Keresés

Részletes keresés

Dom_Guss Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1186

Gyors leszek, érthetö és kegyetlen.

Nincs elég pénzem kezdetü történetek nem szoktak jól végzödni. Azon kívül hogy a házat meg kell vásárolni azon felül egyéb költségek is terhelik a vásárlót amit 7-8.ooo USD is lehet.

Ha esetleg valaki azon gondolkodik hogy házat vesz, kiadja és abból törleszti akkor elmondanám hogy az all-inclusive hotelek hazájában bizony ez meredek mutatvány. Általánosságban (nem magyar irodákkal, az más történet) el lehet jutni ide 700-800 Euroért az USA ból ennyi dollálért. Kiberelni egy házat, élelmiszerröl gondoskodni, védeni az értékeket (sok a betörés) bérelni egy autót biztosítás nélkül szerintem egyértelmü hogy a hotelek  gyöztestek. (csak a repülöjegy többe kerül)

Más, a dominikai köztársaságot "baromi jól" ismerök társasága elfelejti hogy van északi és déli része is dominikának, és bizony az északi az elég irónikus, szezonális, míg a Punta Cana-i, déli rész egész éves éves és akkor mondjam hogy észak atlanti óceán, dél karib tenger......

Letelepedés: mai áron (most intézem egy alkalmazottamnak) ügyvédi költséggel kb 1000 USD. se több se kevesebb. Aki 3.0 millioért intézte az vagy hazudott vagy hülyén is fog meghalni....

Akkor nem beszéltem arról hogy sok háznak nincs építési engedélye és egyéb problémak, az hogy Remax az eladó nem garancia, lehet hogy aki ott dolgozik "pult alatt" adja el valamelyik szerzeményét, na meg nyelv és helyismeret nélkül megintcsak öngyilkosság...

Rengeteg az üres kiadásra váro lakás, ház, de azok még itt sem mennek Punta Cana-n SEM!!!

Szóval azt javaslom hogy gyere ki gyaralni, feküdj ki a tengerpatra, este ugorj rá egy mulatt nénire aztán nem gondolkodnék ilyen fejfájos dolgokon...sok szerencsét!

Próbáltam rövid lenni...

Előzmény: Vámosi1 (1185)
Vámosi1 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 1185

Kedves Dom Guss,

köszönöm szépen a válaszod. Valóban nem jártam még a környéken sem, egy tv-műsor láttán fogalmazódott meg a gondolat leginkább Quadeloupe-i ingatlanvásárlás kapcsán, a Franciaországon kívüli francia megyéről azonban nagyon kevés az infó és az eladó ház a neten.

Egyenlőre ingatlanvásárlásban gondolkodnék, a ReMax nemzetközi ingatlancég honlapján találtam egy házat, bár nem állok túl jól, ezért csak társsal tudnám megvenni kiadás céljából a nyaralóknak. Talán jó befektetés lenne (bár gőzöm sincs hol van és milyen a környéke vagy milyen távolságra van az óceán, eddig csak egy ötlet), idehaza 16 milliós hitelt törlesztek :-( szóval jól jönne valami üzlet. Tudom macerás, hiszen gondokot kell alkalmazni és gondoskodni a folyamatos bérbeadásról. Ügyvédek egyébként hirdetnek a net-en adás-vétel ügyintézést, sőt volt olyan fórum, ahol az egyik hölgy 91 e.Ft-ot fizetett csak a letelepedésért, volt aki közel 3 milliót, ez a különbség tényleg jelentős. Sok negatívumot olvastam, nem tudom pl. Sosua (ott áll a ház) tipikusan nyaralótelepülés-e, ott is gyakori-e az áramkimaradás ? A közbiztonság, a természeti csapások, az írásokban felsorolt betegségek is aggasztanak picit, bár lehet, e két utóbbit túlparázzák.

Szóval egy ötlet az ingatlanárak és benne a lehetőség: a turizmus miatt.

