nem, nem a McD hiánya a legnagyobb gondom Érddel kapcs, csak Géza erre a gondolatra regált, én meg válaszoltam :)
De ha akarod. elkezdhetem sorolni a gondokat (amiket többek között már pénteken és szombaton is soroltam ... :)
Hali mindenkinek,aki Erd-i meg aki nem...
Mikor lehet Erden egetni a szemetet es a falevelet?Nem regen koltoztem ide es a jovo hetvegen szeretnek egetni,vajon lehet-e?
Meg akkor, mikor mindenféle műanyagot rádobálnak. Lomtalanítás helyett. Sokszor napokig büdös van.
Tavaly volt ugyan mifelénk is egy konténer, reggel hozták, másnap elvitték. Semmi propaganda vagy hirdetés. Aki észrevette és éppen ráért, az odapakolt, aki nem, az másnap lerakta a konténer helyére (Össze is jött vagy 10 konténernyi, több hétig ott volt a kupac A romák meg jól szét is dobálták.) a maradék meg tüzel, azóta is.
Miért nem lehet évente x-szer meghirdetetten lomtalanítást csinálni, ahogy az kultúrhelyen szokás?
A következő cirkusz majd a fűnyírószezon kezdete lesz. 2 napig hagyják száradni, aztán az utcán egy kupacban meggyújtják. Napokig füstöl, következmények nélkül. A zöldhulladék lerakást sem ártana valahogyan megoldani.
Eddig komposztáltam aztán tavasszal elajándékoztam ez egészet a szomszédnak, aki aláásta a kertjében. De tavaly ő is megunta a kertészkedést, füvesített .
Mi a francot lehet a lenyírt fűvel csinálni? Meg a lemetszett gallyakkal?
Hogy ki az a hulye? Hat en. ;) Egyebkent sokan. Nezd meg a budaorsit vagy a tescoban levot, mindig sokan vannak, ugyanigy feldobna a cora forgalmat es a cora kajaldajanak forgalmat egy meki. Biztos lenne Erd belvarosaban is forgalma, de ott epiteni kellene, engedelyeztetni, stb, ez zurosebb. A coraban ez mar megvan.
Nna, akkoriban jártam én is arra, és a calzone pizzájuk nagyon ízlett. Szerintem csak felújították. Mindenesetre már jó rég jártam ott. Amikor a házunkba költöztünk be, akkor hordtam onnan a pizzát, aztán beültünk az üres konyha közepébe és jóízűen falatoztunk :-)
Szombaton nagytakarítottuk a garázst lett vagy 8 zsák szemetünk, amit nem engetdem elégetni, gondolva arra aki hétvégén szeret szellőztetni.
Állítólag 12-én lesz lomtalanítás, ez kiterjed akertesházakra is és elviszik a most összegyült szemetemet, vagy furikázhatok el vele Pzámorra?
nikon: a Pizzavárat felejtsd el, már rég lecserélték vmi másra. amugy a vége felé ott olyan szar kiszolgálás volt, hogy nem is nagyon járt már senki oda. Pedig a nyitás után nemsokkal nagyon finom bolonyais pizzát ettem ott, csam-csam... :)
Sziasztok Mindenki !
Szia CsőzikL !
Látom hétvégén pörgött a topic rendesen :-)) A témákhoz néhány gondolat:
tüzelés : én speciel nem szívesen tüzelem el a kerti hulladékot. A Becker nem viszi el. Mit tehetek vele? A szomszédos Törökbálinton láttam, hogy ott mindenféle műa. zsákokban kiteszik az emberek a házuk elé az összegyűjtött avart, gondolom, valaki elviszi. CsőzikL, nálunk ez nem megoldható?
Esti gyors, meleg étel, néhány tipp : Pici falatozó (Ritmus sarkán, most nyílt ), PizzaVár (Riminyáki-Gellért sarok, nem csak pizzáik vannak ! ), büfé jelleggel meg ott a Duci-Buci, ahol hamburgeréhségét csillapíthatja bárki. A McDonalds nekem sem hiányzik, bár tudom a globálizáció egyik fokmérője lenne :-)
Mintha úgy rémlene, annak idején a Horváth fogadó helyére a McDon. is pályázott volna, de valakinek ez nem tetszett.
Még két kérdés alpolgármesterünkhöz, de őszinte választ ám !
