Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nos, elmondta, hogy neki semmi baja a fidesszel, csak rogán nélkül. Talán az orbán nélkült nem mondta, bár az is necces. Neki nincs baja azzal, hogy lebontották a jogállamiságot, csak azzal, hogy ez bizonyos családok meggazdagodásához vezetett. Szerintem ő nem akar változást, csak teret saját magának és családjának. Szerinte még mindig Gyurcsány minden bajok okozója, szemben a 14 éve regnáló orbánnal. Ez például egy az egyben lefedi a fideszes kommunikációs mantrát.
"Neki most az a feladat, hogy minél többet beszéltesse az ellenfeleit és minél kevesebbet mondjon, hogy mindenki azt láthasson bele amit csak akar ..."
Ehhez képest azért többet beszél, mint orbán vagy Gyurcsány.. khm :)
És bizony árulkodó, hogy csak magyar zászlókat lehetett vinni a tüntetésre. Azt még csak érteni véltem, hogy pártzászlókat ne, de eus zászlót?
És van még itt egy aprócska bibi. Ki fizeti a cechet? A tüntiket, a face-es reklámot? A már meglévő egyesületet, azt mennyiért vette meg és ki fizette - jaj, tudom, önként, dalolva adták a remény messiásának, eh! - ? És hogy gondolja, hogy kamupártokkal alkudozik?
És ezt a messzemenő kovetkeztetést miből tetszett levonni? ...
Nagyon bölcsen teszi, hogy nem mond konkrétumokat...
Abba bukott bele MZP ...
Ha elkezdi részletesen kibontani az elképzeléseit akkor mindenki talál majd benne legalább egy dolgot a százból ami nem tetszik és utána már csak a negatívumra koncentrál! ....
Neki most az a feladat, hogy minél többet beszéltesse az ellenfeleit és minél kevesebbet mondjon, hogy mindenki azt láthasson bele amit csak akar ...
Nekem az jutott eszembe, hogy fidesztroll nem vész el, csak átalakul.
Ugye nem tudjuk (de tudjuk!), hogy honnan lett 2022-ben MZP-nek hirtelen annyi szavazója a második fordulóban az előválasztáson. Most meg, ahogy olvasgatom a kommenteket a face-en, mintha mindenki erre a 2 szóra fókuszálna: messiás, remény. És mint a mantra, öntik. És semmi olyan nincs, hogy orbán az igazi, meg orbán tudja, meg nincs lipsizés, meg semmi a régi fidesztroll klisékből. Olyan, mintha most ez ment volna ki parancsba. És sajnos működni látszik, egyre többen elvesztik a józan realitásérzéküket. :(
Ez amúgy hatványozottan mutatkozik pl. Kövér Lászlón, aki azt hiszi, a nép van őérte. És a nép csak amolyan szükséges rossz, akik állandóan vegzálják a 133, vagy f@sz tudja hány bátor parlamenti harcost.
Így, vagy úgy, de a hatalom beteggé tesz. És ez alól nincs kivétel. A hatalomra került emberek egy idő után elkezdik azt hinni, hogy ők különbek másoknál. Ami igaz is, csak nem abban az értelemben, ahogy ők gondolják.
A "hétköznapi" pszichopata az nem beteg. Csak pszichopata. A környezetének hosszú távon rémálom, de orvosi módszerekkel nem kezelhető, ez inkább egy viselkedésmód. A mimózalelkű introvertált sem beteg, csak éppen nem ártalmas. A pszicho mellett az áldozata érzi sok éven át úgy, hogy ő maga a hibás a problémákért és saját magában keresi a baj forrását.
Amikor orvos kezébe kerül, akkor már csatolmányai is vannak a pszichopataságának, például gyilkolás, vagy egyéb, a BTK-ba illő cselekmény.
MP az nárcisztikus pszichopata. A Varga Judit féle bántalmazások (lelki terror késsel, nadrágszíjjal odaverés) is a kapcsolat végén került elő, amikor a szerencsétlen áldozata elkezd rájönni, hogy nem ő a hibás a problémákért hanem a pszicho. Ekkor elkezd erőt alkalmazni a pszicho és eszkalálódik az ügy.
