Teszteljünk :-)
Beszéljük meg :-)
Bár a kerti teendőkhöz kevéssé tudok hozzászólni, mert nálunk erdő van, amit nemigen kell abajgatni, nagy szerencsémre :-)
Hát nem tudom…. Félénk nincs olyan hál’ istennek. Gazdaboltban biztosan segítenek. Riminyákin a kanyarban van egy, ott eddig nagyon jó tapasztalatokat szereztem.
Tán csak nem azt akarod mondani, hogy nyissunk egy topicot Érdi tetvek címmel? Bár biztosan lenne oda is bőven írnivaló. Valódi és átvitt értelemben is.:-))))
Kígyószisz!
Köszi a bodza felajánlást, ha tudsz, légy szíves írj az itt megadott emilre!
Kutyavári lámpánál eddig általam látott leghosszab sor Érd központ felé 1/2 6 körül a Krapaj csárdáig ért. Ezt viszont hosszabb távon a Diósdon lakók fogják megunni, mert már mindenki az Osváth cukrászdánál lekanyarodik és a hátsó úton megy.
A régi strand területén még egy rendezett park is jó lenne, mert egész Érdligeten nincs játszótér:-(
Bodobács ellen mit tudnál tanácsolni? Van belőle néhány százezer a ház előtti közterületen, a fű között, fűnyírás esetén piroslik tőlük a házfal (sajnos, az enyém). Még a szobába sem átallottak bejönni az ősszel. Bodobács, másnéven verőköltő poloska (mezei poloska), olyan szép pettyes, randa dög.
Ez nagyon teccik :-))) Egyik "felünk" a közlekedésről, életveszélyről, zebráról ír, ami valós és komoly probléma. Másik felünk pedig a rovarokról, hangyákról, levéltetvekről. Az is komoly, nem azért :-))))
A Decis tényleg jó, bár mostanában nem volt hozzá szerencsém. A másik klasszikus a rettenetesen büdös Bi58 is működött, de azt asszem már nem lehet nagyon lehet kapni, bár vasárnap véltem érezni a szagát a városban csavarogva. Meg vannak sokkal kevésbé brutális, kevesebb mellékhatással járó modernebb szerek. A Fendona-Chinetrin páros nálam tökéletesen bevált. Lényeg, hogy lehetőleg cserélgesse az ember a szereket, hogy ne tudjanak a férgek hozzászokni. Mikor elfogy, igyekszem mindig más fajtákat venni, és mindig kétféle van raktáron, amit felváltva használok.
Hangyák ellen nekem nagyon bevált a Vape hangyairtó por. Le kell szórni a vonulási utakra, behordják a fészekbe és pár nap alatt eltűnnek.
Jaja Ráadásul a helye is megvan, tényleg elférne egy körforgalom.
A sima zebráról meg csak annyit, hogy ló..t sem ér lámpa nélkül. Általános tapasztalat, hogy a zebán az autósok 95%-a áthalad különösebb körültekintés nélkül/nálunk a gellért utcánál az áthaladási sebesség kb 70-90 km/h között ingadozik/, viszont ugyan ez a 95% legalább a lámpánál megáll ha az pirosra vált.
És épp a Tárnoki-Riminyáki kereszteződés lenne a leginkább megfelelő hely egy körforgalomnak. ott ugyanis sokkal több és súlyosabb baleset volt már, mint a központban. A Bajcsy-n meg sajnos a zebra nem lenne elegendő, akkora forgalomnagyságnál indokolt lenne a nyomógombos lámpa is.
A szalados fajtaju leveltetvekhez Decis a fegyverem, a pajzstetvekhez (asszem igy hivjak, par mm atmeroju, barna pottyok) Chinetrinnel tamadok.
Hangyahaborut 1x vivtam, meg csupa dzsungel volt az udvar, es volt egy kb meteres atmeroju, 40 centi magas hangyabolyunk. Szetbontottam, aztan a vonulasi utvonalat megszabtam nemi hangyairto spray segitsegevel a legkozelebbi utcara vezeto kerites fele, par alkalom utan kikoltoztek az utcara, majd be az ut tuloldalan levo susnyasba. Ott aztan azota is elnek, ha meg nem haltak.
Ha már lekopott róla a festék, akkor már nincs ott.. :-((((
Olyan kéne minden buszmegállóhoz, mint a Kőrösinél. Zebra, lámpa, oszt ha a gyalogosnak zöld kell, nyom egy gombot.
