nah sikerült :) képzeld leszedtem a hátulját nagynehezen a hűtő bordán végig egy fél centi vastag por volt de már összevolt álva mintha szivacs lett volna, ecsetel meg porszivoval teljesen kiporoltam, remélem innentől kezdve jolesz :) nagyon szépen köszönöm a segitségedet :)
A drágább notikban előfordul egy-egy cserélhető videokártya, de nem jellemző. Ritka. Ha lehet is benne cserélni, a valóban jó laptopvga-k elég drágák.
Szétszedésnek mindig van valami trükkje. Valahol a zsanérok körül kellene keresni oldhatóságot. Aztán billentyűzet, aztán a többi már adja magát. Csak vigyázni kell, mert mindig tesznek bele valami szivatást, ami előbb törik, mint látszana..
Ha lefényképeznéd a gépet, talán jár erre valaki, aki szedett már szét ilyen gépet, és megmondja, mit, hogy kell.. (alja és zsanérok környéke az érdekes.)
Ha turkálsz kicsit a netetn, majd minden notihoz lehet találni service manual-t, ami alapján szét lehet szedni.
hja meg megszeretem volna kérdezni h van rá lehetőség h Laptopban VGA-t cseréljek ? vmi jobbra ? bocsi h összevissza irok csak annyi minden van amit tudni szeretnék h már beleőrülök :)
neharagudj, hogy megint ide irok... probáltam leszedni a hátlapot ( kiszedtem a csavarokat meg minden és nemtudtam sehogy leveni a hátlapot, probáltam feszegetni, probáltam kipattintani hátha valami patentos dolog, de nemsikerült) nincs valami ötleted ?
Elvileg akár el is mehet rajta. Az tuti, hogy nem szabadna neki lekapcsolgatni. Ha mégis lekapcsol a takarítás után, akkor sajnos a videokártya környékén lesz valami gond. Lévén, hogy laptop viszonylatban nagy áramfogyasztó, és nagy hőtermelő, talán a legkényesebb pontja a notiknak a combos videokártya. Csepel környékén van egy műszerész srác, ha a takarítás nem oldja meg a dondod, akkor szívesen megadom az elérhetőségét.
köszike :) de sajna pestmegyébe lakom , Budakeszin snemkis távloság :S de nagyon köszönöm h felajánlotad :) am szerinted ha kitakaritom rendesen, és felrakok 1 uj VGA drivert akk elfuthat rajta a GTA 4 ?
Márkaszerviztől is megérne egy árajánlatot.. ha több ugyanilyen gép is döglött, akkor van esélyed a szavatosságot érvényesíteni.. olvasgass utána márkaspec. fórumokon, hátha találsz pár sorstársat, hasonló gonddal, és esetleg javítási tapasztalattal. 50-80e Ft-os alkatrésznél megéri kicsit turkálni a fogyasztóvédőknél is..
Ha chipset kaput, akkor tuti cserés az alaplap.. ha a chipset forrasztásai, akkor tényleg van 50% esély a javításra. (legalábbis normális műszerész által..) Hogy átégne az alaplap? Mivel forrasztaná a jóember? lángvágóval? Vékony az a lap, de azért nem annyira.
Verziók:
1: 50% esély a javításra, költsége 10-25e Ft, műszerésztől függően, ha csak forrasztás, meg pár apróbb alkatrész a hibás..
2. vadászni kell bele egy bontott, de pár hét, vagy hó garival rendelkező alaplapot. 20-40e Ft szereléssel együtt.
3. eladni bontásra, és kipótolni egy újra az árát..
Én nekiállnék, lebontanám róla a burkolatot, és kipucolnám a hűtőbordákat... tuti tele van szösszel.. ha már nem garis, akkor a komplett hűtőt ki kell bontani, szép tisztára kipucolni, friss hővezető pasztát rá, és kész...
A hűtés úgy van tervezve, hogy akár 40 fokban max terhelésen is menjen akár 24 órán át... ha lekapcsol, akkor tuti valami hűtésgond, a külső hűtőpad csak tüneti kezelés...
Hol van a gép? Keszthely környékén rá tudok nézni majd minden nap. (bár a takarításhoz elég egy kis csillagcsavarhúzó, egy eset, egy jó nagy tüdő a nagy fújásokhoz, vagy egy porszívó...
Hali all... lenne pár problémám az Acer Aspire 5520G laptopomal, ha valaki az elmondotak alapján tudna pár tanácsot adni nagyon megköszöném..:) konfig: -AMD Athlon 64 x2 dual-core 1,9ghz -Nvidia GeForce 8400M G turbo chache (128mb) -3GB DDR2 -250GB HDD
1.5 éve vettem a laptopot és kb fél éve vannak vele problémáim, ienek hogy, Windows telepités közben kikapcsol és nem lehet pár percig visszakapcsolni, XP- allat 5 percet megy majd kikapcsol, Vista allat energia takarékos modba jolemgy (nemkapcsolki ) de tejlesitmény centrikus modba megint csak 5 percet bír, a kikapcsolások ellött szoktam hallani nagyon halkan vmi magas frekvenciás bugást.. elvitük szervzibe és visszaküldték h majd irnak e-mailt és akk vigyük nekik vissza ( azota is irnak :D ) lenne valakinek valami ötlette mitől lehet? v h esetleg ezt itthon valahogy meg e tudnám csinálni? Előre is köszönök mindent :)
UI.: pár info hátha segit a válaszban -HD filmeket valamiért nemvisz, nagyon akadközben ( pedig mennie kéne rajta ) -nagyon hamar felmelegszik ( lehet kapni vmi laptop hütő berendezést ? mert most 1 ventilátor fuja :D am ha nemfuja semmi akk nagyon belasul 1 idő után)
A két hetes várakozási idő teljesen optimális, valószínű hogy voltak előtted is dátum szerint váró gépek, ill. egy napig azért szokták diagnosztizálni tesztelni a hibajelenséget, majd berendelték a kijelzőt(nem biztos, hogy minden szervizben minden típushoz minden alkatrész van). S kész is lett a géped.
Csikló... őőőő csukló pánt, és antisztati asztal alap. A csati kicsit barkács, mert ugyanolyan nem volt. Viszont pólusok stimmelnek, érintkezés, és rögzítés stabil..
Az érdekes, hogy simán tölti az akksit. Először sárga a töltés lámpa, majd zöld, aztán ha megtelt, elalszik. Másik hasonló notiban próbálva tele van az akksi.
Próbáld meg nem összerakva próbálni, lehet, hogy valami letestel az alaplapon, próbáld ki nem a készülékházba visszarakva, arra vigyázz nehogy zárlatot okozz az alaplapon. Ha helyesen forrasztottad vissza az új töltőcsatit túl nagy baj nem lehet. Valamint figyelj az ESD védelemre, antisztatikus lapon szerelj, csuklópánt lap és csuklópánt, antisztatikus lap földelve. Az alaplapok hajlamosak a sztatikus feltöltődéstől bekrepálni, ritka de előfordol.
Hp nx laptopot javítottam ma. User kitörte belőle a töltő csatlakozóját. Forrasztottam rá egy másik csatlakozót, de nem jártam sikerrel.
Ehhez hasonló gép.
Töltőt rá csatlakoztatva töltés led világít, power gombra venti felpörög, zöld power led felvillan, töltés led zöldre vált, majd 1-2 mp mulva leáll. A töltés led visszavált sárgára.
Töltővel, + merült akksival, csak töltővel, és egy másik jól feltöltött akksival is próbáltam... van valakinek ötlete?