Na a kérdésre én azt gondolom, hogy a társulásnál kéne keresgélődni első sorban,hátha meg lehet tudni, hogy ki volt aki a kivitelezésre a pályázatot kiírta.
majd azt gondolom, hogy azt követően lehet a szerződés szövegzetének kikérésén gondolkodni(azt azthiszem soha földi egyszerű halandó nem fogja látni) és ha az megvan,akkor majd utánna lehet gondolkodni hogyan tovább.
Mind addig ameddig a felelős aláíró személyek kiléte nem ismert,addig fölös a személyi felelősséget itt firtatni.
"Amúgy meg a földön két dolog van minden mögött az igen és a nem, talán nincs. Gondolom ebben egyet értünk,"
Rosszul gondolod! Nem szeretnék olyan sivár életet élni, amiben csak fekete és fehér van. Még a szürke árnyalatai sem elégítenének ki. Örülök annak, hogy a világ színes és élvezhetem - az emberi szám által látható - összes színt és annak árnyalatait.
Ámde olyan messze kanyarodtunk a topic témájától, hogy ez már nagyon OFF-topic.
Inkább azt kérdezem: Kinek kéne írni az Önkorminál, hogy ugyan árulja már el mit tettek a Tárnoki út rendeltetésszerű használatáért? Mert ha olyan dilettáns szerződést kötöttek a kivitelezőkkel, hogy senki nem vonható felelősségre a hónapok óta fennálló balesetveszélyes helyzetért, akkor az aláírót kell felelősségre vonni, ha meg benne van a szerződésben a kötbér, akkor kíváncsi vagyok, mennyi pénz folyt be eddig a kasszába és ugyan mire költötték?
Nem azt akartam írni, hogy kényszeredetten valakire, vagy valaki ellen szavazzon, csak azt akartam kifejezni, hogy akár itt Érden, akár az országban ellustult a nép. A doboz söre,meg a műkörme sokkal jobban érdekli,mint a jövője,vagy a gyereke jövője stb.
Amúgy meg a földön két dolog van minden mögött az igen és a nem, talán nincs. Gondolom ebben egyet értünk,mert éhes vagy eszel, szomjas vagy iszol. Élsz és meghalsz köztes dolog nincs.
Előre vagy hátra jobra vagy balra. Azért van ilyen állapotban az ország is,mert az a sok tudatlan határozni sem képes anyuka kedvencéből kicseperedett apuka meg anyuka ingatag lélekkel rendelkező és sok ingatagság ingat egy egész országot.
Ha szilárd törekvésű emberek lennének, akik, vagy ide vagy oda, vagy a salakja aki egyáltalán sehova,mert azok az ide is oda is réteg.
Nem akarok értetlen lenni, a saját familiámban is van ilyen gondolkodni sem képes ffi és női tag is,pedig nállunk arra neveltek,hogy igen vagy nem olyan nem létezett,hogy talán. Végül is kétfajta emberi lény létezik a földön ffi és nő, amelyik nem az az korcs és selejt, sajnos.
Na ezért mondom és azt, hogy vissza kell nevelni az embereket a döntésképesség kényszerére. Ha azonban nem hajlandóak a cselekményt maguktól önként,akkor kényszeríteni. Azt nem mondom, hogy az igen és a nem közötti választást kényszerítsük ki, csak a választás tényét,de azt mindenkoron,mert utánna nem kell majd sopánkodni, hogy na ugye . Utánna majd mindenki tudja, hogy ki kell szembe köpni a választásáért. Ennyi.
Ja tudom most jön az, hogy ez az egymás kiírtásához vezet. Hát a világban elég gyakran vannak polgárháborúk és azok sok esetben feloldanak feszültségeket.
"a sunyi kibic népet ostorral kellett volna oda hajtani az úrnához"
Gondolom, ez lett volna a neked és hozzád hasonlóknak kedves megoldás. DE! És ha odahajtják őket, akkor mi van? A módszerváltás óta minden szavazásra elmentem, és érvényes szavazatokat adtam le. Ámde soha sem "valakikre" hanem "valakik ellen". És emiatt én nem tartom sunyinak azokat a kiábrándult, fásult embereket, akik el sem mennek. A baloldal éppúgy bebizonyította alkalmatlanságát az ország vezetésére mint a jobb. Közép meg nincs. Szóval bárkire kényszerül szavazni a jobbérzésű polgár, biztosan nem lesz elégedett a kormánnyal. Mert jelenleg nincs olyan párt vagy "vezér" akiben hinni lehetne, akiben halvány nyoma látszana, hogy az országért és nem a hatalomért harcol... Ami a legjellemzőbb: egyetlen egy dolog volt eddig a történelemben, amiben a kormány és az ellenzék is mindig egyhangúan szavazott: a saját tiszteletdíjuk.
