Keresés

Részletes keresés

Iszka Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1619
Jól vissza olvasgattam és arra jutottam, hogy sok emberkének vannak különleges növényei. Nekem is van pár, nem biztos, hogy érdekel bennetek, de beírom ide:

Heliconia stricta ’Dwarf Jamaican’

Calathea loesneri ’Lotus Pink’

Globba winitii ’Pink’
Globba winitii ’White Dragon’
Globba winitii ’Mauve Dancing Girl’

Gloriosa superba 'Rotschildiana'

Ipomoea batatas Tricolor, Blacky és a Neon.

Na meg néhány Peppino, pár féle húsevő...
Van egy oldalam a húsevő növényekről:
http://palanta.fplanet.hu

Még valami én nem árulok növényeket!
máté g Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1618

Helló Legslie és mindenki ! A pistáciáról nem sokat tudok, de az biztos, hogy télen is nagyon világos helyet igényel és inkább 10-20 celsiust. Én nem próbálkozom vele mert termő méretig felnevelni nagyon nehéz. A füvészkertnek van egy és télen a trópusi üvegházban tartják. Szentjánoskenyérfa: télen 1-2 C,alig öntözni, nyáron tüző nap, laza, tápdús föld(tőzeg, fekete föld, homok, marhatrágy 20%)a földkeverékhez 10%-nál több homokot semminek nem adok, mert a növény gyorsan öregedő hajszálgyökereket növeszt, homok helyett, vagy mellett a perlit a király.

Üdv !

Előzmény: legslie (1612)
Reni83 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1617
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni, hogy hol lehet kapni plumériát, és hogyan kell gondozni, milyen földre van szüksége.
gáborke Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1616
Ja és kétlaki.
gáborke Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1615
Fagymentes helyen teleltetés(0-10 C), igénytelen, napos hely, semleges homokos talaj, közepes öntözés, kétlaki(van egylaki fajtája is).
Előzmény: endru (1613)
gáborke Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1614
Persze hogy lehet. Mediterránokhoz hasonló hüvös 5-10 fokos teleltetés, nyáron meleg napos hely, mérsékelt öntözés. igénytelen, homokos meszes földbe kell ültetni.
endru Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1613

Elültettem szentjánoskenyérfa magokat és 2 kikelt, most úgy 10 cm-esek. Ha valamelyitek tart ilyent, kérlek írja meg a tudnivalókat. Föld, öntözés, teleltetés, stb.

köszi

legslie Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1612
Hello!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a pisztáciát lehet-e itthon termeszteni?
Megköszönném ha tudnál erre válaszolni.

Üdv:
Legslie
Előzmény: máté g (1606)
cucurbia Creative Commons License 2006.09.02 0 0 1611

Laza jo vizátersztö földbe. a kötött talajokban azonnal gombabetegséget kap a pango viztöl.

Meleg világos,huzatmentes helyre tedd.

Viz gyakorlatilag lényegtelen csapviz is megteszi.

A papaya a gombabetegségekre a legérzékenyebb.

Előzmény: Metallica 88 (1609)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 1610
Fasza!
Előzmény: Metallica 88 (1609)
Metallica 88 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 1609
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Milyen földbe vessem a papaya magot?
Milyen helyre rakjam?
Milyen vízzel öntözzem?

ÍGY MÁR JOBB??????????????????????????????????????

Előzmény: Törölt nick (1608)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 1608
hejre?
Előzmény: Metallica 88 (1607)
Metallica 88 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 1607
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Milyen földbe vessem a papaya magot?
Milyen hejre rakjam?
Milyen vízzel öntözzem?

