Keresés

Részletes keresés

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.26 0 0 920
Cs. Géza köszi a tippet, bekukkantottam a "konkurrens" érdi topicba. Elég kőkemény szakmai duma megy "odaát", viszont nem haszontalan olvasni.
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.26 0 0 919
Rossz hírem van, sajna nem lehet leírni :-(((( Az első évben le lehetett, tavaly már nem sikerült, és az idén sem. Amúgy nekem is 4700 körül van a közműhozzájárulás negyedévente.
Ingatlanadó-kedvezményt a bentlakók száma után lehet kapni, de max. az adó 50 %-áig.
Előzmény: cs_geza (917)
DATMAN Creative Commons License 2003.03.26 0 0 918
Köszi a gyors válaszokat! Egyelőre még csak gondolkodunk arról, hogy Érdre költözzünk. Ha jól számoltam, akkor egy 20 Milliós értéknél, 2 bentlakónál a díj 38500 Ft! Még egyszer köszi!

DATMAN

cs_geza Creative Commons License 2003.03.26 0 0 917
ja, meg egy dolog: asszem a kozmuberuhazast le lehet irni az eves adobol!
Előzmény: kígyószisz (916)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.26 0 0 916
Ha jól számítom, úgy 24 eFt lesz egész évre. Épp a csatornáról írtam imént, szerintem most már ott is lesz rövid időn belül, ahol eddig nem volt, azaz Érd többi részén, mert az a beruházás, amiről ma tárgyalnak, egészen gyorsan megkezdődik. De hogy akkor mennyi lesz a díj? Majd meglássuk.....
Számomra negyedévenként 4.700 Ft a hozzájárulás (csatornatársulás) és 170 Ft/köbm. a díj, a vízdíjon felül.
Előzmény: cs_geza (915)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.26 0 0 915
Parkvaros: kerdes melyik reszen, en az M7 folottin lakom, ott jo a kozvilagitas, az utak allapota viszont (mint egesz Erden altalaban) csapnivalo, de a Szovo utca aszfaltozasa elkezdodott, ha minden igaz, juniusig at kell adniuk, es allitolag busz is fog arra jarni. Az a resz nagyon epul kifele, rengeteg az uj haz, es rengeteg az epitkezes.
Előzmény: DATMAN (912)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.26 0 0 914
Igy van, asszem 11 eft-nel nem lehet kevesebb, illetve a bentlakok altal adott kedvezmeny max 50% lehet. Az adot 4 egyenlo reszben kell az aktualis negyedev vegeig befizetni. Az adoert "csereben" ingyen szallitjak a szemetet.
Előzmény: kígyószisz (913)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.26 0 0 913
Sajna, nem vagyok parkvárosi. Az ingatlanadót pedig most fizetem először és még nem is szabták ki, érdeklődésemre aszonták, hogy mivel "új előírás", később küldik, mint a "régieknek". De a mértéket elmesélték: az ingatlan (együtt ház + telek) értéke felének (???) 0,55 %-a, amelyet csökkenteni kell a bentlakók szerinti fejenként 15 %-kal. Ez tényleg így van? Ki tudja?
Előzmény: DATMAN (912)
DATMAN Creative Commons License 2003.03.26 0 0 912
Sziasztok Érdiek!

Csak most találtam rá erre a topicra, jó lett volna már előbb is! Lenne egy-két kérdésem, aki tud légyszíves válaszoljon.
Milyen adók vannak Érden egy családiházra? Gondolok az ingatlanadóra, házadóra(?!) stb. A parkvárosi részen lesz valamikor csatornázás? Közvilágítás milyen a Parkvárosban?

Előre is nagyon köszi a válaszokat:

DM

cs_geza Creative Commons License 2003.03.26 0 0 911
Itten van ni. Remelem nem moderaljak ki. ;)
Előzmény: Árpi (910)
Árpi Creative Commons License 2003.03.26 0 0 910
Címe?
Előzmény: cs_geza (908)
rrroka Creative Commons License 2003.03.26 0 0 909
Jaja, leült picit.
A galamsbzarra se csapott le senki,pedig aszittem a kertészkedők örülnének neki :)))
Előzmény: kígyószisz (907)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.26 0 0 908
Talaltam egy Erdes topicot a konkurrencia (origo) foruman is, ott mintha a helyi onkormanyzati kepviselok kozul is irkalna egy-ketto.
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.26 0 0 907
Sziasztok, jóregg :-)))) Leült a topic? Ma reggel aszonták az érdi rádióban (csak menetközben hallgatom, úgy félútig, mert Budatéténynél már nem jön be), hogy ma rendkívüli testületi ülés lesz, szennyvíz-szerződés ügyében. Azaz csatlakoznak a projekthez. Ez jó dolog, nem? Bár, megjegyzem, nekem van csatornám, de tudom, sokakat érint.
Előzmény: cs_geza (906)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 906
Nekem is lesz hamarosan...;))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Árpi (884)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 905
Szivesen.
Előzmény: kígyószisz (904)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 904
Már megérte, hogy ide jöttem! Köszönöm!!!!!
Előzmény: cs_geza (903)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 903
Sot az orszag barmely okmanyirodajaba.
Előzmény: kígyószisz (901)
Moonclown Creative Commons License 2003.03.24 0 0 902
Okmányiroda: azért az uj már hasonlit egy irodához, kb 10x annyi ablajkkal:)

Amugy Érd bekeméányitett ugynais minden adót ajánlot tlevélben küldenbek ki, igy kicsit nehezebb letagadni.Ha csak a fele bejön, már megérte.
Amugy meg szemelyi,utlevel,lakcim kartya stb. ugyben tovabra is Batta ajanlom, nekem 2/2 alkalom 2xkb 10 perc.

