Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 855
Mi az a gyaloggalopp gázolás? Mert ha gyalogost gázoltak, az nálam súlyosabb, mint évente akár 40 koccanás, ahol nincs személyi sérülés. Mellesleg szerintem aki a régi kereszteződésben képes volt karambolozni, az pont ugyanolyan, mintha valaki beragad a sínekre.
(Én ott csak olyan karambolt láttam, hogy az egyik marha kidugta a kocsi orrát félsávnyira, a másik meg ezerrel beleállt.)
Előzmény: Moonclown (853)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 854
A ref. templomról csak annyit tudok, amit az Érdi Lap-ban olvastam. Állítólag nem (csak) a város pénzén épül, és az összeg felét még csak most kalapozzák össze. Amúgy nem lebontják, hanem felújítják.
Moonclown Creative Commons License 2003.03.17 0 0 853
Ezt én sem értem teljesen.Aki rááll a sinekre egy müködő vasuti kereszteződésben az komplet thülye és mellesleg kapásból jogsi elvétellel büntetendő.

Alap.Mondjuk annak is alapnak kéne lenni hogy amig a tuloldalon nem férek be addig egy kereszteződésben sem megyek át.

m7 lejáró, kétségtelenül ott is van baleset, nem vitatom, oda is egy rendes kereszteződés kéne, akár körforgalommal is vegyitve.

Én a alsőtól kb 500 méterre lakom, igy aztán elég rendesen láttam mi volt ott.Minimum havi egy karambol amit én láttam és még ki tudja amiről nem tudunk.Mióta körfogralom van azóta nem láttam egyet sem, cska egy gyaloggalopp gázolást:)

A legujjabb amit nikon mondot tilletve hogy 2004-ben kezdik az M6 építését az első szakasz az M§-Érd lesz,de állítólag nem a régi felhasználásával hane amelett.

Kiváncsi leszek...

Vasut: azt mondjak ninc spenze a MAV-nak de tetszik az otlet neki.

Na most mai hir: a MAV 380 millio EUrot kapott, amibol az iden 4 fovonal fejlesztse lesz, tobbek kozott a BP-Szolnok, ahol a Monor, Ullo,Vecses allomasok uj epuletet es aluljarot kapnak.

Oda van penz, Erdre megint nincs...

Mondjuk Erdnek 2006-ig beigertek az elkerulo ut nyugati szakaszat is, mig a keletit a mar emlitett M6-s epitesevel egybne oldanak meg.

Aha akkor 3 ev mulva menjunk ki es nezzuk meg:)

Azt nem tudja vki egy felujitas miatt miert bontottak le gyakorlatilag a teljes lenti ref. tmeplomot?

Arra van penz?