A karibi térséget csak fotókon láttam, sok élménybeszámolót olvastam az ott nyaralóktól. Olvastam a közbiztonságról, a szegénységről, az infrastuktúráról, a közlekedésről, az egészségügyről, ezek valóban nem túl bíztatóak egy kiköltözni vágyó számára, ezekből feltétlen kiderült, hogy ott élni más, mint nyaralni. Ennek ellenére 1-2 éven belül szívesen áttelepülnék, miután ezidő alatt  bérbe van adva a ház. Sosua-t, Puerto Platát szemeltem ki, valahogy ez jött elsőre. Persze mindenképp ki kell utazni. A házat is meg kell nézni, fotón klassz, de lehet, hogy egy gyenge szellő elfújja, ezt ugye nem látom a képen. Bár mire vásárlásra kerülne a sor, valaki tutti beelőzne, annyit szüttyögök ezzel. Persze meggondolandó és érdeklődni kell, előzetes informálódás nélkül nem megy. Az adózás sem mindegy és az sem, hogy magánszemélyként vagy cégként történik a vásárlás.

Az igaz, hogy a természeti csapások Dominika nyugati és déli partvidékein gyakoribbak ?

Neked ezek szerint bejött, gondolom szívesen élsz ott. Miért problémás az ingatlanvásárlás ? Vagy csak a külföldieknek az ? Mennyi az átlagkereset, 50-60 e.Ft rémlik, de a cikk igen régi lehet, ha csak abból indulok ki, hogy azt is olvastam, a fővárosban 800-1200 USD egy kétszobás albérlet. Ez húzós !

( Bocs', hogy ilyen hosszúra sikerült az írás )

Üdvözlettel: Mókocska

Előzmény: Dom_Guss (1184)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.04.06 0 0 1184

Nem tudom hogy jártál-e elötte a dominikai köztársaságban de azért azt javasolnám hogy mielött beleugornál ilyen kiköltözök meg letelepedek dolgokba azért én elöször is kirepülnék ide az körülnéznék egy kicsit mert sok embernek halvány lila göze sincs a körülményekröl....

A letelepdési költségek azok attól függenek hogy mennyire beszéled a nyelved meg hogy mennyire hagyod magad becsapni....

Nyaralni dominika tökéletes, de itt élni az más dolog.....

Dom_Guss Creative Commons License 2010.04.06 0 0 1183

Az ingatlanvásárlás borzasztó rizikós a Dominikai Köztársaságban, föleg külföldinek és föleg annak aki nem ismeri a viszonyokat. Ha pontosan meg tudod mondani hogy hol és kin keresztül szeretnél ingatlant venni akkor talán tudok segíteni.

erre az emailre:muchoviaje_rd@live.de írjál.

Ha tudod a menetet már nem lesz olyan nehéz.

Előzmény: Vámosi1 (1182)
Vámosi1 Creative Commons License 2010.04.05 0 0 1182

Sziasztok !

Érdeklődnék, hogy van-e fórumozó, aki ismer Dominikán élő magyarokat. Ingatlanvásárlás kapcsán érdeklődnék, s nem tudom hogyan induljak neki, nagyon eltérő, ill. ellentétes véleményeket találtam a neten és valamiért a letelepedés és vásárlás költségeit illetően is óriási különbségeket tapasztaltam.

Előre is köszönöm, a következő hónapokban nyaralni indulóknak pedig kellemes élményeket és jó pihenést és kívánok !

Üdvözlettel:  Mókocska

perhofer Creative Commons License 2010.04.03 0 0 1181
üdv.dom guss
sok pozitivumot olvastunk az idegenvezetésével kapcsolatban és érdeklödnénk,hogy juliusban utaznánk (4 fö,hegyköröl)milyen ajánlatai vannak és mennyiért.
privátban küldhetne képeket.
beetle74@freemail.hu
üdv.un amigo
ABTGolf4 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 1180

Szia,

hol nézted ezeket az árakat? Mert engem is érdekelne...

