Keresés

Részletes keresés

kulcsarg Creative Commons License 2003.03.12 0 0 792
Sziasztok!

Ha tudtok kiadó kertes házat, ahova kutya is vihető, akkor pls jelezzétek nekem ide

kulcsarg@netposta.net

Köszi!!!

kulcsarg Creative Commons License 2003.03.12 0 0 791
Sziasztok!

Építkezni szeretnénk és telekvásárlás előtt állunk.

Ha nem beépítetlen terület, hanem lakóház, udvar a kiszemelt telek, akkor mi a teendő, mire kell figyelni, miért jobb, esetleg rosszabb???

Másik pedig a tervező.
Tudtok ajánlani valakit, aki ötletgazdag, korrekt áron dolgozik, és van befolyása az engedélyezés gyorsításában???
Egyáltalán kb mennyibe kerül 1 kb 100-120 nm-es családi ház terveztetése???

Előre is köszi a válaszokat!

G.

Moonclown Creative Commons License 2003.03.12 0 0 790
Aszfalt: ha jol megvan csinalv a sarnal minden jobb.De ha bazi nagy kodarabokat is beledobalnak akkor abbol sok jo nem lesz:)

Zuzalek. az M?7-es felujitasanal fillerekert hoztak el.Szoval ha az M7-es 2 ev mlva luk luk hatan akkor azt az utcadban keresd, vagy T.balinton:))))

Menhely: kivancsi lennek hol van, mert mindenki allitja hogy van de senki nem tud rola:

Telefonkonyv, kisokos, matav nem

Hatosagi allatorvos allaitja nincs.
Sinter alltija nincs.
Onkormanyzat allitja nincs
De en is olvastam rola anno az Erdi ujsagban.

Otletelk?

Nalunk osszel egy macsek 3 napig szenvedett az arokban, mert nem vitte el senki hiaba szoltam 3x.

Kajat nem fogadta el, vizet igen, menni nem tudom mert eltort a laba.
Aztan 4.napra eltunt...

Előzmény: andzsin (788)
andzsin Creative Commons License 2003.03.12 0 0 789
Békés, boldog öregkort kívánok nektek!

Ki az ügyintézőtök, érdemes utánaérdeklődni, hogy megkenhető e, egy kis pénz és máris nem lesz korpás a hajatok:))))))

Nálunk 3 hónap volt, júniusi beadás szeptemberi érkezés...2002...

Előzmény: babydevil (787)
andzsin Creative Commons License 2003.03.12 0 0 788
babydevil, a kutyás ügyhöz csatlakozom. Egyébként Érden is van állatmenhely, őket fel lehet hívni ilyen esetekben.

Ami az aszfaltbetyárokat illeti, én tudok egy vállalkozót aki elég olcsón dolgozik, őt érdemes megkérdezni hogyé' vállalja, úgy híjják, hogy Doktor Gyula, a számát nem tudom, de van Kisokos meg telefonkönyv, szerintem abban benne vann. A tört aszfalt a legjobb megoldás szerintem is, de zt csak nyáron érdemes lerakatni és előtte valóban fel kell maratni az utat. Ez ott gáz, mint pl. nálunk, ahol már van egy makadám burkolat zúzott kőből és tele van lyukkal az utca, ezt felszedni, hát tank kell hozzá.

