Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1653
Ne feledjétek el, hogy az Alizé már csak raktárról jön, nem a gyárból, de azért 8-10 napot számoljatok rá pluszban a 3 hétre.
Köny Creative Commons License 2002.09.29 0 0 1651
Elfi-babó üdv a dCi-k táborában! Szerintem a 3 hét nem reális. Én 2 hónapig vártam a Cliomra...

Üdv.

Köny

Előzmény: Elfi-babó (1650)
Elfi-babó Creative Commons License 2002.09.29 0 0 1650
Sziasztok!

Ha minden igaz jövő hét végétől én is Thália társtulajdonos leszek (a párom mellett). Ugyan a hétvégére igérték az autót, de többen azt mondták, hogy ne nagyon éljük bele magunkat. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Van rá esély, hogy 3 héttel a megrendelés után készhez kapjuk a kicsikét?

Esetleg tudnátok olyan oldal(aka)t ajánlani, ahol a hivatalos 10-20 képnél többet is lehetne találni a Thália-ról? Elöre is köszi!

Thália 1.5 DCI Alizé - hologrammszürke

Üdv!

Köny Creative Commons License 2002.09.28 0 0 1647
csiribingyó, csak nem Megane lesz? (most jövök a Megane fórumról):o))
Előzmény: Törölt nick (1639)
Köny Creative Commons License 2002.09.28 0 0 1646
Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata az új dCi motorokkal? Nekem eddig csak egy furcsa dolog van benne, nagyon nehezen melegszik be. El kell telnie legalább 10km-nek mire eléri az üzemi hőfokot, a benzinesnek ehhez a fele idő is elég volt. Szerencsére ez a menetteljesítményeket nem csorbítja, az 1.4 16V eléggé köhögött, rángatott hidegen, de a dCi megy mint a mozdony.
Tháliás élmények?

Üdv.

Köny

krike Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1645
Szia, gratula a gépedhez először is.A kalaptartó témához nem tudok hozzászólni,de túl nagy kedvezményre ne számítsál ha nem fényezteted újra.Viszont ha nem bízol meg bennük 100%-ban, akkor nem is fényeztetném újra.A fordulatszámnál pedig( bár tudom hogy nehéz) szigorúan tartsad be a 3000-es határt az első 1000 km-en.Hidd el, ha felmegy 3000-ig, az jó, aztán 3500 körül ami már kevésbé, aztán meg még egy kicsit feljebb.Ne pörgesd,mert a mototrod, és a fogyasztásod látja a kárát( pláne ugye hidegen ne!!!).Gondold el hogy nekem milyen nehéz volt, hiszen a dízelt csak 2500-ig lehetett, én meg kíváncsi voltam mint disznó( persze annyi különbséggel hogy nekem egy 80 lovas clio-m van :))
Előzmény: P_J_ (1644)
P_J_ Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1644
Sziasztok!

Én eddig csak lelekes olvasója voltam a forumnak ,de mult héten átvettük a Thaliánkat (1,416v)és lenen pár kérdésem, hátha tudtok segíteni. A csomagtartóban belülről a mienk is szemcsés a fényezés(kalaprartó alatt) olvastam, hogy másnak is ilyen, nekünk ingyen és bérmentve le akarják marni a festéket és újra lefényezni, csak attól félek, hogy összebarmolják a kocsit. Engedjem? Vagy esetleg tudok valami "kártérítést kérni" pl ingyen olajcsere... Amúgy a kereskedő eljátszotta, hogy most látott ilyet először.RH budakalász Hmmm.
Másik kérdésem a bejáratás után 1000km már lehet vele menni "rendesen" mert most csak 3000-3500-ig huzatom.
Elöre is köszi a segítséget.

