Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1076
És lesz-e Érdi Újság a neten?
Nekem speciel egyszerűbb lenne elérni így. :o))

Amúgy a bírságolás igenis jó módszer lenne, de az azt hiszem nem munkacsoportos ügy, hanem közigazgatási.

Előzmény: CsőzikL (1074)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1075
Hello!

Syemetugyben erdemes lenne korulnezni az Iparos utca vegen levo buszfordulo, Otvos utca es annak eszakkeleti folytatasa, valamint a kornyekbeli erdo es ret allapotat illetoen is (bar lehet h az mar Torokbalint terulete?). Par hete, amikor nagy szel volt, az egesz kornyeket beszorta nylonszemettel.
Meg egy tipp: a szelektiv hulladekgyujtest hirdetni is kellene, legalabbis erdemes volna tajekoztatot felrakni az erd.hu-ra.

Előzmény: CsőzikL (1074)
CsőzikL Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1074
Kedves Andzsin!

Az ügy kezelésére alakítottam egy Zöld Munkacsoportot a Hivatal égisze alatt a zöld szektor szereplőinek bevonásával. Operatív feladatmegoldást végző szerv, nem dumapartiról szól. A következőkben maradtunk:

1. Indul a lomtalanítás e héten szombaton. Júniusig befejeződik.
2. Április 26.: takarítsuk ki a várost! - akció, utcák és lakóközösségek felkarolása a házak előtti közterületek kipucolása.
3. Szelektív hulladékgyűjtés szintén e hónaptól - 7 frekventált helyen kezdetben.
4. Érdet szeméthegyek veszik körül - az ÉVÁÉP felszámolja ezeket nyárig.
5. Tisztítsuk ki a Fundokliát! - közös akció az önkormányzat és a lakosság részvételével május 9-én.
6. Ősszel fásítás, előtte virágosítás.

stb.

Ld. bővebben Érdi Újság múlt heti és eheti számai.

Remélem, kipipálhatjuk majd mindet.

andzsin Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1073
A tüzeléssel az a baj, hogy minekünk még csak futja, de a felettem levő nyugdíjas bácsi nem fog letámolyogni Becker zsákért, ezért inkább egész nyáron szagolhatom. De az tényleg hagyján lenne, hogy 2 heti 40 fok után elégeti az ember a száraz füvet, mert akkor valóban elég 10 sec alatt, én azon szoktam az emberek baromságát lemérni, amikor 1 hétig negyven fok van, utána két napig esik, és már másnap megpróbálja felgyújtani a gazt, az meg csak füstöl, persze a legjobb az amikor egy kis nylon, gumi vagy valami hasonló is keveredik bele. Szóval az önk. még azt sem mondhatná, hogy pénzkérdés, mivel 2 "tűzfelügyelő" több pénzt tudna kiróni, mint az ipraűzési adó összesen. Egyébként tavaly egy csókát lefényképeztem kívülről az utcáról, ahogy gyehennát csinált, gyakorlatilag gázkamrát a 40 fokos esti melegben, erre kijött és majdnem megvert. Jól van mondom megyünk Európába, hurrrrráááá....

A konténereket az önk. szüntette meg, mondván nincsen rá pénz. Persze arra van, hogy az illegálisan kitett szemetet eltakarítsák. De erre is van egy történetem: az utcánk rendesen tele van lyukkal, ez nem meglepő errefelé:((( Egy barom vayg több, kitett egy fekete zsákban háztartási hulladékot, a kutyák 2 nap alatt szézszedték az egészet és vitte a szél a tejeszacskót meg a satöbbit. Meguntam 2 hét után, hogy senki sem tesz semmit, mondom legalább behúzkodom az egyik gödörbe gereblyével a szemetet és vittem rá két vödör kavicsos földet, így a szemét is eltűnt meg a gödör is. Erre a szemben lakó kijött és elkezdte mondani, ó most már tudja ki hordja ide a szemetet, fel fog jelenteni...stb. Hát képzelitek mekkora lett a burám. És akkor még ő mondja, hogy már elege van abból, hogy az őkertjébe fújja a szemetet a szél. Mondtam neki ácsi asszonyom. Magának nem jutott eszébe véletlenül összegereblyézni? Ad.2. Itt lakom 20 méterre gondolja, hogy magam elé öntöm a háztartási hulladékot? Addigra már a boszorkány anyja is kijött és az is bizonygatta, hogy ő látta, hogy én hoztam ki a szemetet ide. Na ekkorra már inkább egy Kalasnyikovot kívántam volna. Három éve azon szenvedek, hogy amikor tehetem tömködöm a lyukakat az utcában földdel, kaviccsal, törmelékkel, met másnak nem jut eszébe.

