Hát azért nem kell Chiyot leírni! :D Mushashmaru is milyen sokáig volt ozeki, és csak kb. 28 éves korában lett yokozuna, sőt korábban volt olyan is akit 30 éves kor felett lett yokozuna.
Chiyonak nem lesz már fehér, vastag kötele. Jó formában olyan 10:5 körül tud csak teljesíteni. Régen reggelire megette pl. Kyokutenhót, most pedig a 2. vereséget szenvedi el tőle. Egy átlagos bashón 2-3 biztos legyőzője van (Asa, Azuma, Kaio), és általában el is szúr egy-két meccset. És akkor ott van még Kotooshu, Myabiama és pár mumusa mint pl. Tamanoshima és Kakizoe.
Én is többször megnéztem ezt a meccset, és nekem is úgy tűnt a video alapján, hogy legalábbis egyszerre "fogtak" talajt; de ha dönteni kellene a video alapján (kár, hogy engem nem kérdeznek :D), én úgy láttam, hogy Tamanoshima keze ért le előbb.
Ha Chiyo most valami csoda fojtán megnyerné a bashot, és januárban is yushot szerezne, akkor az elég lehetne a yokozuna címhez? Tudom, hogy sok a ha, meg útban van Asashoryu is, de mégis....
Inkabb a Kaio elleni merlege megdobbento Chiyotaikainak, eleinte nagyon is jo volt, de 2002-ben elpattant valami es azota zsinorban nyert Kaio 15-szor.
Huh, talán ez mai volt az eddigi léegkeményebb meccse a yokozunának. Tamanoshima jól kezdett, és Asa csak hajszálnyira volt attól, hogy kilépjen a körből. Jó kis meccs volt! :D
(akkoriban csak a jurón követtem figyelemel az eseményeket és kicsit zavart, Chio mellé érkezett egy konkurencia, de csak legyintettem, ugyan a gőzmozdony ellen esélye sem lesz :)))
5 meccse van még, ebből 1 yokozuna, 3 ózeki, és kell még neki 3 győzelem igaz? Végülis, 2 ózekit minimum meg kell neki vernie a 10 győzelemért és akkor már nem is tűnik érdemtelennek. Ahogy néztem az eddigi vereségei is hajszálon múltak, tehát ez a mostani viszonylag gyengébb mutató nem biztos, hogy a realitás...
Azt hiszem azért most körültekintőbben fog eljárni a Kyokai, mint Miyabiyama és Dejima esetében. Ha meg most megveri a 2 ozekit, és netán a yokozunát (bár ez most nem tűnik valószínűnek), akkor tényleg jár neki a rang.
Én is komálom a bolgárt, de inkább ne legyen most Ozeki, minthogy egy év múlva visszaessen... mindenki jobban járni, ha megvárnánk, valóban jár-e neki a rang, vagy csak volt pár jó bashoja...
Kaio győzelmének ma nagyon örültem, mert így már biztosan megtartja ozeki rangját. Kotooshunak viszont nagyon kemény lesz megszerezni a szükséges két győzelmet, de drukkolok neki.
Nekem úgy tűnt Asa kereste a megfelelő fogást, hogy a lehető leglátványosabban tudja kiemelni Amát, ha akarta volna szerintem gond nélkül föllöki amint mögé került :)) Mindenesetre elég látványosra sikerült...
Jó kis meccs...:) Ama egész sokáig bírta háttal a yokozunának. Természetes, hogy Asa kihasználta a súlyaikból adódó előnyt, főleg, amikor saját magától nehezebb versenyzőket is úgy kiemelt már a dohioból, mint annak a rendje.
Mindettől függetlenül Amát nagyon kedvelem, jó harcosnak tartom.