1. Mikorra oldódik meg a központban a két vasúti átjáró ügye?
2. A Horváth fogadó melletti rozzant üzletsort a vasút felől már elkezdték bontani. Mikor takarítják már el teljesen?
Szerintem a tüzeléssel csak akkor van baj, amikor nem várják meg, amíg az anyag megszárad. Nálunk többen is tüzeltek az elmúlt hetekben, és semmi gondot nem okozott. Kb. 10 perc alatt leégett mindegyik rakás, füstje alig volt. A másik gond az lehet, ha este tüzelnek, ugyanis este a füst szétterül, napközben fölfelé száll.
Tényleg, mikor is lehet tulajdonképpen égetni, tudja valaki? Az érdi honlapon nem találok keresőt, nehéz így megtalálni a megfelelő rendeletet.
igaza van andzsinnak, eddig még itt nem szóltam hozzád, de most légy üdvözölve itt is :)))
Ja, égetéssel kapcs totál egyetértek andzsinnal, a múltkor valaki nem tudom mit égetett, de az egész környék, többek között a Bolyai iskola is, hullaszagú volt !!!!!!
szerintem azért haldoklik az M0-ás mellett, mert ki az az érdi, aki ha McDonalds kajára vágyik, beül a kocsiba és elmegy direkt az M0-ig?10 percig vezetsz és utána meg se tudsz igazából fordulni? Másodszor pedig az M0-on egy fontos forgalom kimarad: a gyerekek és tinédzserek, akik GYALOG járnak. A Mcd-t a tinédzserek tartják el és az M0 mellet, továbbá a Cora-ban is ez a korosztály kiesik.
A Corában szerintem azért nem lenne jó, mert ott már van egy csomó kajálda, sőt bent is tudok venni magamnak meleget. Másodszor pedig a Cora-ba nem kajálni járnak az emberek, hanem vásárolni, mire megtömik a kocsit, addigra már tele van a t*kük az egéssze, haza akarnak húzni, mint a vadlibák.
Érden valóban be kéne ruházni egy McD-be, de szerintem itt lenne nagyobb üzlet. Gondold bele, a durván 6000 iskolába járó gyerek (persze szerintem a központba kéne tenni) meg az átmenő forgalom, tuti siker, persze lehet, nincs igazam. Másik: amit már írtam is, Érden nincs sehol gyors meleg kaja 5 után ...
Persze, mint azt már írtam, lehet, nincs igazam :)
Én már szóltam hozzá. :o))
Mellesleg nem lenne rossz dolog, ha az ilyen "újmódi" fórumokat is komolyan vennék politikusaink, annál is inkább, mert itt mi is könnyebben nyilvánítunk őszinte véleményt, és neki sem kell "ügyeleti" órákat tartania, elég, ha amúgy épp kieső idejében néz be ide. (Mellesleg némi népszerűséget is kamatozhat, ha látjuk, hogy itt elhangzó nyűgjeinket valaki segít megoldani. :o)) )
Hát igen, ezekről beszélgetünk már ki tudja mióta.
Ha a központban és a Bem téren megépül az odaálmodott bevásárlóközpont, akkor nem kell betámolyogni Pestre.
Csőzik Lacinak meg a következő felvetéseim lennének, aki nem tudná ő az alpolgármester, de eddig még senki sem szólt hozzá. Már többször készültem, hogy megérne egy személyes elbeszélgetést is a dolog, de ha már így alakult. Szóval:
Most nem akarok itt az utakkal jönni, mert arra nincs pénz, azt is tudjuk, hogy amíg csatornázás és vízelvezető árkok nincsenek, addig utak sem lesznek, de meddig kell még várnunk, van erre valami józan számítás?
Aztán ami mindenkinek böki a szemét: Építéshatósági iroda Érd. Ami ott folyik azegyszerűen katasztrófa. mi még jól jártunk mert három hónap alatt jutottunk engedélyhez, de volt aki fél évet várt. Az érdi irodának már olyan a híre, hogy már mások is őszinte részvétet kívántak nekem az ország minden tájáról. Ezt mikorra tervezitek megoldani, mármint eme hatósági ügyfajta problémáját?
