Lehet, hogy tévedek, de a dobás inkább védekező elem, a jobban rajtoló ellenfelet szokta volt ezzel meglepni Osh. Mostanában viszont mintha sokkal jobban csinálná a tachiait, övé a kezdeményezés, és ő támad.
Kotooshu mar a tachiai utan elonyos helyzetbe kerult, kedvenc, migi-yotsu fogasaba. Ez a fogas vegig meg is maradt, hiaba probalkozott a yokozuna, Kotooshu ki tudta hasznalni testmagassagabol adodo folenyet. Persze csak azert lett yoritaoshi mert Asashoryu ellenallt a tawara mellett, ha kevesbe harcias, sima yorikiri lett volna ez is.
Egyebkent megfigyelheto ezen a bashon, hogy Kotooshu tudatosan modositott a szumojan. A regebben vedjegyenek tekintheto uwatenage-t egyaltalan nem alkalmazta eddig, sot kiserletet sem nagyon tesz dobasra. Ehelyett ha megvan a fogas a mawashin inkabb elorenyomulassal probal yorikirit elerni. Valoszinuleg Kotooshu es az oyakata biztosabb modszernek tartjak ezt, mint a latvanyosabb es egyben kockazatosabb dobast. Ha megnezitek Kotooshu gyoztes kimariteit ezen a bashon, a kovetkezokeppen nez ki: yorikiri: 6 yoritaoshi: 2 oshidashi: 1
A holnapi Chiyotaikai - Kotooshu meccs se lesz akármi. Minimum a második hely múlik rajta, no meg presztízs, sőt, Chiyo egy győzelemmel még a yusho-reményeit is fenntartja.
Ráadásul szakmailag is érdekes lesz: Osh mindig azonnal övre szokott menni a hosszú karjaival, Chiyo meg pont az eltáncolós-hasrarántós stílust nyomja.
Banyek, Asát erőből így megverni... nem semmi.... úgy tűnt esélye sincs a yokozunának...
Chiyo meg pont az ellentéte, annyi vereség után végre megverte Kaiot... semmi erő, csak fifikával... (az oshidashizó Chiyotaikai jobban tetszett, de ha így nyer yushot nem bánom :))))
Nem vagyok japanszakos, de ugy tudom, heya ha onalloan all a szo, beya ha szoosszetetelben. Tehat a Sadogatake Kotooshu heyaja, amelyet ugy hivnak, Sadogatake-beya.
Egész pontosan abban különbözik a yorikiritől, hogy nem csak simán kiszorítja az ellenfelet a mawashinál fogva, hanem az ellenfél "összeomlik" a támadás ereje alatt.
Értem. A Sadogatake heyának mikor volt utoljára ozekije? Ha jól néztem az utolsó yokozunájuk a mostani mester Kotozakura volt, és a 80-as évek elején, volt egy Kotokaze nevű ozekijük. Tényleg, ha heyának kell mondani, akkor miért írják sok helyen beyának?
Formalis latogatast tesz a kyokai valamely eloljaroja a leendo ozeki heyajanal ahol kozli az eloleptetesre valo javaslat tenyet. Az uj ozeki pedig rovid beszedet tart, amelyben elfogadja a rangot es igeretet tesz, hogy a rangjanak megadja a megfelelo tiszteletet, annak megfeleloen fog kuzdeni stb. stb.
Aha, köszi.... és ez is olyan ünnepélyes ceremónia, mint mondjuk egy visszavonulás? Gondolom az a néhány nap arra kell, hogy a Kyokai még tanácskozzon egyet az "esetről"?
Bocsi, igazad van! Akkor kettei-sen lesz. Az lenne még érdekes, ha Asa kikapna a két ozekitől, és Kotooshu megverné Chiyot és Kaiot is, mert akkor hárman is 12-3-mal végeznének, és jöhetne a hármas "rájátszás". Ez azért nagyon-nagyon valószínűtlen.
Az továbbra is érdkelne, hogy Kotooshu előléptetése csak a következő banzuke kiadásakor válik hivatalossá, vagy a Kyokai már korábban bejelenti, esetleg mostani torna után?
"A sumoforumon megindult a spekulálás Chiyotaikai yusho-esélyeiről, de szerintem ezek után Asa széttépi mind a két ozekit :o)))"
Ez az egyik (és a valószínűbb) eshetőség. A másik, hogy "összezuhan" és Chiyoé a yusho, vagy legalábbis kettei-sen lesz. Holnap Asa Kaioval mérkőzik. Az is kérdés, hogy Kotooshu Chiyo ellen mit fog produkálni. Nem hinném, hogy a bolgár ezek után "hátradől"; ráadásul Chiyo ellen pozitív a mérlege.