Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Nagyon leállt a topik, látszik, hogy inch-nek új munkahelye van. Akkor hallgassunk zenét atteeharp jóvoltából, ekkis blúúz, nehogy beszűküljünk a kékfűbe meg a rokkba
Sam Bush: Crossroads Majd még felteszek egy Flekk Bélát is, amiben Bozót Samu mandózik, mert nagyon megtetszett
Ma letöltöttem egy 50 megás videót egy ausztrál honlapról, sajna nem jegyeztem meg a linket, ami gyerekkori fotókkal kezdődik, és sokat mesél, főként a Mombasa meg a Train To Dusseldorf történetét. A végén meg rajta a Mombasa teljes klipje. mellette volt még az olimpia megnyitó is, ahol a tesójával játszik, ne az egy kicsit teátrális volt. Ezek az egyszemélyes akusztik performanszai lélegzetelállítóak, inkább ezekre koncentrálok.
stms, a Tommy Emmanuel konciról még mindig nem tudok érdemben nyilatkozni, teljesen felkavart, szal ülepszik a dolog :-) azóta viszont nem is hallgatok nagyon mást, most töltögetem le tőled a vidijókat.
Van olyan felvételed, amin mandolinozik? Abban milyen az úriember?
Hihetetlen nagy király volt a Tommy koncert ! (mert mégis sikerült elmennem =) ) Hát nem tudom mit csináltam volna ha ezt ki kellett volna hagynom, ha lesz legközelebb akkor meg majd kamerát is viszek aztán felveszem jól. Vannak képek meg videók a mostaniról is, ezeket a Gitármánia topicban linkelték be:
http://stms.erga.hu/ http://s55.yousendit.com/d.aspx?id=1ITJ7T9JNA4GB3VCT9U6BJRRDF (ez a 120 megás mov 13 megássá alakított változata) http://s4tch.uw.hu/
Hangoltam, felfele a hangszeremet, erre az utolsó E húr nem elszakadt? Még jó, hogy vettem húrkészletet, de félek, hogy rosszul hangoltam alapból. Nincs meg valakinek a 4 alaphang, (G,D,A,E) valami hangfilében, hogy legyen mihez viszonyítanom a hangoláskor?
Dobj egy E-mailt az emilcímemre (nl1977@freemail.hu) adok neked egy FTP accountot, az egyik barátomnak van FTP szervere, ha fel tudtad rakni, légy oly jó, írj emilt, vagy ide is írhatsz, mert viszonylag szűkös a hely nem szeretném sokáig fogni a helyet. Sokan szivatták már haveromat, még azért szükség lenne a barátságára. nem csak érdekből (hehe) Ha ez neked nem OK, küldhetek DVD-t, vagy személyesen, vagy postán. Neked mi lenne a legmegfelelőbb?
Még egy apróság. Pengetőt vegyek? ha igen miet. Nem használtam még pengetőt.
www.thomann.de :) kb 50 eur egy keménytok, ami univerzális.
A tokot az opere melleti (pesten) sand bt boltjába kérdezheted meg. Én a tojókomat a washbourn mandolinomhoz ott kaptam (ők varratták, mivel a hengszert is ott vettem). Esetleg a szövetség- dohány sarkán lévő akkord hangszerboltban érdeklődj.
Esetleg cd-n, dvd-n vagy más elektronikus formában! :)
OK, tegnap este rájöttem, a cucc 2 oldalán lefő pöcköt jól be kell nyomni egyszerre, és szét kell szedni. bele a két AAA elemet, majd visszapattintani. Mingyá bele is kezdek a hangolásba, mer kicsit sokáig aludtam reggel, fél 11-kor ébredtem.
Akkor hozzád fordulok zenéért. Mien formában tudnánk ezt az ügyletet abszorválni? Előre is köszönet érte.
Tokot hol/kinél/mennyiért lehet varratni, és ki/mi az a "thoman"?