Ami viszont nem fér a fejembe: szerintem többen vagyunk itt af órumon, akit figyelmeztetett a közterületfelügyelő, hogy "hohó öreg több mint három napja kint van a sóderod közterületen pakoljá' má' el...". Ez idáig rendben van. De a többi hasonló ügyben miért nem következetes az önkormányzat? Csak kettőt emelek ki: ha jól tudom van Érdnek rendelete arról, hogy mikor lehet avart, faágat, gazt..stb égetni. Na most ezeken az időszakokon kívül szinte egész nyáron füstöl az egész város és egy balakot sem lehet kinyitni. Miért nem lehet a szigorú közterület felügyelők mintájára két "tüzest" is felvenni és máris csengene a zseton az önk. tárcájába. Jelzem, a németeknél cirka 2000 márkás bírsággal jár a megengedett időszakon kívüli égetés.
A másik: tőlünk három telekre vígan tenyészik a parlagfű. De úgy rendesen sűrű nagy erdőben. Az utcában is mi kezdtük el tavaly lekaszálni. Az önk. kaszáltasson és büntessen. Amíg az emberek nem tanulják meg, hogy a szabályok megsértéséhez jogkövetkezmény társul, addig magától senkinek fog csinálni semmit. A következetesség nagy fegyver.
A parkvarosi ABCben (match) is van egy kis ujsagos/konyves.
McDonalds: epp nem tul reg volt tema, h az M0 melletti 2 mcdonalds kozul az egyik bezart, a masikban sincs tul nagy forgalom. A Cora-ba kellene tenni, oda ugyis sok kisgyerekes jar. Aki azt megcsinalja, az biztosan jol jar. Megcsinaljuk? (ott "azelott" quick volt, a cuccok, engedelyek, stb biztos rendelkezesre all...)
nos leírtad, amit sok Pestről kiköltöző gondol.
(ADSL -el kapcsolatban, ne is mondd, végre van, de fél évet vártunk rá. Kérdés: miért hirdetik októberben, ha tudják, hogy csak márciusban vezetik be ... Mindegy, a lényeg, hogy végre van, el sem hittem, hogy Érden ez valaha bekövetkezik ... :))))
Gondok Érden: nézzük először a szolgáltatásokat. Gyakorlatilag a jólműködő éttermeken kívül alig van szolgáltatás, ha egy szép cipőt akarok, be kell mennem Pestre. De én NEM AKAROK bemenni Pestre, mert az idő, energia és pénz, én itt akarom megvenni. De nem tudom, mert nincs!!! Vagy nézzünk mást: este 6 után Érden nem kapot pizzánál más olcsó, meleg kaját (persze, elmehetek éttermekbe, ahol méregdrágán ehetek meleget). Miért nem?
Vagy: könyvek. A Ritmus-ban lévő újságáruson kívül én máshol nem láttam könyveket, könyvesboltról nem is beszélve.
McDonalds, szerintem bárki is megcsinálja Érden, nagyot fog kaszálni (figyelem, befektetők, ez most egy jó 5let volt ... :))))
Ja, ha már befektetőkről van szó, bárki bármilyen jó üzletet/szolgáltatást hoz Érdre és van türelme kivárni, hogy az emberek legyőzzék bizalmatlanságukat, az biztos nagy sikerre számíthat...
Üdv,
Alessia
Üdv bigacsiga2002 !
Mi másfél éve lakunk itt, de tudtuk, hova jövünk és azt is, hogy ez még sokáig így marad. Előnye is van az érdi utaknak. Nálunk pl. nem száguldoznak az autók, sok pici és nagy természetes fekvőrendőr vigyáz a játszó gyermekre.
Tegnap viszont nekem jött egy kamion a Bem téren. A piros lámpánál álltam elől, őkelme pedig előttem kanyarodott be, de mivel első napja vezette a dögöt, nem vette észre, hogy a pótkocsi erősen kifordul a kanyarban. Eddig csak buszozott. Ez az első eset, hogy nekem jönnek, és az én autóm károsodik, de szerencsére ablak, lámpa nem tört. Sajna mégegy egy lyukkal több van a kasznin.
Sziasztok!
Egy nemet aukcios oldalon böngeszven, ezt talaltam :)
Nem vagyok erdi,de erdekes lehet,hogy a festmeny hatuljara ragasztott boritekon levö cimzett,cim vajon mai is fellelhetöek-e?
Valszeg a cimzett ragaszthatta fel a boritekot a kep hatuljara,ami most eppen kerek 24 Euroert kivankozik Bajororszagban elarverezödesre :)
Hááát... Én már akkor is érdi voltam, amikor regisztráltam az internetto Tasztalban... :o)))
Nem kellene inkább az "alsó" Érdet (is) fejleszteni? Mert attól nem valószínű, hogy több pénz lesz, hogy mégegy hivatal működik majd. Valamint azt elhiszem, hogy az M7-esen túl lakó jobbmódúak ha összefognak, ott sokminden javulhat, de attól tartok, attól nekünk "idelent" mégkésőbb lesz járható utunk a mocsár helyett.
