Bár nem tudom, hogy idén is így van-e, de tavaly így volt. Ha mégsem ott lehet megvenni, akkor is Ők biztosan meg tudják mondani, hogy hol.
A tescoval kapcsolatban: Én ha már a nevét meghallom, kiráz a hideg. A tesco nemcsak belülről szörnyű, hanem kívülről is. A páromék szállítanak tescoba, és hát nem egyszerű az sem. A minimum várakozási idő kb 2 óra, de volt olyan is amikor 10 órán keresztül arra várt, hogy átvegyék tőlle az árut. A napokban valamelyik vidéki tescoban volt verekedés is. Az egyik sofőr leütötte a kapust, aki miközben átvizsgálta a kocsit (nehogy elvigyenek valamit) leszkította az üléshuzatot. A sofőrnek több sem kellett, rendesen állbavágta a kapust.
nikon:a második se látszik? akkor másodl be:
http://www.freeweb.hu/rrroka/fsz.jpg
kulcsarg: 150négyszögöles telek, 35m2es régi kis ház sóskuti kőből, egy szoba+konyha, víz-villany, van ásott kút, csatorna nincsen. Árat még nemtok mondani, de mailbe írj ha érdekel vagy írjon bárki más akit érdekel.
Nagyon jó helyen van a telek, az utca a MOL kúthoz vezet a 6-os 70es kereszteződéshez. az út túlodlalán Penny Market, 10're gyalog a központ a busszal,vonattal Skálával.
A Becker Kft. telephelyén asszem. A fehérvári út végén, ahol a vizesek vannak, ott kel bekanyarodni balra (ha a központ felől mész) és ott az út végén már lehet őket látni!
Azért mielőtt nagyon buksz a budaörsi metrot, ne hasonlitsd össze a kintiekkel.:)
A Pennyt meg had dne emlitsem:)Ketsegtelenul alapcuccokra (liszt,cukor,so,meg asvanyviz) jo aztan kalap kabat.
A profi meg gagyi ugy ahogy van, a ritmus meg draga es szar:)
AZ hogy valamire nem az van kiirva mint amennyi az megszokott, mar fle sem huzom magam rajta.Ha kell ugyis meg kell venni:)
Jo lenne Erden egy rendes aruhaz, ami igenyes is.Nem a mennyisegre hanem a minosegre kell menni, pl. szerintme tok abszurd hogy az auchanban a babaruha melle kirakjak a 200 ft-s bort, vagy hogy remek es minosegi muszaki osztalya van.Persze err evan igeny mert az emberek lustak atmenni egy masik aruhazba mintahogy aparkolokban is beallnak a bejarat szajaba, mert szegenyek nem tudnak gyalogolni, de bent meg orakat setalgatnak:)
Ami azonban a legidegesiotbb amikor a gyereket beallitjak a kocsiba, a koszos budos kutyaszaros cipojevel te meg rakd bele a kajat.Ahhhh ki tudnam rangatni.
Én még teljesen új vagyok ezen a fórumon, de nagyon megörültem amikor megláttam, hogy Érdiekkel is lehet itt beszélgetni.
Ha tudtok kérlek segítsetek! Érden keresek irodai munkát, már több hónapja, de sikertelenül, eddig.
Férfi vagyok, úgyhogy gondoljátok mennyire utálok vásárolni. Az a bevásárlókocsin könyöklő, unott pofás férj vagyok. Persze kedvesem kedvéért mindent megteszek, hogy ne legyen szörnyű a procedúra.
A piaccal kapcsolatban az akartam, hogy pl zöldséget mindig az öreg bácsikáktől, nénikéktől szoktam venni. Öröm nekik adni a pénzt a portékájukért. Nekik a megélhetéshez kell, és a kétkezi munkájukat fizetem meg.
Örülök neki, hogy ilyen nagy állatbarát vagy. Én a macsekokat nem kedvelem, kutyapárti vagyok. Nem jelenti azt, hogy utálom a macskákat, viszont nem szeretem annyira mint a kutyákat. De szeretem az állatokat úgy általában. (Ez nem olyan szindróma, mint a valóságshokban látni, ahol mindenki szeret-imád mindenkit. Elborzadok ilyenkor.)
