Segítséget szeretnék kérni a bosnyák E 661-es úttal kapcsolatban. Neten nem nagyon találok róla semmit, az egyik az itteni hozzászólás volt. 3 éve voltunl Ploce mellett, Kalocsáról, Mohácson át Bosanski Samac, Sarajevo, Mostar útvonalon. Sajnos tele van sebességkorlátozással, ezért keresek alternatív útvonalat. Az E661-esről kinek mi a véleménye ?
Nos igen, számomra nagyon izgalmas, hogy azon rövid idő alatt amíg azon a helyen vagyok mit sodor elém a sors látványilag.
Az ídő akkor is rövid ha néhány óráról van szó, hiszen látni kellene azt a valamit reggel este télen nyáron esőben napsütésben.
Amellett a képek nem érnek semmit ha nincsenek rajta emberek, akik miatt olyan szivesen nézegetjük a régi idők fotóit is.
Mostarban épp elsétáltam a hidtól egy más látószöget keresve, mikor az általános ricsajon át a hátam mögött azt hallom
agyííín dvaaaaa trííííí.
Mire kapcsoltam és megfordulva előkaptam a gépet már késő volt.
belenagyítva ilyen, az ugró előtt egy fecske repúl éppen, olyan mintha kiállna valami a vízből.
Tehát erről lemaradtam, nem volt meg az a bizonyos szerencse.
Nagyon jó olyasmit találni, mint Jajcében a rituális fürdő oszlopára erősített óra, amin aztán el lehet gondolkodni, miképp került pont oda a new yorki nyugati pályaudvarról.
Köszönöm szépen, időközben találtam egy (angol nyelvű) oldalat, ahol az összes boszniai rádió fel van sorolva, a műsorok jellegének említésével, frekvenciákkal. Bár, arra utalást, hogy pl. angol/német nyelven is elmondanák az utinfókat, nem leltem. Majd empirikus úton próbálom útközben. :)
Én átnéztem az összes Bosnyák lehetőséget kérdéseddel kapcsolatban, de szerintem a legjobb és legpontosabb felvilágositást a Bihamk oldalon fogod megtalálni, napra és órára pontosan, csak azzal a különbséggel, hogy Bosnyák nyelven, amit a googli lefordít számodra. Az más kérdés, hogy ezzel a fordítással nem sokra mész.
Gyönyörű képek! :-) Pupnatska Luka valóban meseszép, talán számomra a zalavaticai öböl hasonlóan megkapó még... Nem beszélve a Zalavaticai étteremről, amelynek a tengeröböl felöli teraszán ebédelni felejthetetlen marad a számunkra... :-)
Ha van időd utazás közben, akkor javaslok egy megállást és fürdést Kravicánál. Nem nagy kitérő a főútról. Tavaly 37 fokban álltunk meg ott. Isteni volt, igazi felüdülés. Sokan azt hiszik, hogy dél-amerikai dzsungelbe kell elutazni egy ilyen élményért. Pedig ez itt van a szomszédban.
Egy kis összefoglaló Boszniáról és Korcsuláról: képek
Jó pár évvel ezelőtt csak az utikönyvek garmadának átlapozása után tudott az emberlánya információkat összegyűjteni a helyről, ahova nyaralni ment.
Manapság pár kattintás és szinte minden fontos dologról tájékoztatást kap, ha netán kutakodik, továbbolvas akkor olyan klassz dolgokat is talál, mint a Te honlapodon, sok pici, de a hely felkeresése miatt nagyon is fontos dolog!!
Részemről bármikor bárkinek átadom a "villa" nevét, így könnyen megtalálhatók az infók!!:)))
Elnézést, hogy eddig nem válaszoltam, de kicsinykét kirándultunk Kishazánkban:))
Mostraban megalszunk, Medjugorje-t kihagyuk, most. Nem tudom még, mikor érünk oda, reggel időben kelnénk és a Buna forrása után meg Pocitelj megtekintése után megyünk a part felé.
Nem sietünk nyaralunk!!:)))
off( a hétvégén gyakoroltam a lassú közlekedést, Alcsútdoboz-Zsámbék-Bicske-Esztergom-Visegrád-Pest majd ma hazafelé, mivel az M7-es bedugult és végeláthatatlan sorok kígyóztak Siófok irányába, újra a mellékútvonalakat céloztam meg és Biatrobágy-Etyek-Alcsútdoboz-Lovasberény-Székesfehérvár-Lepsény-Siófok útvonalon szépen nyugodtan, lassan hazaértünk a dögmelegben)on
Szóval nem lesz gond a közelekedés (bocs ha hosszúra nyúlt!!)
Korcula a cél. Jó idő lesz, a kedvünk töretlen!!!!:)))
Egy hónappal ezelőttig nem volt rajta semmilyen kiadható apartman, pedig három éve készítgetem. Magyarul csak költségem volt vele. Most már meguntam, hogy sok embernek kellett azt mondanom, hogy nem tudom kiadni az apartmant, ezért beszéltem néhány helybélivel és az egyik apartmanjait már felraktam és hozzájuk irányatom a jelentkezőket. Valószínűleg folytatom így és akkor a végén tényleg még akár bevétel is lesz belőle, monduk annyi, hogy a honlap költségeit is kifizeti.
Szóval továbbra is csak a megszállottság vezérel. Nem tudom mi mást kellene tennem. Pedig azt szeretném, ha nem hiába dolgoznék, a felrakott információkat elolvasnák. Így is látom, hogy vannak olyan oldalak, amelyeket szinte nem is olvasnak, pedig sok jó dolog van rajta. Legközelebb a tursitaútvonalakat fogom felrakni. Lehet, hogy senit nem fog érdekelni, de hátha.