmelem! :)
Mire van ez a topic, ha nem erre?
Irgumburgum! :)
Cabeza
A zörgéseket ne hagyd annyiban! Valaki irta a Laguna topicban, hogy az első szériás lagunájában elvált az egyik hátsó kerékdob. Ez ugyan nem ma volt, de az ördög sose alszik!
Előzmény: ezer6 (1245)
ezer6 Creative Commons License 2002.07.18 0 0 1245
Állatul néz ki ez a Platina. Amúgy túl vagyok 3000 km-en, most már ugyebár a kocsi "teljesítménye maximumát adja", ahogy a leírás fogalmaz. Eddigi tapasztalatok:

1. Menet közben gyakorlatilag állandó zörgés a jobb hátsó területről, a kalaptartó/csomagtartó irányából. Ez a kezdetektől megvan, és roppantul zavaró néha. Először azt hittem, hogy a két hátsó biztosági öv csatjai rezonálnak össze, amikor fel vannak csévélve és a csattok összeérnek, de becsatolt állapotban is jött a hang. A múltkor megfigyeltem, hogy, amikor lecsukom a csomagtartó fedelét, akkor ugyanígy "bezörög" néhány másodpercre, nyilvánvalóan valamilyen mechanikai dolog, veszélytelen, de idegesítő.

2. Furcsa, fütyülés jellegű hang a kormány irányából, ha egyenesen megyek tükörsima úton, akkor nincs, de egyenetlen úton, főleg kanyarodáskor jelentkezik. Mindkét irányban, de balra kanyarodáskor mintha erőteljesebben és hamarabb jelentkezne.

3. Egészen minimális műanyag deformáció. Még május végén, vagy június elején 3 napig Pilisszentkereszten voltam, nem mozogtam a kocsival, állt a tűző napon 3 napig. A középkonzol tetején, ahol a digitális órát/rádiókijelzőt tartalmazó ív "ráül" a középkonzolra, az ív alsó része, tehát egyenes "alja" egy kicsit, középen megemelkedett, tehár szintén egyfajta ív keletkezett benne, persze minimális, de egyértelműen látható mértékben, azóta mintha egy kicsit visszaállt volna, vagy csak a szemem szokta meg.

Ez most egy kicsit soknak tűnhet, de amúgy tökéletesen funkcionál a kocsi, az első két prbblémát kijavíttatom az első szerviz alkalmával, a műanyag deformációval gondolom semmit sem lehet kezdeni.

További szubjektív "élmények". Alapjáraton, kívülről, mintha egy kicsit hangos volna a motor. Jár a moci, én kiszállok, egyenletesen jár, de hallható benne egy fajta "dízeles jellegű" kopogás, nem tudom másnak feltűnt-e. Ezt már az előző is csinálta, annyira tehát nem idegesít.

Néha menet közben is, nyilvánvalóan főleg gyorsításkor alacsony sebességfokozatban, nekem kimondottan hangosnak tűnik a motor, ezt rengeteg minden befolyásolhatja, de néha gyönyörűen hangtalanul gyorsul, néha meg úgy érzem, hogy egy húszéves lestrapált kocsiban ülök, ami egy kis gázadásra is felbőg. Még akkor is furcsa, ha beleszámítjuk az olyan nyilvánvaló befolyásoló tényezőket, mint szól e a magnó, hányas fokozaton megy a szellőztetés, mekkora a kinti forgalmi zaj, stb. Ilyen szomszéd fűje mindig zöldebb alapon, ha más, modern autóban utasként ülök, irigykedve figyelem, hogy csak úgy suhannak hangtalanul, gyorsításkor is, az enyém meg "felbőg". Néha meg nem. Furcsa.

Ja, mindezek ellenére, imádom a kocsit, jól gyorsul, magas sebesség/fokozatban nem tűnik hangosnak, jó az úttartása, 150/160 körül van egyfajta "zűgó" rezonancia, ami 170/180-ra eltűnik, stb.

Bocsánat a terjedelemért.

Előzmény: Bovi úr (1244)
Bovi úr Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1244
A Renault-Nissan-Thalia-Platina:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Bovi úr Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1243
Sziasztok!