A befogadással meg úgy vagyok, hogy ha egyen segítek, akkor nem tudom megállni, hogy a többivel ne tegyen, viszont állatfarmom meg nem lehet. Csodálom azokat, akik menhelyen dogoznak, csak az állatoknak élnek. Sok ember az állatok szintje alatt van millió emelettel. Nem is értem az a beköpést, hogy "állat vagy". Sokkal érzőbb lények, mint mi emberek.
Azt hiszem, ezentúl mindig el fogom kérni a vásárlók könyvét, ha lejárt szavatosságú élelmiszet találok a CORA-ban. Nem fogom keresni, de ha találok, annak nyoma lesz. Valamint annak is, ha más ár lesz feltűntetve a polcon, mint amennyit a pénztárgép mutat. (Egyszer egy rádiósmagnóval jártunk így, valami 2000 Ft volt a difi, csak nem voltam benne egész biztos, annyira hihetetlen volt számomra a dolog. Azóta tudom, hogy hibáztam.)
Úgy látszik rajtam kivül más is unja a bevásárlási procedúrát.Én egy hete elhatároztam, hogy mostantól kezdve csak a metroba járok vásárolni, és hetente max. 1,5 órát vagyok hajlandó azzal eltölteni, hogy összevissza bolyongok a választék dömping között. Nekem nő létemre most lett elegem abból, hogy egy csomó értékes időmet ilyen hülyeséggel töltsek (valószinüleg nem vagyok alkalmas plázacicának). Azon gondolkodtam, hogy gyerekkoromban volt 2 bolt a környéken és mégsem haltunk sose éhen.Most meg bemegyek egy boltba és a tizenöt féle májkrém között eltöltök félórát, és a többi terméknél is ez van.Szóval szvsz én is manipulálható vagyok az áruházak által.Egyszerűen azért mászkálok annyit, mert akkora a kinálat, hogy jó időbe telik, mig kiválasztom a szükséges dolgokat (és akkor még az állandó átrendezések szóba sem kerültek). Ahelyett, hogy otthon olvasnék, kertészkednék,aludnék, vagy odabújnék az uram-parancsolómhoz.Úgyhogy elhatároztam: amit a metroban meg tudok venni, ott veszem meg, amit nem, azt a munkahelyem melletti CBA-ban.Remélem ezen elhatározásom mellet sem fogunk hiányt szenvedni semmiben sem. Tulajdonképpen a mai világban értékesebbnek tartom annál az időmet, hogy esetleg 1-2 ezer forintnyi spórolás (-benzinköltség) miatt hasznos időtöltés helyett vásárolgassak.Asszem ehhez a felfogáshoz hozzájárult a kinti metroban történt bevásárlás is, mert ott tényleg minden kapható volt amire az embernek szüksége van (mind alapvető, mind "luxus" kategóriájú termékek közül), nem láttam egy olyan terméket sem (pedig nézelődtünk vagy 2-3 órát) aminek minimum 2 hétig ne lett volna még jó a szavatossága (nem úgy mint a corában, ahol 2 napja lejárt szavatosságú túró volt kitéve, az eladó annyit mondott: nem kell megvenni-de nem vitte be a raktárba szégyenkezve).Remélem egyszer nálunk is lesz ilyen jól felszerelt üzlet, ahol minden normális áron kapható, és nem kell némely cuccért a pennybe, némelyért pedig a corába menni.
És ezt ne vegyétek nagyzolásnak-nagyképüségnek részemről, de tényleg szembeötlő volt a különbség az itthoni üzletekkel szemben.
Talán ezért lehet, hogy Európa nyugatabbi felén, (ahová mi is tartunk) ismét divatba jönnek a sarki fűszeresek, a szaküzletek?
Kajáért mi is főleg a Corába járunk (még), de pl. alapélelmiszerekben felfedeztük a Penny Marketet. A tisztasága elfogadható, és fél óra alatt megveszem, amit a Corában órákig vásárolnék..és nem is biztos, hogy drágábban !
Szia kulcsarg!
A mi tervünk tervező részről 120 ezerbe kerül, +statikus kb.15e,+kéményseprő vállalat,stb..
