Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

harrypoti Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1427
Ez jó! Melyik szervíz volt, mert elvinném én is oda!
Előzmény: ecoma (1426)
ecoma Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1426
Szívesen megtenném, de ennyit láttam, pedig ott álltam mellette! Nem vitte túlzásba és nem is várt tőle semmi eredményt a szerelő se, de azt mondta, hogy „Néha még a legjobb számítógépet is csak meg kell csapkodni, hogy működjön.”
Előzmény: harrypoti (1424)
harrypoti Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1425
Azért kérem, mert ha viszem csütörtökön a szervízbe, akkor talán nálam is megszűnik! De jó lenne!:) Köszi!!
Előzmény: ecoma (1423)
harrypoti Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1424
"A szerelő kereket le, kalapács a kézbe, különböző pontokra célzott csapás, pár kiálló vasdarab (tengely) szakszerű rángatása, ball első kerékkel megcserélve visszaszerelés. "

ecoma! Egy kicsit részletezd! Megesz a kíváncsiság!!:))

Előzmény: ecoma (1423)
ecoma Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1423
Hajrá Dízelesek!!

Ma reggel voltam szervizbe. Megoldták a kormányzörgésemet. Szóltam nekik a pufogás miatt.
A szerelő kereket le, kalapács a kézbe, különböző pontokra célzott csapás, pár kiálló vasdarab (tengely) szakszerű rángatása, ball első kerékkel megcserélve visszaszerelés.

Na ennyit végzett.
Az eredmény:
Mentem kb 25 Km-t én NINCS pufogás! Na erre varjatok gombot!

Harrypotti!
Nem tudom, hogy véglegesen segített-e a dolog, de most megyek kb 1500 km-t majd a járgánnyal és ki fog derülni. Utána értesítelek!

Előzmény: Köny (1422)
Köny Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1422
Sok sikert hozzá! Én ma veszem át a Clio dCi-met, és nagyon kiváncsi vagyok!

Üdv.

Köny

Előzmény: v__tibor (1419)
kukucs33 Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1421
Gratula! Jó utat hozzá!
harrypoti Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1420
Gratulálok a thalicskához v_tibor! Kívánom, hogy sok-sok balesetmentes km-t tegyél/tegyetek meg vele!
v__tibor Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1419
Na, megvan a dCi Thalicska! Az ARAL kártya is (egész jó, a mindenkori árból 2 Ft lefittyen), rögtön tele is tettem. S ahogy kell, délután jól megáztam vele. De vezetni nagyon kellemes, hangokat még nem hallok, rádió, klíma OK, s az utastér szerintem tök csendes (az előző Favoritomnál lényegesebben, de még talán a céges Suzuki 1,3-nál és Opel 1,4 classicnál is halkabb, vagy csak úgy akarom hallani). A fordszámmérőt még folyton figyelnem kell, pillanatok alatt eléri a bejáratásig ajánlott max. 2500-at, s a benzinesek után ezt szokni kell. Ajánlom minden vacillálónak, voksoljon a dCi mellett! Megéri, hosszútávon meg főleg.
ecoma Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1418
Ok, de szerintem, egy másik szervizbe is vidd el a nagy út előtt, hogy mit mondanak rá!
Egyébként meg jó utat!
Előzmény: harrypoti (1417)
harrypoti Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1417
Ha megint nem tudnak csinálni semmit, akkor írasd rá a szervízlapra, hogy nem tudták megjavítani.
Én a következő héten megyek átnézetni, mielőtt megyek Hollandiába. Még holnap délután, illetve szept 9-től leszek megint net közelben, majd akkor jelentkezem és megdumcsizzuk a teendőket. (fogy.védelem, garancia stb..)
Előzmény: ecoma (1416)
ecoma Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1416
Holnap reggel hétre megyek!

Kicserélik a korányzizegést okozó csatlakozómat, meg meghallgatják újra a pufogásomat (Az enyémet is, de leginkább a Thalicskámét)

Előzmény: harrypoti (1413)
harrypoti Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1415
Szerintem ha valaki itt lenne a Renyotól, akkor is mélyen hallgatna, pedig sokat tanulhatnának tőlünk:))
harrypoti Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1414
Szi HűhaLaca!

