Én meg úgy jártam az adóval, hogy megkérdeztem a hivatalban, nem küldték-e el már. A postaládánk zárja ugyanis műszaki okok miatt állandóan kinyílik, és a szél elviszi a dolgokat. Ezért aztán nékem soron kívül elintézték, és küldték a csekket. Jaj, de jó nekem.
Nem rossz a másik (origo) topik, de nem konkurencia. Erősen szakmai és politikai, viszont talán választ kaphatunk néhány kérdésre, amiben itt tájékozatlanok vagyunk.
Egyébként, ha azt vesszük, hogy az ingatlanadóban benne van a szemétszállítás díja is, akkor adót jóformán alig fizetünk.
Diósdon is a Becker szállít, és ott valami >1000 Ft havonta a szemétdíj.
Amikor anno az ingatlanadó indult, nekünk kellett bevallani a piaci értéket. Nálatok megbecsülték? Vagy "csak" ennyire értékelted a házatokat?
Én sajna nem mertem nagyon keveset bevallani, emiatt fizetem is az adót rendesen.
Sziasztok, régen jártam erre, de látom, szépen pörög a topik :-)
Lett ADSL-ünk, el sem hiszem :-)
Közműadó: ahogy a lenti kalkuláció szerint visszaszámoltam, a mi házunkat 8 milliós(!!!) értéken tartják nyilván, ami elég furcsa (kb. 130 négyzetméter, a telek pedig 800 négyszögöl).
Talán azért, mert egykoron (1995-ben) a házat 4 millióért vettük (igaz, csak a fele telekkel, a másik fele később jött hozzá), és ezek szerint azóta ennyi emelkedést kalkuláltak csak? Talán az infláció alapján?
Szóval, nem vészes ez :-)
Mifelénk vagy 150.000 Ft a csatornatársulási díj egyösszegben, vagy évente 4 x 4700 Ft, 10 évig (úgy több, de kamatot is számolnak). Mit lehet leírni? Magát a rákötést, avagy ennek a díjnak a kifizetését?
Majd meglátjuk, hogy értékelik, mert bejelentettem az önkormányzatnak, hogy beléptem és fizetem és rákötöttem. Kíváncsi vagyok, hogy számolják majd. Ha ezt az összeget veszik figyelembe, alig, vagy nem is kéne adót fizetnem?