Szóval a miénk illetékekkek együtt(2003.jan.1.-től az épitési engedély beadásához mellékelni kell 10 ezer okmánybélyeget is)mindenféle elvi engedélyek, tul.lap beszerzésekkel együtt kb.200 ezernél fog megállni.
Andzsin: kb. 2 hét múlva fog kiderülni, hogy kihez került a dossziénk.Persze szeretném megkorrompálni :-) mert a felesleges várakozást rosszul tűröm és arra már rájöttem, hogy kis hazánkban mindennek ára van.
Érden én csak sintértelepről hallottam a tvben, arról is csak olyan dolgokat, hogy komolyan sirva fakadtam. A sintértelep állitólag valami fehérjefeldolgozócéggel áll szerződésben, szinte sejthetitek, hogy ez mit jelent a befogott állatok számára.
Nálunk egyébként nagyon sok befogadott macska volt már. Engem elég hülyének néztek egy páran, amikor nem sajnáltam majd 10 ezer forintot egy talált macsek gyógyitására. Szegény kölyöknek 4 lábából 3 nem működött (össze volt harapdálva, zúzódva, egy lábával voszolta magát a földön), rühes volt, félig már ki volt száradva.Egy hétig csak evett ivott és aludt szerencsétlen. Még az állatorvos is csodálkozott rajta, hogy ma valaki képes fizetni egy kóbor macska gyógyitásáért. Ma akkora böhöm kandúr lett belőle, hogy időnként seprűvel hajtom odébb, hogy ne vizelgesse össze az ajtónkat. De él és egészséges. Nekem mindig is nagyon fáj, ha kóbor állatot látok, mert ez az emberek felelőtlensége. Pesten laktam akkor például nyuszim úgy lett, hogy a papám húsvét után talált egy kisnyulat a kukában!!!. Időnként úgy érzem,hogy az emberek még mindig nem nőttek fel ahhoz, hogy állatuk legyen.
Én halálosan boldog vagyok amikor látom, hogy a macskám degeszre ette magát, szépen végigmosakodott, majd elégedetten szuszókál a konvektoron.És akkor jól érzem magam, mert az a jószág ami-aki tőlem függ, jól érzi magát nálam.
Egy: mindenre fel kell tüntetni a fogyasztási idejét
Kettő: az átrendezések tényleg idegesitőek de ebben azért a Tesco jár az élen.
3: francia autóm van kikérme magamnak:)))
4: választhatod a másik franciát, ami még zsufolt és ighénytelen is vagy a "hipermarketek" netovábbját a Tescot ahol a kosz és a rumli az alapállapot, közvetlen a minőség mellett.És már a sjatos akármilyük se friss:(
Igaz legalább többen vannak és lassabb:)
Na joa 24 órás a +, bár értleme nincs
Ha minőséget akarsz akkor Interspar, csak sajna az Érdről nagyon messze van.D eh egyszer jársz az Eurocenterben, érdemes szétnézni.Valahogy így kéne kinézni egy élelmiszer áruháznak.
Lehet, hogy megérne egy külön topicot is, de miért ne írnám épp ide, hiszen valószínűleg nem egyedül én vásárolok gyakran a CORA-ban.
Szóval tele van velük a hócipőm. Valószínűleg a főnökeivel. Mert az hagyján, hogy az eckler-t régebben vaniliás belsővel csokis külsővel csinálták, ahogy én szeretem, aztán jött egy új főnök, és azóta vagy csokis kívül-belül, vagy vaniliás. Azt is túléltem volna, hogy este már csak előreszelelt kenyeret lehetett kapni (Furcsa, nem? Hülye népek inkább az egyben lévőt veszik, ami nem szárad ki estétől reggelig...), és már azt is megszoktam, hogy időnként átrendezik a boltot, de lehetőleg úgy, hogy nehogy megtaláljam amit keresek. (Nyilván arra játszanak, hogy hátha beleütközöm valami olyanba, amit ha meglátok, akkor veszek belőle, amúgy meg nem jutbna eszembe. Ez már persze ha jobban belegondolok, kemény becsületsértés, mert úgy gondolom, nem vagyok olyan hülye, hogy ne tudjam, mire van szükségem, annyira meg pláne nem, hogy olyan cuccot is megvegyek, amire nincs is szükségem. Az eredmény: egyre több időt kell eltöltenem a boltban, ugyanannak az árumennyiségnek a megvásárlásához, vagyis többe kerül nekem, amit ott veszek.) Amikor azonban eltűnt a polcról a Plusssz pezsgőtabletta, kezdtem berágni. Mi a fene bajuk van vele? Nem jattol eleget a Somody, vagy mi van? Én sajnos nem bírom a helyette tartott kőpormaradék-zaccos vacakokat. Na, ez még mindig kibírható, bár némileg zavar, hogy ezért már havonta egyszer a TESCO-ba is be kell térnem.
