Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
A köztisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla jelenleg (2010-ben) a 2008. januári szinten van befagyasztva, tehát továbbra is az akkori számítási szabályok érvényesek. A 2011. évi költségvetési törvény szerint ez jövőre is így marad. Az előző évhez képest némi változást a legalacsonyabb fizetési kategóriákban hoz a minimálbér várhatóan 4,5%-os emelkedése.
Mindenki jól jár, akinél teljesül néhány peremfeltétel. Azok a feltételek, amiket az aktuális kormány preferál. Hol a nyugdíjasok, közalkalmazottak, segílykén élők, hol a dolgozó, családos emberek.
A zállami alkalmazottak meg azért kaptak kompenzációt, hogy a jövedelmük NE csökkenjen. Tehát ök nem jártak jól. Csak a veszteségüket kompenzálták. 2011-ben! Na és mi lesz 2012-ben velük?
Rosszul tudod. Ma már nem elég az érettségi. Akinek nincs diplomája, annak egy állami képzést kell végigcsinálnia, gyakorlatilag egy szakmát megtanulnia. Én így tudom, és azt gondolom, jól tudom.
Egy hírdetés az OKJ-s képzésre. Talán most már elhszsed, hogy ez egy szakma, ha neked nem is tetszik.
Itt meg egy hirdetés, egy nagy biztsoítótol. Nekik sem elég csak az értettségi.
Folyamatosan bővülő biztosítási kirendeltségekbe, Vezérügynökségekbe ügynökségvezetőket ,körzeti igazgatókat és értékesítési munkatársakat komposit biztosítási területre keresünk Budapesten és Pest megyében 4 és 8 órás alkalmazotti és vállalkozói munkakörbe, szakmai gyakorlat előnyt jelent. Végzettség: .minimum érettségi ill. diploma vagy szakirányú OKJ.-s vizsga. 50 év felettiek és agilis nyugdíjasok jelentkezéseit is várjuk az UNIQA Biztosító Zrt.-hez. Önéletrajzokat az alábbi címre kérjük: e-mail:
Van lyukasóra, de nem kell hozzá ez a rosszízű szöveg.
Az a 9 hónap meg jó 10-nek is. Ha már így szóba hoztad.
Nem tényeken akadok ki, hanem a mellékzöngét nem szeretem, és a mögöttes tartalmat, mert ha hiszed, ha nem, átjön a hsz-en keresztül is, nem kell hozzá metakommunikáció.
Hát, ez sületlenség. Azok az ügynökök, akiket ismerek zömmel diplomásak, mérnökök, közgazdászok, gyógyszerészek, pedagógusok. Nyugdíj mellett, munka mellett vagy főállásban csinálják. A neten ezeket az ajánlatokat nem találod meg, illetve, nem a teljes információt. Ha nem ügynökkel akarsz tárgyalni, kényelmesen, a saját lakásodon, akkor beballagsz az irodájukba, és az éppen ott tartózkodó ügynökök valamelyikéve tudsz szerződést kötni, de a feltételek és a díj változatlanok.
Másrészt: hívd őket nyugodtan tanácsadónak. Ha tudsz is választani valamilyen konstrukciót magadnak a neten, ha valakivel átbeszéled a dolgokat, kiderülhet, hogy nem is az a legmegfelelőbb számodra...
Hát engem nem! :)) De nem csak állami támogatással lehet olcsóbb, hanem ha te választod ki a biztosítást, a neten. Ezt most direkt kerülgeted, félremagyarázod?
Ezt sem mondanám. Marketingelt és tájékoztatott. De ha neked így jobban tetszik rádtukmált és bacsapott. Nem biztos ám. De lehet. Megkephatnád olcsóbban is? Na ná! Pl. egy nonprofit banki és biztosítószervezettől. Államitól, állami támogatással is akár. Bár ez már maga a cuclizmus lenne a ló túlsó oldalán. :-((
Értem én, sőt én is ezt mondtam, hogy ugyanannyi. Pedig olcsóbbnak kéne lennie! Mivel ott nem kéne lennie ügynöki jutaléknak. Mégis szétosztják az így kötött biztosításokat, s egy ügynök ugyanúgy kapja utána a százalékot, pedig egy gyufaszálat semm tett keresztbe érte!
Jól van na! Nincs vita. Én csak annyit akartam mondani, hogy a biztosító egyösszegben leoszt a profitjából egy összeget. Nem ám az ügynök keres rajt a legtöbbet. De ettől a termék amivel az ügynökök házalnak semmivel sem lesz drágább. Azaz, ha az ügyfél beballag az irodába és érdeklődik és szerződést köt az neki pont ugyanannyiban lesz, mintha ügynökön keresztül kötötte volna. Érted!?
Életbiztosítási ügynök, ma már csak diplomával lehet valaki...
Én ezt másképp tudom, egy egyszerű érettségi is elég hozzá. Ja tényleg, meg a biztosító saját "diplomája", annak színvonaláról meg ne is értekezzünk! :PP
Életbiztosítási ügynök, ma már csak diplomával lehet valaki, vagy komoly állami vizsgák sorozatát kell tennie. De van aki, már csak diplomást vesz fel.
Azt meg tudom (egy tanulmányban olvastam), hogy az ügynökök (nem felététlenül biztosításiak) az USA-ban annyit keresnek, mint egy átlag vállalati osztályvezető. Százból egy válik be, ezt meg magam is tapasztaltam. Ha olyan könnyű lenne a többség azt csinálná, mert komoly pénz van benne. Szerintem a te bicskád is beletörne, ahogy annak a kollégámnak, aki annak idején irigyelte az ügynökeinket, hogy mennyit keresnek és milyen kevés munkával. Én meg mondtam, semmi akadálya. Jó ügynök nagyon kevés van, irodai léhűtő (könyvelő) annál több. Beleállt. Két hét után feladta és visszakönyörögte magát a léhűtésre, harmada annyiért, mint amit a jobb ügynökök kerestek.
Szerintem, neked erről a melóról nem sok fogalmad van.
Szia! Ez a belinkelt kalkulátor biztosan jó? Azért kérdezem, mert 2012-ben és 2013-ban is számol az adójóváírással, ami tudomásom szerint már jövőre megszűnik. Üdv
"Valaki mellékesként is űzi. Van egy szarulfizető 8 órása, akár a szakmájában (akár felsőfokú diplomával is) és még bevállal munka után egy ilyet is."
Hogyne , az ocsem es a neje akik pedagogusok vagy 20 eve csinaljak a melo mellett.A nejem eletbiztositasat is az ocsemnel kotottem. Rendes tisztesseges munka ez is. Es a mai vilagban biztositas nelkul nem lehet meglenni,mi van ha jon egy tornado es elviszi a fejed folul a tetot,vagy egy arviz,belviz,jo a biztositas nem kompenzal 100 szazalekosan de meg mindig egy manko az ujrakezdeshez. Melyik szallitasi ceg merne biztositas nelkul mukodni,pl egy legitarsasag vagy hajotarsasag,vagy egy fuvarozo a millios kamionjaval