NAJÓ! EZT NEM HISZEM EL. Egészen a végéig ez egy kurvajó rész volt. De a végét nem hiszem el, egyszerűen ennél ocsmányabb megoldást nem is találhattak volna Wilsonnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem, House kitúrja az életéből ezt a rusnya bitch-t, mert ki vagyok akadva rendesen! Totálisan azt vártam,hogy 13-as fog besétálni az étterembe... erre kb. olyan képet vágtam, mint House. B*zdmeg. Aki ezt kitalálta, annak egy fejberúgás- hát tök ki vagyok akadva.
A részről: nekem nagyon bejött! Tegye fel a kezét, aki szeretne webkamerázni House-zal:DDD Bár ezt a "House belezúgott a kutatónőbe bibííí" - szálat nem tudom, miért erőltették... Mira Sorvino tök jó volt benne. Először meg sem ismertem. És ebből a részből világosan kiderült, mennyire feleslegesek az új csatlósok House mögé... nem csináltak semmit jóformán. Jennifer M. vajon ugyanazzal feküdt le, mint Omar, hogy ennyit szerepelt ebben a részben? :-PP És Chase???! Ezért is ki vagyok akadva- legalább Wilson is volt, de... nem hiszem el... nem hiszem el... ha visszahozzák ezt a nőt a sorozatba, én is sztrájkba lépek. Nem hiszem el.
Van egy rakat ügyvéd a családban, és akad az amerikai ismerősök között is. :-)) Szóval köszi a kedves szavakat, de nem én vagyok ilyen okos, csak hallottam egyet s mást.
Yes, Tripper nagyon hatásos, ebben aztán egyetértünk. :-))
Az igazság bajnokait egyszer láttam (hogy őszinte legyek, a House az egyetlen sorozat, amit nézek), de Kyle MacLachan nekem a Twin Peaks-ben volt nagy szerelmem. ;-))
Abban is igazad van, hogy nem az életszerűség számít, hanem hogy a történet, a sztori elemei a fil, a sorozat belső drammaturigiájának és saját logikájának megfeleljen. Ez itt működik, csak néha torzul, de az ellentmondások, bakik ellenére is ezt tartom az egyetlen olyan sorozatnak, amit érdemes nézni, mert nem ragad le a közhelyeknél, és van története, szerkezete, mondanivalója stb. (Még akkor is, ha a negyedik évad ezt, hm, nem mindig támasztja alá. Tudjuk be annak, hogy az alkotók is megkostolták a Vikodint, de szemben House-zal, velük ez rosszat tesz. ;-))
Ma meg annyit húztam szegény House-t, hogy avégén még valaki azt hiszi, nem szeretem. Jaj, dehogynem!!! Esküszöm, helyet cseréltem volna a csajjal, hogy én kapjam azt a csodás mosolyt :) Pedig egy szamár piszok kényelmetlen tud lenni :D
Őszinte beismerő vallomásod enyhítő körülmény, az esküdtszék megengedi, hogy több House-t nézz. ;-)))
Oké, meghajlok a tudásod előtt, ami a jogi procedúrákat illeti :)) Akkor végül is csak annyi különbség van kettőnk között nézőpontban, hogy szerinted a valóságban nem lenne lehetséges Tritter eljárása, én meg inkább úgy vagyok vele, hogy elhiszem neked, látszik, hogy jobban értesz hozzá, de attól még én elég hatásosnak találom Tritter stílusát (és nem, nem azért, mert imádom David "csodálatos" Morse-t! :DDD). Nyilván a sorozat nem feltétlenül az életszerűségre törekszik minden esetben, de azt hiszem, nem is azt szeretjük benne :))
Jó volt olvasni az összefoglalód, de tényleg, így legalább sejtésem van a dolgok menetéről. Én nem vagyok egy nagy ügyvédes sorozatnéző, az igazság bajnokait is olyan sekélyes indokok miatt nézem, mint pl Kyle MacLachlan és a frizurája :DD
Ma meg annyit húztam szegény House-t, hogy avégén még valaki azt hiszi, nem szeretem. Jaj, dehogynem!!! Esküszöm, helyet cseréltem volna a csajjal, hogy én kapjam azt a csodás mosolyt :) Pedig egy szamár piszok kényelmetlen tud lenni :D
Torokszorító volt, amikor rámentem az indexre és ez a hír fogadott. :-(( És már a második a csapatból, a zseniális Szakácsi után (aki még színházból volt kedvencem).
