Keresés

Részletes keresés

cs_geza Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1100
Igen, igy.
Előzmény: nikonaprofi (1094)
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1099
Bugi néni, nekem van most néhány "eladandó" bodzám - most rakom rendbe a kertet és az oda nem illő "fiókbokrokat" irtom. Ha kell ilyen, nem dobom ki.
Előzmény: Bugi néni (1095)
Pukimuki Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1098
Sziasztok én is Falubeli vagyok imáron vagy 30 éve

Nos pár éve megcsinálták a Riminyáki uton a vizelvezető árkokat.....nem kellet volna, legalábbis nem igy. Ha nagy zápor van, márpediig szokot, akkor a gyors lefojásu árok egyszerüen nem birja elvezetni a vizet. Nincs benne lasitó, ami viz eddig elcsordogált az most zuhatagként jön lefele parkvárosi részről. Arról már nem is beszélve hogy a diósdi ut magaságában egyszerüen nincs hova elfolynia.
Más, a stranddal kapcsolatba ne tápláljatok hiu reményeket, elapasztoták a forást amivel anno töltögették a medencéket...... mostanság maximum csak parknak alakitható ki./bár az is elkellene érden egy pár/

kígyószisz Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1097
Jó reggelt különben mindenkinek! Képzeljétek, ma reggel kátyúztak az Alsó utcában, a rendelő előtt!
kígyószisz Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1096
Szia! Mit jelent a fásítás, illetve virágosítás? Hallottam, régen volt olyan, hogy lehetett vinni "anyagot" az önkormányzattól, azaz adtak bokrokat, fákat, amelyeket a lakosság közterületen elültetett. Én is szívesen ültetnék a ház elé, akár be is szállnék az anyagba, a ház előtti közterületet úgyis magam tartom karban, mert ugyan panaszaimra az ÉVÁÉP ezt-azt csinált ott, de inkább több gondot jelentett, mint hasznot. Szóval, lesz most ilyen akció?
Előzmény: CsőzikL (1074)
Bugi néni Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1095
Sziasztok!

Mi is érdiek lettünk pár éve. Sajnos a vízelvezetés a mi utcánkban (Fürdő u.) is katasztrofális:-( Állítólag az idén (hiszem, ha látom) megoldják a vízelveztést, hogy ne legyen több tragédia az utcában és végre talán leaszfeltozzák az utat. Remélem nem feledkeznek meg a fekvő rendőrökről. Van egy két motorozó fiatal, akik már így is megzavarják az ott lakók nyugalmát.
Nem tudjátok, a régi strand területével mi lesz? Az idén kivágtak minden bokrot és csak a fák maradtak ott. Egyedül a bodza bokrokat sajnálom.

Sajnos ritkán van lehetőségem olvasni, de "idezavarom" a páromat.

Előzmény: Árpi (1085)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1094
Én pedig úgy tudom, hogy az átereszek tisztán tartása önkormányzati feladat, cserébe elvárják Tőled, hogy a házad előtt az árkot tartsd rendben. Ez utóbbi nálunk meg is valósul, de az utca egyik végén sem működik az áteresz. Régi lakók szerint valamikor 20 éve még volt ahol lefolyjon a víz.

Ui. : a "lefolyjon"- t így kell helyesen írni? :-)

Előzmény: Macimedve (1091)
parkvárosi lány Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1093
Üdv a topikban :-)
Elégedett felső-parkvárosi lakosként "csak" az utak, és a közlekedés úgy általában a gondom.

A mi utcánk "önerős", 4 éve készült el telkenként 100 ezerért, de az utcánkban zajló folyamatos építkezések miatt már rettentő kátyús lett :-( Jó lenne "rendes" aszfalt...
Mondjuk, én terepjáróval döngetek, de csak azért, mert ennek a futóművét nem kell havonta javíttatnom, mint az egy személyautónál szükséges lenne, ilyen útviszonyok melllett...