Előzmény: babydevil (779)
babydevil Creative Commons License 2003.03.12 0 0 787
Elkészült a tervünk, ha minden igaz ma adja be az épitész!!! :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))
babydevil Creative Commons License 2003.03.12 0 0 786
Én is ilyen utcát láttam, amit simára gyalultak és úgy szórták rá a zúzalékot. Tbálint polgármesterét kellene megkörnyékezni, hogy honnan szedik a zúzalékot.
Előzmény: Árpi (783)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.12 0 0 785
Ti azt mennyiért, és kivel csináltattátok?
rrroka Creative Commons License 2003.03.12 0 0 784
Én a Deák Ferencbe láttamilyen aszfaltzúzósdit ott kb egy év alatt ment annyira szét hogy gyalogosan is gond végigbotorkálni. :) persze ennek is meglehet a téknikája, ezekszerint meg lehet csinálni jól is.
Árpi Creative Commons License 2003.03.12 0 0 783
Próbáltad már az aszfaltzúzalékot? Mi az utcánkban igen. Nagyságrenddel jobb lett, mint a szomszéd utca, amit az önkormányzat csináltatott meg murvával. Igaz, a miénk pár óra alatt lett kész, azt meg egy hétig csinálták...
Igaz, mi nem 20-30 centi vastagságban szórtuk, hanem jóval vékonyabban, viszont előtte megtolattuk egy géppel simára. Mindezt már vagy 8 éve, és ahol nem lett felbontva csőtörés/bekötés miatt, ott a mai napig az utca legjobb állapotú része.
Vagyis én nagyon ajánlom az aszfaltzúzalékot, ha valaki tudja, hol lehetne szerezni, kérem írjon, mert a múlkori forrás már nem elérhető.
Előzmény: rrroka (780)
Herold Creative Commons License 2003.03.11 0 0 782
A Lanporttal (mikrohullámú internet) kapcsolatban van valakinek tapasztalata a városban?
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.11 0 0 781
Csak a jó öreg aszfalt lenne a megoldás. azokban az utcákban ahol már gáz-viz-csatorna lefektetve, nem tudom mire várnak még...... :-))))
Előzmény: rrroka (780)
rrroka Creative Commons License 2003.03.11 0 0 780
"az útfelbontásokból származó aszfalthulladékot-zúzalékot olcsóért megveszik (aki eladja az is jól jár) és azt boritják le az ilyen földutakon. Nyáron a melegben összeolvad-tömörödik, igy legalább 2-3 fokkal jobb minőségű "utat" nyernek."

HÁt ez nem lehet a legjobb megoldás merugye a sár nyárra legalább felszárad télen meg megfagy így mondjuk 1 hónapot sarzik az ember. De a törmelék odahordással meg azt érik el hogy bazi nagy kátyuk lesznek télen nyáron. Nyernek vele nem sáros nagy lukakat örökre. Sztem nem éri meg...

