Ha már bővítgetés ... azt hiszem, volt már megemlítve, de kirészletezve nem: külső hőmérséklet kijelzését hogyan lehet kicsalogatni a Thalia felső kijelzőjére? Az LCD-n látszik is a két karakter és a mértékegység (88°C), ha megfelelő szögből nézem. Gondolom, eléggé egy kaptafára készülnek a rönók hasonló tipusai, talán csak egy opciózás meg érzékelő csatlakoztatás kell. Valaki tud erről valamit (pl. ESF szervizvezető úr Zalaegerszegről)?
Nekem már van ABTGolf4-től cd-táram, és minden szempontból kiváló. Könnyű csatlakoztatni. (A Renault szervízben a szerelő srác kivette a magnót, ott volt rajta az aljzat, bedugta és már pörgette, látta is mind a 6 lemezt.) Szóval aki a ker. rádiók zenei kínálatánál jobb zenét akar az nyugodtan bevállalhatja. (Olvassa az írt cd-t is...)
Ez a pörgetős dolog a régebbi szívódízelekre volt igaz, 3 ilyen szörnyet is vezettem(teljes megelégedéssel), a maiak, pláne a turbók nem ilyen érzékenyek.Amúgy meg jóval a káros fordulatszám előtt leszabályoz a motor.Egyedül az a káros, ha üzemi hőmérséklet alatt kezdi el az ember pörgetni, mert az valóban árt a motornak.Nagyon rossz hasonlattal élve, kábé olyan a motornak, mint "zokniban kefélni".Utólag is elnézést ha kissé erős voltam.Szóval, ha 3500-4000-ig pörgeted esetleg, akkor sem lesz semmi baja.Pláne hogy a max. teljesítményt 4000-nél adja le.
Elég erős lett a motor szerintem, nincsen vele semmi bajom.Én 2-3-asban szoktam huzatni,néha 4-ben is.Olyan lórugás szerű néha:))))Persze, nem sportautó, de nagyon korrekt.Öt emberrel is meggyőző bír lenni.Örülök hogy ezt a gépet választottam.A csomagtartót is leteszetltük, egyheti cucc két embernek simán belefért( 1 bőrönd,egy kerekes utazótáska(majdnem bőrönd) 2 sporttáska, és a kalaptartó is le bírt csukódni:))
Ezenkívül teljesen jól elfér benne egy "Tekkós" nagybevásárlás is.Az ötödikben gyorsulás tényleg meggyőző főleg emelkedőn.160-nál nektek is elkezd remegni kicsit az autó????
Én 7000-nél vagyok és az M7-en próbáltam a padlógázas esetet is. No légkondi vízszintes szakasz 1 személy 4050-es főtengely fordulat 180-as óraállás. Azért itt már nem éreztem túl stabilnak a kocsit. Ami viszont tetszett az a Pest felé menő terelésből való emelkedős kigyorsítás 5.-ben (70-ről 150-re) A gyorsítós részben nem akart senki sem levillogni, igaz nem is jött A8-as Audi mögöttem :-)) Azért jól esett a bögyömnek, hogy a terelésben 100-zal előző nagyobb autók elmaradtak az emelkedős nem terelt szakaszon :-)
Nekem ilyen használat mellett 5,8-at evett, ha normálisabban megyek akkor 4,6 körül ingadozott.
1750-nél nekem is remegtet.
Mondd szépen ÓÓÓÓÓÓÓ! Akkor kerek lesz a szád :-))
TALÁLKA!
Én pesti vagyok, de szívesen kocsikázom pár km-t bármerre. A hely nem is annyira kritikus számomra mint inkább az időpont, mert mostanság elég betáblázottak a hétvégék, de egy-egy nap azért akad mindenképp valahol.
Valami olyan helyet kéne találni ahol van nagy placc, de nincs nagy forgalom, hogy lehessen békésen nézelődni, dumálni, próbálgatni/hallgatózni.
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
ecoma, kukucs33 és Stw !
Én kecskeméti vagyok, de Pesten dolgozom és vonattal járok fel:( Ezért is javasoltam, hogy vmi "semleges" területen kellene találkoznunk.
?????? TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!
A használati utasítás is írja, hogy ha kedvező fogyasztást akarsz akkor ne pörgesd 2500 fölé. Nos az igaz, hogy annyira nem pörgetem a motort, de szoktam azért dinamikusan nyomulni, főleg hármasban és négyesben. De az is az igazság, hogy féltem egy kicsit, mert azért mégiscsak dízel, és azt mondják, hogy a dízel autókat nem ildomos nagyon sportosan vezetni. A mai átlagom 3.9L/100km-re jött ki. A benzines TechRunommal azért bátrabban előztem...
krike, kiváncsi vagyok a mostani tapasztalataidra, így hogy már 6000km körül jársz. Erősödött a motor?