Előzmény: kisandee82 (1165)
sodia Creative Commons License 2010.03.31 0 0 1179
szia! hétvégén jöttünk haza Dominikáról a Gran O. Punta Canából. tök jó volt. Szép, jó a kaja, kedvesek az alkalmazottak és szerintem a legszebb parttal rendelkezik. mi sokszor felsétáltunk oda ahol már csak a part volt és nem nem voltak hotelek. Robinson Cruzós a feeling. A japán és az aqua étteremért fizetni kell vmennyit. minket kielégített a büfé étterem. 1x ettünk az American Steak Hausban az ingyenes és jó. az olaszba nem voltunk de az is ingyenes. mindennap más ország étele volt tálcán. Mexikói, amerikai, olasz, dominikai, spanyol, japán és a shéf ajánlata. végig se tudtuk kóstolni.csak ajánlani tudom.üdv
Előzmény: kisandee82 (1163)
berem Creative Commons License 2010.03.28 0 0 1178
Hello Mindenki!!!

Tegnap jottunk vissza Dominikarol, es nagyon jol ereztuk magunkat. A Bahia Pincipe-ben voltunk, es, ha valaki nem akar sehova sem menni, csak pihenni akar, tokeletes kikapcsolodas. De nem szabad anelkul hazajonni, hogy nem nezed meg Dominika igazi arcat. Gustavo a legjobb turavezeto, nyugodtan bizzatok ra magatokat. Nem fogtok csalodni. Saona-n, Samana-n, es a fovarosban voltunk, es nagyon elveztuk.
Mindenkinek ajanlom ezt az orszagot, es biztosan mondhatom, hogy ez volt az elso, de nem az utolso latogatasunk Dominikan. Gustavo talalkozunk meg! Koszonunk mindet!
Udvozlet Londonbol. Trixi es Zoltan
kismutya Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1177

Szia Kriszti!

VAjon a szállodáink messze lesznek egymástól?

Milyen jó lenne ott összefutni.. vmelyik kiránduláson akár..

Igen, mi is szeretnénk katamaránozni, snorizni, én több kirándulást is kinéztem.

Szép napot ! Kriszti

Előzmény: chrlengly (1176)
chrlengly Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1176

Szia!

Mi juni 15en indulunk Düsseldorfbol. 2 hetig leszunk Parommal a Meliaban.

En egyenlore a Saona szigetes kirandulast neztem ki, de Parom mondta tegnap, hogy o szeretne katamaranozni, meg sznorizni...en is varom mar nagyon...nekunk addig meg jo ket honap melo van :o(

En is varom, hogy Dom Guss jelentkezzen, hogy erre van-e vmi lehetoseg...

üdv., Kriszti

Előzmény: kismutya (1175)
kismutya Creative Commons License 2010.03.26 0 0 1175

Szia Kriszti!

próbálom újra, mert nem jelent meg az üzim.

Szóval IFA HOtel BAvaro Beach & REsort-ba megyünk. Nem olvastam róla semmit, de a Holiday Checken jó helyezést ért el. Ti hányan jöttök? ketten? Melyik szállóban lesztek? Mi Bécsből indulunk. Ti? Van vmi tervetek kirándulásokra??

Sajna Dom Guss még nem válaszolt, biztosan elfoglalt. Remélem tudunk vele kirándulni menni, annyi jót olvastam róla.

Szóval alig várom már, de addig még kemény 2 hónap megspékelve az esküvővel:)

Kriszti

viki13 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 1174
Sziasztok mindenkinek.
Mi nászúton voltunk 2002 júniusában Dominikán Punta Cana Hotel Melia Carib Tropical-ban.Azóta rengeteg helyen megfordultunk,de az ott eltöltött időt és a szállodát soha nem fogom elfelejteni.Egyszerűen gyönyörű.Szavakkal nem lehet leírni.
www.holidaycheck.com (rengeteg kép a szállodáról)
Aki ezt a szállodát választotta biztos nem fogja megbánni. :-)
Mindenkit irigylek aki ide megy. :-)
chrlengly Creative Commons License 2010.03.25 0 0 1173

Szia!

Köszi az infokat...akkor ez elvetve...:o)

Olyat lehet kerni vhol, hogy romantikus vacsi a tengerparton, ahol csak mi ketten vagyunk es a pincer?!

