Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2023.12.19 -2 0 19846

Igen, elképzelni bármit lehet. Te is nyugodtan elképzelheted, hogy az izraeli veszteségek két nagyságrenddel magasabbak a hivatalosan közölteknél.

Előzmény: OMGod (19843)
pk1 Creative Commons License 2023.12.19 -2 0 19845

Ez tudható, hogy nem követelnek?

Előzmény: OMGod (19838)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -2 0 19844

A példáimat ironikusnak szántam. Nyílván nem 50-50% annak a valószínűsége, hogy Ferenc pápa velem szemben sétál át a Lánchídon. Noha az igazm hogy vagy így lesz, vagy nem. Ugyanígy nem 50% annak az esélye, hogy Lölö okosabb mint Zuckerberg. Noha vagy okosabb, vagy nem.

Természetesen az izraeliek is hazudhatnak a veszteségi adatokat illetően. Mindennek van esélye. De ezesetben se 50-50% annak az esélye, hogy vagy hazudnak, vagy nem.

Előzmény: OMGod (19840)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19843

Elképzelni bármit lehet. 

Előzmény: altimus (19841)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -3 0 19842

Mit? Ahogy írtam én nem tudok semmilyen bizonyítékot hozni arra, hogy a közölt veszteségi adatok hitelesek. Ha pl. a magyar kormány állít valamit, akkor abban abszolút biztos vagyok, hogy annak épp az ellenkezője igaz. Tehát nem veszek minden kormányzati kommunikációt készpénznek. Amit írtam az az, hogy egy demokratikus intézményrendszerrel rendelkező, komoly kultúrával és szokásokkal ... rendelkező ország által kommunikált adatokat hitelesnek tudok venni, egészen addig, amig nem látok bizonyítékot az ellenkezőjére. Ahogy írtam én nem gondolom, hogy izraelnek bármilyen érdeke is fűződhetne az adatok manipulálásához.

Előzmény: OMGod (19840)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -2 0 19841

> Többtucatszor leírták már itt sokan: bibi széke erősen inog, ha nyilvánosságra kerülnének a valódi veszteségek, könnyen ellene fordulhatna a nép ...

Hát igen, egy autokráciában valóban az autokrata vezető kézi vezérlésétől függ ez a kérdés. Egy parlamenti demokráciában meg nem. Van olyan ország ahol a statisztikai hivatal mondja meg, hogy mekkora a számított infláció. Van ahol a despota mondja meg, hogy mennyi legyen. Mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy Izrael államot hova sorolja be a skálán.

Amúgy miből gondolod, hogy a magasabb veszteség a pillanatnyi kormány ellen fordítaná az embereket? Én bőven el tudom ennek akár az ellenkezőjét is képzelni, amikoris a nép összezár és még az is támogatja, ha csak ideiglenesen is, a választott kormányt.

Előzmény: OMGod (19834)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19840

Tekintsük rendezett visszavonulásnak? :-D

Előzmény: altimus (19839)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -3 0 19839

> Pont ugyanannyira hazudhatnak, mint az ellenfél. Nem tudsz bizonyítékot hozni egyikre sem.

Igen, ez így van. Ráadásul nem is akarok bizonyítékokat hozni. Vagy hazudnak, vagy nem. Mint ahogy Ferenc pápával is vagy találkozom, ha átsétálok a Lánchídon, vagy nem. Mészáros Lölö is vagy okosabb mint Zuckerberg, vagy nem.

Előzmény: OMGod (19833)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19838

Hogy jön ide a túlzás? Az illető azt nehezményezte, hogy nem követelnek videót a túszokról. 

Előzmény: pk1 (19836)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -8 4 19837

Ez volt már? Csak az elejéről idézek. 

https://mearsheimer.substack.com/p/death-and-destruction-in-gaza

What Israel is doing in Gaza to the Palestinian civilian population – with the support of the Biden administration – is a crime against humanity that serves no meaningful military purpose. As J-Street, an important  organization in the Israel lobby, puts it, “The scope of the unfolding humanitarian disaster and civilian casualties is nearly unfathomable.

