Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ecoma Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1589
Csak érdekességnek:

A lopási statisztikát még midig a Lada és a Trabi vezeti csak sokan már be sem jelentik az esetet, mert nincs rá casco és a rendőrök sem tesznek ellene semmit!

Ezer6 volt valami ismertető jele? Legalább mi egy kicsit körülnézzünk!

Előzmény: ezer6 (1588)
ezer6 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1588
Sarki fény metál volt. Szerintem nem erőltetik, annál kötsz akinél akarsz, csak az ügyintézés egyszerűbb, ha avval a biztosítótársasággal szerződsz, amelyiket a helyszínen intézik.

Ami az immobilizert illeti, legközelebb teletömöm mindenféle biztonsági cuccal, csak valahogy úgy gondoltam, hogy ezt adják, biztosítás van, a biztosítónak ennyi elég és minek vértezzem fel a kocsit 15 millás mercikbe való ketyerékkel, ki fog egy thaliát ellopni. Hiba volt, legközelebb lesz benne még sebváltózár is.

Előzmény: Snatch02 (1584)
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1587
ezer6 - RÉSZVÉTEM :-(
Ha jól emlékszem volt itt egy kollega akinek szintén azon a környéken durrantották meg a Thaliáját - most nincs időm visszakeresni, de úgy rémlik - vigyázzatok rá! Valami plusz védelem kell, a gyári cucc önmagában nem elég, sajnos!
A biztosító társaságot én határoztam meg anno és a kereskedő ügynöke azzal kötötte meg a cascot és a kötelezőt. Kérdezzetek rá, jogotok(unk) van megválasztani kinek a szolgáltatását akarjuk igénybe venni!! Bár, a díjon kívül nagy különbségek nemigen lehetnek szerintem. :-(

TALÁLKA! - jövünk! (remélem még lesz mivel)

Előzmény: harrypoti (1586)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1586
TALÁLKA!
Akik eddig biztosra mondták:
ecoma
harrypoti
krike
kukucs33

Akiket érdekelt:
dCi
v_tibor

Van még akit érdekelne????????????????

Előzmény: ecoma (1585)
ecoma Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1585
Sziasztok,

Egy kicsit meghalt a netem. A TALÁLKA-n hányan lennénk?

Ezer6!
Sajnálom! De minden márkatársnak! Nem elég a gyári immobi! Nem ér semmit! Ha valaki el akarja vinni az teljesen tudja mit kell keresni és hova kell nyúlni! Próbáljátok csak ki egyszer, hogy egy másolt kulccsa,l amiben nincs benne a dekóder ragyátok a gyújtást és a kocsit be lehet tolni!
Ezért mindenkép kell bele riasztó (NEM gyári) vagy mechanikus védelem.

Snatch02 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1584
ezer6: milyen szinu volt az auto?

Amugy az meg mindig van, hogy raeroltetik az emberre a biztositot koteskor, hogy nem kothetek ahol akarok?

Es mi a velemenyetek az euro es a forint alapu hitelrol? Melyikre erdemes? Ha valakinek van valami tapasztalata, vagy jo penzugyi-gazdasagi szakember, kerem, segitsen :)))

ezer6 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1583
"Ezek a biztosítók Soprontól nyugatra -érdekes módon- majdnem teljes értékű összeget fizetnek a kárusultaknak! Hogyan lehetséges ez???"

Igen ezt én sem értem, de én is hallottam már. A tanulság az, hogy a következő kocsinál rendesen körbe kell nézni és nem egyből a kereskedésben legkénzenfekvőbb Allianz Hungáriát választani. Végül is verseny van, sok biztosítótársaság van, hátha van jobb is. Azt sem tudom hogyan és milyen kocsit fogok tudni venni. Szörnyű, hogy havi 17 ezret fizetsz egy biztosításért, és, ha bekövetkezik a baj, csak jelentős kompromisszumokkal tudsz kocsit venni. Persze nyilvánvalóan nem várható el, hogy decemberben úgy vehessek egy vadiúj Tháliát, hogy se a törlesztőrészlet nem emelkedik, sem a felszereltség nem lesz rosszabb. Gondolom nagyjából (és legyünk őszinték ez az életszerű), ugyanolyan pénzügyi feltételek mellett vehetek majd egy ugyanilyen használt Tháliát vagy Cliót (esetleg Corsát vagy Fabiát), amely mondjuk annyi idős lesz, mint majd akkor az enyém lenne. De annak a második tulaja leszek, nem én járattam be, nem tudom az előtörténetét (mégoly rövid is). És kapható lesz e egyáltalán.