A romak:

a gazdagek a duna utcaban epitkeznek, a csorok meg masznak ki ercsibe,mert az itteni hazuk arabol ott vesz 2-t es meg az adosagait is kifizetheti.SOk mindent lehe tmodnani, de az ketsegtelenul igaz hogy a parkvaros kozepcsik( Para(CBA) kornyeke) fele batyus romak kezdenek elfogyni.Szerencsere.

Szovo utca: azsfaltoznak korforglamaznak meg minden, de a Volan meg nem tudja lesz e korjaratos busz.

Parkvaros teteje: az az egesz terulet honvedsegi, ha lenne par 10 milliom megvennem, es okolakoparkot csinalnek, es a bevetelboil egesz eletemben eleldegelnek:)))

Vasut: ma a Vorosmarty van lezarva, holnap pedig aBagoly utcanal lesz.Na most allitolag befejezik az osszel elkezdett felujitast, en sem vettem eszre valtozast.Mondjuk a Vörömarty utcában már nem lehet majd nem észrevenni:)

Előzmény: kígyószisz (899)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 901
Aszondod, hogy pl. a jogsim hosszabbítása miatt mehetek akár a XI-be is???? Tényleg???? Ezt miért nem tudtam én eddig?
Előzmény: cs_geza (900)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 900
Ha keruleti lakos vagy, akkor nem is kell, csak ha mashonnan erkezel. Az utlevelre pedig papiron gyujtik a neveket, idopontra beosztva.
Előzmény: kígyószisz (899)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 899
Én sosem jelentkeztem be a Zsombolyaiba, oda mentem, megnyomtam a sorszámos gépet, kaptam egy cetlit és vártam (igaz, néha 1-2 órát is).
Előzmény: cs_geza (898)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 898
Csak h tudd: elvileg barmely okmanyirodaba mehetsz. A XI keruletibe be kell jelentkezni 2 hettel elotte (nekem nem gond mert gyakran jarok arra), pl most az utlevelhez be kellett jelentkezni, de pontos idopontot adtak (asszem 8.15ot), nem kell varni, nincs tolakodas, sorszam, stb.
Előzmény: kígyószisz (897)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 897
Már én is eljátszadoztam a gondolattal, nem húzná-e ki Érdet az anyagi csődből, ha normálisabban működne az okmányiroda.... Azaz, szerintetek hányan fizetik a súlyadót máshová, mert nem jutnak el az okmányirodába?
Előzmény: cs_geza (895)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 896
Hát igen, augusztusban költöztem és a decemberi szabadságomkor jutottam el az okmányirodába. Állítólag most majd jobb lesz (????!!!). Mármint hogy elköltözött a sarokra. Azzal kapcsolatban pedig az a kérdésem: ha 1-kor (8-kor, stb.) kezdődik az ügyfélfogadás, miért egy órával korábban adnak sorszámot (azaz ügyfélfogadási időn kívül????)? Ha legközelebb megyek, majd rákészülök úgy fél évig :-))))
Ami a XI. ker-t illeti, onnan költöztem Érdre. Tényleg van kontraszt :-))))
Előzmény: cs_geza (895)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 895
Miert, okmanyirodaba probaltal mar menni? Annal lehetetlenebb nyitvatartast! :( Erdekes, a XI ker-i tud egesz nap, sot este is nyitva lenni?
Előzmény: kígyószisz (894)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.24 0 0 894
Sziasztok, kellemetes hétfőt! Hozzászólás a szemétügyhöz: hogy ne kelljen nekem is füstölni (útááááááááálom a szagát), elmentem - persze, csakis munkaidőben, szabadnapon, d.u. 1/2 4-ig - a Beckerhez, na, az is megér egy misét, hogy milyen az a telep. És persze, hogy eltévedtem, mert nem is a Fehérvári úton van. A zsák, aminek 178 Ft/db. az ára, alig tölthető, kb. egy fél kuka nagyságú. Úgyhogy mégis füstölök, azt hiszem. De ott volt a Beckernél lerakva a sok-sok színes "ufo", azaz a szelektív gyűjtők, ott vannak hetek óta, de fogalmuk sincs, mikor rakják ki őket. Pl. nekünk sok-sok műanyag flakonunk van (colás, ásványvizes, stb.), ha ettől "szelektíven" megszabadulhatnánk, maradna hely a kukában és kevesebbet füstölnénk, azt hiszem (márminthogy gallyakat, lombot, ezt-azt). Kérdés: miért csak a Beckernél lehet zsákot kapni, és miért csak lehetetlen időben?
Előzmény: andzsin (888)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.24 0 0 893
Kb a beirasoddawl egyidoben maszkaltunk arra. Hogy ott micsoda tumultus volt! ;(((((
Előzmény: nikonaprofi (889)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 892
Tegnap a fiammal arra sétáltunk, akkor a középső gumik voltak felszedve. Hogy mi célból, nem tudom. Ma reggelre minden olyan volt (látszólag), mint péntek reggel.
Előzmény: rrroka (891)
rrroka Creative Commons License 2003.03.24 0 0 891
Mit csináltak az átjárón? Én semmit nem vettem észre, csak hogy le van csukva. Meg hogy nem jön a 21.07-es pusztaszabolcsi, mehettünk alsóról.

Nagypapám üzeni, hogy ha vkinek kell galamb és tyúk guano akkor tőle lehet elvinni zsákolva! Kertbe tökjó. Akit érdekel szóljon!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!