Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nyilván sokat lehet vitatkozni, hogy 200 alatt milyen kaszák vannak, de egyértelmű válasz nincs ezekre a kérdésekre, mert nem mindegy, ki hogyan használja - és hány évig fog tartani - és nem is ez a lényeg.
Azért fogalmaztam ilyen sarkosan, mert szerintem egy ekkora kasza nagyon kicsi 2 hektárra. Árban tényleg jó, de sztm nem erre való.
Amikor én vettem, utánajártam, és egyértelműen az jött ki, hogy az én husqvarnám éppen elég lesz az én 3-4.000 nm-emre.
Arra is kell figyelni, hogy lehet a gép bírja, de az ember fogja-e? Lehet előbb unja meg a kicsi gép berregtetését, mielőtt végezne, bár a gép menne még.
Nem szokott az úgy lenni. Nem akartam itt feszegetni, mert nem jól veszi ki magát, de Oleo Úr mondta, hogy nagyvállalkozók veszik a Mastert. 3 havonta !!! Nekem a 400-asok az 5. évüket töltik idén.
Én meg több 100 hektárt csinálok évente(összesen),úgyhogy tudom mennyi munka ez.Persze nem mindet kézi kaszával. Van igazság abban amit mondasz,de avval nem értek egyet,hogy 200 alatt nincs olyan kasza ami reggeltől estig mehet.140-ért tudok olyat amit ketten váltva is használhatnátok reggeltől estig,két -három szezont és nem lenne semmi baja.De az nem 75 ezer. A 3000 m2 -ről meg csak annyit,hogy nyáron reggel 9-re szoktam ennyivel végezni,pedig alig látszok ki a földből.Ki mihez van szokva....Igaz a kaszáim se vicces kategóriásak :-))))) Egyébként a Te kaszádról meg voltam győződve,hogy a rezgéscsillapításán kívül egy jó kis strapabíró gép.Csodálkozom,hogy nem bírja.
Sztm nem fogja bírni sokáig. 2 ha-hoz kicsi az a gép. Sztm ekkora területre ne is kéziben gondolkozz. Nekem egy HUSQVARNA 143R-II van, kb uekkora, de azzal 2 hektárt... hát, 3.000 után nem kér még 3000-et - de én se. Egyik boltban mondták jól: ilyen gépre 1 tank benzin, fél óra szünet.
2 ha- olyan kasza kell, ami folyamatosan mehet, ez 200.000 felett van. ne hidd, hogy ennyiért ilyet adnak. De inkább traktor. Én ez utóbbit ajánlom. (1 éve tartok karban 3-4.000 nm gyümölcsöst.)
Köszi a válaszokat , valószínű ez lesz a befutó. Úgy tudom ez új modell,/a hitachi honlapján nincs is róla semmi/, biztos bevezető ár. De az euró árfolyam is sokkal kedvezőbb mint korábban.
Az árán én is csodálkoztam kicsit,ha kell akkor gyorsan vedd meg,mert gyanúsan olcsó,lehet nem sokáig lesz ennyi. Ha apránként vágod és nem az egészet egyszerre,esetleg ráérsz pihentetni a gépet,akkor elég lesz erre a feladatra simán.Mondjuk ha méteres a gaz,lehet jobban jársz ha nem damilfejjel nyomatod hanem fűvágólappal,az sokkal kevésbé terheli a gépet,de majd kitapasztalod.A lényeg:ne add kölcsön és ne akarj vele bérben dolgozni.A gyümölcsösödben sokáig lesz hű társad szerintem.
2 hektár nem kevés,de ha nem akarod megcsinálni 2-3 nap alatt akkor jó lesz a gép.Ennyi pénzért tényleg nagyon jó.Ne add kölcsön és ne hidd azt,hogy olyan géped van,hogy ez aztán mindent kibír,csak Te használd és add meg neki amit előír a gyártó,ha így teszel nem lesz vele gond és simán jó lesz évekig.Szerintem.Lehetne ajánlani ennél sokkal komolyabb és jobb gépeket,de nem ennyiért.
Elsősorban gyümölcsösben( kb 2 ha) lenne használva, ott is max. fél méteres gaz, gondolom azt bírná.... ott se az egészet , csak ha nem sikerül a gyomirtás vagy már szüret fele ,amikor az ágak behúzódnak.
Eredetileg 3 szempont volt: -legyen olcsó -környezetbarát motor -profi rezgéscsillapítás - na erről lemondok inkább, mert így már túl drága lenne.
Ha nem akarsz vele egész nap bérben kaszálni akkor ezt a pénzt(75 rugó)nagyon-nagyon megéri! Magát a gépet nem ismerem de mivel japán,nagy gond nem lehet vele.Gypsynek van itt egy cg 47 EY típusú kaszája,minden nap megy reggeltől estig,egy szezon után meg van vele elégedve,igaz a kettő nem egy kategória,de szerintem ez a gép otthonra tökéletes még akkor is ha kicsit elhanyagoltabb a területed.Viszont nem ipari bozótvágó,tehát tudni kéne mire akarod használni.
Ennyi pénzért a stihlnél és a husinál sem kapsz semmit....
Mi a véleményetek a hitachi cg40eas(p) típusú fűkaszáról? Jó ez az új pure fire II motor? Ha tudtok bővebb információt vagy van aki már használta is tapasztalatokat szívesen venném.
Tényleg Gypsy, külföldről próbáltatok már stihl alkatrészeket beszerezni? Szlovákia elég közel van, ott annyiból tűnik normálisabbnak a stihl vezetése, hogy engedik más márkákkal is együtt árulni a gépeiket atb.., talán árban is barátibbak?!?!?!?