Hát ennyi. Made in Hungary, akarom mondani Érd.

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1072
Nem, tavalyi, csak próbálgattam az ADSL-hez járó webtárhelyet, mert stabilabbnak tűnt, mint az ingyenes helyek. Mostmár ftp-vel fel tudok pakolni, meg (ezek szerint ) hivatkozni is tudok rá sikerrel. Legközelebb majd összenyomom kicsit a képet, mielőtt felteszem.
Előzmény: cs_geza (1071)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1071
Ez a kep nagyon jo igy, ahogy van, viszont a modemesek kicsit lassan tudjak csak lecsorgatni.
Egy sztenderd 640x480 altalaban eleg, hacsak nem valami extra reszletgazdag kepet akarsz mutatni.
Gondolom a virag meg nem idei?
Előzmény: nikonaprofi (1065)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1070
"Egy kérdésem lenne: ha egy telek nem közművesített, akkor mennyibe kerül közművesíteni?"

Csatorna: nekünk 125 ezer volt, amit 10 év alatt fizetünk. Ezenfelül kiásatni, anyagok, engedélyek még 50ezer. Villany kb. 100 ezer. A vízre, gázra nem emlékszem, ill. nekünk az már adott volt.

Alessia Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1069
Kedves Moonclown,

nem kellene elnagyvárosiasodnia (micsoda szó!!!! :))) Érdnek, én csak abból indulok ki, amit Olaszországban láttam. Padova és Velence között laktam és ha valamit akartam, akkor nem kellett bemennem a nagyvárosba, a helyi üzletekben ugyanúgy megkaptam szép cipőt, ruhát, kozmetikumot, amit csak akarsz, mint Padovaban. Ha nem volt ott, akkor a 3 kilométerre levő másik 'faluban' biztos ...

Valami ilyesmit képzelnék el Érden is, szerintem ez azért még nem veszélyeztetné a kisvárosi hangulatot ... Persze lehet, nincs igazam.

A Mekire visszatérve, úgy gondolom, hogy a városnak csak jót tenne, pl iparűzési adó.

Telkek: valóban nagyon sok gazdátlannak tűnő telek van Érden, borzalmasan elhanyagolt állapotban ...

Egy kérdésem lenne: ha egy telek nem közművesített, akkor mennyibe kerül közművesíteni?

Üdv,
Alessia
(origón Ladybird)

Előzmény: Moonclown (1067)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1068
Gyönyörűek :-)))) TO ALL: úgy hallom, lesz Tesco, Brico és Auchan is a Campona közelében, tehát annak, aki a 6-oson vagy afelé jár, kissé könnyebb lesz az élete. A pizzát is lehet rendelni (már most is) a Don Pepéből, a Camponából, nagyjából azonos árban van, mintha Érdről jönne.
Előzmény: nikonaprofi (1065)
Moonclown Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1067
Hej látom beindultunk:)

Csőzik lacinak üdv. itt, reméljük legalább messze bb is eljutnak az infoink, kérdéseink, ötleteink.

Pl. mi igaz ebből a parkvárosi mizériából, mi is épül ott valójában?

Alissia (remélem nem irtam el): hogy kajalni nehezkes este, ez igaz, de hat petsen sem talalsz tul sok olcso kajazot, ami nem etterem.AMugy pl. a Dreherbol nem csak pizzat visznek hazhoz.