Illetve olyan kirandulasod van, hogy katamarannal sznorizni menni?

Elore is koszi a valaszod.

Kriszti

Előzmény: Dom_Guss (1169)
chrlengly Creative Commons License 2010.03.25 0 0 1172

Szia!

Mi is ekkor megyunk es en is Kriszti vagyok :o)))

Melyik szallodaban lesztek?

Előzmény: kismutya (1171)
kismutya Creative Commons License 2010.03.25 0 0 1171

Szia Dom Guss,

próbállak itt elérni. Irtam már mailt, de lehet elfoglalt vagy.  Szeretnék időben! fakultatívokra jelentkezni. Nászutunkat fogjuk tölteni Punta Canan júni 17-30-ig.

Ami érdekelne Isla Saona, Samana-Bacardi sziget, El Limon vizesés, Altos de Chavon? esetleg. De majd megbeszéljük.

várom válaszod. k.nyikos@freemail.hu-ra. vagy ide.köszi. Kriszti

kisandee82 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 1170
Szia!

Köszönöm szépen, majd várom a beszámolót:)
Előzmény: sajt0001 (1167)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.03.24 0 0 1169

A golfpálya része a hotelnek, bárki látogathatja viszont aki nem játszani megy azt nem nézik jó szemmel hiszen ez egy sport....ugyan vannak idöszakok mikor meleg van 13.oo és 16.00 között amikor szinte nincs senki de én inkább a tengerparton sétálgatnék kb 44 km hosszú, van mit nézni.

Esküvö!

A hotelekkel van lehetöség esküvöt csinálni, hivatalos vagy szimbólikus jeleggel DE!

elöször is nagyon drága másodszor olyan helyen van ahol mindenki látja, néha vannak neveletlen bámészkodók is.

Ha komolyan érdekel az esküvö akkor és Saona szigeten csinálok 2x havonta olyan helyen ahol nincs senki csak a házasságkötö biró és a hajó.

A hivatalos papirok intézése 30-40 napot vesz igénybe, az idöpontot 60 nappal kell elöre foglalni, két útlevélmásolatot kell küldeni. Az engedélyek, adók pontosan 550 euroba kerülnek ami a világ minden részén érvényes.

A Saona szigeti esküvö, hajóval, tanukkal, ebéddel, (langosta) kb 1100-1200 Euro.

A hotelekben egy szimbolikus eskuvo kb 800-900 euro, ha papirt is kértek hozzá kb 2000 Euro, és a Saona szigettel össze sem lehet hasonlítani. Akit érdekel azoknak küldök képet, a honlapon nem szoktuk feltüntetni mivel csak 2x van lehetöségünk havonta és igy is sokkal több az érdeklödö.

Egyébként hivatalosan van engedéylünk arra hogy a párok pár napo elttöltsenek a szigeten.....

Előzmény: chrlengly (1168)
chrlengly Creative Commons License 2010.03.24 0 0 1168

Sziasztok!

Ket kerdesem merult meg fel a Meliaval kapcsolatban:

- Eskuvo...mennyibe kerul a szertartas es mennyire hivatalos?!

- A golfpalyara be lehet ingyen menni csak setalgatni? En spec jatszani nem akarok, de szivesen szetneznek.

Elore is koszi az infokert!

sajt0001 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 1167
Kedves Kisandee82!

Nézd meg ezt az oldalt: www.bookit.com

Itt kiválaszthatod, honnan-hová, mikor, repjeggyel vagy a nélkül...stb

Remélem tudtam segíteni!

ui: Mi párommal áprilisban megyünk a Gran Bahia Principe hotelbe, csak utánna tudok referálni róla :-)
Előzmény: kisandee82 (1163)
chrlengly Creative Commons License 2010.03.22 0 0 1166

Szia!

Egyenlore en a Saona kirandulast neztem ki...majd meg a Paromat is kuldom az oldalra.

Nem tudom melyiket lenne meg erdemes...pl a Santo Domingoban mi a kulonleges?

Szivesen olvasnek meg elmenybeszamolot a kirandulasokrol...