Előzmény: babydevil (779)
babydevil Creative Commons License 2003.03.11 0 0 779
Sziasztok!
Vasárnap délután gondoltunk egy merészet: megnézzük a hóhelyzetet a telken, az érdekelt vóna, hogy lehet-e már keritést csináltatni?
Hát elég hülye ötlet volt részemről :-)
Tökig érő sár a Faragó utcában.Nem mertem megállni, mert ha abban a dagonyában elsüllyedek a nagy gáz sem segitett volna.Hülye érzés volt hallani, ahogy a sár-bakhát húzza a kocsi alját.És még csak kormányozni se nagyon tudtam, mert egyszerűen a sárban kitaposott nyomok "megtereltek".
Viszont a vaddisznók és sima disznók biztosan értékelték volna.
Lehet, hogy mégiscsak be kell majd szerezni egy Nivát ha odaköltözünk, mert ott normális kocsival nem érdemes közlekedni.
Egy ismerős szerint Tbálinton azt csinálják, hogy az útfelbontásokból származó aszfalthulladékot-zúzalékot olcsóért megveszik (aki eladja az is jól jár) és azt boritják le az ilyen földutakon. Nyáron a melegben összeolvad-tömörödik, igy legalább 2-3 fokkal jobb minőségű "utat" nyernek.
Azért most valahol megértem azokat a lakókat akik saját pénzen csináltatták meg az utcájuk burkolatát.Még ha nem is szuper minőségben.De ennél a sártengernél még mindig jobb.
Viszont elszomoritott, hogy sok utcai kutyust láttam. Itt ennyien kirakják a "megunt" állatukat? Ha 1x nyerek a lottón esküszöm csinálok valami normális állatmenhelyet, én annyira sajnálom őket.
Árpi Creative Commons License 2003.03.10 0 0 778
Nem voltam elég világos, úgy tűnik. A kártérítési per polgári per, abban a jogi személyt perelné valaki, a saját pénzén. A hanyag kezelés az ügyészség által hivatalból üldözendő bűncselekmény, és magánszemély ellen kell lefolytatnia az eljárást az ügyészségnek, ha alapos a gyanú. Vagyis nem kerül a pénzébe annak, aki felveti a dolgot, és nem a város pénzére megy a játék, hanem egy bizonyos személy vagyonára, vagy személyes szabadságára. A különbség talán elég jelentős...
Előzmény: nikonaprofi (777)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.10 0 0 777
Vagyis, ha megszorongatná valaki az önkormányzatot, kiderülne, hogy olcsóbb utakat építeni, mint autók ezreinek a futóművét rongálni???? Lehet, hogy meg lehetne csinálni, biztos lenne is rá ügyvéd, aki a hírnév miatt belevágna. Akkor már csak egy kérdés marad: miből?
Előzmény: Árpi (775)
missbigcheese Creative Commons License 2003.03.08 0 0 776
:D
ez igy igaz, ide koltozve meg meg is orultem, hogy parkvarosiaknak kolun postaja van. Igen am de egy ido utan rajottem hogy egyik level a nagypostan nyugszik amig erte nem megyek a masik csomag meg a kispostan. Mindez rendben is lett volna ha kovetkezetesen csinaljak, de egy forro nyari napon csomagot vartam, meghozza hazai romlando elelmiszert. sajna keson ertem haza, tudtam ez csomag, tehat csak masnap reggelre lesz belole valami, mert a parkvarosi akkor mar bezart. Masnap reggel 8-kor ott toporogtam a csomagosnal, mire kiderult hogy ertesito van de csomag nincs, kisebb huzavona utan, az egyik postas eszrevett egy "uzenetet" az ertesiton, miszerint elozo nap 18 ora utan atvitte a postasom a nagypostara (Szab. ter). mentem dolgozni, csomag nelkul, mert eleg kesore jart.
Este bementem a kozponti postara, hogy atvegyem azt a csomagot ami mar biztos megromlott. Miutan atvettem, megkerdeztem miert rohangaltatnak a ket posta kozott talan hutottek a nagypostan?? Nem ertettek felindultsagomat gondoltam levelbe folytom. Elkertem a panaszkonyvet. Leirtam kis kalvariamat, es hogy 8-4 kozott nyitavalevo postat jobb ha inkabb bezarjak, ja es hogy a postas irasat nem lehet olvasni. (Szab ter - Bem ter iraskepe nem volt megkulonboztetheto!!! ezert is nem jo helyre mentem eloszor)
ket eredmenye volt amihez remelem kicsit en is hozzajarultam: a parkvarosi posta nyitvatartasi ideje meghosszabbodott, ja es a postas azota 3cm-es betukkel irja (2 eve) az 5 cm-es ertesitore a nevem. :))
Előzmény: cs_geza (740)
Árpi Creative Commons License 2003.03.08 0 0 775
A törvényi háttér tanulmányozásával a következőre jutottam:
Az országos közutaknál van érvényes előírás, hogy milyen esetben mit kell tennie a közút kezelőjének, vagyis ha egy bizonyos kategóriába sorolt úton egy adott hiba van, mennyi időn belül mit kell tenni vele.
Helyi (önkormányzati kezelésben lévő) utakra ez nem vonatkozik, és még csak hasonló előírásra sem bukkantam.
Ez alapján az önkormányzat megelőző intézkedésre ilyen egyszerűen nem kötelezhető.
Viszont:
1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről:
35. § Az út kezelője a kezelői kötelezettségének megszegésével okozott kárt a polgári jog általános szabályai szerint köteles megtéríteni. A kártérítési követelést a kár keletkezését követően haladéktalanul kell a közút kezelőjéhez bejelenteni.
BH1996. 33. A közút kezelője kártérítési felelősséggel tartozik, ha nem gondoskodik arról, hogy az út a biztonságos közlekedésre alkalmas legyen [1988. évi I. tv. 33. §, 34. § (1) bek., 35. §, Ptk. 339. § (1) bek., 340. §, 344. § (1) és (3) bek.].

Ezek alapján érdekes lenne az önkormányzat jegyzőjével szemben kezdeményezni eljárást, mégpedig a következő alapon:
Amennyiben az úthálózat hibái károkat okoznak, és emiatt a bíróság kártérítést itél meg, azt az önkormányzatnak kell megtérítenie. Miből is térítheti meg az okozott kárt az önkormányzat? Csakis a város pénzéből. Viszont szerintem ha a város pénzét útépítés ("megelőzés") helyett kártérítésre pocsékolják, az hanyag kezelés, ami viszont már a BTK-ba ütközik!
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
320. § (1) Akit olyan idegen vagyon kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, amelynek kezelése vagy felügyelete törvényen alapul, és az ebből folyó kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hanyag kezelés különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okoz.

(Ez utóbbinak a határa jelenleg 50 millió Ft, vagyis ehhez 1000 autós 50 000 Ft-ot meghaladó kára, ill. az ehhez tartozó per és egyéb költségek lennének elegendőek.)
Emlékeim szerint a hanyag kezelés viszont nem egyéni vádas cselekmény, vagyis nem tartom kizártnak, hogy az ügyészségnek kellene kezdeményeznie az eljárást, ami némi könnyebbséget jelenthetne a kárt elszenvedőknek. )
Nincs valakinek egy jó ügyvéd ismerőse? ;o)))
andzsin Creative Commons License 2003.03.08 0 0 774
nézd, ha nagyon malicíózus akarok lenni, akkor azt mondom, járj lóháton. Néhányan csinálják.
Ha nem annyira, akkor meg azt mondom, hogy rosszkor és rossz helyre születtünk. Bár minden relatív: voltam szerencsém/szerencsétlenségem Moszkvában járni, na most ott a főútvonalakon van akkora kátyú és olyan lyukak vannak, hogy helyből tengelytörést kapsz, ha belemész.