Előzmény: harrypoti (1580)
Snatch02 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1582
en reszemrol is reszvet ezer6.
remelem nem szoknak ra a Thalia lopasara.
ezer6 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1581
A gyári immobilizer volt benne, semmi több. Nagyon mást nem tudok mesélni, este leállítottam a József Attila lakótelepen, pont, ahol kijössz a pöttyös u-i metróból és reggelre már egy mondeo állt a helyén. Ennyi. Felhívtam a rendőrséget, kérdeztem, hogy a személyes bejelentésig el se kezdik e a nyomozást, azt mondták: így van. Persze nyilvánvalóan ennek az az oka, hogy ne lehessenek fals bejelentések (amikor bent a rendőrségen rákérdeztem, megerősítették, hogy valóban ez az ok, régebben lehetett, de megszüntették, mert voltak fals bejelentések), aztán a jogos tulajt lekapcsolják az első igazoltatásnál, de nem értem, hogy megfelelő identifikációval egybekötve (forgalmi szám, motorszám, alvázszám bemondása a telefonba) miért nem lehetne elég. Nehogymá' nem kritikus az első néhány óra? Megint a jó magyar megoldás. Valami nem működik (telefonos bejelentésre már elkezdik a nyomozást), akkor megszüntetjük. Nem gondolkodunk, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni, hanem egyszerűen megszüntetjük. Kit érdekel, hogy órákkal később indul csak meg így a nyomozás.
Előzmény: Snatch02 (1579)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1580
Részvétem ezer6!:((((
Száradna le a keze annak az állatnak!!!!!!!!!!!
A sunyi biztosítók is elmehetnek a francba, hiszen a mi pénzünkből tellik ám nekik százezres jutalékokra, mert csak a mennyiségre mennek, a szolgáltatás minősége már nem számít! Gusztustalan az, ahogyan a multik a magyar embert teljesen hülyének nézik és kihasználnak minket. Ezek a biztosítók Soprontól nyugatra -érdekes módon- majdnem teljes értékű összeget fizetnek a kárusultaknak! Hogyan lehetséges ez???

Milyen védelem volt a kocsidban ezer6?

Előzmény: ezer6 (1578)
Snatch02 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1579
Sziasztok, nekem is oktober elejere igertek az uj Thaliat, igaz eloszor szeptember vege volt, mivel juliusban rendeltem. A regit ket hete adtam el.

costner: Te mikor rendelted?

Ez a lopas dolog eleg gaz, meselhetnel kicsit tobbet, mivel vedted lopas ellen stb..

A regi Thaliammal nekem is vannak erdekes elmenyeim, tapasztalataim amiket majd szivesen megosztok a forum olvasoival kicsit kesobb.

Udv,

Snatch

ezer6 Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1578
Nu, ellopták. A Pöttyös utcai metrómegállónál parkoltam a 10 emeletes házaknál. Éjszaka lenyúlták. A legszarabb az egészben, hogy casco ide, casco oda, a legoptimistább becsléseim alapján is fél millát bukunk rajta. Azért ez röhej. Van 2.1 milliód (+hitel) egy kocsira májusban, szeptemberben ellopják, decemberre (a legjobb esetben) látod a biztosítási pénzt és ott állsz félmillával kevesebbel. Ebből vegyél autót. Persze közgazdaságtanilag nem teljesen irreális, de akkor is. Mi a francért kell a biztosítónak az önrészen kívül még a biztosítási évfordulóig (június 1.) esedékes összes biztosítási díjat levonni az eurotax árból? Szolgáltatásért, amit nem nyújt, hiszen nincs biztosított tárgy. Elmennek a francba.
harrypoti Creative Commons License 2002.09.19 0 0 1577
Lehet, hogy leállt a rendszer mindenkinél? Nálam tényleg ez volt.:(
Ecoma-koma merre vagy? Közeleg az Találka időpontja és egy-két dolgot még meg kellene dumcsizni!!!! Jelentkezz!!!
harrypoti Creative Commons License 2002.09.19 0 0 1576
Lehet, hogy leállt a rendszer mindenkinél? Nálam tényleg ez volt.:(
Ecoma-koma merre vagy? Közeleg az Találka időpontja és egy-két dolgot még meg kellene dumcsizni!!!!
simine Creative Commons License 2002.09.19 0 0 1575
Én szinte minden nap olvasok:))
Előzmény: dCi (1570)
ABTGolf4 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1574
Egyébként aki a CD-táron gondolkodik annak üzenem, hogy itt nálunk a mi városunkban a RENAULT szervizesek is tőlem veszik "schwarzban" és építgetik be az ügyfelek nagy megelégedésre!
No problemo!
ABTGolf4 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1573
CD-tárad tutira lesz, ígérem, akár már a héten.

