Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Az esetek 99%-ban ez így van, nagyon ritkán jön elő gyártási, vagy anyaghiba az első pár hónap használat után, ellenben a maradék 0.1% gyártási és anyaghiba, csak a garancia lejárta után okoz meghibásodást :-))
Szerintem is a marketingesek fogása az extra gari, pl. én ki sem váltottam a metabo sarokcsiszolómra az extra 2 év garit, egyszerűen tudom, hogy nem lehet semmi baja annak a gépnek és Buche-t is megértettem, amikor nem érdekelte hogy bukja a garit a 7900-hoz, mert házilag szereltette be a deko szelepet...., az ő gépe akkor már régen kifutott abból az időszakból, amikor gyári hiba miatt meghibásodhat, legalábbis nagyobb az esélye, hogy megnyerje a lottó 5-öst, úgy hogy nem is lottózik, minthogy gyári hiba miatt hibásodjon meg a gépe...
Ezért mondogatom én, hogy ha anyaghiba, szerelési hiba, garanciális hiba van egy gépen, az kijön az első pár használatnál, a sok év garancia meg csak marketingfogás a gépeknél. Max elektronikában ér valamit. De anyaghibák még a piacvezetőnél is vannak és lesznek, ettől még nem lesz rossz egyik vagy másik márka sem.
Ahogy széttörött azt darabolta szét. A cseregép igen működik azzal semmi baj. A szervizes sem értette mi lehet a baj mert ilyennel még nem találkozott.
Már próbáltam a wd40-es trükköt ,meg a levegővel való ki fúvást de nem segített rajta.Annyira hogy vissza sem akart menni s "szerviz" /Kokler Kontár Béla/ lett a vége ,de megint előjött a "jelenség" Holnap majd rakok fel képet róla.
Haly ügyes kezűek. Segítségre lenne szükségem egy Einhell MSB32 fűkasza berántó szerkezet leszerelésében.Tudni illik nem akarja vissza húzni a zsinórt,rendesen,egy rántás után kb.1-5 perc alatt kúszik vissza,de ha már nagy nehezen beindul /30-40 perc után akkor a rázkódás hatására gyorsabban vissza megy. Leveszem a burkolatot de a "kuplungot"/azt a fém tárcsás izét amibe belemegy a "bovden" ami le viszi a forgás energiát a damilfejhez / NEM tudom az istenért sem le operálni róla.?.?.? Mert amíg ez nem jön le /gondolom én laikus/addig nem férek hozzá a berántó szerkezethez hogy meglesem mi a hiba/rugó kiakadt,vagy eltört,talán szorul a szerkezet...stb/ Van valami ötletetek???Valaki szedet már szét Einhell-t gondolom mindegy a típusa mert egy kapta fára készül.?.?.? TUDTOK SEGÍTENI?????? Előre is köszönöm az építő jelegű válaszokat.
Akkor nem Droidkodom neked, inkább átprogramoztatom magam Terminator-nak, és persze te leszel az elsődleges célszemély, persze előbb felülök egy kerékpárra hogy tényleg élő szövet legyek a fém vázon.... :-)))))))))))))))))))))))))))))
Ha egyszer felénk jársz,majd kipróbálhatod a 350-est.Majd szerzek egy jó pszichológust is,aki kigyógyít a depresszióból,amibe azért kerülsz,mert eddig nem Stihl-t használtál.Nehéz lesz,de talán sikerülni fog,egy Stihl rendszeres használatával. ;-)))
Csak azért 8. ,mert az első hetet hátrasorolni mégis csak illetlenség lett volna.Egyébként ma már az alapműveltség része,hogy tudja valaki,hogy a Stihl a világ 8. csodája.És csak nagylelkűségből nem követeli magának az egyébként a márkát illető első helyet.
Nekem még a jövő hétvégén lesz kaszálnivalóm,aztán én is elrakom az télire a világ 8. csodáját. Vagy elmegyek az Amazonas környékére,hogy ne essek ki a rutinból.Ott lesz mit fűkaszálni.... :-))