Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

goodyear Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1517
Sziasztok
Nekem miskolcra küldött ABTGolf4 cdtárat utánvéttel,korrektül,becsomagolva,sértetlenül.Mivel az autóm csak októberben jön,csak akkor fogom tudni kipróbálni.Addig is olvasgatok.
dCi Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1516
Nem éreztem remegést. Csak azt, hogy ez kis autó és a 160-180-as tempónál már 2 kézzel kell fogni a kormányt :-))

Most már legalább tudom mi az a kis kilógó vacak a tükörből :-) először azt hittem fröccsöntési hiba.

Nem tudtok normális árú (esetleg használt) lemezfelnit és téligumit Clio II-höz?

Előzmény: krike (1514)
Köny Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1515
Még csak max. 130-al mentem vele...:o)
De mindenképpen kipróbálom majd a 160-at, aztán leírom, hogy remeg-e.

Üdv.

Köny

Előzmény: krike (1510)
krike Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1514
Én csak azt tudom, hogy a clio-n a jobb oldali visszapillantó alján levő csücsök az érzékelő :((
Előzmény: v__tibor (1513)
v__tibor Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1513
Ha már bővítgetés ... azt hiszem, volt már megemlítve, de kirészletezve nem: külső hőmérséklet kijelzését hogyan lehet kicsalogatni a Thalia felső kijelzőjére? Az LCD-n látszik is a két karakter és a mértékegység (88°C), ha megfelelő szögből nézem. Gondolom, eléggé egy kaptafára készülnek a rönók hasonló tipusai, talán csak egy opciózás meg érzékelő csatlakoztatás kell. Valaki tud erről valamit (pl. ESF szervizvezető úr Zalaegerszegről)?
Stw Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1512
Sziasztok!

Nekem már van ABTGolf4-től cd-táram, és minden szempontból kiváló. Könnyű csatlakoztatni. (A Renault szervízben a szerelő srác kivette a magnót, ott volt rajta az aljzat, bedugta és már pörgette, látta is mind a 6 lemezt.) Szóval aki a ker. rádiók zenei kínálatánál jobb zenét akar az nyugodtan bevállalhatja. (Olvassa az írt cd-t is...)

krike Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1511
Ez a pörgetős dolog a régebbi szívódízelekre volt igaz, 3 ilyen szörnyet is vezettem(teljes megelégedéssel), a maiak, pláne a turbók nem ilyen érzékenyek.Amúgy meg jóval a káros fordulatszám előtt leszabályoz a motor.Egyedül az a káros, ha üzemi hőmérséklet alatt kezdi el az ember pörgetni, mert az valóban árt a motornak.Nagyon rossz hasonlattal élve, kábé olyan a motornak, mint "zokniban kefélni".Utólag is elnézést ha kissé erős voltam.Szóval, ha 3500-4000-ig pörgeted esetleg, akkor sem lesz semmi baja.Pláne hogy a max. teljesítményt 4000-nél adja le.
Előzmény: Köny (1505)
krike Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1510
Elég erős lett a motor szerintem, nincsen vele semmi bajom.Én 2-3-asban szoktam huzatni,néha 4-ben is.Olyan lórugás szerű néha:))))Persze, nem sportautó, de nagyon korrekt.Öt emberrel is meggyőző bír lenni.Örülök hogy ezt a gépet választottam.A csomagtartót is leteszetltük, egyheti cucc két embernek simán belefért( 1 bőrönd,egy kerekes utazótáska(majdnem bőrönd) 2 sporttáska, és a kalaptartó is le bírt csukódni:))
Ezenkívül teljesen jól elfér benne egy "Tekkós" nagybevásárlás is.Az ötödikben gyorsulás tényleg meggyőző főleg emelkedőn.160-nál nektek is elkezd remegni kicsit az autó????
dCi Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1509
Szia Krike, örülök, hogy visszatértél :-)

Én 7000-nél vagyok és az M7-en próbáltam a padlógázas esetet is. No légkondi vízszintes szakasz 1 személy 4050-es főtengely fordulat 180-as óraállás. Azért itt már nem éreztem túl stabilnak a kocsit. Ami viszont tetszett az a Pest felé menő terelésből való emelkedős kigyorsítás 5.-ben (70-ről 150-re) A gyorsítós részben nem akart senki sem levillogni, igaz nem is jött A8-as Audi mögöttem :-)) Azért jól esett a bögyömnek, hogy a terelésben 100-zal előző nagyobb autók elmaradtak az emelkedős nem terelt szakaszon :-)

Nekem ilyen használat mellett 5,8-at evett, ha normálisabban megyek akkor 4,6 körül ingadozott.
1750-nél nekem is remegtet.