Előzmény: Árpi (850)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 852
Ha annyi esze van, hogy rámegy a sínre, noha jól látja, hogy nem tud átmenni rajta, még mindig visszatolathat. Kb. fél percig csak a piros jelez, aztán kezd lemenni a sorompó.
rrroka Creative Commons License 2003.03.17 0 0 851
Hát ha vki tényleg rámegy a sinekre amig nincs egy verdányi szabad hely akkor az hülye mondhat bármit így vagy úgy a körforgalomról...
Árpi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 850
Persze. Alapvetően nem a körforgalom a bűnös, hanem azok, akik a környezet figyelembevétele nélkül alakítanak ki egy csomópontot. Persze ha valakit majd Érd-Alsóra autóstól besodor egy vonat (a lefeléjövő oldalon), annak lehet magyarázkodni, hogy nem a körforgalomban történt a baleset, meg különben is ő a hunyó, minek megy be a sínekre, amíg nincs a túloldalon egy autónyi szabad hely.
Előzmény: nikonaprofi (849)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 849
A körforgalom nekem is szimpatikus. Ha a sorompók állnak, megy rendesen. Akkor dugul csak be, ha a rázúdul a sorompó által addig feltartott sok kocsi egyszerre. Amennyiben tehát megszűnik a két vasúti sorompó, nem lesz semmi gond.
A legújabb verzió, amit most olvastam, hogy Alsónál megszűnik a vasút az úton, Felsőnél meg aluljáróznak. Na persze nem holnap..... :-(
Előzmény: Árpi (848)
Árpi Creative Commons License 2003.03.15 0 0 848
pl. buszpalyaudvar kerezstezodes.Eveken at baleset ehygek kozlekedni nem lehetett.Mindenki miert nem csinalnak vmit.Megcsinaltak a korforgalmat,erre sokan: ez szar lassu a forgalom ronda(??) stb.
Nem tudom, mennyi Neked a hegynyi baleset évente, de egész biztos vagyok abban, hogy kedvenc karambolozóhelyem, az M7-es lehajtója (Bp. felől) sokkal több balesetet "termel", és továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy az a bizonyos körfogalom csak rontott a város közlekedésén.
Előzmény: Moonclown (838)
Herold Creative Commons License 2003.03.14 0 0 847
Azért ne autópálya-árban számold az aszfaltot! Az az 1 milla/1 méter az egy 4 sávos autópálya költsége! Illetve már kicsit több, mint 1 millió.
andzsin Creative Commons License 2003.03.14 0 0 846
Egyébként meg köszönjétek meg az 12 évig regnáló városvezetésnek, hogy ide jutott a "falu" koncepció és minden egyéb nélkül, fejlesztés 0, a jegyzőt lemondatták mert nem tetszett neki ami a vezetésben folyik (mindenki elképzelheti), a vezetők odaálltak ahonnan éppen jobb szél fújt, csak mindig széllel szemben találták magukat, Így semmit sem lehetett elérni. Mégegyszer az újak kedvéért megismétlem Klagenfurt Érd nagyságú város...
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 845
Istenien esik a hó itt a központban..:-))
Sebaj, délután indulunk az Alacsony-Tátrába !
A hagymásoknak meg sok sikert ! :-))
Előzmény: babydevil (844)
babydevil Creative Commons License 2003.03.14 0 0 844
Szia Nikon!

Hát, jól meghirdettük az igét, miszerint itt a tavasz...
"a hagymások napról napra nőnek." adjál rájuk sapkát-sálat-kesztyűt.

Előzmény: nikonaprofi (827)
ddike Creative Commons License 2003.03.14 0 0 843
Nálunk az volt a baj, hogy az egyik kutyámat még annó apámtól örököltük meg és mostanra már tök süket szerencsétle. A másik az, hogy álltalában amikor én elmegyek, vagy hazamegyek nincs otthon senki más. Ebben az esetben pedig sajnos nem néztem körül. Mostmár én is odafigyelek.
Előzmény: Macimedve (841)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.14 0 0 842
Mi is lemurvázattunk kb 400 méteres szakaszt 2 éve. Próbáltunk segítséget kérni az önkormányzattól, nem kaptunk. Semmit.
Kb 450 e Ft-ba került, családonként 40 e körül. Én is kurv@ra felkaptam a vizet, mikor olvastam az átadásról szóló cikket. Példaként állították be....
Macimedve Creative Commons License 2003.03.14 0 0 841
Én több módszerrel próbálkozok: egyrészt a kutyám „iskolázott”, nem megy ki a kapun, és ha lefektetem helyben marad míg nem szólok neki, hogy mehet. Másrészt valamelyik családtagom többnyire őrt áll. Ha több kóbort látok a környéken, kapunyitás előtt az enyém megy a kennelbe... Ugyanis jártam már úgy, hogy a nyitott kapu mögött fekvő kutyámhoz berohant egy kóborló az udvarba...
Előzmény: ddike (840)
ddike Creative Commons License 2003.03.14 0 0 840
Nekem pár hónapja volt abban részem, hogy amikor ki akartam állni kocsival, amint kinyitottam a kaput az én kér kutyám elkzdett rohanni kifelé az útra. Nem tudtam elképzelni, hogy mi bajuk van. Aztán megláttam egy kóbor kutyát, hát az enyimek nekimentek szerencsétlennek. Ott álltam az út kellős közepén a három kutyával és próbáltam szétszedni őket, miközben az autósok akik arra jöttek megállni kényszerültek és folyamatosan nyomták a dudát. Irtózatos haragra gerjedtem és odamentem az egyikhez, megkérdeztem tőle, hogy ha nem nyomná a dudát esetleg segíthetne, mert hát mi is történik ha nyomja adudát? Semmi. A kutyák azért nem fognak arrébb menni, hogy távolabb gyilkolják egymást. A fazon meg közölte velem, hogy Ő bizony ki nem száll a kocsiból, nehogy megharapják a kutyák. De persze én nő létemre nyugodtan próbálkozzak. Ilyen emberek is vannak és ez szerintem szégyen.
Előzmény: Macimedve (839)
Macimedve Creative Commons License 2003.03.14 0 0 839
Én meg előkotortam gyerekkori emlékeimet és csináltam egy brutális csúzlit. Szilva méretű kavicsokkal működik….. Ha ricsaj van, kimegyek az erkélyre és tűz. Egy kutya általában 1x jár mifelénk, utána már inkább meggondolja. Sajnos nappal nem műxik a dolog, mindig áll valahol a tűzvonalban autó, ember stb.
Előzmény: ddike (836)
Moonclown Creative Commons License 2003.03.14 0 0 838
Aha azert ilyet nem nagyon tudsz Mo-n mutatni.Erden is van egy utca amit alakosok csinaltak meg, a polgarmester meg atadott:)))