Azt hiszem sokan hallottatok már a Renault és a Nissan együttműködéséről, most egy érdekességre szeretném felhívni a figyelmeteket ezzel a kooperációval kapcsolatosan.
Látogassatok el a http://www.nissan.com.mx/ mexikói lapra, ahol Nissan Platina néven magtalálhatjátok kedvencünket még az első Thalia szériákhoz hasonló, inkább csak a hűtőrács környékén módosított design-al. Kicsi a világ...

ecoma Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1242
simine

Nem "elvileg jár", hanem gyakorlatilag is meg kell kapnotok! A kereskedők ezt akkor rendelik meg az Araltól maikor elkezdik az ügyintézés. Előfordult már, hogy késtek vele az átadás után pár napra postán küldték el, de mindenképp jár nektek!

Előzmény: simine (1241)
simine Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1241
dCi!

Mi majusban rendeltük meg, most vagyunk a finisben és elvileg nekünk jár. Tegnap a kereskedő is emlitette. Miért kérdezed? Valami zűr van vele?

Azt mondjátok, hogy attól, hogy nem fizzettük még ki, már elkezdik az ügyintézést? Vagy rosszul értettem?

simine

Előzmény: dCi (1237)
ABTGolf4 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1240
ELADÓ!
CD-TÁR RENAULT új gyári magnókhoz! Twingo, Thalia, Clio, Megane, Laguna!!!
6 lemezes, vadi új, bontatlan, kábellel, fülekkel. Ára: 30.000Ft.

Érd: 20/3377-577

Oszy1.816v Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1239
Szia kukucs33,

Rendben, azert erositsd meg ha biztos.
De az se baj ha csak az utolso pillanatban dol el, ugyanis nem kellett helyetfoglalnom meg ilyesmi;o)

Udv,
Oszy

Előzmény: kukucs33 (1238)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1238
Hali Oszy1,816V,
Úgy néz ki, hogy mi mennénk a talira. Két fő + egy Thaila :-).
Bár még nem teljesen 100% a dolog, de ez egy-két napon belül eldől.

Értelmes kérdésem vagy ötletem momentán nincs, de amint lesz bombázok :-))

Előzmény: Oszy1.816v (1236)
dCi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1237
Akik május-júniusban vettek olajkályhát azok mind megkapták az Aral üzemenyag kártyát?
Oszy1.816v Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1236
Sziasztok Fiuk/Lanyok!

Tali!!!!!

Utananeztem a Campingeknek & az araiknak, ugy dontottem hogy marad az a camping ahol a multkor voltunk (BalatonszabadiSosto Ifjusag Camping 06-84/352851)
Vazolom hogy miert!:

1.Nem!
Aranypart Camping SzabadiFurdo vizpart mellett csuszdaval, ezt neztem ki ugyanis kivulrol teccett:o)
arak:
-750ft satorhely
-1000ft szemelyenkent 24-orara
-200ft idegenforgalmi ado`
-bungallo (4szem) 17500ft!!!!!!!!!!!!!!
vizesblokk van, rendezett, tuzrakas itt sem lehetseges:(
viszont nincs olyan placc ahol elferne 15-20 auto + sator egy kupacban!:(

2.Igen!
Ifjusag Camping Szabadisosto
arak:
-480ft satorhely
-580ft szemelyenkent 24-orara
-200ft idegenforgalmi ado (18ev alatt nem kell)
-bungallo, kutyaol mar mind "elkelt"
vizesblokk van, rendezett, no tuzrakas, no vizpart(vagyis kicsit igen), no csuszda.
Viszont!!! elfer 15-20auto + sator egy kupacban, 50m-re van egy oriasi strand csuszdaval!!!;o), olcsobb!

Szoval ez van:) a meeting point meg mindig eldontendo, de valoszinuleg Koszarhegy lesz, mindenki nezze meg a terkepen, hogy tudja megkozeliteni.

Udv,
Oszy

ps: kerdesekkel es otletekkel BOMBAZZATOK!!!!;o)

kukucs33 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1235
Szia simine,
Nekem anno azt mondták, hogy az átvétel előtt 2 vagy 3 nappal (pontosan már nem emlékszem) legyen náluk a pénz. Az átvétel napját meg leegyeztettük amikor megérkezett az autó.
Most már a célegyenesben vagy, gratula!
Előzmény: simine (1232)
harrypoti Creative Commons License 2002.07.17 0 0 1234
Szia Simine!