AMugy egy Meki/Burger szerintem is nagyon menne Érden, főleg ha jó helyre, gyalogosan is elérhető helkyr eépítik.(Mint ahogy erre volt már szándék...)

Cipővásárlás: a bevásárlóközpontok azért vannak, hogy odamegy az ember ha vmi-t venni akar.Ha azok közelébe aka rlajkni, akkor nem egy kisvárosba költözik.Érd közelében is van aCampona ami szerintem egész jó és kultúrált, és nem a világ vége.

Nekem egy igazi kisvárosi hangulat sokkal jobban hiányzik mitn az a abszurditás mint amit pl. Budaörsön müveltek.

Én inkább Vácot,Battát,Dunaújvárost,Gödöllőt (bár ott is vannak gondok)venném példának.

Amugy egy jo hir is: a központban 6-8 izléses fapadot raktak ki a körforgalom környékén.Hát ez is vmi.:)

ja és hogy a minareten kivül is vmi érdekesség amiből Érd egyike a kiváltságosoknak:

pesten kivül alig van olyan város, ahol igazi ír kocsma van.Az Irish Dogot csak ajánlani tudom.

Előzmény: Macimedve (1064)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1066
Kicsit nagy lett, bocs. Milyen méretben csináljam a képeket, hogy jól látsszanak?
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1065
Csak egy próbakép :

Macimedve Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1064
Kifiaborja ez a Becker? Itt is meg mindenhol csak szidják őket, mégis tarolnak. Éppen most olvastam az Önkori oldalán, hogy ezentúl már szippantatni is csak velük szabad.
Nálunk pl. rendszeresen megcsinálják, hogy kukanapon reggel 7-kor végigszáguldanak az utcán. Természetesen a kukák 90%-a még nincs kint. Így olcsó a szemételhelyzés…
A másik, hogy egyáltalán nem jönnek, aztán este 6 után, mikor már mindenki beviszi a teli kukát, végigrepesztenek……
A legnagyobb szemétség meg az, hogy az ilyen elcsalt nap utáni héten sem hajlandók elvinni a plussz zsákot.
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1063
A Becker-hez csak annyi közöm van, hogy a házunktól ők viszik el a szemetet hetente. Itt a központban egy üzletem van, amiatt vagyok itt.
Előzmény: kígyószisz (1062)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1062
Aszittem, tudod. Nem tudom, hol a központban, hátha arra valahol.... Jó, bocs :-((((
Előzmény: nikonaprofi (1061)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1061
Ezt nekem honnan kéne tudnom????, :-)))
Előzmény: kígyószisz (1059)
Multifilter Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1060
Üdv minden kedves Érdi embernek és topikosnak. A segítségeteket szeretném kérni. A milyen környék az Írottkő - Szirtes- Zengő- Csókakő utca? Ott mondott egy ismerősünk telket, de nem ismerem a környéket. Ez a parkvárosi részen van, bár eléggé a szélén. Közművek, közvilágítás van arrafele?
Köszi a segítséget előre is.

Egy leendő érdi

kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1059
Az biztos :-))) Nikon, mikor szoktak ott lenni a Beckeresek a központban? Valami szennyvíz-ügyeletet vagy mit tartanak ott szerdánként...
Előzmény: sera (1058)
sera Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1058
Oke,igy tenyleg beszerezhetetlennek latszik.
De tenyleg kellene belöle vennetek 10-20 darabot,jobban megeri,mint a mergelödes es kalamajka.
Előzmény: kígyószisz (1054)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1057
Bárcsak valaki megvenné a szomszéd telket és a mellette lévőt! A szomszédom a Gazdakör, kb. 400-as, parlagfű-tenyészet telekkel (hogy minek nekik, miért nem adják el és vennének valamit, amihez nincs ekkora telek?). Az azt követő tulajdonosának nevét nem írom ide, elég, hogy volt alpolgármester (lásd: szemetes cég), beomlott vályogházú, szakadt hungarocelles, eldudvásodott telekkel, brrr. Mindez egy abszolút főúton! Mindkettő kb. 400 n-öles, értékes telek pedig.
Előzmény: kulcsarg (1055)
Macimedve Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1056
Már volt róla szó korábban. A Beckernél lehet kapni szemeteszsákot talán 178 forintért. Az ebben kirakott szemetet elviszik.
Sajnos csak a Beckernél lehet beszerezni, fél 4-ig vannak nyitva. Én (és rajtam kívül még sokan) meg a legritkább esetben tartózkodom fél négykor Érden…..
Előzmény: sera (1053)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1055
cs_geza!

