Hello!
Még egy pár kérdés: kiváncsi vagyok, hogy hétfőre/keddre mekkora tömeg várható, illetve, hogy a nova holan mekkora, milyen minöségű hó van...
Bobathoz lenne még egy kérdésem: az általad alább ajánlott település - ahol talán tudunk hétfőn szállást szerezni - a Besztercebánya-Donovaly útvonalon van?
Sajnos Donovalyra mar csak feb. 22 után van hely , ott is csak elvétve. AZ idei évben minden 99 %-on van. Szivesen segitenék, de sajnos nincs semmi hely. Ezért 1-2 éjre senki nem adja oda a házát, mivel ki lehet adni hosszabb időre is.
Nem akarlak elszomorítani, de ilyenkor már jó helyet nem nagyon találsz. Donovaly totál full, 12 fő meg nagyon sok. Én szepember végén nem kaptam már 4 főre ott helyet, ahova szoktunk menni, de azért lehet szerencséd. Nézz el a ho.hu-ra, Bopat honlapjára!
Szállást keresek Donovalyban max. 12 fő részére febr. 20-23, vagy febr. 21-23. között. Olcsó legyen, és nem baj, ha nem túl szép, csak nagyon közel legyen a pályához, hogy ne kelljen órákig buszozni, forraltborgőzösen vezetni, és persze a légies sícipőben sétálni.:-)
Esetleg ha van más, Donovalyhoz hasonló jó hely, ahol ezekkel a paraméterekkel tudtok ajánlani szállást, akkor azt is szívesen veszem.
Előre is köszi Mindenkinek a segítséget és a mázlistáknak további jó síelést kívánok!
Amikor legutóbb voltam, 25 SK volt, de jellemzően 28-30 között van. Nagy kutaknál érdemes, ahol lehet kártyával fizetni. Attól függ, merre mész. Balassagyarmatnál a határtól 18-20 km-re Nagykürtösön és Párkányban van MOL-kút, tudnak magyarul. De jó a Shell és az ÖMV is. Kassán van egy nagyáruház, amelynek van benzinkútja, itt 2-3 SK-val mindig olcsóbb a benzin.
én imádom a helyet, de sajnos szétszaggattam a térdszalagomat Lachtalban a hó elején, úgyhogy remélhetőleg jövőre azért eljutok oda egy hétre...(de előbb még meg kell tanulni járni+egyebek)
..életemben legtöbbet Donovalyban síeltem.
(+az első síelésem is oda kötődik)
(+a legjobb síelések+bulik is)
Jó, hogy van ilyen topic. Mi többször voltunk Donovalyban és megerősíteni tudom, hogy nagyon jó hely. Ami a lényeg, hogy közel van, kocsival két és fél óra alatt ott is vagyunk. Decemberben voltunk utoljára, akkor tök jó volt, tervezzük hogy valamelyik közeli hétvégén még kiugrunk (sajnos nem most)
Most milyen ott a hóhelyzet, van friss infótok?
Én több, mint 10 éve járok rendszeresen Szlovákiába (oda nősültem); amióta lehet, kártyával fizetek, ahol csak lehet. December végén 5,6483 (12. 27.) és 5,6279 (12. 31.) árfolyamon könyvelték. Automatát nem ajánlom, csak nagyobb összeg esetén, mivel ott van minimum költség és % is. Váltani a határ közelében váltok, ha kell, vagy némely nagyáruházban váltanak elfogadhatón (Székesfehárváron).
Eurot akkor viszont Pozsonyban kell váltani. Én ott 40-42 között szoktam váltani. Kár, hogy a BP-Donovaly útvonalat nem ériniti. :-)) A lényeg viszont, hogy Eurót a határon nem érdemes váltani, 40 alatt semmiképp.
Matricát a határon a pénzváltóknál lehet kapni, ha van 15 napos, utána az autópálya előtt próbálkozz a benzinkútnál, van Slovnaft is, hasonlít a MOl-hoz felszereltség ügyileg.
Pénzváltás: Ft a határon váltható 6 Ft 1 SzK. Vissza 5,6 váltja. 1 Euro: 39 Szk-t ért, Volt 38 és 40 ajánlat is. Szerintem minden azt vigyél amiből sok van. Eurót javasolt később beváltani vésztartalékként mindenhol elfogadják ahogy itthon is.
A gyakorlat azt mutatja a határ közelében kisebb az árrés mivel a nagy forgalom mellett a kisebb kulccsal meg van a betevő. Horváth Kunával ugyanez volt töükben. Bp. nincs ha van az is drága és alacsony pénzért veszik. Letenye előtt és a határon kis nyereséggel váltották oda vissza. Én bankkártyát viszek mindenhova és az autómatából jött a pénz mindenhol. Egyiptomban nem mertem használni de állítólag ott is müxik a Mastercard.
Bp nem arról híres, hogy jól váltják a koronát, szóval, talán inkább a határon. Matricát pedig elvileg benzinkutaknál lehet venni, de ez nagy kaland. A Bp-Donovaly utat nem ismerem ilyen szempontból sajna.