A másik a tömegközlekedés szörnyűsége. A Bem téri buszmegálló tőlünk mintegy 2 kilométerre van, tehát csak egy kb. félórányi gyaloglással érhető el (és még nálunk legalább 1 kilométerrel kijjebb is élnek emberek...).
Vagyis, gyakorlatilag kizárólag autóval lehet közlekedni, csakis így érhető el akár posta, akár közért. Nem beszélve arról, hogy a Bem térre érkező, Bp.-re tartó buszok olyan zsúfoltak, hogy arra felszállni már sok esetben eleve teljes képtelenség volna...

Van-e remény arra, hogy egy - ha jól tudom - immár kb. 7-8 ezer lakosú - ráadásul relatíve jómódú - városrész közlekedése és infrastruktúrája egyszer majd meghaladja Bukarest-külsőjét?

Előzmény: CsőzikL (1090)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1092
Köszi !
Igazán jólértesült Érd-topic leszünk :-))
Előzmény: CsőzikL (1090)
Macimedve Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1091
Teljesen igazad van a vízelvezetéssel kapcsolatban. A mi utcánkban is ugyanez a helyzet. Ha az egyik oldalán lenne egy ásónyomnyi árok, szépen lefolyna benne a víz. De nincs. Többször írtunk levelet az önkorinak, hogy legalább az utcára merőleges aszfaltos főút alatt csináljanak egy átereszt, hogy a főút másik oldalán meglévő és karban is tartott árokba mehessen a víz. Ha lenne áteresz istenbizony kiássuk az árkot…. Még csak nem is válaszoltak. Régebben (öreg szomszédom szerint úgy 20 éve..) már próbálkoztak a lakók árokásással, vannak is nyomai, de mivel nincs átvezetve a főúton, szépen eltömődött, feltelt, az újonnan építkezők pedig be is temették.

Így az történik, hogy a mi utcánkból (és a velünk párhuzamosakból) kifolyó víz folyik végigfolyik a főút felénk eső oldalán, helyenkét 10-15 centi mély patakot alkotva, aztán úgy 500 méter után átfolyik az úton a túloldali árokba. Ettől az aszfalt már teljesen széttöredezett, felfagyott. Télen többször előfordult, hogy a busz túlszaladt a megállón, mert a lefagyott vízfolyáson nem tudott megállni. Tavaly volt belőle halálos baleset, egy megcsúszó Trabi felkenődött egy kamionra…. De az önkori oda se neki. Nem hiszem, hogy néhány áteresz romba döntené a büdzsét. A keletkező kár ennek sokszorosa, de ez nem számít.

Előzmény: Árpi (1085)
CsőzikL Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1090
Kedves Nikonaprofi!

Talán épp a lefelkészültebbek vasúti szakemberek készítették el a Diósdi úti vasúti átjáró és az állomás átalakításának tervét.

A jövő héten tekintjük át a dolgozatot, amelynek pillantnyilag a legvalószínűbb kifutása egy - mindkét sínpár alatt haladó, s a körforgalomig tartó - aluljáró kiépítése lesz. Több verziót is tartalmaz a tanulmány.

Állami támogatásból valósulhat meg a beruházás, hogy mikor, nem tudom. Azért lobbizunk, hogy mihamarabb.

Ez gyökeresen átformálja a környék arculatát, s rendezi a városképet csúfító elemeket is.

Pozíciónkat erősítheti, hogy Baráth Ferenc képviselőtársamat épp most nevezték ki a MÁV fővárosi igazgatójának.

