Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Én meg neked ugyanezt válaszolom :-))) Azért tényleg olyanok vagytok ! Nem fordulhat elő, hogy tényleg meg van győződve róla, hogy a a Szabó Kerttechnika a legjobb bolt ? :-))))))))))))
Hádenemár !! Igenis, hogy beszólunk mindegykinek .Nehogy már pont ő ússza meg :-))))))))))) Ez egy ilyen hely. Érdekes, bár nem vagyok biztos benne, hogy tényleg nem olvassa egy gonoszpókos sem, mégsem akadnak ki. Tán tudják ? :-)))))))))))))))))
Ne vedd a szívedre a netes beszólogatásokat. Engem is kioktatott már gépdoki annak idején, hogy üljek a sarokba, és vigyázzak, mert itt ő az isten, én csak kispályás amatőr lehetek mellette. :)) Van ez így. De én itt vagyok, gépdoki meg nincs. Akinek nem tetszik ami itt folyik, nem jár ide, csak előtte kiosztja a népet, ez így szokott lenni, nem érdemes foglalkozni vele.
Én örülök neki, hogy egyre több szakmabeli is látogatja ezt a fórmot, mert ezáltal egyre tartalmasabb is. Ja, és sokkal többen vagyunk akik látogatják az oldalt, mint 5 ember....
Az egész gép meg van csinálva, rendbehozva. Pipec a váltója, meghajtása, meg a két adapter is . Egy darabig nem lesz vele gondom .Egy olyan öregúrtól vettem, aki ilyenek felújításával foglalkozik.
Amit vettem, első túlméretesre lett fúrva, most bejáratós. Az az egy bajom van csak vele, hogy dögnehéz. Tényleg benne van az anyag . Ketten ugyan bedobtuk a Transitba, de egyedül rampát kell használnom. Persze ez nem akkora probléma. De tetszik, alig várom, hogy megnyúzhassam kicsit valami jó kis dzsindzsásban .
Ha van pénzed, időd, stb., megéri egy MF70 -et jól megcsinálni.
Persze ama régi, 7 LE -s motorral. Igénytelen, és 4. túlméretig még gyárilag is volt hozzá gyűrű. Így 67 helyett 68 -as lett, talán 70 -ig is fel lehet fúrni.
Az alternáló kaszája a kerítést is elvágta, bár fűre inkább a sima pengét ajánlom.
De az én szavam nem döntő, mert hogy nem értek hozzá.
Most nézegettem egy cseh weblapot. Cselákok nem adták fel, MF most diesel motorral kaható. Nem lehet egy akármi :-) Nálunk meg senki nem tekinti eladhatónak, úgy látom .
Alaphelyzet a páros teszt :-)) De megnézve az AS-26 vs MF70+körkéses adaptert, NINCS verseny. Az alternálót meg majd megmondom :-)) Volt az embernek egy olyan adaptere, ami dobos kasza egy dobbal, baromira tetszett. Aztán a végén megijedtem tőle, mert ha abból elrepül a kés ... pedig az lenne a legnagyobb hozamú szerintem .
MF70-el egyszer dolgoztam a telkünkön, amit kb 5éve nem is láttunk. Na ott volt minden :) Nekivágtam az MF-fel, ki sem látszottam a gazból, csak a bozótos tetejének rezgése, majd eltünése jelezte, hogy hol vagyok éppen. Azóta csókolommal köszönök az MF-nek :))) Nem semmi masina. Majd teszteld az AS-sel szemben is!