A kereskedés szerintem ok, késés nem volt, de nem árt figyelni rájuk. Alkudni is lehet velük:)

Előzmény: HűhaLaca (1406)
harrypoti Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1413
ecoma

Voltál a szervízben azóta?

kukucs33 Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1412
Á, szerintem a fő Rönő gyerek most kint gyakorol a Hungaroringen a többi meg nézi :-))

Amúgy tényleg kíváncsi vagyok, hogy hivatalból olvassák-e a fórumot, ui. egy elég idétlen kérdőívet küldtek már korábban, tehát biztosan kíváncsiak mennyire elégedett a vásárló. Ember legyen a talpán aki abból ezt kihámozza, innen sokkal több infót kapnának az biztos. Persze itt nincsenek rubrikák, hogy lehessen pontozni a válaszokat :-)))

Előzmény: Köny (1411)
Köny Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1411
Gondolom a Rönó gyerekek! :O)))
ecoma Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1410
Hahó,

Van valaki a Rönótól?

Előzmény: v__tibor (1409)
v__tibor Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1409
Hi mindenkinek!

Most megyek átvenni azt a bizonyos Thalicskát, maradtunk az eredeti tintakék-metál színnél még egy kis alku árán. Már láttam a "művet", szerintünk meggyőző. A tapasztalatokkal hamarosan visszatérek. Gondolom, a Rönó kereskedők is rátaláltak már erre a fórumra (innen első kézből kapnak véleményt a termékeikről), ezúton őket is üdvözlöm az eddigi és ezutáni talicskásokkal együtt.

kukucs33 Creative Commons License 2002.08.15 0 0 1408
Assistance 10+
Megnéztem a prosiban (sajnos a részletes tájékoztatót nem találtam meg), aszerint az útszéli hibaelhárítás ingyenes, de az alkatrészt fizetni kell ott is, vagy ha a helyszínen nem javítható akkor ingyen van a szervizbe történő szállítás. Kb az Autóklub sárgaangyal szolgáltatását tudják (gondolom velük vannak szerződésben) nyújtani, klubtagság nélkül és azzal a plusszal, hogy külföldön is működik a dolog külön díj nélkül. Nagy vonalakban ennyi.
Előzmény: kukucs33 (1404)
FIFTY Creative Commons License 2002.08.14 0 0 1407
Hát ma velem is megesett a dolog!
Évtizedes meggyőződésemet(megrögzöttségeimet?)
<"az autó német , esetleg japán";a dízel büdös, zajos és télen nem indul"> sutba vágva megrendeltem egy 1,5 dCi Thalicskát.
Igaz, nekem másfélhónapos konoksággal sikerült kibulizni egy tesztautó megkóstolását.
Ha hazakerül a kicsike ismét jelentkezem "írományokkal" a tapasztralatokról. Addig is balesetmentes, jó "Thalicskázást" Mindenkinek!
Előzmény: HűhaLaca (1406)
HűhaLaca Creative Commons License 2002.08.14 0 0 1406
Sziasztok!

Új vagyok, eddig csak olvasgattam, mivel nem tudtam érdemben közbeszólni.
Most viszont már túl vagyok egy dCi Thalia megrendelésén, bár csak október elején várható.
Kicsit eszem a kefét, ilyen tesztautójuk ugyanis nem volt, így csak az összeszedhető infó-k alapján döntöttem (na meg a pénztárcám alapján).
Benzinesben ültem ugyan, de csak utasként és a régebbi típusban. Ezért falok minden infó-t.
Harrypoti:
Én is a kecskeméti Formont-nál intézem a dolgot.
Kíváncsi lennék tapasztalataidra velük kapcsolatban(pontosság, korrektség, kedvezmények), bár a szervízről már részben leírtad.

Üdv:

Előzmény: harrypoti (1392)
krike Creative Commons License 2002.08.14 0 0 1405
Azééé mégegyszer felteszem a kérdést, hogy nem közületek áll e valaki bent a Danubius házak belső parkolójában, egy (szerintem) sztyeppe színnek örvendő dCi thaliával.
Különben meg az alkatrészeket ki fogják veled fizettetni, assistance ide, vagy oda, ill. a munkadíjat is.Ez csak arról szól,hogyha lerobbansz, és olyanok a feltételek, akkor csereautó v. alkatrész biztosítása, szállás, vagy hazautaztatás.Szóval ilyesmi.De azt felejtsd el hogy ingyen javítják meg.Ha elkopott akkor ez van, meg kell venni a cuccost, és ki kell fizetni a munkát.De a fuul assistance mindamelett akkor sem lebecsülendő, teljesen hasznos szolgáltatás( ha működik).
kukucs33 Creative Commons License 2002.08.14 0 0 1404
Ha nem felejtem el akkor holnap elhozom a füzetet a pontos paraméterekkel, de a lényeg az, hogy valóban az Assistance szolgáltatás hosszabbodik újabb évekkel a márkaszervizben végeztetett átvizsgálások után, de az Assistance ingyenes szolgáltatásaival olyan szolgáltatást kapsz mintha tovább élne a garancia. Végülis azzal, hogy ők átvizsgálják, igazolják, hogy minden OK, tehát ha valami tönkremegy (persze a rendeltetésszerű használat mellet, aminek a meghatározása esetleg azért alap lehet némi vitára) akkor azt ingyen kell javítsák. De azért utánanézek a pontos feltételeknek. Anno elég sokat tanulmányoztam és elég komoly érv volt a rönó választása mellett. Az megint más kérdés, hogy ilyen szervizháttérrel (ld. szerelők érdeklődése egy konkrét probléma iránt) mennyit ér az egész... :-(( Az általános 1 év + a rozsdásodási gari meg jár akkor is ha az átvétel után soha többet nem mész vele hivatalos márkaszervizbe.