nem tudok, nem lehet mit mondani, csak hülye közhelyeket. Bocs. :-((
Viszont a beteg abba a kórházba megy, ahol House van, és esetleg a CIA legközelebb egy VIP-pácienst odaküld. És az elégedett betegek nem House-nak adományoznak, hanem a kórháznak. Még egyszer: Cuddy nem House miatt küldte, hanem mert tudta, ő is egy játékszer lesz. Ha a befektetőket House elriasztaná, akkor arra több példát is láttunk volna. Azonban az adományozók, befektetők többsége az eredményekre kíváncsi, és ezekben nincs hiány, és nam akar úgy belefolyni a kórház életébe, ahogy Vogler, úgyhogy általában nem is találkoznak House-zal. Ez egy teljesen extrém eset volt, aminek nem csak House sorsa miatt lett pozitív a vége.
Nem egy mezei orvosról van szó a stor yszerint, és hogy más kórház alkalmazná-e csak akkor tudnánk meg, ha ezzel a lehetőséggel eljátaszanának. Lehet hogy nem, lehet, hogy speciális feltételekkel (tanácsadó stb.), de azért ugranának rá, már csak azért is, hogy a vetélytársat (a PP-t) bosszantsák. Hogy működne-e vagy sem, az más kérdés persze, ezt addig nem tudhatjuk, amíg Shore & co. nem agyal ki egy ilyen szálat.
Maradjunk annyiban, hogy Cuddy sok mindent elnéz Háznak, amit másnak nem nézne el... ;) Én továbbra is azt mondom, hogy a logikus lépés az lenne, ha kirúgná, de férfi és nő kapcsolátban kár logikát keresni.
Az, hogy House híresen jó diagnoszta, tény, az az Ő hírneve, nem a Princeton Plainsboro oktatókórházé, személyesen őt hívják a CIA-be, nem azt mondják Cuddynak, hogy küldjön már egy orvost. Viszont, ha elcsesz valamit, azzal nem csak a asaját hírnevét csorbítja, hanem a kórháznak si árt vele. És ahogy Vogler otthagyta őket, képzelem, még mennyi adományozót riaszthatott el House a kórháztól...egy antiszociális kiszámíthatatlan alak több bajt hoz, mint hasznot, akármekkora zseni is.
Vogler pénzét NEM House miatt utasította el. Először ellene szavazott, s csak akkor változott meg a véleménye, amikor rájött - House sugallatára, tegyük hozzá - hogy Vogler nem csak House-t rúgná ki, nem csak Wilsont, hanem bárkit, aki szembeszáll vele. A következő lehetett volna ő, akár azzal az indokkal, hogy miért nem hupilila a kórház össszes közfala.
Igaz, hogy House sok pénzt visz, de sokat is hoz, nem beszélve a presztízsről. (A 40 ember felvételére nyugodtan mondhatott volna nemet.) A Tripper-balhé aligha került nyilvánosságra, és bizony minden kórháznak vannak ennél sokkal durvább ügyei is. Ha annyit ártana, akkor nem keresnék 4. évadban is az illusztris betegek, a CIA, pilóták stb., és a leendő aspiránsok House és a kórház "társaságát." ) De ha igaz, hogy többet árt a kórháznak, mint használ, akkor is, sőt akkor pláne nem jó magyarázat, hogy csak sajnálatból tartja ott. Ezt mondta, mert Cuddy is tudja, hogy mivel tud szúrni másokba.