Haveromnak is ilyen a fogyasztása, de én fele annyi idő alatt érek oda.Ha 50-60 körül 5-be rakod,és nem pörgeted csak max. 2000-ig akkor van esélyed ilyen fogyira ;o))
Alizé: köszi! Akkor megnyugodtam, hogy más is látott ilyent, és megoldható!
Köny: már a Clio fórumba is írtál olyan fogyasztásokat, huhh... Komolyan csodállak, hogy tudsz haladni, miközben a féket nyomod...Nehezen hihető, hogy ilyen keveset eszik a kocsid, dinamikus használat mellett... De azért remélem, majd ha már termeli a gázolajat, majd nekem is adsz... :o)
Gyere Te is találkozni, majd azt is jól meghallgatjuk!!!
Azt csak halkan mondom, hogy ha megtalálnánk a hibaforrást akkor lehetne szabadalmaztatni az okosságot és úgy még esetleg meg is lehet vagyonosodni a márkaszerelők felvilágosításából :-))
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
A rázópad szerintem se jó, mert az enyém már háromszor volt rajta és ennek ellenére sem tudtak megállapítani semmit. Ezt követte a mindenre kiterjedő vizsgálat: kocsi felemelése, kerekek le,
mindent megrángattak, lengéscsillapítók és a motortató gumibak cseréje... majd bamba tekintetek és hogy "én ilyet még nem láttam"!!!:(
Elismerték, hogy a jobb oldalon valami kopog, de de nem ismerik annak forrását, így javítani se tudják, a kocsi amúgy biztonságos.........!!
dCi:Bocsi,csak szabin voltam.Otthon betonon áll a sárkány, és ott láttam, hogy valami nem stimmel, de Fóton hamar megjavították.Beljebb volt a gyűrű egy kicsit a kelleténél.Kicserélték és jó a gép.
Más: nincsen a váltó a 80 LE-höz méretezve, csak egyszerűen hosszabbak a váltások, és ez főleg országúton jó,míg városban esetleg dinamikus gyorsításhoz vissza kell kapcsolni.Ellentétben egyes rövidebb fokozattal rendelkező autónál, ami a városban ideális, de autópályán a dCi-k megeszik(persze hasonló köbcentiről van szó).
Nekem a fogyasztásom városban 5,2-5,8 országúton 4,1-4,2.De én pörgetem a motort induláskor,és rendesen gyorsítok is, amúgy 5100 km felett vagyok valamivel.Az én autómnál(Clio dCi 80Le)nincsen semmi kopogás.Ami kicsit zavar az az 1750-es fordulat körüli enyhe műszerfal vibráció,de hamar megszűnik, ill. hangos az ablaktörlő reléje.
Sziasztok!
Bocs, de még mindíg aktuális a Kopogás téma: a rázatópad (MAK állomásokon és műszaki vizsga állomásokon) szerintem nem a legjobb megoldás, mert önmagában zajos, kopog és nem lenne hallható az autó kopogása. Vagy ha igen, akkor már nagy a baj...
Az én esetemben egy kicsit pontosabb leírással szolgálhatok: mindegy hogy hideg vagy meleg az idő, a kocsi ment-e aznap vagy sem, az elindulástól számított idő is mindegy, az sem érdekes, hogy gurul, gyorsít vagy fékez-e.
Kb. 15-20 km/h sebességnél már hallható, egészen sokáig (majd elnyomja a menetzaj). Csak rá veszem magam és felkeresem a szervízt.
Az egészben az a baj, hogy megszerettem ezt az autót így ahogy van és tudom, hogy nem tesz jót neki ha szétszedik, megbontják átállítgatják de nincs más hátra.
Bp., Dózsa György út? - ott lehet parkolni mellette és ráz is, de sietni kell, mert újítják fel ezerrel. Bár még mindig ott van a közelben a Thököly út is tartaléknak :-) vagy inkább :-( ?
Akkor mégiscsak a levegőben lehet valami, ha kf. csend van, de itthon kopogás :-((
Találka már csak azért is érdekelne, mert szeretném meghallgatni. Én már csak ilyen kíváncsi vagyok és szerencsére az enyém csendes (eddig). De azt mégjobban szeretném meghallgatni, hogy valaki elmondja tutira, hogy ez volt az, odaragasztottuk / meghúztuk / beállítottuk / odacsaptunk és azóta csend van...
Egyszóval, tömören: TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!
A sebességmérővel kapcsolatban: igaz csak kézzel mértem, de többször. A fél perces 1 km-t (120 km/óra)125-ös mutatóállásnál produkálta. Ezt a tesztet eddig szinte minden általam többször vezetett autónál megtettem, jobb tudni, mint megijedni alapon. Vannak még "nevezetes" értékek, amivel az órát még lehet kalibrálni (60km/ó-60mp, 80km/ó-45mp, 90km/ó-40mp, 120km/ó-30mp, 180km/ó-20mp, stb.).
