Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Bart S. Creative Commons License 2002.10.03 0 0 1683
Hi Emerek!

Már egy hete csak a Thaliámra gondolok...

Eredetileg szept. 24.-én kellet vona a járgányomnak megérkezni a kereskedésbe, de azóta már 2-szer telefonáltam nekik és a válasz mindíg az volt, hogy :
"most már bármelyik pillanatban megjöhet"
Bezzeg, amikor a szerződést írtuk, akkor felettébb sürgős volt nekik...

Tűkön ülök, legszívesebben félóránként telefonálnék nekik!
Ráadásul ahogy megyünk az őszbe, egyre csökkennek a régi kocsim eladásának esélyei (értelmes áron).

:-(

kukucs33 Creative Commons License 2002.10.03 0 0 1682
kösz :)) megint okosabb lettem :-))))
Ha van, akkor lehet, hogy mégis azt akarák csekkolni?
Előzmény: stanley69 (1681)
stanley69 Creative Commons License 2002.10.03 0 0 1681
"Bár dízel motorokban asszem nincs szelep"

:-)))
A dizel motorban is van szelep.
:-)))

Előzmény: kukucs33 (1680)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.03 0 0 1680
Szia,
Szerintem is felettébb érdekes. Annál is inkább, mert amikor azzal vittem be a gurigát, hogy valami nyikorog a műszerfalban + nézzék meg a központi zár automata visszazárást és a hátsóablak fűtés automata kikapcsolását, akkor arra max másfél órát mondtak. Mivel otthagytam és délután mentem vissza érte, nem tudom, hogy tartották volna-e, de egyszer, amikor az egyik ködlámpát szigeteltettem, akkor is annyit mondtak, akkor megvártam, egy és egy negyed óra alatt végeztek, tehát valszeg nem a levegőbe beszélt a munkafelvevő. Négy + egy (pótkerék) szelep 'ellenőrzése' kb 10 perc lehet, de ha szétszedik a kereket és kicserélik, akkor sem több kerekenként 10 - 15 percnél és akkor már kávéztak is közben. Arról nem beszélve, hogy el nem bírom képzelni, mit lehet egy szelepen ellenőrizni?
Biztos, hogy a KEREKEK SZELEPEIRŐL van szó? Bár dízel motorokban asszem nincs szelep, de ahhoz nem igazán értek. Újságban én is olvastam, hogy az 1,9-es dízeleket visszarendelik, de ez meg nem olyan. Rejtély.
Az olajszintjelzés a műszerfalban a 8 szelepes benzinmotor esetében gyárilag nincs sajnos, a dízelt nem tudom.

Légyszi referálj, hogy mit csináltak - már, ha ez kiderül majd...

Előzmény: teebor (1678)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.03 0 0 1679
Érdekes:)
Előzmény: teebor (1678)
teebor Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1678
Sziasztok!

Képzeljétek! Az augusztus elején átvett dCi thaliam most megy először szervízbe. Ez nem is lenne olyan különös, de azért elmesélem, hátha valaki tud valamit:

Ma csörög a telefon, a RenaultHázból keresnek, hogy a RenaultHungária kiküldött hozzájuk egy paksaméta alvázszámot, hogy azokat a kocsikat rendeljék vissza...

No, ennek megfelelően érdeklődtek, hogy mikor szeretnék befáradni, hogy ellenőrizzék a kerekeimen a szelepeket. (nem röhögni, tényleg ez volt az indok...) Erre az eljárásra 2-2,5 órát számolnak. Namost első megjegyzés: szerintem egy szelep vagy jó vagy nem. Ezek után szóltam, hogy a központizár nem zár be, ha nem piszkálom a kocsit, miután kinyitottam, ill. hogy a gyújtás ráadásakor megnyomva a napi kilóméter számláló nullázóját, nem mutat olajszintet, (márpedig a könyv tartalmazza) és hogy meg kellene nézni. Erre nagyon bólogatott... Azért meg fogom jelölni a szelepeket, hogy valamit is művelnek-e vele...

Azért érdeklődnék, hogy valaki tud-e valamit.

Minden jót! Ha érdekel valakit, akkor péntek este leírom mi volt...

ecoma Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1677
Újvári Csaba a dabasi kontakt

Újvári-98 Kft.
Cím: 2370 Dabas, 50-es főút 42,8 km, Bajcsy-Zsilinszky. u. 7.
Telefon: 29/362-062

Előzmény: harrypoti (1674)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1676
Most olvastam, : Elment Mogorva(+):(((((((

"2002. szeptember 30-án 15.10 körül halálos baleset történt Ráckeve külterületén. W. Károly 52 éves kiskunlacházi lakos az általa vezetett tehergépkocsival megkezdte az előtte haladó kerékpáros előzését, de nem vette észre, hogy teherautójának előzését már korábban megkezdte B. Zoltán Mátyás (Mogorva) 36 éves kecskeméti lakos személygépkocsijával. A teherautó összeütközött a személygépkocsival, majd az autó az árokba hajtott, és egy fának ütközött. A baleset következtében B. Zoltán Mátyás a helyszínen életét vesztette.
Az ügyet a Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálja."

Aki esetleg nem ismerte: (Autó-motor)RIP Mogorva
(iNterNeTToKlub) Elhunyt Mogorva

Nyugodjon békében! :((((((

ecoma Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1675
ok

Valaki hozz magával mást is?