Jó utat

kukucs33 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1643
Szia,
Őszintén szólva nem tudom, hogy pontosan hova kell programozni, de gondolom a központizár vezérlésében lehet valami amit elfelejtettek a gyárban beállítani. Most megtették és működik :-))
Alkalmasint kérdezz rá egy szervizben és ne hagyd magad lerázni, nekem azt mondta a ficere amikor kérdeztem, hogy mindnek tudnia kell, tehát ez nem felszereltségfüggő!
Előzmény: Stw (1636)
dCi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1642
Szia Lente,

Én CHF alapú hitelt vettem fel, mivel ez volt és jelenleg is ez a legkedvezőbb (legolcsóbb) hitelkonstrukció. Természetesen azt is tudnom kell, hogy ez árfolyam és kamatkockázatot is tartalmaz. Ismerve a svájci bankrendszert, a kamatszint változása évek óta szinte 0 ettől olyan kiszámítható és népszerű a világgazdaságban. Azért elméleti kockázata ennek is van! Amitől jobban fájhat a fejünk az az árfolyamkockázat. Valóban az EUR-hoz vagyunk kötve, de 25%-os sávban szabadon. Ez azt jelenti, hogy pár nap alatt 1 EUR 300 Ft is lehet. Csúszó leértékelés szerencsére már nincs, így ennek árfolyam-emelő hatása már nem érvényesül (nem úgy mint pár éve).

Az észrevételed helytálló, a tendenciákat figyelve folyamatosan csökken a forint betéti és hitelkamat, így a jelenlegi 15% körüli érték 1-2 év múlva tényleg sok lehet.

Előzmény: Lente (1640)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1641
Én is szeretnék jelentkezni a találkára, hacsak feltételesen is. Konkrétan akkor mikor is és hol is lesz?

2002.06. cserkopiros 1.4 16V

Lente Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1640
Szia DCi!

Én csak olvastam erről a hitelkamat Euro/Forint alapú dologról. Élőben nem próbáltam. Csak isemrősökre hagyatkoztam. Nekem ajánlották. Főleg amiatt, hogy stabilitása van már. Ha Te is azt mondod, hogy a Forint értékelése az Euróhoz mért, akkor már elég kevés lehet az kockázat.
Sokat jártam már kereskedésekbe évek óta, hogy hogyan jönne ki olcsóbban a részleteket. Aztán valahol hajlandók is részletesebben elmagyarázni a különbségeket.
Különben örülök ennek az új, de kicsit off témának. Mert én is kiváncsi lennék a jobbik megoldásra.
Különben, hogy új vitatémát adjak ehhez, a Forint alapú úgy tudom fix kamat, tehát 3-4 év múlva, mikor az infláció már tényleg a bűvös 5 alatt lesz, már sok lesz az 14-15%......persze lehet, hogy az euro alapú meg máshol szopás....
Na ez már nagyon off :-(

Jó Rönyózást!
L.

Előzmény: dCi (1614)
dCi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1638
Azt hiszem Lloyd Webber főműve csak kötekedni akart velünk, de nem hagyjuk ám magunkat :-))))

1,9-es dízel motort nem csak Megane-tól felfele szerelnek?

Előzmény: phantom of operahouse (1633)
krike Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1637
Hát igen, aamennek igaza van.Én is meglepődnék, ha találkoznék 1.9 dTi Thalia-val :)))
Stw Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1636
Kipróbáltam, de nekem nem zárt be 1 perc múlva sem. Azt írtad beleprogramozták. Kérdezem mibe? A riasztó elektronikájába? Vagy anélkül is működnie kellene?
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1635
Minden Thalia renyó, DE nem minden renyó Thalia.
aamen Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1634
mit szolunk hozza?
meglepo fordulat, tekintettel az 1.9 dti motorral uzemelo thaliak szamara.
phantom of operahouse Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1633
Azt írja az újság,hogy az 1.9-es Dti thalikat visszavárják a márkakereskedésbe,hogy egy rövid ellenőrzéssel egybekötve kicseréljék az ékszíjat,és annak tárcsáját(ingyen,persze),mert a közelmúltban sok baj volt velük! Mit szóltok hozzá?
krike Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1632
Na ugye hogy tugggggya :))))Okos kis autó az:))Már nagyon kíváncsi vagyok, mert még csak képen,vagy ablakon keresztül láttam tháliát belülről.
Előzmény: kukucs33 (1631)
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1631
Sziasztok,
Tegnap óta visszazárja magát az autó, ha nem nyitom ki egyik ajtót sem a központi zár nyitása után kb 25-30 másodpercen belül.:-)))) Beleprogramozták. Hogy ezt miért nem lehetett az átadás előtt azt nem igazán értem, mindenesetre, ha valakinek nem működne ez a funkció, az kérdezzen rá, állítólag mindnek tudnia kell!!
kukucs33
Előzmény: kukucs33 (1629)
dCi Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1630
Úgy néz ki, hogy nekem nem lesz jó az 5-e, ui Kaposvárra szerveztek programot. Azért 10% esélyt hagyok magamnak :-)
kukucs33 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1629
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
Gondolom, ha 11-től találkozunk és úgyis ott a parkolóban nézelődünk, akkor legfeljebb azt kell még meghatározni, hogy legkésőbb mikor mennénk el onnan (kajolni vagy akármi más miatt), tehát legalább 1-2 óra van (a szép időben bízva) arra, hogy mindenki befusson.
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!