Előzmény: Köny (1505)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1508
Vett már valaki ABTGolf4-től cd-tárat?????
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1507
Mondd szépen ÓÓÓÓÓÓÓ! Akkor kerek lesz a szád :-))

TALÁLKA!
Én pesti vagyok, de szívesen kocsikázom pár km-t bármerre. A hely nem is annyira kritikus számomra mint inkább az időpont, mert mostanság elég betáblázottak a hétvégék, de egy-egy nap azért akad mindenképp valahol.
Valami olyan helyet kéne találni ahol van nagy placc, de nincs nagy forgalom, hogy lehessen békésen nézelődni, dumálni, próbálgatni/hallgatózni.
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!

Előzmény: krike (1503)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1506
ecoma, kukucs33 és Stw !
Én kecskeméti vagyok, de Pesten dolgozom és vonattal járok fel:( Ezért is javasoltam, hogy vmi "semleges" területen kellene találkoznunk.
?????? TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!
Köny Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1505
A használati utasítás is írja, hogy ha kedvező fogyasztást akarsz akkor ne pörgesd 2500 fölé. Nos az igaz, hogy annyira nem pörgetem a motort, de szoktam azért dinamikusan nyomulni, főleg hármasban és négyesben. De az is az igazság, hogy féltem egy kicsit, mert azért mégiscsak dízel, és azt mondják, hogy a dízel autókat nem ildomos nagyon sportosan vezetni. A mai átlagom 3.9L/100km-re jött ki. A benzines TechRunommal azért bátrabban előztem...
krike, kiváncsi vagyok a mostani tapasztalataidra, így hogy már 6000km körül jársz. Erősödött a motor?

Üdv.

Köny

Előzmény: krike (1502)
ecoma Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1504
Legalább egy kis megemlékezést írtál volna az elmúlt 1499-ről!

Időpont és helyszín nélkül kit érdekel előzetesen a TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!?

Előzmény: krike (1503)
krike Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1503
Bocsi, de elvinném az 1500 -at.Még sosem voltam kerek szám :)))
krike Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1502
Haveromnak is ilyen a fogyasztása, de én fele annyi idő alatt érek oda.Ha 50-60 körül 5-be rakod,és nem pörgeted csak max. 2000-ig akkor van esélyed ilyen fogyira ;o))
Előzmény: teebor (1501)
teebor Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1501
Alizé: köszi! Akkor megnyugodtam, hogy más is látott ilyent, és megoldható!

Köny: már a Clio fórumba is írtál olyan fogyasztásokat, huhh... Komolyan csodállak, hogy tudsz haladni, miközben a féket nyomod...Nehezen hihető, hogy ilyen keveset eszik a kocsid, dinamikus használat mellett... De azért remélem, majd ha már termeli a gázolajat, majd nekem is adsz... :o)