Ez a kis magyar nyomorúság. Az útjaink állapota jól jelzi az egész ország mindeféle állapotját. Olyan az egész, mint az ún. Mandelbrot-halmazok, ami alapján a fraktálokat csinálják: minden olyan kicsiben, amilyen nagyban. Ennél okosabbat nem tudok mondani. ide születtünk itt kell megdöglenünk úgy és olyan ütemben, ahogy azt a környezetünk engedi autóstól és mindenestül együtt.

Előzmény: nikonaprofi (773)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.08 0 0 773
OK,Andzsin, de ezekkel éppen az a gond, hogy azonnal nem lesz semmi baja a kocsinak. Csak minden egyes kátyú egy-egy apró szeg a futóműnek, ami miatt aztán nekem pl. kétévente cserélnak egy törött rugót, lengőkart stb. Vagyis nem mondható az, PONT EZ A KÁTYÚ a hunyó, hanem általában az öszes. Vagy készítsek egy több száz fotóból álló fotoalbumot??? Mondjuk digittel nem gond, egy CD-n el is fér, de minden alkalommal két tanuval jegyzőkönyveztetni is a dolgot.
Előzmény: andzsin (772)
andzsin Creative Commons License 2003.03.08 0 0 772
Ez úgy működik, hogy mindig nálad kell lenni egy fényképezőnek, le kell fényképezni az autót, ahogy éppen belezöttyen a kátyúba, a sérülést, és kell két tanú, aki mindezt igazolja, hogy valóban ott , akkor és úgy keletkezett a sérülés. Ebben az esetben fizetnek, máshogy nem.

Engem az adó annyira nem zavar (építmény, kocsi...stb.) ennyi az ittlakás díja, én így fogom fel, ha visszaosztjátok évi egy napra, filléres összeg jön ki. Szóval évi 10 akárhányezer ft-ot befizetni adóban, hát ez van, adjuk meg a császárnak, ami a császáré.

Tegnap az érdi órában elmondták, hogy az ISPA pályázat elfogadása és a pénz kiutalása után, ez kb. 1-2 év, kezdődnek a csatornaberuházások, és ha ezzel kész vannak (4-5 év tuti), utána szilárdburkolatozzák az utakat. Addig meg mindenki fényképezzen:((((((

Előzmény: Árpi (767)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.08 0 0 771
Köszönöm a cikket, délután nekilátok a nyári orgonát megritkítani. Valahol olvastam, hogy nem árt neki ha a talajtól 20 cm-re visszavágjuk, no ez következik most, mert tavaly már akkorára nőtt, hogy alig fértünk tőle.
Előzmény: KTa (769)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.08 0 0 770
Párszáz hozzászólással ezelőtt én is feszegettem ezt a témát. Telefonon beszéltem az önkormányzat illetékes osztályával, de majdhogynem kiröhögtek. Azt mondták, ha nem perelek, esélyem sincs. Szóval, ha lenne egy rámenős érdi ügyvéd, akinek szintén gallyra megy a kocsija pár év alatt a csodás érdi utakon, egy károsultnak én is beszállnék a perbe. Gondolom csoportosan nagyobb rá az esély. Sajnos én nem ismerek jogászt.
Előzmény: Árpi (767)
KTa Creative Commons License 2003.03.08 0 0 769
Sziasztok!
Tényleg szuper volt a bécsi kiállítás. Én még nem kaptam meg a csekket az adóról. Először fogok ilyet kapni, fogalmam sincs mennyi lesz. Az erd.hu most nem működik nekem, hogy megnézzem az új rendeletet.
Tavaszi metszésről itt:
http://www.kertpont.hu/index.php3?menu=cikk&cikkid=256&PHPSESSID=fe45d112f435b5ab02b82ea04ac05fbe
cs_geza Creative Commons License 2003.03.08 0 0 768
Megjott. 7500*4. :(
Előzmény: nikonaprofi (760)
Árpi Creative Commons License 2003.03.08 0 0 767
A Cserhalmi-Radnai u. kereszteződésében az elmúlt napokban többször lehetetlen volt úgy keresztülhajtani, hogy ne érjen le a kocsi alja a sárba (rohadt dolog hallani, hogy hogy csúszik métereken át a padlólemez a sárban...). Az utcából a másik irányba távozni még rosszabb ötlet, ott bármilyen hihetetlen, de még rosszabb az út. Szerintetek van olyan útminőség, ami alatt azonnali intézkedésre kötelezhető az önkormányzat, vagy mindenképp meg kell várni, míg szétmegy az autó? (A rossz(?) az, hogy ettől nem azonnal megy szét, csak pl. a fékek mennek tele sárral, meg az alvázvédő jön le jó nagy felületeken, de a kár így is tízezrekben mérhető telente. Viszont nincs "egy káresemény", aminek a számláját be lehetne nyújtani, ugyanis az nem elegendő bizonyíték, hogy nincs az országban mégegy hely, ahol ilyen elhanyagoltak az utak.)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 766
Szerintetek a hétvégén lehet már dísznövényeket metszeni?
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.07 0 0 765
Én az MSZP választási igéreteire gondoltam, a pedagógusok bérének emelése(az önkormányzat meg oldja meg! ), a közalkalmazotti béremelés ( önk, oldja meg ! )...erre nem jutott a központi kalapból. Bezzeg 410 luxusautó...de ez már itt OFF, bocsi.
Előzmény: n0ri (763)
babydevil Creative Commons License 2003.03.07 0 0 764
"Százalékosan meg 11, ami infláció feletti emelés."