Summa summarum: Cuddy okos bő, nagyon jól tudja, hogy neki House többet használ, mint árt. :-))
Hát igen, de ő végül is adta House-nak a vikodint...és szeritnem úgy volt vele, hogy még mindig több esély van megoldani az ügyet House-zal, mint House nélkül.
És pont nemrég fogalmazódott meg bennem, hogy ő is egyre jobb, mert annyira átvette RSL stílusát, hanghordozását, egyszerűen tökéletesen hozta a karaktert. :(
Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy Cuddynak nincs szüksége House-ra. (mint orvosra, hehe) Simán kirúghatná. Igazából neki, mint kórházi vezetőnek sokkal könnyebb lenne az élete, ha House nem lenne az alkalmazottja, rohadt sok pénzt zabál a diagnosztikai osztály, főleg úgy, hogy MR-eket zúznak szét, vagy ha Háznak éppen olyanja van, felvesz 40 embert, meg ilyenek. Az, hogy hetente egy beteget gyógyít meg, a nagy számok tekintetében nem sok... Az ilyen Shitter-féle balhék meg baromi rosszat tesznek a kórház hírnevének. Mindent összevetve House nem jó a kórháznak, ha a Vogler-dolognál Cuddy megszabadul tőle, megkapja a kórház azt a hatalmas adományt, a diagnosztikai osztály meg maradhatott volna a trióval.
De ő mint embert nézi House-t, nem mint alkalmazottat, a Top secretben meg is mondja, hogy azért alkalmazza, mert tudja, hogy más kórház sosem alkalmazná. (House válasza erre más lapra tartozik.... :D)
Jimmy pedagógiai akciója tényleg baromság, ezzel egyetértek, nem is sült el valami jól...
Én arról beszélek, hogy az első bírósági meghallgatás után, amikor még szó nem volt arról, hogy övé az ideiglenes gyámság, látnia kellett volna, hogy House nem fogja bírni (első évadból lehetnek emlékei). Tehát vagy szabira küldi vagy befejezi a porciózást.
A gyámság más tészta, az tényleg kemény. És innentől egyetértek, nagyon kegyetlen volt a beszólás. De a kialakult helyzetet megelőzhette volna még azelőtt.
Hát, akkor mindenkit simán kivágott, de ez már később vót. Azért House nagyobb koponya, mintsem csak úgy megszabaduljanak tőle, ez a patthelyzet. :D Persze nem állítom be mártírnak sem Cuddyt, sem Wilsont. De azért lássuk be, House karaktere nagyon sarkított. Egy ilyen embert a társadalom eléggé... hm... kivetne magából. Szerintem.
Ami az elbocsájtásokat illeti... House leszarja magasról, ki hogyan viselkedik, de pontosan tisztában van (volt) vele, hogy a trió mennyit ér(t) neki, ezért fel sem merült az agyában holmi elbocsájtás.
Hm, ehhez képest
SPOILER
az évad végén úgy kivágja Chase-t, hogy ihaj, és az Eric fiúért sem nagyon harcol.
SPOLIER END :-))))
Tripper-ügyben egyetértek. :-))
Cuddy és Wilson szívnak, de ha nem akarnának szívni, már régen megszabadultak volna tőle. :-)) Klassz karakterek, rendesek, de azért annyira ne sajnáljuk őket, tudják, kivel van dolguk.
Egy picit arra az asszonykára enlékeztetnek, aki siránkozik, hogy iszik az ura. És amikor megkérdezik tőle, hogy akkor miért ment hozzá, akkor elrebegi, hogy mert azt hitte megváltoztatja.... Nos, ha valaki belemegy így akár barátságba, akár más kapcsolatba, akkor hülye. Vagy együtt tudok létezni a másik hülyeségeivel vagy nem, de ha vállalom, akkor vállalom a következményeit is, és nem akarom a másikat megváltoztatni.