Csak vicces volt, mert tényleg ilyen az egész kívülről nézve: vannak, akik nagyon bevonódnak, vannak, akik szkeptikusak stb. Meg vannak a kormánypártiak, akik máris önként és dalolva írkálnak marhaságokat a fórumra, mint Béla.
Popper írta valahol, hogy nem azt kell nézni, hogy egy ember honnan jött, hanem, hogy hova tart. Ez helyes meglátás, de szerintem teljesen világos, hogy MP ugyanoda tart, ahonnan jött. Magára cserélné le ovit. És bizony így engem nem tud bevonzzani. Bábjátékot látok, csak még a madzagokat nem látom, de előbb-utóbb mindig esik rájuk egy kis fény, sokszor azokra is, akik mozgatják. Rám nem igaz a mondás, hogy könnyű Katát táncba vinni. ;P
Selmeczyt meg kell védenem, IRL nem egy hülye nő. Nekem volt alkalmam párszor beszélgetni vele, és rám jó benyomást tett. Azért nagyon fura, hogy pártérdekből miket képes összehordani.
Minden méregfogát kihúzta. :) Nehéz lesz úgy megvágni a hanganyagot, hogy benne legyen, amit szerettek volna. Persze nyilván leszarják, és megvan az alibi: beszélt vele, szóval innentől azt ír meg, amit akar, senki nem fogja ellenőrizni a táborból.
Egyébként van egy nárcisztikus F-diagnózisos betegünk. :) Engem ez csak annyiban érint, hogy szépen elszámoltam rá a pszichoziffert (35100 vagy 35110), 27€-t kapunk utána extra.
De van több skizofrén betegünk is; az egyik minden hétfőn jön a heti injekciójáért, mások meg párhavonta a gyógyszereikért. Pszichopata -- tudtommal -- nincs, ami nem is meglepő, mert a lakosság 1-2%-át teszik csak ki, gyógyszert meg nincs rá. Az lenne a meglepő, ha orvos-beteg kontakton ez felmerülne, egy megfázásnak nincs más kezelési módja a pszichopaták esetében sem.
Tegnap még eszembe jutott, hogy meg kellett volna kérdezzem, hogy nem nézett-e a keleténél több hollywoodi műremeket Béla. :)
Eleve egy pszichopata nem feltétlen kerül orvoshoz. Három oka lehet, hogy kezelésbe kerüljön: 1. bűncselekmény miatt tölti börtönbüntetését, 2. párterápiára megy a házastársával, 3. felismeri, hogy nem stimmel vele valami, és megoldást keres rá. Ezek közül csak a 2. esetnek van esélye, hogy átverje a terapeutát, de nem hiszem, hogy gyakori eset lenne, mert a kommunikációján nem fog tudni segíteni, előbb-utóbb kiadja magát, pont mert nincs empátiája és az adott szituációban nem tudja felmérni, hogy tudja fenntartani a rendben levés látszatát. Lehet, hogy az első egy-két ülés alkalmával elő tudja adni a szimpatikus szájmont, de tartósan aligha. Szóval ez is csak egy hollywoodi mítosz, hogy átverik a terapeutát.
A másik, hogy az se stimmel a pszichopatasághoz, hogy M.P. a feleségét bántalmazta. Általában a környezet pont, hogy nem hiszi el, hogy az az aranyos, áldott jó fej ember tényleg hobbi sorozatgyilkos. Ha megnézed a legismertebb pszichopaták feleségeinek/férjének a nyilatkozatait, mindegyik első reakciója az, hogy nem hiszi el, kizártnak tartja.
Egyébként is, amiket V.J. állított, inkább a nárcisztikus düh megnyilvánulásai, mint a pszichopataságé. A pszichopata ugyanis elbűvölő, a nárcisztikus degradálja a partnerét, hogy magához kösse. De leginkább: egy full általános válás közben szokásos viselkedésforma bontakozott ki, ahol utólag minden szerencsétlen mondat kiragadódik a szövegkörnyezetből, és vádponttá válik. Az én apám összetörte a lakást -- szó szerint, a falból kicibálta a konnektorokat, késsel felhasogatta a bútorokat, még a műanyag Pille szék ülőrészét is keresztbe bevágta (részeg düh). De ettől még nem volt se pszichopata, se szociopata, csak részeg és elkeseredett.