17 ad felhatalmazást a 83 életének alakítéséban. Na és képzeld csak el, hogy a 83-ból kb 50-en ratyi módon otthon kussoltak,amikor a véleményüket kifejezhették volna anonim és büntetlenűl. Most meg az a kb 50 is sír zokog meg háborog.Persze csak csendben bírka módra.
Amúgy meg nem lehetett érvénytelen a szavazás,mert a hatályos törvény nem azt írja elő, hogy a szavazásra jogosúltak mennyi részének kell az urnához járúlnia, hanem azt írja elő, hogy a megjelentek által leadott szavazotból aki több szavazatot kapott.
Nem az a baj, hogy így van, hanem az,hogy:
a sunyi kibic népet ostorral kellett volna oda hajtani az úrnához(mert emberek 100-ai adták életüket,hogy most szabad választások legyenek(ezek voltak történelmi eleink)
a matematikai tényt sajna félre magyarázzák és a bírka nép meg bekajálja,mert nem bír gondolkodni,egyszerűen benyalja azt amit kap a médián keresztűl.
szerinted a 9000 elvakúlt fidisz hívő a kb 57.000 szavazásra jogosúlt érdi választónak a többsége? ugye nem
ha azonban azt mondjuk ki, hogy a szavazáskor urnához járúlt kb 15.000 ember, ennek a 9000 ember a többsége? na ez így igen
ugye mennyire más a magyarázat a két szemszögből nézve?
a 2. sz. verziót mantrázzák már 3. éve a városi főzsarnokok és valahol igazat is mondanak sajnos
Nem gyáva, inkább közömbös és nemtörődöm. A város általános dolgaival, nem foglalkozik, csak a közvetlen környezetével.
A városi politizálást az országos dimenzióba helyezi. Sokkal kevésbé tarja fontosnak a város ügyeit, mint az országos ügyeket.
Az önkormányzati választásokon- Érden- kb 60% vesz részt, az országos választásokon megjelentekhez képest.
2010-ben az önkormányzati választáson 100 választóból 35 ment el szavazni. Ez iszonyatosan alacsony szám, a környező és a megyei adatok tükrében is. 65 választó Érden azt mondta csináljatok azt, amit akartok! Persze ezt mindig megmagyarázza, mármint a távolmaradását.
Most a Fideszre kb. 100-ból 17 választó szavazott! A 18 szavazat az összellenzékre ment, de a 17 választó teljes felhatalmazást adott a várost vezető politikai szereplőnek. Ennyi, remélem érthető.
Az unokák remélem jól vannak, mind a kettővel játszol eleget és szakítasz rájuk időt...
Igen, láttam hogy a kapu közelében már ki van táblázva. Nekem a bádog bodé mellé közvetlen sikerült megállnom, 5-6 hellyel arébb volt szabad hely de oda nem mertem beállni olyan sár volt. A kapu környékén volt hely de mivel a táblát láttam nem álltam oda, de mondjuk azok sem aszfaltos helyek XD
Azt írja Az Érdi Újság, hogy a fideszesek nem kérnek abból a gyűlölködésből amit az baloldal indított az óriás plakátokkal.
Lehet, hogy rossz a memóriám, de nem a fideszes banda rakta tele óriásplakátokkal az országot, hogy "nem kérünk az IMF- ből", meg, hogy "Gyurcsány és Bajnai tették tönkre az országot" ?
Ráadásul közpénzen!
Közben emelik az ingatlaadót (ami állítólag nincs is, csak az IMF akarta, de Orbán vezér sikeresen elleállt)
Ugyan már.....1980-as évekhez képest nincs változás?:):):)
Nézz át a helytörténeti topicba.....1956-hoz képest sincs!
Amúgy Tárnokon valóban rendezettek az utcák. Járda, virágok, vízelvezetés, aszfaltút, fekvőrendőrök és sok minden más, ami itt nincs :(:(:(
Fehérvárhoz meg ne is hasonlítsuk ezt a szeméttelepet. Csak egy pici példa. Itt, ha sétálni akad kedved, először autóba kell ülnöd, hogy eljuss valamelyik településre, mert még azt sem lehet. Hacsak nem akarunk varacskosdisznót játszani.