Borzalmas, hogy tegnap este úgy néztük House-t, hogy Wilson Selmeczi R. már nem is élt és mi még csak nem is sejtettük. :(((((( Iszonyú tragédia, ami zajlik mostanában. :(((
Finding Judas: Cuddynak ez a szituáció azért volt más, mert egy olyan felelősség szakadt a nyakába, amiről semmi tapasztalata nem volt, érzékeny pont nála és teljesen megrettent tőle. Ráadásul mindez a legsebezhetőbb pillanatában jött (nincs tapasztalatom arról, milyen az, ha egy magányos nő anya akar lenni és nem jön össze, de Lisa játéka által teljesen át tudtam élni), és rettegett attól, hogy valamit rosszul csinál, és ilyen nyomás alatt elég sok ember rosszul dönt. A legszörnyűbb félelme neki az, hogy megbukik anyaként, és ebben az esetben ezek a félelmei lettek felnagyítva, hozzájön az, hogy tudja, hogy Shitter nem fog lekopni és House mekkora bajban van, és az egész csúcsaként még House is beledöfött. Ezért rühelltem akkor én is a kedvenc karakteremet, mert valóban pontosan tudta, mekkora fájdalmat okoz azzal a mondattal. Komolyan mondom, az irodai sírós jelenetnél most én is sírtam, pedig nem először láttam ez a részt én sem, de most nagyon szíven ütött.
Hm, hm, hm. :-)) OFF Én is azt hiszem kb. ötödszörre láttam, nem is tudom... :-)) ON Cuddy gyakran szól bele abba, amit House csinál, sokszor feleslegesen, éppen most bízna rá mindent? Amúgy nem látszik, hogy akkora nyomás alatt állna, ugyanis semmit nem csinált az ügy megoldásáért, leszámítva a gyógyszer porciózást, ami nagy butaság volt. A múlt heti részben nem jutott eszébe, hogy utasítsa a többi onkológust, hogy vegyék át ideiglenesen Wilson betegeit, nem jutott eszébe fellármázni a kapcsolatait, kiverni a tamtamot Tripper feletteseinél a jogtalan fellépései miatt stb. Láthatólag eddig nem nagyon érdekelte a dolog. (Tripperre visszatérek). Ahhoz, hogy ezt a helyzetet kezelje nem kell különösen rátermett főnöknek lennie. House-t küldje betegállományba a gyógyszereivel, amíg vége az ügynek, és ennyi. Persze, akkor nem lenne dráma, tehát ezt nem szemrehányásként mondom, csak hogy érzékeltessem, a valóságban ez a sztori abszurd.
Amúgy Cuddy - és Wilson is - jól tudja, hogy House milyen, tudta, amikor felvette. Ha ennyire nem tud vele együtt dolgozni, akkor rúgja ki. Csakhogy Cuddynak nagyobb szüksége van House-ra, mint fordítva. Cuddy és Wilson pedig egyáltalán nem ártatlanok a kialakult helyzetben - emlékszünk még a kis pedagógiai akciójukra? A helyzet az, hogy Vicodin-ügyben, mint orvosoknak, két lehetőségük van. Az egyik, hogy elfogadják, hogy House-nak olyan fájdalmai vannak, hogy szüksége van rá. Akkor viszont nem illik a gyógyszert zsarolásra és ki tudja mire használni. A másik, hogy úgy vélik, tényleg csak függő. Akkor viszont nem írnak fel neki, hanem már rég el kellett volna küldeni kezelésre azzal, hogy különben nem praktizálhat sem ott. sem máshol. Pont. Szerintem nagyon jól tudják, hogy itt nem egy egyszerű függésről van szó (ahogyan a rákbeteg, aki morfiumot sem kap említhető egy lapon a bulikon drogozó hülyegyerekkel), de egyszerűen nem bírnak a pedagógusi hajlamaikkal, ezért folyamatosan hülyeséget csinálnak. Nőként sajnálom Cuddyt a beszólás miatt, Wilsont a kellemetlenségekért, de tudniuk kellett volna, hogy valami