A Thaliak jellemzője, hogy a kalaptartóba épített hangszórók (gyárilag?) akkora basszust képesek produkálni, az elsők meg alapból kellemesen zenélnek, hogy lehet nem is kell majd erölködő. Ha ezeket esetleg hi-fi műhelyben vmi márkásabbakra cseréled, még komolyabb lehet az autóban a hangzás. Én RCA csatikat nem láttam a gyári magnókon, de lehet, hogy rá lehet csatlakoztatni a rádióra mert esetleg ott a kivezetés. A VDO régebben így csinálta a fejegységein.

kukucs33 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1572
Biztos mindenki csak olvas, meg kocsizik... :-)))
Előzmény: dCi (1570)
costner Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1571
Október elején leszek tulajdonosa egy új thalia 1.4 16v alize-nek. Érdekelnének vélemények, tapasztalatok erről a típusról!
Érdekelne meddig lehet hozzájutni kedvező áru cd-tárhoz, valamint, lehet-e erősitőt csatlakoztatni a beépített gyári magnóhoz?
dCi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 1570
KIHALT A FÓRUMUNK?
harrypoti Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1569
csopogó=csipogó:)))
harrypoti Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1568
Sajnos csak a műszerfal felső részének "megbontásával" lehet a csopogókat behelyezni:(

Előzmény: v__tibor (1566)
Köny Creative Commons License 2002.09.15 0 0 1567
Csak az Initiale, Dynamique és RS 2.0 (16") verziókon van gyárilag könnyűfémfelni.

Üdv.

Köny

Előzmény: BJ (1565)
v__tibor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1566
Minden érdekeltnek!

A Thalia magassugárzóival (helyeivel) kapcsolatban konkrétum, amit bárki maga is megtapasztalhat. Egy bevillant szikra következtében most voltam kint a garázsban, és a kis első (felső) rácsokon bevilágítottam egy zseblámpával miközben kívülről-felülről a szélvédőn keresztül tekintetemet a megvilágított területre vetettem. S lőn világosság: a csatlakozó vezetékek (bal: zöld-narancs, jobb: sárga-narancs) kb. 2cm-rel a burkolás alatt ott csücsültek egy „vak” aljzatban valószínűleg a zörgés elkerülése érdekében. A csatlakozók továbbfűzősek voltak, szerintem a készüléktől érkeznek és az ajtó felé haladnak tovább, ami ugyebár azt is jelenti, hogy a beépítendő csipogót el kell látni valamiféle szűrővel (elég egy pár mikros soros kondi), ha eleve nem rendelkezik belső saját szűrővel a csipogó. Sajnos a kis rács a fröccsöntési technológia ilyen fejlett szintjén egyben van a burkolattal. A csipogók rögzítésére egy világos színű peremet láttam a rács alatt. Ha valamilyen módon el lehetne távolítani a rácsokat, gyerekjáték lenne az amúgy is valamilyen védőburkolattal ellátott csipogók beillesztése. Dühítő, hogy egybe öntötték a burkolást.

Más: a találka érdekelne, de aznap délután valószínűleg még a Sógorok területén leszünk hazafelé. A találka programja meddig tart majd? Esetleg odaérnénk még …

BJ Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1565
Nem igaz, az 1.6-os Privilege clión 185/55 R15 gumik vannak lemezfelnivel. Az alufelni extra.

BJ

Előzmény: krike (1559)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1564
Várunk!! Én is kíváncsi lennék a 80 lovas dízelre!
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
Előzmény: krike (1563)
krike Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1563
Ha nem zavarnék, lehet hogy én is odakukkantanék arra a talira.Kíváncsi lennék belül is a járgányokra, még nem ültem Thalia-ban.
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1562
Ahol én vettem, azt tudom ajánlani, bár nem tudom, hogy létezik-e még...
Szóval: Valahol az M5 és Soroksár között van egy összekötő út, ami a Nagybani Piac előtti felüljáró folytatása (arrafele vann az Auchan, meg a másik oldalon a Tesco is) és ennek az útnak, ha Soroksár felé megyünk, a jobb oldalán van egy bontó, ahol valami elképesztő mennyiségű felni van. Nekem az egyik autószerelő cimborám ajánlotta a helyet és igaza volt. Gondolom az árak azóta biztosan feljebb mentek ott is, de olyan volt a figura, hogy a 150 ft-os felnit odaadta volna 100,- ért is, ha nem négyet, hanem ötöt veszek.
Az igaz, hogy nagyon meg kell nézni mit veszel, de hagyott válogatni, legfeljebb segített pakolni, meg ajánlott egy-két félét, ami illett volna az autóra, de tök normális stílusban. Én azért is homokfúvattam, mert akkor mindenre fény derül :-)) és utána szépen le lehet festeni és tutira nem rohad szét a glazúr alatt - ha van hely és idő ilyesmire, szerintem megéri.
Előzmény: dCi (1558)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1561
TALÁLKATALÁLKATALÁLKAAKLÁLATAKLÁLATAKLÁLAT!
Ecoma!
Ha már ilyen kedvező volt a fogadtatás a dabasi Renyónál, akkor szerintem konkretizálhatnánk is a 10/05-öt????
krike Creative Commons License 2002.09.12 0 0 1560
De bocs,lehet hogy félreírtam, és /65-ös a nyári

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!