Érdekes, az életbiztosításunkat minden évben felemeli a biztosító a KSH index alapján (legalábbis ezt irják a levélben), a mostani levélben az szerepelt, hogy 4,99 %-os a dijemelés erre az évre, ezek szerint ennyit adott ki a KSH. Legalábbis gondolom a biztosító nem emelne kevesebbel, mint a kiadott. Úgyhogy a 11 % szerintem jóval az infláció feletti.

Tegnap megtekintettük az orchideakiállitást Bécsben, medöbbentően szépeket láttunk, nagyon sok tök ismeretlen orchideát is láttunk. Vásároltunk a Metroban is.Volt ami ugyanannyiba került, mint itthon (pl. illatszerek), a sajtok,kávék,teák, édességek, müzlik, alkoholok,olaj a hazai áraknál kevesebbe kerültek, ami éppen akciós volt, az méginkább. Szaglott is a csomagtartó a sok büdi sajttól..:-))Viszont leginkább a macskám járt jól, mert a macskakaja amit itthon szoktam neki venni (Gourmet) pont fele annyiba került, úgyhogy a macskának hoztuk a legtöbb vásárfiát.Rendkivül boldog pofával bezabált egy kis konzervet.Tankolni is olcsóbban (0,84 euro/l 95-ös) tankoltunk, mint itthon.
Azon gondolkodtam, ha mi is tagok leszünk, akkor hogy lesz az árakkal. Nálunk viszik le vagy "kint" emelik fel? Az azért mégiscsak furi lenne, ha "szegény" kis országunk a csatlakozás után is drágább lenne, mint pl. Ausztria. Elég sok magyar beszédet hallottunk mind a metroban, mind a media marktban.

Odafele én vezettem a határig (nem vezetek túl jól, nincs túl nagy gyakorlatom). Asszem Győr környékén leintettek a rendőrök. A barátnőm rettegett, hogy na most gyorshajtáson (130-140) kaptak. De, ezt képzeljétek el: Mi lányok ültünk elől, fiúk (uram és KTa) hátul.Rendőr szokás szerint elkérte a papirokat. Majd benézett a hátsó ülésre és csak annyit kérdezett a fiúktól: Maguk meg ott hátul rettegnek? Vajh mit olvasott le az arcukról :-:)) Ezen röhögtünk a barátnőmmel még egy ideig.Szóval jó kis nap volt.

Jó hétvégét mindenkinek!
babydevil

Előzmény: nikonaprofi (759)
n0ri Creative Commons License 2003.03.07 0 0 763
Igen, igyekeznek megszabadulni minden költségtől, amitől csak lehet, bármennyire is szomorú ez. Per pillanat nem a választási igéretekkel vannak elfoglalva, hanem azzal, hogy úgy lefaragják a költségeket, hogy maradjon pénz a nélkülözhetetlen fejlesztésekhez (út, csatorna) szükséges önrészhez.
Előzmény: nikonaprofi (762)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!