hasonló lesz a vége. Senkit sem lehet az akarata ellenére boldoggá tenni, és ha nem bírják a tempót House-zal, akkor Cuddynak ki kellene rúgnia, Wilsonnak pedig meg kellene szakítani a barátságot. De Cuddynak kell a remek orvos, akiben maga is megbízik (nem véletlenül tőle kérte a szurikat), s aki hozza a pénzes pácienseket, Wilsonnak meg kell a haver, aki mellett villoghat a jóságával. És bizony akár az első évadban, a harmadikban sem szívjóságból húzza ki Cuddy őt a kulimászból... (Ami nem baj, neki a kórház érdekeit kell szem előtt tartania, de azért ne hatódjunk meg annyira.) Ez kegyetlenül hangzik, de ez van. :-))
abban az országban azt hiszem, egy olyan ügy, amelyben egy sikeres, de hírhedt orvos, aki ellen korábban számos per indult (tudjuk, hogy Cuddy erre külön keretet különített el) receptet hamisított, felélénkíti a közvéleményt, és azt hiszem, nem engednék el az orvost egy sima dádával, hogy ejnye, legközelebb használd a saját papírod. Esetleg beszámíthatalanságra hivatkozva kezelésre küldik (Voldemort, ugyebár, meg segít neki :D)
No, ez nem ilyen egyszerű. :-)) Először is a különböző államokban más-más a hasonló esetek megítélése, ráadásul ennek az ügynek a szempontjából nem relevánsak ezek az esetek, mert teljesen más jellegűek. Tehát: 1. a perekről nem tudjuk, hogy elvesztett vagy megnyert perek, és egyik esetben sem műhiba miatt perelték, vagyis a szigorú értelemben vett szakmai munkájába nem lehet belekötni. 2. House páciensei között akad egy-két illusztrisabb figura, akiknek a kiállása sokat számíthatna a valóságban egy ilyen esetben, amikor (és itt térek rá arra, hogy a a vaóságban miért lenne elképzelhetetlen egy ilyen eset) 2. a recepthamisításra nincs addig bizonyíték, amíg Wilson nem jelenik meg Trippernél, tehát nincs jogi alapja a számlák befagyasztásának stb. 3. onnantól bukik a történet, hogy éppen az a Tripper nyomoz, sőt, vette őrizetbe House-t, akivel összetűzése volt, ez pedig összeférhetetlenséget jelent, és egy - ahogy a másik topic-ban leírtam - egy kicsit is okosabb princetoni joghallgató már verné az asztalt elfogultságra hivatkozva; 4. a letartóztatás után nem volt vérvizsgálat, vagyis nem volt indok a házkutatásra. Nos innentől kezdve az évfolyamlista alján tanyázó joghallgató is 2 perc alatt leállítattná az egész nyomozást, és halkan elfuvolozná, hogy ellenkező esetben jön a kártérítési per. Arrafelé az ilyenektől nagyon fáznak, és tekintettel a gyengécske bizonyítékokra, el is vesztenék. Amennyiben a rendőrkapitány kekeckedne, másnap orvosi szakvéleményekkel bizonyítaná, hogy House-nak kellenek a pirulák, ezek szedése miatt soha nem hibázott, a számláján, az életvitelében semmi sem utal arra, hogy illegális pénzekhez jutott. Egyszóval annyi eljárási hiba van ebben a történetben, nem beszélve a hatósági túlkapásokról, hogy Wilson és House jólfizetett ügyvédjei a valóságban már rég ad actára ették volna az ügyet.
Félreértések elkerülése végett: ezekre a bakikra, ugyanúgy ahogy Cuddy és Wilson viselkedésére a drammaturgia miatt van szükség, és mindez rendben is van. Csak ahogyan az orvosi eseteket sem innen kell megtanulni, az amerikai jogrendszer működésére sem ebből (vagy bármelyik más sorozatból kell következtetni.) :-))