kukucs33 Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1500
Gyere Te is találkozni, majd azt is jól meghallgatjuk!!!
Azt csak halkan mondom, hogy ha megtalálnánk a hibaforrást akkor lehetne szabadalmaztatni az okosságot és úgy még esetleg meg is lehet vagyonosodni a márkaszerelők felvilágosításából :-))
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
Előzmény: Stw (1496)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1499
A rázópad szerintem se jó, mert az enyém már háromszor volt rajta és ennek ellenére sem tudtak megállapítani semmit. Ezt követte a mindenre kiterjedő vizsgálat: kocsi felemelése, kerekek le,
mindent megrángattak, lengéscsillapítók és a motortató gumibak cseréje... majd bamba tekintetek és hogy "én ilyet még nem láttam"!!!:(
Elismerték, hogy a jobb oldalon valami kopog, de de nem ismerik annak forrását, így javítani se tudják, a kocsi amúgy biztonságos.........!!
krike Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1498
dCi:Bocsi,csak szabin voltam.Otthon betonon áll a sárkány, és ott láttam, hogy valami nem stimmel, de Fóton hamar megjavították.Beljebb volt a gyűrű egy kicsit a kelleténél.Kicserélték és jó a gép.
Más: nincsen a váltó a 80 LE-höz méretezve, csak egyszerűen hosszabbak a váltások, és ez főleg országúton jó,míg városban esetleg dinamikus gyorsításhoz vissza kell kapcsolni.Ellentétben egyes rövidebb fokozattal rendelkező autónál, ami a városban ideális, de autópályán a dCi-k megeszik(persze hasonló köbcentiről van szó).
Nekem a fogyasztásom városban 5,2-5,8 országúton 4,1-4,2.De én pörgetem a motort induláskor,és rendesen gyorsítok is, amúgy 5100 km felett vagyok valamivel.Az én autómnál(Clio dCi 80Le)nincsen semmi kopogás.Ami kicsit zavar az az 1750-es fordulat körüli enyhe műszerfal vibráció,de hamar megszűnik, ill. hangos az ablaktörlő reléje.
ecoma Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1497
Stw!

Ne reménykedj! Nem fogják megbontani, átnézni meg végkép nem, egyszerűen csak mennek vele egy próbakört!

TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

Stw Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1496
Sziasztok!
Bocs, de még mindíg aktuális a Kopogás téma: a rázatópad (MAK állomásokon és műszaki vizsga állomásokon) szerintem nem a legjobb megoldás, mert önmagában zajos, kopog és nem lenne hallható az autó kopogása. Vagy ha igen, akkor már nagy a baj...
Az én esetemben egy kicsit pontosabb leírással szolgálhatok: mindegy hogy hideg vagy meleg az idő, a kocsi ment-e aznap vagy sem, az elindulástól számított idő is mindegy, az sem érdekes, hogy gurul, gyorsít vagy fékez-e.
Kb. 15-20 km/h sebességnél már hallható, egészen sokáig (majd elnyomja a menetzaj). Csak rá veszem magam és felkeresem a szervízt.
Az egészben az a baj, hogy megszerettem ezt az autót így ahogy van és tudom, hogy nem tesz jót neki ha szétszedik, megbontják átállítgatják de nincs más hátra.
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1495
Bp., Dózsa György út? - ott lehet parkolni mellette és ráz is, de sietni kell, mert újítják fel ezerrel. Bár még mindig ott van a közelben a Thököly út is tartaléknak :-) vagy inkább :-( ?
Előzmény: harrypoti (1494)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1494
TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

Akkor már hárman vagyunk!:)
Egyszer volt,már nagyon régen.... volt egy javaslat: Pusztavacs.

Van-é valakinek vmi baba új tippje?

kukucs33 Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1493
Sziasztok,

Akkor mégiscsak a levegőben lehet valami, ha kf. csend van, de itthon kopogás :-((
Találka már csak azért is érdekelne, mert szeretném meghallgatni. Én már csak ilyen kíváncsi vagyok és szerencsére az enyém csendes (eddig). De azt mégjobban szeretném meghallgatni, hogy valaki elmondja tutira, hogy ez volt az, odaragasztottuk / meghúztuk / beállítottuk / odacsaptunk és azóta csend van...
Egyszóval, tömören: TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

Előzmény: ecoma (1490)
v__tibor Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1492
Harrypoti!

A sebességmérővel kapcsolatban: igaz csak kézzel mértem, de többször. A fél perces 1 km-t (120 km/óra)125-ös mutatóállásnál produkálta. Ezt a tesztet eddig szinte minden általam többször vezetett autónál megtettem, jobb tudni, mint megijedni alapon. Vannak még "nevezetes" értékek, amivel az órát még lehet kalibrálni (60km/ó-60mp, 80km/ó-45mp, 90km/ó-40mp, 120km/ó-30mp, 180km/ó-20mp, stb.).