Az enyém egyébként nem zörög :-)) (na jó, az első ablak, ha csak 4-5 centire van leengedve akkor egy picit, de az is csak macskakövön vagy hasonló útfelületen) Sőt, még a csomagtartófedelem sem ragadt be soha és az összes sebességet is simán veszi :-)) Biztos azért, mert az augusztusi leállás után kipihenten szerelték össze :-))

Előzmény: FIFTY (1401)
Cryptoman Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1403
Az autóra csak egy év garanciát adnak, átrozsdásodásra 12 évet, a fényezésre (de csak ha gyártási- vagy anyaghiba) 6 évet, ha jól emlékszem, amúgy az Assistance a legbonyolultabb, mert a hogyan már le lett írva, de a mit még most sincs a fejemben, pedig elolvastam néhányszor a tájékoztatót. Némi kedvezmény - gondolom, főleg külföldön jön jól (bár Nyugat-Európában még Thalia sincs, így nem tudom, milyenek az esélyek :-)). Ennyi...
krike Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1402
Tudom, nem kukucs, de megpróbálom.Mikor megveszed az autót, kapsz assistance kártyát, mellé egy kérdőívet, amit kitöltve vissza kell küldened, ill. egy év általános garit az autóra.Tulképpen arról van szó, hogyha 15000 km vs egy évente elviszed ingyenes vizsgálatra az autót, és válaszolsz az egy év lejárta körül kiküldött kérdőívre, akkor , de csak akkor plusz egy év assistance szolgáltatást kapsz,ami 10 évig meghosszabbítható.Tehát sajnos nem garanciát, csak a full assistance -t.
FIFTY Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1401
Üdv!Kukucs33
Magyarázd el nekem légyszí' ezt a 10 év garanciát?
Kössz!
PS.:Van Valaki, Akinek nem zörög, nem puffog, nem villog; egyszerűen csak működik?
Előzmény: kukucs33 (1394)
krike Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1400
Nem ismerős valakinek az IBV-905 -ös rendszámú Thalia dCi Alizé?? Csak mert itt áll lent a parkolóban, és esetleg megvizslatnám:))
Köny Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1399
Szevasztok!

Péntektől én is dCi (80le) tulajdonos leszek, de ez egy Clio Sport Extreme lesz, metálfekete, 15-ös Gradient könnyűfémfelnivel. A jelenlegi autóm egy Clio Tech Run 1.4 16V, szóval tudom milyen érzés ezt a 98 lóerős gépet vezetni. Ha pörgeted nagyon jó, de ha alacsony a fordulatszám, akkor olyan mint egy 53 lóerős Suzuki. A fogyasztása nagyon jó, nálam hosszú távon 5 alatt eszik (nyáron). A végsebessége 195km/h (2 hete próbáltam), a gyorsulása 10.4 sec 100km/h-ra. A nyomatéka 127NM, ezzel szemben a dízelé 185NM lesz, ami elég sok, úgyhogy szerintem majdnem olyan jól megy majd mint a mostani gépem, a fogyasztása ellenben 4 liter alatt kell hogy legyen majd. Ráadásul még jár hozzá a 125ezres ARAL Chipkártya is, így kb.: 4 hónapig "ingyen" autózom. Krikének már nagy tapasztalata van ezzel a 80 lovas dCi-vel, de szívesen olvasok tapasztalatokat a 65 lovas verzióról is.

Üdv.

Köny

Előzmény: sidespin (1362)
Stw Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1398
Üdv Mindenkinek!

Ha minden igaz én is a Tháliások táborához tartozok péntektől. Az új jövevény 1.4 16v, benzines, Alizé felszereltségű. A topic nagyon jó, sok érdekes dolgot tudtam meg, ill. megerősített abban, hogy a Thalia igenis lehet egy jó választás. Lenne egy kérdésem: van-e tapasztalatotok a rádió-magnóhoz csatlakoztatható CD-tárról. (Szeretném hallgatni a saját cd-im is.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!