Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Snatch02 Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1672
csiribingyo:
Mindossze a startlap apron adtam fel, es legalabb 10-en jelentkeztek, es vegul ezen keresztul vittek is el.

Snatch

ecoma Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1671
Sziasztok!

Dabas visszajelzett, hogy jó nekik a szombat mégis!

Na jó?

Lótifuti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1670
Nem tudom, elég lesz -e a Bagolyvárban a kb. 10 hely, :))) gondolom, mások esetleg még úgy is eljönnek, hogy nem jelzik itt a Fórumon...:))
Egyébként köszi a frankó szervezést, előre is!!!
Lótifuti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1669
A TALÁLKÁRA még egy jelentkező: Lótifuti (1,4 16v fehér Thaliga, imádom és hajtom szegényt rendesen, eddig csak jó tapasztalataim vannak).
Adig is SZIASZTOK!
harrypoti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1667
:))))) Éljen AMÁLKA!
Kb. 10 személyre foglalok helyet a Bagolyvárban OK?
Előzmény: ecoma (1666)
ecoma Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1666
AMÁLKA és Én,
Két víg lény,
Repes most a szívűnk,
Mert TALÁLKÁRA megyünk!

Bocs, de nem tudtam kihagyni!

Ott leszek korábban (sarkifény dCi dísztárcsa nélkül)

Előzmény: harrypoti (1665)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1665
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
2002. október 05.
Az M5-ös autópálya 32-es kilométerénél: Inárcsi pihenőhely (az ÖMW benzinkút utáni üres parkoló)

Ecoma!
Otthon azt mondod, hogy TALÁLKA - aztán meg ott az AMÁLKA!?;)
Azt gondoltam, hogy mivel mi vagyunk a Thali "szervezői", ezért illene hamarabb ott lennünk. Mondjuk 10.45-re. OK?? Az én Thalicskám egy sarkifény dCi, iDc rendszámmal. :)

P_J_!
Gratula a Thalicskához! A csomagtartót fényeztetni szerintem nem kell, mert a 12 éves garanciát nem befolyásolja. Erről be is szereztem egy állásfoglalást a RH-tól!:) A Thalin - többek között- ezt is megbeszélhetjük, mivel ez egy olyan esztétikai hiba, ami viszont értékcsökkentő tényezőnek minősül.

Az én kis "olajkályhám" is egy kicsit lassan melegszik, de elég neki 2-3 km.

TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
Ha rendelés előtt állva még hezitálsz,
Ha megvetted, de valamit nem értesz,
Az összes típusváltozat egy helyen! (Reményeim szerint)
Ha valami problémád van,
Ha szeretnél egy kicsit büszkélkedni,
Ha mindent értesz és tudsz és segítenél másoknak egy kis infóval,
Ha márkaszervizben dolgozol és érdekelnek a vásárlók véleményei,
stb...
Nem csak Thalia-soknak! Mindent amit tudni akarsz az Thalia-ról, de eddig nem merted megkérdezni.
Ez lenne a TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!
(ecoma tollából)

Snatch02 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1664
csiribingyo:
3 hete adtam el az elozo Thaliamat, 1,4 8szelepes 75loeros, metalfekete.
Egyszer kivittem Budaorsre a piacra, a soron csak az en kocsimat neztek szinte, pedig piszkosan vittem ki, aztan egy hirdetes a neten, es ezren jelentkeztek, majd egy el is vitte. Iszonyat kereslet volt ra. Szal sztem nem nehez eladni. Mar egymasra igertek az emberek. Most azert vagyok joideje verda nelkul amig megjon az uj :)

Snatch

Herbie_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1663
"5,2-es fogyasztással hoztam amit az 1,4-es 16V benzines 9 literből 100 kilométerenként"

Na jah, ez az ami nem utolsó.

Előzmény: dCi (1662)
dCi Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1662
Szia Köny,

9000-nél vagyok. Igen, nekem is nagyon lassan melegszik fel, de nagyon lassan is hűl le. Reggelente picivel hosszabban izzít mostanában, de első pöccre indul. Most már én is áttértem a dízel vezetési stílusra. Arra rájöttem, hogy azért ez nem versenyautó attól, hogy alul erős. Ha valaki 1,4es benzinessel pörget akkor ő a jobb.

Más kérdés, hogy 3 személlyel, sok csomaggal és 3 bringával a tetőn már én voltam az erősebb. A másik szempont, hogy amikor Zeg-ig nyomtuk rendesen (160 autópálya, 120 közút remélem rendőr olvasó nincs :-))) akkor ua a teljesítményt én 5,2-es fogyasztással hoztam amit az 1,4-es 16V benzines 9 literből 100 kilométerenként.