1400 km utáni tapasztalatok: kétszeri tankolással fogyasztások: először 5,3 teljesen város klímával + egy kevés könnyű utánfutó, másodszor 5,1 fele város fele országút telepakolva csomagokkal családostul klímával + egy kis Eger környéki szerpentinezés (az emelkedőket símán vette). Érezhetően szedi össze magát, gyűjtögeti a lóerőket, nejem is kezd megbarátkozni a dízellel, szereti ő is vezetni.

Előzmény: harrypoti (1489)
Köny Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1491
Teebor!

Nekem most 3 hetes a Clio dCi-m (80LE), de eddig még nem tapasztaltam ilyen jelenséget (2500km). A fogyasztásom csak egyszer ment fel 4.7-ig, Pesten araszolva, full klímával, dinamikus rajtokkal. Amúgy 3.8L/100km az átlagom a mindennapos közlekedés során.

Üdv.

Köny

Előzmény: teebor (1487)
ecoma Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1490
Szia Harrypotti!

Nekem is ez volt a bajom, hogy kint semmi, viszont itthon újra kopog!

Viszont kaptam egy jó ötletet, hogy menjek be az Autóklub telepére egy rázópadra, ott tuti generálják a hibát és az Ő papírúkkal keresem meg a szervizet! Ezért szerintem a találka színhelyén legyen egy rázópad is! Na jó, ez csak vicc volt!

TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

Előzmény: harrypoti (1489)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1489
Szia Mindenkinek!
Megérkeztünk a nyaralásból! A kis dCi-vel 6500 km-nél járok, nagyon baba a gép. A fogyasztás nagyon jó volt: (3 felnőtt 1 gyerek + a csomagtartó dugig) autópályán 130-140-es tempónál Ausztrián és Németországon keresztül 4,6-4,8 lityi és még a klíma is sokat ment, mert nagyon párás volt a levegő. A gép tényleg jóval erősebb lett, dinamikusabban mocorog még ötödikben is. Terheléssel mondjuk azért megérezte az osztrák és német emelkedőket, de szerintem egy ekkora kocsitól ez teljesen normális. Érdekes, hogy az itthoni és a kinti gázolaj között nem éreztem külömbséget.(ja, a sajtzabálóknál kb 30,-Ft-al olcsóbb a dízel:)
Hollandiában nagy sikert aratott az autó, mert ott még az új Clió-ból is kevés van (még nem tudják, hogy mi a jó:))
Mintegy 4000 km-t autóztam
egy hét alatt és semmi baj nem volt a géppel!:))
Még a kopogást sem hallottam, mert az utak egy csöppnyit jobbak, mint itthon. A kocsi útfekvése terhelten még jobb, az ülések 4-500 km megtétele után sem voltak fárasztóak.

Érdekesség: még indulás előtt a rendőrök lézeres sebmérőjével bemérettem a kopcsi óráját. Az eredmény: az óra szerinti 50Km/h-nál a tényleges sebesség 45Km/h!!! Nagyobb sebességnél az eltérés még nagyobb lesz? Ki tudja?

Kopogás
Itthon megint kopog:( és ha lehet mondani, talán még jobban is.
Olvastam, hogy már benzinesnél is előfordult a jelentség. A szervizbe pedig azt mondták, hogy ez csak dizeleseknél van és ez szerintük normális!!!!!! MENJENEK A BÜDÖS FRANCBA!!!!!!

Nekem is kicserélték a kormányban azt a ciripelő csúszóérintkezőt, de megint kezdi!:(

Fiúk és Lányok!
Nem hozunk össze egy Thalicskás/Clió találkát? Sokkal jobb lenne a problémáinkat élőben megbeszélni.
Egy kellemes napot tölthetnénk egymás gépeinek megtekintésével, a problámák orvoslásának kidolgozásával egy kellemes ebéd elköltése mellett. Nem kell hozzá nagy szervezés! Ezt most kellene megejtenünk, amig az idő jó!

Vélemény?

Bocsi a szómenésért, de volt bepótolni valóm!:))

Ecoma! Itt vagyok!!!!:))) Mi a véleményed a találkáról?

Alizé Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1488
Teebor !

Nekem is volt hasonló problémám, ( lásd 1447-es hozzászólás ), de mióta állítottak rajta mindig elsőre indul.
Szép teljesítmény egy hónap alatt a 4000 km.

Előzmény: teebor (1487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!