nikonaprofi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1089
Gépkocsiakksit nem, de a háztartási elemeket mi is átvesszük, és leadjuk. Rengeteg gépben cserélünk elemet, és a használt elemeket nem engedjük ki az üzletből.
Előzmény: cs_geza (1087)
cs_geza Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1088
Megtalaltam a tobbi oldalt is! En vagyok a bena. ;) Illetve nem is. Csak kicsit.
Előzmény: cs_geza (1086)
cs_geza Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1087
Az aksikat speciel kb masfel eve vittem el, valahol a Fehervari uton van egy hulladekudvar, ott atvettek.
Előzmény: Árpi (1082)
cs_geza Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1086
Lehet h csak en vagyok a bena, de pont a mult heten olvasgattam az ezevi erdi ujsagokat a neten, de mindegyik szamnak csak az elso oldalat talaltam meg. :(
Előzmény: KTa (1079)
Árpi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1085
Itt Érden valahogy az az érzésem, hogy itt senki nem tudja, hogy az utat nem betömni kell, hanem megoldani a vízelvezetést, és akkor nem nőnek a gödrök.
Érd domborzata általában igencsak változatos. Vagyis itt mindenhol van valami kis helyi magaslat, ahonnan a lezúduló víz az útra kifolyva egyrészt sarat hord rá ("kedvencem" az amúgy aszfaltos Brassói u., amelynek egyik, mélyebben fekvő szakaszát rendszeresen 10-15 centi vastagon sár fedi be, annyira, hogy ember meg nem mondja róla, hogy az nem földút), másrészt kimossa az utat. Ezért ahol csak lehet, meg kellene akadályozni a ráfolyást. Másrészt pedig ha már víz áll az úton egy gödörben, azt nem betömni kell először, hanem levezetni belőle a vizet.
Na de mi a jellemző Érden?
A víz szabadon folyik rá az útra, és azon cikkcakkban-hosszában 100 métereken át patakmedret mélyít. Lefolyni róla nem tud, mert "gondos" telektulajdonosok gáttal védik az előttük futó árkot a mindenféle vizek behatolása ellen... Na ilyenkor nyíladozik a bicska a zsebemben.
Persze a keresztben történő elvezetéssel is óvatosan kell bánni: Trabant alját sikerült alaposan összetörnöm, amikor a Fenyőfa utcában egyszer kb. 30-cal átmentem egy picinek látszó vízátfolyáson. Úgy 10 centi szélesnek látszott. Ilyen kis átfolyás ugye nem lehet mély. Csak azt nem láttam, hogy ez csak a felszín, ami a murván látszott. Alatta kb. 30 centi átmérőjű lyukat vágott a víz, és csak a tetején boltívet képező jól betömörített murva vert át. Vagyis én az úton közlekedve 30-cal áthajtottam egy árkon keresztben...
Ha már útépítésre nincs pénz, nem lehetne legalább (nyilván először ott, ahol a domborzat engedi) a csapadékvíz elvezetését megoldani? Szerintem a most időnként járhatatlan utak legalább felét lehetne így sokkal olcsóbban használhatóvá tenni.
Előzmény: Macimedve (1083)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1084
Kedves CsozikL !

Az 1018-ban feltett kérdéseimre nem tudod a választ?
Előre is köszi.

Macimedve Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1083
Ez mind szép és jó…..

Olvassuk is itt a fórumon kb. 25-en. Meg tán az Érdi Újság jelenleg nem működő honlapján további 20-an. Miért nincsenek ezek az akciók széleskörűen meghirdetve?

Mikor várhatunk valami megoldást a zöldhulladék (tegnap metszettem:-))) elhelyezésére?

És még valami: Nem lehetne esetleg a városban néhány helyre pár teherautó kavicsot leborítani, hogy az utcákban legalább a tengelytörő gödröket be lehetne tömni? Tele van a hócipőm a klasszikus nyugdíjas megoldással: a kertből kihordják a gödrökbe a földdel kevert növényi hulladékot. A rothadó szerves anyag aztán jól lazán tartja a talajt, az első esőnél a gödrökbe hajtó autók kb. háromszorosára növelik a lyukat…. És nem lehet megmagyarázni a végtelenül okos néniknek-bácsiknak, hogy ne tegyék, mert csak rosszat tesznek. Ők csak javítják az utat, amit mi (mármint autósok) állandóan tönkreteszünk.