Előzmény: Köny (1646)
Herbie_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1661
A 7VGn volt szerencsém egy Thalia 1.5dCi-hez.
Meglepően jól húzott bár az én 1.6-os benzines autómhoz képest talán kicsit hangos volt. Ezt nem negatívumként említem. Hatalmas a csomagtartója, viszont nem teccett, hogy nulla burkolat van az ajtón, nagyon könnyű és azok a hatalmas rugók, hát azokat eltakarhatták volna. Teccett a kormány mögül vezérelhető rádió, jól szóltak a hangszórok, legalábbis az enyémekhez képest, azok is gyáriak. Az ülések kicsit kemények, már megszokatm a puhát, viszont a korábbi autómaban hasonló keménységű fotelek voltak. A hátsó ülés csak és kizárólag akkor kényelmes ha ki vannak húzva a fejtámlák. Ez nem tecc. A hely egyébként viszonylag elfogadható. A műszerfal vonalvezetése szimpi volt, az ajtók kárpitozás, főleg a hátsóké viszont kisit gáz. Kicsit nehézkesen záródtak a szerintem könnyű ajtók.
Hogy vennék e 2.720 millióért? nem
ecoma Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1660
AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!

Csak az asszony meg ne tudja!

Előzmény: krike (1657)
krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1659
Hát bizony bele kell nézni azon a nyíláson,és megkukkolni.Bár már hallottam olyan renyóról amelyik szólt ha kifogyóban volt.
Előzmény: P_J_ (1658)
P_J_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1658
Sziasztok!

Köszi a választ, de még gondolkozok egy kicsit a csomagtartó fényezésén. A bejáratás remélem sikeres volt max 3500 nyugisan és már túl is vagyok a 1000 km-en egy hosszú hétvége után.

Újabb kérdés: Hol lehet megnézni az ablakmosó folyadék szintjét? Mert én a beöntőnyíláson kívűl semmit nem látok.

üdv

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1657
Ecoma pajtás, nem vagy mostanában kicsit egyfunkciós:))))))))))))))Csak ez a szó lebeg a szemed előtt??:))))))))Nálunk ilyent nem merek mert az asszonypajtás biztos berágna egy idő után:))))Mosmááá nagyonunnézki hogy én is odatolom a képemet.
Előzmény: ecoma (1656)
ecoma Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1656
Hétvégén

TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1655
Tudod, az első benzinkútnál ellenőriztesd a guminyomást :)))Valószínűleg túl lesz fújva a szállítás miatt.
Előzmény: Bart S. (1654)
Bart S. Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1654
Üdv minden jelenlegi és leendő Thalia Tulajdonosnak!

Remélem, hogy hamarosan én is közétek sorolhatom majd magamat, ugyanis kb. 3 hete megrendeltem egy hárs-színű Thalia Alizé-t.
Nagy várakozással tekintek a jövőbe, mert az eladó szerint szept 25.-én a szalonban kellet volna lennie a kocsinak (Bécsből). Amikor telefonon érdeklődtem azt mondták, hogy most már tényleg bármikor megjöhet.
Szóval most számolom a napokat.
Remélem nálam nem lesz semmi gubanc sem a kereskedővel, sem a kocsival, de azért szurkoljatok!
Azt már (Tőletek) tudom, hogy a csomagtartó lemezein figyelnem kell a festésre, ezenkívül mi az amit az átvételkor feltétlenül meg kell néznem a kocsin? (a triviális dolgokon felül)

Üdv.:
B.S.

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1653
Ne feledjétek el, hogy az Alizé már csak raktárról jön, nem a gyárból, de azért 8-10 napot számoljatok rá pluszban a 3 hétre.
Köny Creative Commons License 2002.09.29 0 0 1651
Elfi-babó üdv a dCi-k táborában! Szerintem a 3 hét nem reális. Én 2 hónapig vártam a Cliomra...

Üdv.

Köny

Előzmény: Elfi-babó (1650)
Elfi-babó Creative Commons License 2002.09.29 0 0 1650
Sziasztok!

Ha minden igaz jövő hét végétől én is Thália társtulajdonos leszek (a párom mellett). Ugyan a hétvégére igérték az autót, de többen azt mondták, hogy ne nagyon éljük bele magunkat. Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Van rá esély, hogy 3 héttel a megrendelés után készhez kapjuk a kicsikét?

Esetleg tudnátok olyan oldal(aka)t ajánlani, ahol a hivatalos 10-20 képnél többet is lehetne találni a Thália-ról? Elöre is köszi!

Thália 1.5 DCI Alizé - hologrammszürke

Üdv!

Köny Creative Commons License 2002.09.28 0 0 1647
csiribingyó, csak nem Megane lesz? (most jövök a Megane fórumról):o))
Előzmény: Törölt nick (1639)
Köny Creative Commons License 2002.09.28 0 0 1646
Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata az új dCi motorokkal? Nekem eddig csak egy furcsa dolog van benne, nagyon nehezen melegszik be. El kell telnie legalább 10km-nek mire eléri az üzemi hőfokot, a benzinesnek ehhez a fele idő is elég volt. Szerencsére ez a menetteljesítményeket nem csorbítja, az 1.4 16V eléggé köhögött, rángatott hidegen, de a dCi megy mint a mozdony.
Tháliás élmények?

Üdv.