De nem fizetett ott se mindenki egyforman, csak ment a rizsa.A nagy baj hogy ma egy meter rendes aszfalt ut kozeliti az 1 millat, es egy oylan kozepes mint ami mindenhol lennie kene es van pl. a Berzsenyibe rokaeknal az is 5-6 k/meter.Erden van 480 km uthalozat (BP: tizede, a gazdasagi mutatokat meg tudjuk.Nem a tizede...ezrede sincs talan).

Sajnos amagyar ember irigy.Nem azt nezi hogy hogy lehetne neki is oylan mint a masiknak, hanem hogy annak miert van.

Ut pl: bathory az utca koezepn lajkok kozoltek azert nem fizetnek mert nekik nincs autojuk.De hat sarban maga is jar, e snyaron por van:? valasz: majd veszek gumicsizmat es nyaron nem teregetek...

nooormalis?:)))))

A panaszkodas, nem neked szolt azert ne erted:)

De ismerek jo nehany ilyen embert:

pl. buszpalyaudvar kerezstezodes.Eveken at baleset ehygek kozlekedni nem lehetett.Mindenki miert nem csinalnak vmit.Megcsinaltak a korforgalmat,erre sokan: ez szar lassu a forgalom ronda(??) stb.

Az senkit nem zavar hogy azota nem volt baleset ott.

Aztan nagy nehezen lebontottak a fembodegakat, erre mier tkellet tlebontani most nincs fenykepesz meg halas meg viragos.Valkoban legalabb 15 metert setalni kene...

Pa rprogram valoban van avarosban a muvhazban, de hogy egy 60 ezre svarosban nincs s euszoda se sportcsarnok az eleg nevetseges.

Igeny lenne ra, es nalunk sokkal kissebb elmaradott telepuleseken is van.

kulcsargnak absz. igaza van, Erden jelenleg is a koltsegvetes az osszeomlas szelen van, tobb szaz millios hitellel.Bevetel kell ez meg mivel a kormany semmit sem ad sot elvezs, marad az ipar.Csakhogy azt meg ha veletlenul jonne vki akkor alakossag fujja le, lasd festekgyar anno ami evi 2-300 milliot adozott volna.Ugy latszik nincs szuksegunk ra:)

Ez van, ezt kell elfogadni.