Kb egy hét az értesítéstől számítva (műszaki, átírás stb..)

Előzmény: simine (1233)
simine Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1233
Ezt a pontosságot! Július 17-re igérték, hogy megérkezik az autó, erre ma 16-án este felhívott a kereskedő, hogy lehet intézni a pénzügyeket, megérkezett a kicsike:))
Sajna legkorábban csak pénteken tudunk fizetni, és gondolom így csak ezután kezdik a papírokat intézni. Akinek van már tapasztalata attól kérdezem, hogy innen még ? nap a maximum?

simine

simine Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1232
Ezt a pontosságot! Július 17-re igérték, hogy megérkezik az autó, erre ma 16-án este felhívott a kereskedő, hogy lehet intézni a pénzügyeket, megérkezett a kicsike:))
Sajna legkorábban csak pénteken tudunk fizetni, és gondolom így csak ezután kezdik a papírokat intézni. Akinek van már tapasztalata attól kérdezem, hogy innen még ? nap a maximum?

simiine

R5TL Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1231
Előzmény: ecoma (1229)
krike Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1230
Szia Ecoma, ha nem ismered, akkor ajánlom figyelmedbe a www.renault.lap.hu -t , tele van sok okos link-el többek közt tesztekkel is.Érdemes megnézni.Ha ismerted akkor bocsi.
Előzmény: ecoma (1229)
ecoma Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1229

dCi Clio Teszt

http://www.autoforum.hu/index.asp?c=1&sc=8BF296EC4751485&newsid=6471AA95A11ADD6

Oszy1.816v Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1228
Szia harrypoti,

Termeszetesen lehet, amennyire tudtok.

Udv,
Oszy

Előzmény: harrypoti (1227)
harrypoti Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1227
Oszy!
Egy napra is lehet jelentkezni? A gyerkőcöm miatt kérdezem:)
Előzmény: Oszy1.816v (1224)
harrypoti Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1226
Szia Kukucs!
Nem rossz 5-let:))
Előzmény: kukucs33 (1225)
kukucs33 Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1225
Hali Harry,
Az M5-öt én elvből kerülöm amúgy is, de az egyszerűség kedvéért csapódhatnánk a Renault talihoz - azonosítás végett aki Index-es/topicos, az villogtassa az INDEXÉT! :-) A Thalia meg amúgy is felismerhető :-)) úgyhogy akkor könnyen megtaláljuk egymást. Vélemény?
Előzmény: harrypoti (1223)
Oszy1.816v Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1224
Joreggelt Renaultos Kollegak!

VI. Nemzetkozi!! RenaultClub Tali 2002/08/03-04 (Balatonszabadi)

1. Jimmy -Renault ClioII Sport!!!;o)-
2. R5TL -Renault ClioII RXI-
3. Oszy -citroen xsara:(((-
4. markoo -Renault ClioI 1.8 16v-
5. Sutike -Renault ClioI 1.8 16v-
6. Edgar -Renault 5 GTTurbo-
7. Wolf SK -Renault ClioIII 1.2 16v-
8. Bowril -Renault 19 Williams-
9. LeMans -KadettGsi16v-
10. Buhera & Baratai -2x GTT 1x Clio 1.4 16v-
11. Shock Ace -Renault 5 1.6D-
12. Csite -????-
13. xcsabo -Renault 5 GTTurbo-
14. krike -Renault ClioIII 1.5 DCI (80le)-
15. Jurgen -Renault ClioII DCI-
16. Hacu -Renault ClioIII 1.4 16VeXtrém-
17. Phoere -Renault Mégane Break 1,4 16V-
18. Zalan -Renault 19 1.4 energy (Zalan Motorsport)-

Fontos!
Meeting Point: (legkesobb reggel 10-ig)
1. Koszarhegy (Szabadisostotol kb. 30km) egy salakos amator rallyeversenyt ott megneznenk,(a verseny reszleteit tolem, vagy a Duen.hu-n a versenynaptarban talaljatok) majd angolosan tavoznank koradelutan Szabadisostora.
vagy:
2. Szabadisoston a kozpont -ban, az Ifjusagi camping elott, es egybol az elhelyezkedesel, ismerkedessel, gepek vizualasaval, csobbanassal es csuszdazassal!!!;o) foglalkoznank??

szoval tobbseg dont! ha nem szoltok hozza, akkor en kivalasztom az egyiket & legkesobb penteken kozzeteszem!
Sajna ismet nem voltam balcsin, de ma felhivom a campinget & legkesobb holnap tajekoztatok mindenkit az arakrol es a szallaslehtosegekrol.