Központi zár ügyben: Felmerült korábban, hogy néhányunknak nem záródik vissza a zár, ha nem nyitunk ajtót is. Megkérdeztem és azt mondták, hogy tudnia kéne, de lehet, hogy be kell még programozni. Ma du. megyek a gurigáért, kíváncsi vagyok mi lesz, de ha tényleg csak ennyi, akkor próbáljátok ki és ha nem működik akkor irány a bót amíg garanciális.

Ja, az enyém pont OKTÓBER 5-én lesz 1 (egy) éves. :-))

oregmedve Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1628
A felesegem szervezi a hetvegi programokat, most, hogy tudom, mikor lesz a tali, szolok neki. Kedvem lenne, a hely/ido elfogadhato, attol fugg a dolog, hogy van-e mar valami program akkorra :)

Előzmény: harrypoti (1624)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1627
Szerintem a 11.00 mindenkinek jó. OK?
krike Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1626
Részemről rendben.Ha minden igaz akkor 8 körül indulunk haza B.keneséről,otthon lerakom az asszonyt,kávézom, és elvileg tudok indulni 1/2 10-10 körül.Az m0 közel van, de akár a lágymányosi híd is, úgyhogy szerintem elég hamar eljutok odáig.
v__tibor Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1625
Hali!

Mint már korábban említettem, a Sógoroktól várhatóan aznap délelőtt indulunk vissza kis hazánkba (Szegedtől kb 650 km Rábafüzesen át). Úgyhogy tőlem ne függjön az időpont, ha bekapcsolom a magassági kormányt, és a kialkudott helyről, időről lesz még infóm (most szombaton távozunk), szóval, ha minden összejönne, elvileg OK.

Előzmény: harrypoti (1624)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1624
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!

dCi,krike, v_tibor és oregmedve?

TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!

ecoma Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1623
TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

11 óra? 13-15 ig kaja?

harrypoti Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1622
:)
Előzmény: kukucs33 (1620)
harrypoti Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1621
TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

Ha rendelés előtt állva még hezitálsz,
Ha megvetted, de valamit nem értesz,
Az összes típusváltozat egy helyen! (Reményeim szerint)
Ha valami problémád van,
Ha szeretnél egy kicsit büszkélkedni,
Ha mindent értesz és tudsz és segítenél másoknak egy kis infóval,
Ha márkaszervizben dolgozol és érdekelnek a vásárlók véleményei,
stb...
Nem csak Thalia-soknak! Mindent amit tudni akarsz az Thalia-ról, de eddig nem merted megkérdezni.
Ez lenne a TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

kukucs33 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 1620
Nekem jó akármelyik időpont, gondolom Pestről kb 1 óra alatt ott lehet lenni, a messzebbről érkezők szava döntsön :-)
A program meg OK, bár az ablakon kinézve momentán az 1 óra nézelődés is soknak tűnik (itt szakad az eső) :-( Remélem jobb idő lesz addigra.
Előzmény: harrypoti (1619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!