Mi itt kicsik vagyunk, mer tnem vanik penzunk:)

Mondjuk a 10 milliobol is csak a sajat hasznunkat latnank, de legalabb sportelet lenne:))))

Előzmény: kulcsarg (834)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 837
Jelentem, ezt én rendszeresen megteszem :-)
ddike Creative Commons License 2003.03.14 0 0 836
Teljesen egyetértek!
Tegnap a szomszédunk hazahozott egy kuvaszt. Mellette vagy egy aprónövésü vizslája, aki mindíg kint mászkált az utcán, mert nyitva hagyják egész napra a kaput. Most, hogyha ez a kuvasz is kinnt fog mászkálni, hát esküszöm átmegyek és leütöm "kedvenc" szomszédomat.
Előzmény: Macimedve (835)
Macimedve Creative Commons License 2003.03.14 0 0 835
Én azzal is beérném, ha mindenki legalább a saját háza előtt lesöpörné a havat, néha összeszedné a szemetet (falevél stb.) és ezután nem az utcán tüzelné el, és főleg nem szombat-vasárnap és nedvesen. Valamint nem tartaná a fél város az utcán a kutyáját…. Persze ezek a fentiek tipikusan az önkormányzat trehánysága miatt fordulnak elő. Kéne 1 ember, aki sétál és osztogatja a csekkeket. Elsőre nem kéne csak egy figyelmeztetés, vagy minimális bünti. Sokan egyszerűen azért nem csinálnak semmit, mert úgyis következmény nélkül marad. A „viaszesőknek” meg mehetnek a tízezresek. Bevétel is volna, meg rend is…… Ilyn egyszerű. Csak elhatározás kérdése.
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.14 0 0 834
Anno a Római Birodalomnak az okozta bukását, hogy túlnőtte önmagát, ez is hozzájárult a bukásához.

Érddel is ez a helyzet, viszont talpon kell maradnia!

Ha minden lakos annyit megtenne, hogy a kapuja előtti 20 méter utat rendbehozná, betemetné a kátyukat, már akkor jobban érezhetnénk magunkat...

Előzmény: Árpi (829)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.14 0 0 833
Egy-ket jo tippem nekem is van, sot olyan is, amihez nem kell csak max 1-2 milla....;)
Előzmény: rrroka (831)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.14 0 0 832
Köszi a nevet!
Jól nevelt kutya nem bontja szét a kertet, viszont az igaz, hogy az első év nehéz (a kertnek). :-)
Előzmény: babydevil (823)
rrroka Creative Commons License 2003.03.14 0 0 831
Nekünk moonnal már van egy degeszre keresős ötletünk kimondottan Érdre, ha vki hozzánk csapná az elő tíz millát gyártanánk belőle évente még tizet. Az ötlet lényegét természetesen nem mondom el :)

Azt hogy nincsen semmi Érden ugy kell értenio, hogyha egy szombati este aztmondomugy csinálnék vmi bulisat, de nem mennék be pestbe akkor nincsen szinte semmi amit csinálhatnék. Jelenleg talán még egy normális diszkó sincs,nem mintha én ilyen helyre járnék . :)