Válaszokat köszönöm!
máté g Creative Commons License 2006.08.29 0 0 1606

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, de sok egzotikus gyümölcsöm és dísznövényem van. Mivel gyüjteményem elég jól felszaporodott, eladó állományom is van. Növényeket rendelésre is szaporítok, postai utánvéttel küldök, idényszerüen. Ha több időm lesz részletes katalógust is fogok feltenni. Példának: 22 fajta golgota;6 gyümölcstermő, pepinók, physalis, naranyilla, paradicsomfa, folytontermő eprek, acerola, kopaszkivik, önporzós szőrös kivi, stb.Növényeimhez bevált földkeverékek receptjét és ápolási tanácsokat is adok. Mivel az egzotikus növények piacán eléggé megnött a kínálat áraimat reálisan szabom meg. Ha valakinek nem válaszolok rövid időn belül a megkeresésére, kérem ne sértődjetek meg, nem vagyok folyamatosan internetközelben. Egzotikus növényekkel kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok, ha tudok. Növényekkel kapcsolatban cserelehetőségek is érdekelnek. Érdeklődéseteket szeretettel várom, kedves növénykedvelő barátaim!     Nagyér Rákóczi utca 6. 6917

06 30 436 74 97                                                              Gulyás Máté

Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1605
Szia sjohn!

Miért publikus az e-mail címed ha nem vagy képes az e-mailemre válaszolni amit küldtem neked? Tegnap este tudtál nekem itt válaszolni, látom ma is írtál más topikokba nekem meg nem vagy képes az e-mailemre válaszolni. Miért nem válaszolsz nekem? Várom mihamarabbi válaszodat.

Üdv: Zotyi
Előzmény: Zotyi75 (1604)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1604
Szia sjohn!

Köszi, hogy válaszoltál, akkor mostmár nemis várom, hogy virágozzon a peppínóm, majd jövőre remélem, hogy virágozni fog és temést is fog kötni. Küldtem neked e-mailt.

Előzmény: sjohn (1603)
sjohn Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1603
A pepino általában május ,júniusban virágzik , de nálam most is virágzott , csak éppen nem kötött termést.
Igen megvannak még.
Előzmény: Zotyi75 (1601)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1602
Szia sjohn!

Megvannak még ezek a növényeid amiket eladnál vagy elcserélnél?

Előzmény: sjohn (1600)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1601
Sziasztok!

Megtudná valaki mondani, hogy a peppínó szabadfőldbe mikor virágzik, mert az enyém még nem virágzott. Várom válaszotokat.

Köszönettel

sjohn Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1600
Sztiasztok, ha valakit érdekel ,még mindíg eladó vagy elcserélhető -
-csirimoja
-szurinámi cseresznye
-ausztrál gardénia
-könnyező pálma
-citrom
-kalamondin
Reni83 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1599

A második képen lévő kékről beszélek.

Reni83 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1598

Sziasztok az én legújabb szerzeményem:

Vanda orchideák: Az első az saját, a másodikat pedig virágkiállításon fotóztam, és abból olyat vettem ami nem virágzott.

gáborke Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1597
A 'Sweetie' másik szinonim neve 'Oroblanco'. Angol leirásokat találni róla a neten, de nincs igazán különbség a tartását illetően a szülőnövényektől. Íze a keresztező szülők keveréke.

Leírás:

'Oroblanco'–a triploid from a grapefruit X pummelo cross made in 1958 by geneticists R.K. Soost and J.W. Cameron of the University of California, Riverside. Patent obtained in 1981 and assigned to the University of California Board of Regents. Fruit form and size similar to 'Marsh'; peel paler and thicker; pulp paler and has larger hollow in center; sections easily skinned; tender, juicy, non-bitter; has faintly astringent after-taste before full maturity or in cooler climates; seedless. Season early: December to April at Riverside; early November through February at Landcove. Tree is vigorous, large, hardy, can tolerate temperatures down to 30º F (-1.11º C); yields medium to heavy crops and may tend to alternate bearing. Seems better adapted to California's inland citrus locations than to desert sites. Has been grown experimentally on trifoliate orange, 'Troyer' citrange, citremon 1449, Brazilian sour orange, grapefruit, sweet orange, rough lemon and 'Red' rough lemon rootstocks. The two latter have adversely affected internal quality
gáborke Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1596
Október körül szokott az őszi dísznövénykiállítás lenni Budapesten, de citrusféléket még egzotikus kertészetekben is be tudsz szerezni(Bene Laci, ő Budapesti).
Előzmény: Tamasa (1595)
Tamasa Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1595

Hello

Köszi az infót, remélem sikerül még pár adatott megtudnom a növényről. Sok sikert a mangó beoltásához.