Árpi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1082
"A résztvevők hangsúlyozták, Érden óriási szükség lenne végre egy hulladékudvar kialakítására is, ahol a lakosságnak lehetősége nyílna akár a veszélyes hulladék – például az elhasznált akkumulátorok – leadására."
(Érdi Újság)

Na ennek szerintem sokkal egyértelműbb lenne a haszna!
Árpi Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1081
Tényleg! :o))
(De ritka érdekes hiba, szó se róla!)
Előzmény: KTa (1079)
KTa Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1080
Ja, és a szelektív hulladékgyűjtés szvsz csak akkor megy, ha van szelektív hulladékfeldolgozás is. Ilyen pedig Magyarországon csak nyomokban van, a gyártók nem érdekeltek ebben, és a nagy tőkeimport támogatás hevében nem is igen akarják rákényszeríteni őket. Németországban ez úgy megy, hogy a gyártókat kötelezik az általuk előállított árucikkek anyagának újrafeldolgozására. Talán az EU szabályok bevezetésével majd ezen segítenek nálunk is.
Előzmény: Árpi (1077)
KTa Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1079
Van érdi újság a neten:

http://varos.erd.hu/NXT/gateway.dll/erdsajto/erd.htm?f=templates&fn=default.htm&vid=Erd:erdnxt3&3.0

Most éppen valami hibát jelez, de a JAVA (bal felső sarok) menüponttal működik.

Előzmény: Árpi (1076)
KTa Creative Commons License 2003.04.01 0 0 1078
Becker zsákot lehet kapni Diósdon is ha arra közlekedtek. A 7-es út mellett a községháza buszmegállónál kell bemenni és kb. 50 méterre balra van egy kis vegyes üzlet.
Ami a fű komposztálást illeti, igaz, hogy a fűnyírás után soknak tűnik, de néhány nap alatt a negyedére, később a tizedére zsugorodik. Az én komposztálóm mindössze egy raklapoldal méretű, mégsem tudtam annyi füvet beletenni egész évben, hogy megteljen, pedig még az iskolából is hazahoztam a füvet + a zsákokban kidobáltat is összegyűjtöttem az utcáról.
Árpi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1077
A szelektív szemétgyűjtés ugyan nagyon jó és szép alapötlet, de nem hiszem, hogy Magyarországon jól kivitelezhető. Egyrészt bekerülne a műanyag az üvegek közé és a papír közé is, úgy pedig ugyanannyit ér, mint a vegyes szemét, másrészt nem tudok olyan helyet, ahol igazán fel lennének készülve a szelektíven érkező hulladékok kezelésére, újrahasznosítására. Túl nagy a költség, és az eredmény meg elhanyagolható. Attól tartok olcsóbb technológiák hatékonyabban hasznosítanák a ráfordított erőforrásokat. De nem ártana igazi szakembereket kérdezni erről, és nem sötétzöldeket...
(ez nem politikai kérdés, na, hanem műszaki-gazdasági)
Előzmény: cs_geza (1075)
Árpi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1076
És lesz-e Érdi Újság a neten?
Nekem speciel egyszerűbb lenne elérni így. :o))

Amúgy a bírságolás igenis jó módszer lenne, de az azt hiszem nem munkacsoportos ügy, hanem közigazgatási.

cs_geza Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1075
Hello!

Syemetugyben erdemes lenne korulnezni az Iparos utca vegen levo buszfordulo, Otvos utca es annak eszakkeleti folytatasa, valamint a kornyekbeli erdo es ret allapotat illetoen is (bar lehet h az mar Torokbalint terulete?). Par hete, amikor nagy szel volt, az egesz kornyeket beszorta nylonszemettel.
Meg egy tipp: a szelektiv hulladekgyujtest hirdetni is kellene, legalabbis erdemes volna tajekoztatot felrakni az erd.hu-ra.

CsőzikL Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1074
Kedves Andzsin!

Az ügy kezelésére alakítottam egy Zöld Munkacsoportot a Hivatal égisze alatt a zöld szektor szereplőinek bevonásával. Operatív feladatmegoldást végző szerv, nem dumapartiról szól. A következőkben maradtunk:

1. Indul a lomtalanítás e héten szombaton. Júniusig befejeződik.
2. Április 26.: takarítsuk ki a várost! - akció, utcák és lakóközösségek felkarolása a házak előtti közterületek kipucolása.
3. Szelektív hulladékgyűjtés szintén e hónaptól - 7 frekventált helyen kezdetben.
4. Érdet szeméthegyek veszik körül - az ÉVÁÉP felszámolja ezeket nyárig.
5. Tisztítsuk ki a Fundokliát! - közös akció az önkormányzat és a lakosság részvételével május 9-én.
6. Ősszel fásítás, előtte virágosítás.

stb.

