Chiyonak nem lesz már fehér, vastag kötele. Jó formában olyan 10:5 körül tud csak teljesíteni. Régen reggelire megette pl. Kyokutenhót, most pedig a 2. vereséget szenvedi el tőle. Egy átlagos bashón 2-3 biztos legyőzője van (Asa, Azuma, Kaio), és általában el is szúr egy-két meccset. És akkor ott van még Kotooshu, Myabiama és pár mumusa mint pl. Tamanoshima és Kakizoe.
Én is többször megnéztem ezt a meccset, és nekem is úgy tűnt a video alapján, hogy legalábbis egyszerre "fogtak" talajt; de ha dönteni kellene a video alapján (kár, hogy engem nem kérdeznek :D), én úgy láttam, hogy Tamanoshima keze ért le előbb.
Ha Chiyo most valami csoda fojtán megnyerné a bashot, és januárban is yushot szerezne, akkor az elég lehetne a yokozuna címhez? Tudom, hogy sok a ha, meg útban van Asashoryu is, de mégis....
Inkabb a Kaio elleni merlege megdobbento Chiyotaikainak, eleinte nagyon is jo volt, de 2002-ben elpattant valami es azota zsinorban nyert Kaio 15-szor.
Huh, talán ez mai volt az eddigi léegkeményebb meccse a yokozunának. Tamanoshima jól kezdett, és Asa csak hajszálnyira volt attól, hogy kilépjen a körből. Jó kis meccs volt! :D
(akkoriban csak a jurón követtem figyelemel az eseményeket és kicsit zavart, Chio mellé érkezett egy konkurencia, de csak legyintettem, ugyan a gőzmozdony ellen esélye sem lesz :)))
5 meccse van még, ebből 1 yokozuna, 3 ózeki, és kell még neki 3 győzelem igaz? Végülis, 2 ózekit minimum meg kell neki vernie a 10 győzelemért és akkor már nem is tűnik érdemtelennek. Ahogy néztem az eddigi vereségei is hajszálon múltak, tehát ez a mostani viszonylag gyengébb mutató nem biztos, hogy a realitás...
Azt hiszem azért most körültekintőbben fog eljárni a Kyokai, mint Miyabiyama és Dejima esetében. Ha meg most megveri a 2 ozekit, és netán a yokozunát (bár ez most nem tűnik valószínűnek), akkor tényleg jár neki a rang.
Én is komálom a bolgárt, de inkább ne legyen most Ozeki, minthogy egy év múlva visszaessen... mindenki jobban járni, ha megvárnánk, valóban jár-e neki a rang, vagy csak volt pár jó bashoja...
Kaio győzelmének ma nagyon örültem, mert így már biztosan megtartja ozeki rangját. Kotooshunak viszont nagyon kemény lesz megszerezni a szükséges két győzelmet, de drukkolok neki.
Nekem úgy tűnt Asa kereste a megfelelő fogást, hogy a lehető leglátványosabban tudja kiemelni Amát, ha akarta volna szerintem gond nélkül föllöki amint mögé került :)) Mindenesetre elég látványosra sikerült...
Jó kis meccs...:) Ama egész sokáig bírta háttal a yokozunának. Természetes, hogy Asa kihasználta a súlyaikból adódó előnyt, főleg, amikor saját magától nehezebb versenyzőket is úgy kiemelt már a dohioból, mint annak a rendje.
Mindettől függetlenül Amát nagyon kedvelem, jó harcosnak tartom.
Hm. tízszer megnéztem Kotooshu meccsének a lassítását, de de mindig úgy tűnt, hogy eccerre ért talajt a bolgár segge és Tamanoshima keze... na mindegy... Chio azért keményen menetel, de Asa ellen nem lesz esélye, nem elég erős...
Kotomitsukival nem játszik, mert heya-társak. Holnap Hakuho jön neki, aztán Asashoryu, aztán a két ozeki. Asa persze kemény dió, pláne a mostani formájában, de emlékezhetünk, hogy a nyáron Osh őt is megverte. A többiek ellen meg a bolgárt érzem favoritnak. Hajrá, Osh! Nagyon kell a sportnak egy dinamikus fiatal ozeki.
Ki hitte volna, hogy Chiyotaikai 11 kör után a második helyen áll?