A múltkori átrendezés viszont teljesen megmutatta nekem, hogy az új főnökség valójában az ellenségnek dolgozik (na, jó, nevezzük konkurrenciának). Ugyanis olyan módon szervezték át kedvenc salátáim eladását, ami már teljesen ellehetetlenítette, hogy épelméjű időráfordítással vegyek belőlük. Régebben a sajtokkal volt egy pulton a saláta, nem kellett túl sokat várni rá, és ott, a salátás tálak mellett kérhettem; láthattam, mit raknak a dobozba, és ami mégfontosabb, láthattam, hogy miből rakják. (Ez mindössze azért bír különös jelentőséggel, mert a kimért salátán nem lehet tettenérni, meddig is fogyasztható, a pultban lévő tál tetejéről néha nem tépték le a címkét, amin rajtavolt. Nem tudjátok, az ilyen viszonylag gyorsan romló élelmiszereknél nem kellene feltüntetni a fogyaszthatóság idejét?)
Na, szóval a salátákat áttették a felvágottas pulthoz, ahol már úgyis annyi vevő szokott állni (mert a magyar ugye húsevő fajta), hogy külön sorszámrendszert kellett(?) bevezetni ott! Este, amikor a boltban alig cselleng pár vevő, öt eladó majd megszakadt a felvágottaknál, míg a sajtoknál az eladók dolgukvégeztével csábos pillantásokat próbáltak vetni a vevőkre, de hiába, mert a sajtot meg többnyire előrecsomagolva veszi a nép, az istenadta, ráadásul jóval kevesebbet, mint húsféléket. Az öt eladó tehát a hosszú pult túlsó végénél robotolt, és úgy 5-6 perc várakozás után vetődött oda egyikük, aki közölte velem, hogy talán fáradnék át a másik végre, na meg a sor végére, mert a saláták kiszolgálása is ott történik.
Ekkor döntöttem úgy, hogy hadat üzenek a franciáknak...
Nekem a Kékedi Építész Stúdió csinálta. Telefonszámuk : (23) 373 101
Korrekt volt a kapcsolat végig, mindent intéztek. A terv is jól sikerült, olyan lett, amilyt kértünk. Már öt éve lakunk benne, de minden nap öröm, amit ott töltünk. Nem nagy ház, olyan emberléptékű...anno a Szép Házak is publikálta, mint követendő példa :-)
A tervezési díj a bekerülési költség 1 - 1.5 %-a. Ez az ár már tartalmazza a teljes ügymenetet is, tehát megkapod a jogerős építési engedélyt is, nem csak a terveket.
Jó az a felmart aszfalt. Mi jó pár éve megcsináltuk, néhány Kamazra való cuccot szétterítettünk, egy este megvolt. Évekig nagyon jó volt, sár semmi, nyáron a por is erősen lecsökkent. Két éve tavasszal a nagy árvizek idején épült egy csomó ház az utca felső végén, akkor a tégla és betonhordó teherautók teljesen beletaposták a zúzalékot a sárba. Azóta megint rossz, jó nagy sár van, újra kéne csinálni. De ha nincs az az extrém csapadékos tavasz meg hozzá a sok építkezés, nagyon sokat kibír. Aki tudja, csinálja meg. Főleg akkor érdemes, ha az utcában befejeződtek az építkezések. A teherautókat nem bírja, ez érdi agyag nagyon rettenetes, mindent elnyel, csúszik-mászik (ezért nincs egyetlen egy egyenesen álló kerítésoszlop sem az egész városban) de személykocsihoz a zúzalék teljesen jó.