Ld. bővebben Érdi Újság múlt heti és eheti számai.

Remélem, kipipálhatjuk majd mindet.

andzsin Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1073
A tüzeléssel az a baj, hogy minekünk még csak futja, de a felettem levő nyugdíjas bácsi nem fog letámolyogni Becker zsákért, ezért inkább egész nyáron szagolhatom. De az tényleg hagyján lenne, hogy 2 heti 40 fok után elégeti az ember a száraz füvet, mert akkor valóban elég 10 sec alatt, én azon szoktam az emberek baromságát lemérni, amikor 1 hétig negyven fok van, utána két napig esik, és már másnap megpróbálja felgyújtani a gazt, az meg csak füstöl, persze a legjobb az amikor egy kis nylon, gumi vagy valami hasonló is keveredik bele. Szóval az önk. még azt sem mondhatná, hogy pénzkérdés, mivel 2 "tűzfelügyelő" több pénzt tudna kiróni, mint az ipraűzési adó összesen. Egyébként tavaly egy csókát lefényképeztem kívülről az utcáról, ahogy gyehennát csinált, gyakorlatilag gázkamrát a 40 fokos esti melegben, erre kijött és majdnem megvert. Jól van mondom megyünk Európába, hurrrrráááá....

A konténereket az önk. szüntette meg, mondván nincsen rá pénz. Persze arra van, hogy az illegálisan kitett szemetet eltakarítsák. De erre is van egy történetem: az utcánk rendesen tele van lyukkal, ez nem meglepő errefelé:((( Egy barom vayg több, kitett egy fekete zsákban háztartási hulladékot, a kutyák 2 nap alatt szézszedték az egészet és vitte a szél a tejeszacskót meg a satöbbit. Meguntam 2 hét után, hogy senki sem tesz semmit, mondom legalább behúzkodom az egyik gödörbe gereblyével a szemetet és vittem rá két vödör kavicsos földet, így a szemét is eltűnt meg a gödör is. Erre a szemben lakó kijött és elkezdte mondani, ó most már tudja ki hordja ide a szemetet, fel fog jelenteni...stb. Hát képzelitek mekkora lett a burám. És akkor még ő mondja, hogy már elege van abból, hogy az őkertjébe fújja a szemetet a szél. Mondtam neki ácsi asszonyom. Magának nem jutott eszébe véletlenül összegereblyézni? Ad.2. Itt lakom 20 méterre gondolja, hogy magam elé öntöm a háztartási hulladékot? Addigra már a boszorkány anyja is kijött és az is bizonygatta, hogy ő látta, hogy én hoztam ki a szemetet ide. Na ekkorra már inkább egy Kalasnyikovot kívántam volna. Három éve azon szenvedek, hogy amikor tehetem tömködöm a lyukakat az utcában földdel, kaviccsal, törmelékkel, met másnak nem jut eszébe.

Hát ennyi. Made in Hungary, akarom mondani Érd.

nikonaprofi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1072
Nem, tavalyi, csak próbálgattam az ADSL-hez járó webtárhelyet, mert stabilabbnak tűnt, mint az ingyenes helyek. Mostmár ftp-vel fel tudok pakolni, meg (ezek szerint ) hivatkozni is tudok rá sikerrel. Legközelebb majd összenyomom kicsit a képet, mielőtt felteszem.
Előzmény: cs_geza (1071)
cs_geza Creative Commons License 2003.03.31 0 0 1071
Ez a kep nagyon jo igy, ahogy van, viszont a modemesek kicsit lassan tudjak csak lecsorgatni.
Egy sztenderd 640x480 altalaban eleg, hacsak nem valami extra reszletgazdag kepet akarsz mutatni.
Gondolom a virag meg nem idei?
Előzmény: nikonaprofi (1065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!