Köny

krike Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1645
Szia, gratula a gépedhez először is.A kalaptartó témához nem tudok hozzászólni,de túl nagy kedvezményre ne számítsál ha nem fényezteted újra.Viszont ha nem bízol meg bennük 100%-ban, akkor nem is fényeztetném újra.A fordulatszámnál pedig( bár tudom hogy nehéz) szigorúan tartsad be a 3000-es határt az első 1000 km-en.Hidd el, ha felmegy 3000-ig, az jó, aztán 3500 körül ami már kevésbé, aztán meg még egy kicsit feljebb.Ne pörgesd,mert a mototrod, és a fogyasztásod látja a kárát( pláne ugye hidegen ne!!!).Gondold el hogy nekem milyen nehéz volt, hiszen a dízelt csak 2500-ig lehetett, én meg kíváncsi voltam mint disznó( persze annyi különbséggel hogy nekem egy 80 lovas clio-m van :))
Előzmény: P_J_ (1644)
P_J_ Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1644
Sziasztok!

Én eddig csak lelekes olvasója voltam a forumnak ,de mult héten átvettük a Thaliánkat (1,416v)és lenen pár kérdésem, hátha tudtok segíteni. A csomagtartóban belülről a mienk is szemcsés a fényezés(kalaprartó alatt) olvastam, hogy másnak is ilyen, nekünk ingyen és bérmentve le akarják marni a festéket és újra lefényezni, csak attól félek, hogy összebarmolják a kocsit. Engedjem? Vagy esetleg tudok valami "kártérítést kérni" pl ingyen olajcsere... Amúgy a kereskedő eljátszotta, hogy most látott ilyet először.RH budakalász Hmmm.
Másik kérdésem a bejáratás után 1000km már lehet vele menni "rendesen" mert most csak 3000-3500-ig huzatom.
Elöre is köszi a segítséget.

Jó utat

kukucs33 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1643
Szia,
Őszintén szólva nem tudom, hogy pontosan hova kell programozni, de gondolom a központizár vezérlésében lehet valami amit elfelejtettek a gyárban beállítani. Most megtették és működik :-))
Alkalmasint kérdezz rá egy szervizben és ne hagyd magad lerázni, nekem azt mondta a ficere amikor kérdeztem, hogy mindnek tudnia kell, tehát ez nem felszereltségfüggő!
Előzmény: Stw (1636)
dCi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1642
Szia Lente,

Én CHF alapú hitelt vettem fel, mivel ez volt és jelenleg is ez a legkedvezőbb (legolcsóbb) hitelkonstrukció. Természetesen azt is tudnom kell, hogy ez árfolyam és kamatkockázatot is tartalmaz. Ismerve a svájci bankrendszert, a kamatszint változása évek óta szinte 0 ettől olyan kiszámítható és népszerű a világgazdaságban. Azért elméleti kockázata ennek is van! Amitől jobban fájhat a fejünk az az árfolyamkockázat. Valóban az EUR-hoz vagyunk kötve, de 25%-os sávban szabadon. Ez azt jelenti, hogy pár nap alatt 1 EUR 300 Ft is lehet. Csúszó leértékelés szerencsére már nincs, így ennek árfolyam-emelő hatása már nem érvényesül (nem úgy mint pár éve).

Az észrevételed helytálló, a tendenciákat figyelve folyamatosan csökken a forint betéti és hitelkamat, így a jelenlegi 15% körüli érték 1-2 év múlva tényleg sok lehet.

Előzmény: Lente (1640)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1641
Én is szeretnék jelentkezni a találkára, hacsak feltételesen is. Konkrétan akkor mikor is és hol is lesz?

2002.06. cserkopiros 1.4 16V

Lente Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1640
Szia DCi!

Én csak olvastam erről a hitelkamat Euro/Forint alapú dologról. Élőben nem próbáltam. Csak isemrősökre hagyatkoztam. Nekem ajánlották. Főleg amiatt, hogy stabilitása van már. Ha Te is azt mondod, hogy a Forint értékelése az Euróhoz mért, akkor már elég kevés lehet az kockázat.
Sokat jártam már kereskedésekbe évek óta, hogy hogyan jönne ki olcsóbban a részleteket. Aztán valahol hajlandók is részletesebben elmagyarázni a különbségeket.
Különben örülök ennek az új, de kicsit off témának. Mert én is kiváncsi lennék a jobbik megoldásra.
Különben, hogy új vitatémát adjak ehhez, a Forint alapú úgy tudom fix kamat, tehát 3-4 év múlva, mikor az infláció már tényleg a bűvös 5 alatt lesz, már sok lesz az 14-15%......persze lehet, hogy az euro alapú meg máshol szopás....
Na ez már nagyon off :-(

Jó Rönyózást!
L.

Előzmény: dCi (1614)
dCi Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1638
Azt hiszem Lloyd Webber főműve csak kötekedni akart velünk, de nem hagyjuk ám magunkat :-))))

1,9-es dízel motort nem csak Megane-tól felfele szerelnek?

Előzmény: phantom of operahouse (1633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!