First, Israel is purposely massacring huge number of civilians, roughly 70 percent of whom are children and women. The claim that Israel is going to great lengths to minimize civilian casualties is belied by statements from high level Israeli officials. For example, the IDF spokesman said on 10 October 2023 that "the emphasis is on damage and not on accuracy." That same day, Defense Minister Yoav Gallant announced: "I have lowered all the restraints – we will kill everyone we fight against; we will use every means

Amit Izrael Gázában tesz a palesztin civil lakossággal - a Biden-kormányzat támogatásával - az emberiség elleni bűncselekmény, amely semmilyen értelmes katonai célt nem szolgál. Ahogy a J-Street, az izraeli lobbi egyik fontos szervezete fogalmaz: "A kibontakozó humanitárius katasztrófa és a civil áldozatok nagyságrendje szinte felfoghatatlan.

Először is, Izrael szándékosan rengeteg civilt mészárol le, akiknek nagyjából 70 százaléka gyermek és nő. Azt az állítást, hogy Izrael mindent megtesz a civil áldozatok minimalizálása érdekében, magas rangú izraeli tisztviselők nyilatkozatai cáfolják. Az IDF szóvivője például 2023. október 10-én azt mondta, hogy "a hangsúly a károkon van, és nem a pontosságon". Ugyanezen a napon Yoav Gallant védelmi miniszter bejelentette: "Lecsökkentettem minden korlátozást - mindenkit meg fogunk ölni, aki ellen harcolunk; minden eszközt be fogunk vetni.

És az utolsó bekezdés: 

Ahogy nézem ezt a palesztinok kibontakozó katasztrófáját, egyetlen egyszerű kérdéssel fordulok Izrael vezetőihez, amerikai védelmezőikhez és a Biden-kormányzathoz: nincs bennetek tisztesség?

As I watch this catastrophe for the Palestinians unfold, I am left with one simple question for Israel’s leaders, their American defenders, and the Biden administration: have you no decency?

pk1 Creative Commons License 2023.12.19 -2 1 19836

Micsodaaa? Ezt túlzásba lehet vinni??

Előzmény: OMGod (19830)
PW2024 Creative Commons License 2023.12.19 0 1 19835

Meglehetősen félreérted.

Nem érdekel Izrael pontos vesztesége.

Csak az látom, hogy folyamatos a mismásolás és hazudozás.

Egymásnak ellentmondó információk jönnek mennek.

Amit neked ezek szerint könnyedén el lehet adni.

Nekem viszont fontos, hogy legalább próbálják meg elhitetni velem, hogy nem lódítanak állandóan.

Ha ma délután a tényleges adatokat közölnék valami félreértés miatt, a hívők kivételével azt is

megkérdőjelezné mindenki az előzmények miatt, és ezért nincs értelme állandóan hazudozni.

Előzmény: altimus (19831)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19834

. Miért lenne ez jó? Miért tennék?

Meglehetősen álnaiv kérdések! 

Többtucatszor leírták már itt sokan: bibi széke erősen inog, ha nyilvánosságra kerülnének a valódi veszteségek, könnyen ellene fordulhatna a nép, kikényszerítve a népirtó háború befejezését és a visszavonulást. 

Előzmény: altimus (19828)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19833

Pont ugyanannyira hazudhatnak, mint az ellenfél. Nem tudsz bizonyítékot hozni egyikre sem. 

OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -9 2 19832

Ez rád is vonatkozik! 

Ha nem tudod mennyit túloznak el a palesztinok, akkor nem tudhatod, hogy túloznak. 

Előzmény: zicharonot (19823)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -3 0 19831

> Könnyen megcáfolhatnád, de nem tudod ...

Nem tudom mire gondolsz, hogy lehetne egy civil embernek megcáfolnia az állításodat? Én úgy gondolom, hogy valószínűtlen, hogy izrael nem a valós veszteségeit közölné. Te meg nem így gondolod, fogalmam sincs hogy miért, de nem is nagyon érdekel. Ha neked úgy tetszik szorozd meg az izraeli veszteségeket tízzel, vagy akár százzal, és akkor biztos jobban alszol.

Előzmény: PW2024 (19829)
OMGod Creative Commons License 2023.12.19 -9 2 19830

Szerinted ez a Maigret felügyelő sorozat? Túl sok hollywoodi filmet nézel, vagy krimit olvasol. 

Előzmény: költekező (19809)
PW2024 Creative Commons License 2023.12.19 -1 2 19829

Fogalmam nincs, hogy miért gondolod, hogy az izreliek titkolóznak és hazudoznak a veszteségeik közlésénél. Miért lenne ez jó? Miért tennék?