Egyébként egyetlen választási kampányban sem olvastam hogy fejlesztenék a tömegközlekedést, mert hát a volánbusz sincs a helyzet magaslatán. Na meg mondjuk ott van az antikulturált ritkitott vonat közlekedés, amivel amugy 20 perc alat földalatti közelébe juthatna az ember/déli pu/
Nem is igaz.....a Gellért utnál is van egy zebra...igaz lekopott rola a festék, na meg amugy se áll meg a kutya se hogy átengedje a gyalogost.
A vinceléri sulinál is csak azért van lámpa, mert pár éve elütött egy iskolást egy teherautó. De jöjünk egy picit lejebb, Tárnoki ut riminyáki ut keresztezödése is egy frankó "halálkanyar", nembeszélve rola miota odalökték a plusz-t
Én azért dühöngök a várható nagy forgalom miatt, mert a gyerekeimnek zebra nélkül kell átjárniuk a Bajcsyn a busztól. Így is percekig kell várniuk, mi lesz május-júniusban és szeptemberben? Lehet, hogy némi forgalomlassító demonstrációk lesznek idén a városban? Nem kéne megvárni, míg gyerekek halnak meg balesetben, és azt sem, míg mindenki tüdeje tönkremegy a főút mentén. Szerintem nem ártana minden megállóhoz egy lámpával védett gyalogátkelőhely. Ez védené a kisiskolásokat is, és elég elrettentő képességgel bírna az átmenő forgalom ellen is.
Jó bizony. A „klasszikus” levéltetű-írtó a Pirimor, de sajnos ahhoz már eléggé hozzászoktak a tetvek. Én felváltva használom a Fendona-t és a Chinetrint. Edig mindegyik hatékony. Még a szobai növényeket is kiviszem egy évben 2x az udvarra és lepermetezem. („Rendes” kombinált cuccal: rovarirtó + lisztharmat ellen + peronoszpóra ellen)
Egyébként mindkét szer folyadék formában kapható, könnyű belőlük akár kis mennyiségű permetlét is keverni. A Chinetrin ampullás, 1 ampulla 10 literhez való.
Én éppen bodobács-irtó hadjáratba fogtam, most jön a 3. ütközet (az első csatát elvesztettem, de a háborút még nem). A hangyákkal már eredményesen vettem fel a harcot :-))))
Akkor kiallsz nyaron es megmagyarazod az autosoknak is?:)))
Az M0 iranyaban kerulo, de ketsegtelen liget fog nagyobbat szivni.Csak majd vasarnap este amikor mindneki jon haza, akkor arra menekul amerre tud.6-7-70-es, mindegy lesz.
Amugy intezzuk el a szar idot, es akkor nem lesz akkora dugo:)))
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy én autópályán többet fogyasztok, mint országúton. Pályán 9 - 10 között, országúton meg 7 körül. igaz, autópályán nem is megyek 150 alatt :-))
Abban igazad van hogy a forgalmat nem avaroson kerezstul kell vezetni, de a vasuti forgalom 80%-a belso, erdi.Ne felejtsd el egy 60-ezres varosban laksz.Az minimum 10-12 ezer gepjarmu, es az erdi kozelkedesnek az utak hianyabol adodoan ket fo vonala van: a riminyaki es a 70-es.A forgalom 70-80% ide koncentralodik.
Aki nyáron le akar jönni az autópályáról, az nem valószínű, hogy ezt parkvárosnál teszi. Célszerűbb az M0-on Diósd felé, akkor nincs sorompó (csak lámpa ), vagy eleve a 70-esen kizötyögni. Aki megszívja szerintem, az nem a Bajcsy-Riminyáki lesz, hanem Érdliget. Utána meg a 70 már elkerüli Érd központját.
De miert jo az hogy egy 4 tagu csalad 3-4 orat docog a 40 fokban, mert fejenkent sporolni akar 4-500 FT-t, de lent siman bekuldi az 500 Ft-s sort.Es 4-en lazan elkuldenek egy 20-ast.Ja es amit megsporol a matrican azt ugye bukja idoben (2x2-3 ora ) es benzinben.
Aki balcsira lemegy annak a 90%-a nem csoro hanem szarevo.Aki csoro az nem megy balcsira, megy Velencere, vagy a ligetbe.:)
Mert hogy az 5-st nem hasznalja senki az ok, alairom.Mondjuk szerintem csak 1-2 evet kell kiszenvedni, utana akarcsak az M1-M3-ason visszaall a rend nagyjabol.De az idei nyarat nagyon megszivjuk, leven kerulout nincs.
En lazan kiraknak a behajtani tilost kiveve celforgalom, es kikoltoztetnem a rendorseget a tabla ele.Rogton meg is lenne a az idei koltsegvetes:)))))