Udv,
Oszy

ps: nem veszne el senki, azert olyan sokan nem vagyunk ez nem kalibratali!;o)

harrypoti Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1223
Szió Lótifuti!

Igazad van Lótifuti!:) Drága és forgalmas az általam javasolt megközelítés. Nekem jó Pusztavacs is, személy szerint én közel vagyok hozzá: Kecskemét.

Hali teebor!

Nagy ötlet a Renault találkozó, talán el is megyünk, de azért szivesen találkoznék veletek is. A nagy tömegben mi Tháliások elvesznénk. Biztosan jó lenne a MI Bulink is. Csináljuk meg!!

Előzmény: Lótifuti (1219)
Oszy1.816v Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1222
Sziasztok,

Igy van!!!;o) egyebkent aki eljon egy talalkozora azonnal klubbtag lesz! egyenlore egyebkent nincs semmifele hivatalos forma erre, talan jobb is ez igy, az egesz annyirol szol hogy egyutt Rono`zunk & segitunk egymasnak amiben tudunk.

Udvozlettel,
Oszy

Előzmény: teebor (1220)
Bowril-TechRun Creative Commons License 2002.07.16 0 0 1221
Hi All!

kösz Tib a reklámot ;-)))

amúgymeg gyertek!buli lesz!!!!nagyonnagy!!!! :))

csao!!
Bowril

Előzmény: teebor (1220)
teebor Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1220
Sziasztok Thalia fórum!

Nos, olvasom már rég a fórumot, és látom ti is találkozón tanakodtok. Láttam Oszy beírását is, a Renaultclub nevében. No, ugyan én sem nem vagyok renaultclub tag, sem nem birtoklok még tháliát (ha az ég akarja, akkor aug. végén jön meg), de bátran ajánlom, hogy aki ráér, az gondolkozzon el a club taliján Szabadi-sóstón, mert amit eddig hallottam egyik barátomtól tényleg jók! Sok renault egy kupacban, jóarc emberekkel, meg ilyenek. Bowril barátom eddig sosem tért haza rossz élményekkel, és ő is mindenkinek csak ajánlani tudja. És nemtudom mennyi értelme van külön szakadozni: a thalia is rönó, akkormeg a renaultclubban a helye!

Na ennyi, megyek várom tovább aug. végét, hogy megjöjjöön az olajkályhám...

Minden jót mindenkinek!

Lótifuti Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1219
Kedves harrypoti! Szept. közepe-vége jónak tűnik. Az Általad gondolt helyszín Hazánk közepetája ugyan, de az M5 extrém drága, (elvből nem szeretném, ha a talival az AKA Rt -t támogatnánk) a sima 5 -ös forgalma pedig pot a pályadíj miatt annyira elkeserítő, hogy az utazás nem tenne jót a brancs érkezési hangulatának.
Kérném ezért a várható résztvevőket, írják a Fórumba, ki melyik tájékról érkezne, és annak figyelembevételével keressünk egy olyan helyet, ami a legtöbbünknek - kevés kompromisszummal - megfelelő lenne.
Előzmény: harrypoti (1214)
Lótifuti Creative Commons License 2002.07.15 0 0 1218
Helló!

Nekem is akadozva ment sokszor a váltó 4 -ből 5 -be. (1,4 16V) Gondoltam, jobban kell pörgetni, mint ahogy az eddigi 8 szelepes autóimnál megszoktam. Mióta jobban kihúzatom 4 -ben, simán bemegy ötödikbe. dCi hozzászólása viszont elbizonytalanított: a dízelek nem pörgősek és mégis ez a jelenség. Persze meg lehet próbálni azt is jobban felpörgetni 4 -ben, hátha annál a váltónál is nagyobb a szinkronitáshoz szükséges fordulat. Hiába automata szinkron a váltó, lehet, hogy a szinkrongyűrűk sima működéséhez mégis kell a kisebb
ford-szám különbség a váltó "két végén".

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!