Kérdésem, lesz még idén disznövény kiállitás Budapest környékén, ahol citrus félék is beszerezhetőek lesznek?

Előzmény: gáborke (1594)
gáborke Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1594
Szia
Ha jól tudom a Sweety gréfrút és pomeló hibridje emiatt édesebb a gréfrútnál, gyümölcse hibridforma. 10-15 fokon ajánlják a teleltetését. Lehet jó minőségű is a termése de nem tuti. Viszont magról akár tíz éves is kell várni míg terem.
Ha találok még mást róla írok.
Én kértem a mangót, de már megoldódott, visszakaptam egy régi magoncomat, alanynak kell ugyanis.
Előzmény: Tamasa (1589)
Tamasa Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1593

Hello

Nekem egy zárt üvegteraszon volt és a tüzőnapot és a nagy meleget nem szerette, elkókadtak a levelei és csak a száraz, kókadt levelek eltávolitásával sikerült megmenteni. Nálam a szobában telelt, visszább vettem az öntözést épp hogy nedves legyen a földje, ilyenkor hetente 1-szer elég öntözni, nálam a szobában kb 18 fok körűl volt a téli hónapokban. A levéltetvek meglephetik, nálam jó pár éve emiatt ill. a talán túl erős tetűirtó spray miatt pusztult el az első példány :-(

Előzmény: Törölt nick (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1592

Köszi ezt a nem rövid és gyors tájékoztatót. Avokádóm nekem is van, én sima földbe ültettem, igaz nekem 3hónapba telt mire elkezdett nőni. Tűző napot nem szereti? Nekem kint van, reggeltől estig éri a nap... Azért raktam ki egyébként, mert ahol először tartottam (ált. így szokott lenni) csak 1oldalról érte a fény és ezért nagyon 1irányba nőtt,hiába forgattam, mert akkor meg görbe lett a szára, miután kitettem szépen egyenesen nőtt felfelé.

Teleltetni kell?

Előzmény: Tamasa (1591)
Tamasa Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1591

Hello

Az avokádót, a szoba ablakban nevelem, jelenleg 2 kis fám van, pár hónapja keltettem őket. Az avokádó gyümölcs tescoban rendszeresen kapható. Én mindig a legnagyobb lehetőleg már puha húsú gyümölcsöt veszem meg, mert a nagyobb termésben nagyobb a mag is és igy több tápanyag jut a növénynek az első pár hónapban. Keltettem már virágföldben, ilyenkor 2/3 részig ültettem el a magot a hegyes felével lefelé, majd beöntözöm és folpackal lefedem, igy kellő párát kap a növény. kb-6-8 hét alatt kihajt. legútóbb vizben áztattam a magok alsó felét, mig megnem pattantak és megindult a kis gyökerük, ekkor ültettem át virágföldbe. Kezdetben gyorsan növekszik, pár hét alatt 30-40 magasságot eléri 5-8 levélel.

Nem szereti a tűző napot és ha túlvan öntözve ill áll alatta a viz.

A mangót hasonlóan "egyszerű" kikeltetni: a magról eltávolitod a gyűmölcs hús, én egy éjszakán át száritom. kissé érdemes szétfesziten a külső magház oldalát ez segiti a csira növény kikelését, majd langyos vizben áztatom 1-2 napig ezután ültetem el a lapos oldalára fektetve kb 1 centi mélyre. beöntözöm és szintén folpackal fedem ez biztositja a kellő párát alulról öntözöm.6-8 hét alatt kihajt 25 celsius fok körüli szobában.

Sok sikert

Előzmény: Törölt nick (1590)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1590
Hali! Az avokádót milyen körülmények között tartod?
Előzmény: Tamasa (1589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!