Tudom, hogy a földhivatalban kiadják a címet viszont nincs arra időm, hogy napokat a földhivatalban álljak sorban.
Véleményem szerint az önkormányzatnak sok telke van, amit senki nem kezel, sem az önkormányzat sem más. A mögöttünk lévő telek is az önkormányzaté, tiszta dzsumbuj az egész.
Sokak valóban befektetési célből vettek telket, de az abszurdum, hogy a kő-nevű utcákban 4-5-6 milliót kérnek 1 telekért. Még gáz sincs, meg kb 2 km-re van a legközelebbi aszfaltút.
Nekünk nincs pénzünk arra, hogy irreális árat fizessünk 1 telekért, ahol építkezni-élni szeretnénk.

Előzmény: cs_geza (1043)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1054
Beszerezni csak és kizárólag a Becker Kft-nél lehet, állítólag a Fehérvári úton, de én félóráig kerestem ott és nem ott van (egy mellékutcán balra, majd egy másikon jobbra és ott hátul). Csak 1/2 4-ig lehet, kivéve némely szerdákat, amikor a központban találhatóak a hölgyek, de oda csak akkor visznek magukkal zsákot, ha előre odaszólsz, hogy ez esetben hányig, azt nem tudom, de szintén kora délutánig. A zsák állítólag 110 literes, de szerintem sokkal kisebb. Viszont elviszik! Úgyhogy mégiscsak megéri, kár, hogy nem vettem tizesével.
Előzmény: sera (1053)
sera Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1053
Körülirnad azt a beszerezhetetlen Becker zsakot?
Miert nem lehet beszerezni?
Elnezest,de lehet,hogy ezt minden erdi ismeri :(
Előzmény: Macimedve (1052)
Macimedve Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1052
"Haaat,akkor a fü eltüntetese egy megoldatlan problema marad? :)"

Úgy tűnik igen.... :-((( Vagy marad a beszerezhetetlen Becker-zsák.

Előzmény: sera (1048)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1051
A fűkomposztáláshoz: azt hallottam róla, nagyon könnyen megrohad, ha fedetlen halomban áll, mint nyesedék, s ezáltal gombák keletkeznek, elférgesedik és vonzza a meztelen csigákat. Ezért kell előzőleg kicsit összeérlelni, vagy ha a bokrok alá telepítjük, időnként átforgatni (erre is legyen idő?).
sera Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1050
en csak kerti növenyek alatt nem talalom a szaritott füvet annyira mutatosnak :)
Előzmény: cs_geza (1047)
kígyószisz Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1049
Persze, úgy! Akár kereskedelmi-vendéglátó iparosoktól is, de úgy tudom, arányaiban alacsony az ebből származó bevétel Érden (nyilvánvalóan a vállalkozások viszonylagosan alacsony száma miatt).
Előzmény: nikonaprofi (1041)
sera Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1048
Igen,ezert javitottam ki önmagam a fükomposztalassal kapcsolatosan.
Haaat,akkor a fü eltüntetese egy megoldatlan problema marad? :)
Előzmény: Macimedve (1046)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1047
A fenyomulcsot veszem, ui. az egesz kertben osszesen 2 fenyofa van, azok is max. egymeteresek, a harmadik meg cserepben varja az ultetest.
Komposztalni nem akarok/nem tudok, nincs hely sem hozza, es a fu "kiszorasa" a szomszedokkal egyeztetetten, rendezetten tortenik (ok is uezt csinaljak), es a kornyek is gyommentesebb igy. Erdekes, de nem fujja el a szel, osszeall, es nagy darabokban lehet osszeszedni (ha valamiert ossze kellene szedni)
Előzmény: sera (1044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!