1400 km utáni tapasztalatok: kétszeri tankolással fogyasztások: először 5,3 teljesen város klímával + egy kevés könnyű utánfutó, másodszor 5,1 fele város fele országút telepakolva csomagokkal családostul klímával + egy kis Eger környéki szerpentinezés (az emelkedőket símán vette). Érezhetően szedi össze magát, gyűjtögeti a lóerőket, nejem is kezd megbarátkozni a dízellel, szereti ő is vezetni.
Nekem most 3 hetes a Clio dCi-m (80LE), de eddig még nem tapasztaltam ilyen jelenséget (2500km). A fogyasztásom csak egyszer ment fel 4.7-ig, Pesten araszolva, full klímával, dinamikus rajtokkal. Amúgy 3.8L/100km az átlagom a mindennapos közlekedés során.
Nekem is ez volt a bajom, hogy kint semmi, viszont itthon újra kopog!
Viszont kaptam egy jó ötletet, hogy menjek be az Autóklub telepére egy rázópadra, ott tuti generálják a hibát és az Ő papírúkkal keresem meg a szervizet! Ezért szerintem a találka színhelyén legyen egy rázópad is! Na jó, ez csak vicc volt!
Szia Mindenkinek!
Megérkeztünk a nyaralásból! A kis dCi-vel 6500 km-nél járok, nagyon baba a gép. A fogyasztás nagyon jó volt: (3 felnőtt 1 gyerek + a csomagtartó dugig) autópályán 130-140-es tempónál Ausztrián és Németországon keresztül 4,6-4,8 lityi és még a klíma is sokat ment, mert nagyon párás volt a levegő. A gép tényleg jóval erősebb lett, dinamikusabban mocorog még ötödikben is. Terheléssel mondjuk azért megérezte az osztrák és német emelkedőket, de szerintem egy ekkora kocsitól ez teljesen normális. Érdekes, hogy az itthoni és a kinti gázolaj között nem éreztem külömbséget.(ja, a sajtzabálóknál kb 30,-Ft-al olcsóbb a dízel:)
Hollandiában nagy sikert aratott az autó, mert ott még az új Clió-ból is kevés van (még nem tudják, hogy mi a jó:))
Mintegy 4000 km-t autóztam
egy hét alatt és semmi baj nem volt a géppel!:))
Még a kopogást sem hallottam, mert az utak egy csöppnyit jobbak, mint itthon. A kocsi útfekvése terhelten még jobb, az ülések 4-500 km megtétele után sem voltak fárasztóak.
Érdekesség: még indulás előtt a rendőrök lézeres sebmérőjével bemérettem a kopcsi óráját. Az eredmény: az óra szerinti 50Km/h-nál a tényleges sebesség 45Km/h!!! Nagyobb sebességnél az eltérés még nagyobb lesz? Ki tudja?
Kopogás
Itthon megint kopog:( és ha lehet mondani, talán még jobban is.
Olvastam, hogy már benzinesnél is előfordult a jelentség. A szervizbe pedig azt mondták, hogy ez csak dizeleseknél van és ez szerintük normális!!!!!! MENJENEK A BÜDÖS FRANCBA!!!!!!
Nekem is kicserélték a kormányban azt a ciripelő csúszóérintkezőt, de megint kezdi!:(
Fiúk és Lányok!
Nem hozunk össze egy Thalicskás/Clió találkát? Sokkal jobb lenne a problémáinkat élőben megbeszélni.
Egy kellemes napot tölthetnénk egymás gépeinek megtekintésével, a problámák orvoslásának kidolgozásával egy kellemes ebéd elköltése mellett. Nem kell hozzá nagy szervezés! Ezt most kellene megejtenünk, amig az idő jó!
Vélemény?
Bocsi a szómenésért, de volt bepótolni valóm!:))
Ecoma! Itt vagyok!!!!:))) Mi a véleményed a találkáról?
Nekem is volt hasonló problémám, ( lásd 1447-es hozzászólás ), de mióta állítottak rajta mindig elsőre indul.
Szép teljesítmény egy hónap alatt a 4000 km.
Kérdésem lenne: van nékem egy 1.5dCi Thalicskám. Hogyha megyek vele, leállítom, és 10 percen belül újból be akarom indítani, néha lefullad... Namost érdkelne, hogy ez normális, vagy mi a szösz. Hozzáteszem, dízelem még sosem volt, ez az első, és nemtudom minek köszönhető a jelenség...
Amúgy 1 hónapos, 4000km van benne, és 4.5ös átlagfogyasztást hozok vele...
circum, szerintem ez budapest használat mellett elfogadható fogyasztás. Nekem a régi Cliom (szintén 1.4 16V 98LE)rendszeresen 5 lityit kortyolt a Budapest-Dorog-Komárom útvonalon, ahol semmi dugó nincs.