Szóval látom már, jól kifogtuk. Országos szinten csupa nagyember képvisel minket, itthon nem marad senki, aki tényleg a mi érdekeinket képviselné. :o((
Ezzel együtt örömmel köszöntelek itt, az indexen, meg Érden is. :o))
Örvendve láttam ezt a topicot, s gondoltam ha már van, akkor kicsit elémlkedek az ország legnagyobb falujáról én is :)
Szóval mi 4 éve költöztünk ide budáról, mély sokk ez nekem mind a mai napig. :) Najó azért tűrhető:) Itt lakom Érdligeten, ezen a nyamvadt kis dombon, épp most épül tőlünk 50 méterre 100 férőhelyes nyugdíjasház a jókis kiránduló-homokbánya domb helyén:(
Hát Érd: Mikor ideköltöztünk nem volt se kábeltv, se semmilyen jó net, a modemmel 1k/secet teljesítette, mert egy vonalra 4 et kötött be a matáv, s azt mondták, ezt megteheteik :) Isdn bekötésével voltak csak hajlandók a problémát megoldani!:) De a legjobb, hogy 2 hete van ADSL!!! Sőt tegnap még a vivendi is felhívott, hogy jönnének beszereleni az adslt ha akarom, mondtam h jó köszi, már beszerelte más :) Ja és kábeltv is van lassan 1 éve. Luxus :))
Na Érd. Hát ugye arra nem kell sok szót pazarolni, hogy számomra valami érthetetlen okból fogva, itt minen utca por és sár :( Amin mindig legjobban fölidegesítem magam: Érd -alsótól indul egy kis utca felső felé, ott a Sörpatikánál. Ezt a vonat miatt naponta többezren megteszik, kb. 50 méter az egész. Ehhez képest most olvadáskor akkora sár volt, hogy csak gólyalábakon lehetett ott menni!! Nem értem hogy nem lehet lebetonozni legelább ezt a nincs 50 métert???
Se érd alsó, se felső nincs egy -azaz egy pad se a vonatra várakozóknak. Jó, alsón van várakozó bent, halo a büfé miatt s a csövesek miatt a szag nehezen elviselhető. De kint egy pad sincs! Érd felsőn még ennyi se! Nevetséges h többezer emberre nemtud szánni az önkormányzat pár nyamvadt padot, kultúrált várótermet felsőre is, hogy szar időben, ne egy 3 nm es kis tető alatt nyomorgjon 100 ember!!!
Másik meg, hogy az utóbbi fél évben egész pontosan 3 szor vonult ki a felsői átjáróhoz 25 munkás, s túrta föl az egész kocsiátjárót. A jóisten se tudja h miért, s ki ad erre pénzt, h állandóan azon szarakodjanak, miközben a felső megállót egy ilyen átrendezés pénzéből faszán meglehetne csinálni, padokkal, kisházakkal. de neem nincs erre pénz...
Másik röhej ami érd-alsónál folyik, lassan 3 éve épül már a gyorsétterem a vonatsín mellett, s virít a tábla, átadási határidő 2001 március.... Ehhez képest ott állnak félig készen a falak, s évek óta szar se csinált ott semmit. Pedig én örülnék egy Mcdonaldsnak :))
Másik nagy gondom, hogy nem lehet itt semmit se csinálni :) Igaz, hogy én mindig bemegyek pestre bulizni szórakozni otani cimborákkal, de itt a Sörpatika és Borgödör nevű szórakozóegységeken kívül soha nem votlam sehol :( Ami elszomorít nyáron, hogy nincs hol pancsolni. Van egy uszoda ugye a Termálnál, de ez elég messze van, a másik meg, hogy kurva drága akráhogy is nézzük. Sajnos (szerencsére?:) nem éltem még itt mikor működött a strand a Patakitól nem messze, a CBA mellett, csak látom néha h ott gazosodik az egész! Miért nem lehet azt megcsinálni megint???? Tök királyság lenne!!
Na egyelőre ennyi, minden jót mindenkinek :)
Most látom csak, h lazán összehoztunk egy ezrest...:) Gratula a topicgazda Nikonnak es minden egyes hozzászólónak, és ugy általában minden jót minden érdinek!