Előzmény: Dom_Guss (1154)
kisandee82 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1165
Kedves Dom Gus!

Köszönöm a válaszokat, már csak 1 kérdésem lenne.
A grand oasis p. cana 10 nap all incl. 225000 ft/750 Font
vagy a grand bahia principe 10 nap all incl. 246.000Ft/820 Font
Sirenis Tropical 10 nap all incl. 234000Ft/ 780 Font
Barcelo Punta cana 10 nap all incl. 240.000ft/800 Font

Ön melyiket választaná? valamint hogy juniusban reálisak e ezek az árak?
Ígérem többet nem kérdezek a szállodákról:)

Előzmény: Dom_Guss (1164)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1164

Oasis Punta Cana nagyon jó, de Gran Bahia Principe még jobb.

Minden hotel all inclusive, azaz semmiért nem kell fizetni, kivétel internet, szabadidös programok és egyes helyeken a prémium italok.

Minden a-la-carte étterem ingyenes kb 3-4 mehetsz vagy 5 ször amig itt vagy csak elöre kell foglalni és nem kell érte fizetni.

kisandee82 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1163
Kedves Dom Guss!

Köszönöm szépen a választ.
Kérdezhetnék még 1et?
Ha a 2 szálloda közül kéne választani akkor melyikre esne a választása,
Grand Bahia Principe vagy a Grand Oasis Punta Cana, úgy döntöttünk hogy inkább megyünk 14 nap helyett 10 napra de jobb helyre.
Még egy olyan kérdésem lenne h amikor egy szálloda felsorolja h pl van 3 büfé és 5 alacarte étterme, akkor az all. incl. ellátásba beletartozik minden étterem vagy ezekért az alacarte éttermekért külön fizetni kell?
Előre is köszönöm
Lassan körvonalazódnak a dolgok, csak nem sok oldalon találok 10 napos utakat londonból, csak a caribeancollection oldalon találtam, sem a thomas cook sem a firstchoice-on nincs 10 napos ajánlat.
Előzmény: Dom_Guss (1162)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.03.21 0 0 1162
Nemes egyszeruseggel Barcelo Dominican Beach.
Előzmény: kisandee82 (1161)
kisandee82 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 1161
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem, hátha olvassa valaki aki tudna segíteni.
A jelen állás szerint dominikára megyünk júniusban nászútra, 2 szálloda van amit meg tudunk fizetni punta cana ill. bavaro részen, a Barcelo Dominican (nem a palace része) és a VIK arena Blanca, ha esteleg valaki bármelyikről tud valami pozitívat ill. negatívat kérem ossza meg velem.

Előre is köszönöm mindenkinek
Iapa Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1159

Szia és nem akarlak megbántani, de tenger be viszed a vizet???

Dominikai fórumnak itt van ez, illetve a spanyol oldalak, minek még egy oldal ?? Abban az esetben ha más utazásokra gondolsz akkor tárgytalan amit írtam.

További szép napot.

Iapa

Ui: Dominika nem csak szép varázslatos is

Előzmény: Törölt nick (1158)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1157

Hírek!

Ezúton tájékoztatjuk a leendö utasokat hogy a mai naptól elkezdtük TRANSFER szolgáltatásunkat a repülötérröl a hotelek felé!

Kevesen tudják de a hotelsor kb. 44 km hosszú és általában a transfer 40-60 USD köüli összeg.

HOTELTÖL FÜGGETLENÜL A TRANSFER ÀRA 28 USD. 1-6 föig.

Foglalások:muchoviaje_rd@live.de  emailre már jöhetnek.

pzsuzsa2 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1156
Szia Marka!

köszönjük, Laci már meggyógyult nagyjából, nekem még van 4 hét.. azért igyekszünk javulgatni. :-
zsuzsa
Előzmény: D.Marika (1147)
r.gyula Creative Commons License 2010.03.12 0 0 1155
Szia Guss !
Köszönöm szépen az intézkedésedet. Ha valami lesz írok.
üdv: Gyula
Előzmény: Dom_Guss (1153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!