Mert a lételemük a hazugság, ott is ahol valóban semmi értelme.

Az erős várak is elég hamar összeomlanak, a légvárak néhány év vagy évtized alatt.

Könnyen megcáfolhatnád, de nem tudod, csak a temetési szokásokról mesélsz, terelni próbálsz feleslegesen.

altimus Creative Commons License 2023.12.19 -2 1 19828

Fogalmam nincs, hogy miért gondolod, hogy az izreliek titkolóznak és hazudoznak a veszteségeik közlésénél. Miért lenne ez jó? Miért tennék?

Előzmény: PW2024 (19827)
PW2024 Creative Commons License 2023.12.19 -1 3 19827

Senki nem vonta kétségbe, hogy méltó módon eltemetik a halottakat.

Az összes veszteségről hazudnak, amit próbálsz a temetési szokások leírásával magad is mismásolni.

Valóban nem a pontos szám a lényeges, hanem a titkolózás és a hazugság, miközben a másik felet nevezitek hazudozónak.

Csak az hazugozhat, aki többnyire nem lódít.

Előzmény: altimus (19824)
zicharonot Creative Commons License 2023.12.19 -8 3 19826

Nem ilyen lelkes a Hamasz illetve a gázai arabok veszteségeivel kapcsolatban.

Simán benyalja, kritikátlanul kész ténynek tekinti a Hamasz adatait.

Előzmény: altimus (19824)
IC2023 Creative Commons License 2023.12.19 -1 3 19825

Keveritek a sz@rt, mert nem tudtátok vagy nem is akartátok megvédeni a 60 kilométeres határszakaszt, éppen népirtást óhajt a néped, ami főleg nektek gazdasági csapás.

Előzmény: zicharonot (19821)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -2 0 19824

Azt, hogy pontosan 123, vagz ápen 213 a veszteség valóban nem lehet tudni. De azt társadalmi szinten pontosan lehet tudni, érzekelni, hogy százakról, ezrekről, vagy épp tízezrekről van szó. Nem próbáltam különlegesnek beállítani az izraeli helyzetet. Ami annyiban talán mégis különleges, hogy egy nyílt társadalomról van szó, ahol a temetés és a gyász is családi, közösségi esemény. Ráadásul egy kis országról van szó, szorosan elő közüsségekről, ahol feltűnik valakinek a hiánya.

Előzmény: PW2024 (19819)
zicharonot Creative Commons License 2023.12.19 -7 1 19823

Hiába erőlködsz. 

Ha nem tudod mennyit titkol el akkor nem tudhatod, hogy eltitkol.

Előzmény: Letiltott nick. (19817)
zicharonot Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19822
zicharonot Creative Commons License 2023.12.19 -8 2 19821
zicharonot Creative Commons License 2023.12.19 -7 1 19820

Ezt soha nem fogja megérteni. Nem tud kinézni a saját buborékjából

Előzmény: altimus (19818)
PW2024 Creative Commons License 2023.12.19 -1 1 19819

a temetés, annak a szakralitása, igen fontos dolog nem lehet eltitkolni a halottakat. A katonai akciókban meghaltak száma pontosan ismert.

Magyarra lefordítva, valaki ismerheti, de nem nyilvános, titkolják, elmismásolják, mint annyi mindent.

A mondatod jelentése az, hogy eltemetik a halottakat.

A világ legtöbb országában is pontosan ezt teszik.

Tehát továbbra sem lehet tudni, hogy mennyi összesen a veszteség.

Előzmény: altimus (19818)
altimus Creative Commons License 2023.12.19 -1 2 19818

Izraelben, ahol valódi közösségek vannak, ahol a temetés, annak a szakralitása, igen fontos dolog nem lehet eltitkolni a halottakat. A katonai akciókban meghaltak száma pontosan ismert.

Előzmény: Letiltott nick. (19817)
Letiltott nick. Creative Commons License 2023.12.19 -1 1 19817

Módszereik közé tartozik a pszihológiai hadviselés is. Szándékosan tartják bizonytalanságban az embereket

Bizony, ezért titkolja a Cahal a valós veszteségeit. 

Előzmény: zicharonot (19815)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!