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 830
Azt is vedd figyelembe hogy Érd falunak épült, amiket felsoroltál, viszont városok voltak, ha kisebbek is. A mai napig Érd lakóinak minimum fele csak aludni jár ide, tehát tényleg nehéz bármit is csinálni.
Mindazonáltal várom ötleteidet !
Előzmény: Árpi (829)
Árpi Creative Commons License 2003.03.14 0 0 829
Az nyilván túlzás, hogy Érden nincs semmi, de akárhogy is vesszük, 50 ezer lakosra már lehetne alapozni pár intézményt, itt meg ...
Érden kb. annyian élünk, mint ahányan Sopronban laknak. Gyula vagy Pápa kb. kétharmada, Tata fele, Sárospatak harmada, de hogy a megyében maradjunk, Szentendrén felannyian sem laknak, mint itt... És mi van itt? Mocsár. Fizikai és szellemi értelemben is. Na, ez az, amit nem fog megváltoztatni semmilyen EU csatlakozás sem önmagától.
Szóval Érd valaha Közép-Európa legnagyobb faluja volt, ma Magyarország legnagyobb lecsapolatlan mocsara, és ez nem csak a víz miatt van így. :o(((
Előzmény: Moonclown (826)
babydevil Creative Commons License 2003.03.13 0 0 828
Szia Moonclown!
Nagyjából tudja, hogy hol a piac. De soha nem volt rá szüksége, hogy bevásárolni menjen.
A minaretnél már jártunk egy párszor, sőőőt a dunaparton is (asszem 1-2x bicajjal).
Alvólakosok: sajna ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön bennünk az építkezés gondolata, iszonyú sok munkával birtunk annyi pénzt elrakni egy pár év alatt, ami elég lesz az alapozásra,emésztőre, keritésre, közmű bevezetésre és még némi pénzünk marad az egyéb kiadásokra. A többihez már hitel kell.Szóval mivel nem olyan helyre született egyikünk sem, ahol érettségire kapok egy lakáskulcsot, ezért baromi sokat kell dolgoznunk.És mindemellett a mai világban "örülhetünk", hogy a férjem annak idején örökölte ezt a telket, tehát valamink azért van. Sokkal szivesebben töltenék több időt Érden, de sem most sem még egy pár évig nem lesz rá lehetőségem.Majd ha gyesen leszek a gyerekemmel, valószinüleg ráérek felfedezni Érdet. Meg akkor talán türelmem is lesz hozzá. Tudod most mindketten olyan helyen dolgozunk, ahol min. napi száz ember fordul meg körülöttünk. Hülyén hangzik igy 30 év körül, de én már megtanultam megbecsülni a csöndet, a nyugalmat.Ha hazaérünk örülök, ha nekiállhatok egy kicsit kertészkedni, az legalább levezeti az egész napot.Eszem ágában sincs mászkálni.Mostanában kezdem el rábeszélni a férjemet, hogy dolgozzon kicsit kevesebbet, mert nagyon nem szeretném ha 50 évesen infarktusban kihalna. Szóval lennék én kicsit éberebb lakos, de most még egy pár évig sok-sok pénzt kell keresnünk, ahhoz, hogy utána kicsit több szabadidőnk legyen.
"csak van aki ezek uá. megállapítja hogy Érden nincs semmi és nem lehet semmit csinálni:))) " Ezt nem birom pontosan értelmezni.
Mi az, hogy nincs semmi? úgy tudom azért van mozi, van nyelvtanulási lehetőség, láttam (Érdi újság), hogy hétvégenként van egy csomó program pl. gyerekeknek gyöngyfüzés, kézműves foglalkozás. Szóval a semmi szerintem erős kifejezés, csak meg kell találni a valamit.
Nem lehet semmit csinálni? Hát hálistennek én még soha nem birtam unatkozni, eddig mindig birtam magamnak elfoglaltságot találni.Azontúl annyi szabadidőm nincs, hogy azt ne birnám kitölteni.
babydevil
Előzmény: Moonclown (826)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.13 0 0 827
Hali Mindenki !

Visszavonhatatlanul közeleg a tavasz. A dísznövények felét már megmetszegettem, nagyon jól esett már a kerti munka. a hagymások napról napra nőnek. A fű még gyalázatosan néz ki, de remélem egy hónap, és az is zöldell majd.
Nálunk főleg díszkert van, de egy kis konyhakert-sarok is lett kialakítva, de csak tényleg azért, hogy egy-egy nyári nyársonsütégetéskor onnan kanyarítsunk egy kis paradicsomot.

Jó kertészkedést mindenkinek !

Moonclown Creative Commons License 2003.03.13 0 0 826
Sajnos tipikus...

igaz alvólakosok:)))

csak van aki ezek uá. megállapítja hogy Érden nincs semmi és nem lehet semmit csinálni:)))

Mondjuk többek között ezért sincs, mert incs rá igény.Nincs kulturalis élet minimális sportélet, ami volt azt is tünkretették.

Mondjuk ha a férjed itt szültett és nem tudja hol van a piac azért az elég gáz.Már bocsesz, nem bántásként.

Azt azért tudja hogy van egy dunapartunk meg egy minaretünk?

Mondjuk persze ez valahol erősen az aktuális városvezetés hibája is.vagyis immár 30-40 éve (sőt a minaret esetében ugye 3-400:)), a városmarketing = a nullával.

Csak mert "őslakos".én nem vagyok csak alig 10 éve érdi de erősen gyanítom több mindent tudok Érdről mint a városban élők 70%-a.

És ez nem nekem büszkeség...

Előzmény: babydevil (825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!