Hamarosan itt a farsang!!! Nem is kell nagyon beöltözni, csak végig kell trappolni az egyik utcán és meg is van a jelmez ugye?:):)
Szerencsére ő régen Tárnokon lakott, igy sokat járt Érden, csak még a nyolcvanas években, szerinte nem sok minden változott ahoz képest, sárügyileg. Most Fehérvári, ott is van sár de lényegesen kevesebb, Viszont hogy ne a nagyvárosokkal példálozzunk, annakidején Tárnok sehol nem volt Érdhez képest, most keresni kell egy olyan utcát ahol sárt lehet találni, Érden meg olyant ahol nincs sár :(
Én sem, de gyanítom egy ilyen projektben már a tervezési időszakban illene darabra tudni, hogy mennyi az annyi és minimum 10 cm pontossággal azt is, hogy hova kerül. Ez utóbbiban lehet némi mozgás, mert a többi, korábban lefektetet vezeték pontos helye nem igazán ismert és ha egy ilyen akna tervezett helyén egy víz-vagy gázvezeték van keresztben, akkor kicsit odébb kell tenni. De ettől a darabszám még nem változik. A saját, belső (házon belüli) csatornámat én is úgy terveztem, hogy szépen kimértem, ide könyök, oda tisztítóidom, ide ív, amoda rögzítőbilincs, és megvettem mindent, néhány kényesebb elemből meg még egyet hátha törik szerelés közben. A nagyberuházást is illenék úgy tervezni, hogy a törékeny darabokból (a betonakna ilyen), minimum 5%-kal többet kellene megrendelné még a kezdés elején, nem utólag ide-oda pakolgatni a már lerakottakat. A felbontás, kiemelés, utólagos pótlás mindenképp sérüléssel, szivárgási hely beinjektálással jár. A pvc csöveket egymásba lehet tologatni, de ahhoz legalább az egyik végének szabadon kell lennie, itt meg mindkét vég a földben rögzítve van. Bár lehet, hogy létezik "teleszkópos" elem...
A lerakó brigád itt nálunk olyan cég volt, akik ténylegesen értenek a csatornaépítéshez, azaz ha leraktak 5 darabot, akkor azt oda be is tervezte valaki.
"Nem mehettem el mellette, hogy ne örökítsem meg."
Örülj neki hogy eltudtál menni melette. :)
Más: Ma parkolni akartam a felső vasutállomás környékén, hát nem egyszerű a kialakított pakoló dugig volt, az üveges előtt és utánna van két-három beálló, ott sem volt hely. A Gimnázium előtt 1 hely volt de nem mertem beállni, lendületből talán át tudtam volna menni de féltem hogy elindulni nem fogok a dágványból. Gondoltam a kocsma meletti térre felmegyek bár ki van irva hogy magánterület, de hogy kié az nem derül ki, de ott is ugyanaz a dágvány fogadott. Végül még egy kört tettem és találtam egy helyet a gimi elött, ami éppen hogy járható volt. Szerncsénk volt hogy időben mentünk ki mert vonathoz kisértem ki egy rokonomat.
A Felsővölgyin tapasztaltam először a "T" leágazások alkalmazását. Nekem mint laikusnak elfogadhatnak tünt. Mert miről is van szó! Ma olyan tisztító eszközök vannak amely kamerával vezérelhetőek. Ha ez igaz akkor elégségesnek tünik az 50-60 méterenkénti betonakna.
A fogyasztói aknából pedig amely lehet olyan mint ma az utcai csőfelállás, simán be lehet lépni a rendszerbe...
Akkor meg minek a szabálytalan állandó problémát okozó valamik?
Ha igaz amit irsz az már valami. Azt látom a sok kivitelező között sok a hozzánemértő. Látni kell a különbséget a főutvanol dolgozó gerincen és a mellék utcán dolgozó brigádok között.
Tegnap kiderült, mi volt ez a nagy nekibuzdulás. Az utcában lévő 5 tisztítóaknából kettőt felszedtek, megszűntettek (igazából nem is értettem, minek egy ekkora szakaszra 5, de utólag kiszedni?). Tényleg kifogyhattak belőle, mert tegnap délutánra már a szomszéd utcában folytatták ugyanezt.