Előzmény: harrypoti (1674)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.02 0 0 1674
Ecoma!
Szerintem a találka helye és időpontja maradhat, majd onnan gurulhatnánk át Dabasra, ha az időpont nekik is megfelel. Megkérdezed? Emlékezetem szerint a szalontól nem messze van egy bronztetős
étterem, ami közelsége miatt alkalmasabb lenne a terített asztalos thalira.(?) Kivel beszéltél Dabason? (Név,tel.szám)

TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
2002. október 05.
Az M5-ös autópálya 32-es kilométerénél: Inárcsi pihenőhely (az ÖMW benzinkút utáni üres parkoló)

Előzmény: ecoma (1671)
BJ Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1673
Hali (akarom mondani Tali)

Mikorra is mennyünk oda? Ha jó az időpont, mi is benézünk egy kistesóval (Clio 1.6 16v)

BJ

Előzmény: harrypoti (1665)
Snatch02 Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1672
csiribingyo:
Mindossze a startlap apron adtam fel, es legalabb 10-en jelentkeztek, es vegul ezen keresztul vittek is el.

Snatch

ecoma Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1671
Sziasztok!

Dabas visszajelzett, hogy jó nekik a szombat mégis!

Na jó?

Lótifuti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1670
Nem tudom, elég lesz -e a Bagolyvárban a kb. 10 hely, :))) gondolom, mások esetleg még úgy is eljönnek, hogy nem jelzik itt a Fórumon...:))
Egyébként köszi a frankó szervezést, előre is!!!
Lótifuti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1669
A TALÁLKÁRA még egy jelentkező: Lótifuti (1,4 16v fehér Thaliga, imádom és hajtom szegényt rendesen, eddig csak jó tapasztalataim vannak).
Adig is SZIASZTOK!
harrypoti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1667
:))))) Éljen AMÁLKA!
Kb. 10 személyre foglalok helyet a Bagolyvárban OK?
Előzmény: ecoma (1666)
ecoma Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1666
AMÁLKA és Én,
Két víg lény,
Repes most a szívűnk,
Mert TALÁLKÁRA megyünk!

Bocs, de nem tudtam kihagyni!

Ott leszek korábban (sarkifény dCi dísztárcsa nélkül)

Előzmény: harrypoti (1665)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1665
TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
2002. október 05.
Az M5-ös autópálya 32-es kilométerénél: Inárcsi pihenőhely (az ÖMW benzinkút utáni üres parkoló)

Ecoma!
Otthon azt mondod, hogy TALÁLKA - aztán meg ott az AMÁLKA!?;)
Azt gondoltam, hogy mivel mi vagyunk a Thali "szervezői", ezért illene hamarabb ott lennünk. Mondjuk 10.45-re. OK?? Az én Thalicskám egy sarkifény dCi, iDc rendszámmal. :)

P_J_!
Gratula a Thalicskához! A csomagtartót fényeztetni szerintem nem kell, mert a 12 éves garanciát nem befolyásolja. Erről be is szereztem egy állásfoglalást a RH-tól!:) A Thalin - többek között- ezt is megbeszélhetjük, mivel ez egy olyan esztétikai hiba, ami viszont értékcsökkentő tényezőnek minősül.

Az én kis "olajkályhám" is egy kicsit lassan melegszik, de elég neki 2-3 km.

TALÁLKA!TALÁLKA!TALÁLKA!
Ha rendelés előtt állva még hezitálsz,
Ha megvetted, de valamit nem értesz,
Az összes típusváltozat egy helyen! (Reményeim szerint)
Ha valami problémád van,
Ha szeretnél egy kicsit büszkélkedni,
Ha mindent értesz és tudsz és segítenél másoknak egy kis infóval,
Ha márkaszervizben dolgozol és érdekelnek a vásárlók véleményei,
stb...
Nem csak Thalia-soknak! Mindent amit tudni akarsz az Thalia-ról, de eddig nem merted megkérdezni.
Ez lenne a TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!
(ecoma tollából)

Snatch02 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1664
csiribingyo:
3 hete adtam el az elozo Thaliamat, 1,4 8szelepes 75loeros, metalfekete.
Egyszer kivittem Budaorsre a piacra, a soron csak az en kocsimat neztek szinte, pedig piszkosan vittem ki, aztan egy hirdetes a neten, es ezren jelentkeztek, majd egy el is vitte. Iszonyat kereslet volt ra. Szal sztem nem nehez eladni. Mar egymasra igertek az emberek. Most azert vagyok joideje verda nelkul amig megjon az uj :)

Snatch

Herbie_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1663
"5,2-es fogyasztással hoztam amit az 1,4-es 16V benzines 9 literből 100 kilométerenként"

Na jah, ez az ami nem utolsó.

Előzmény: dCi (1662)
dCi Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1662
Szia Köny,

9000-nél vagyok. Igen, nekem is nagyon lassan melegszik fel, de nagyon lassan is hűl le. Reggelente picivel hosszabban izzít mostanában, de első pöccre indul. Most már én is áttértem a dízel vezetési stílusra. Arra rájöttem, hogy azért ez nem versenyautó attól, hogy alul erős. Ha valaki 1,4es benzinessel pörget akkor ő a jobb.

Más kérdés, hogy 3 személlyel, sok csomaggal és 3 bringával a tetőn már én voltam az erősebb. A másik szempont, hogy amikor Zeg-ig nyomtuk rendesen (160 autópálya, 120 közút remélem rendőr olvasó nincs :-))) akkor ua a teljesítményt én 5,2-es fogyasztással hoztam amit az 1,4-es 16V benzines 9 literből 100 kilométerenként.

Előzmény: Köny (1646)
Herbie_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1661
A 7VGn volt szerencsém egy Thalia 1.5dCi-hez.
Meglepően jól húzott bár az én 1.6-os benzines autómhoz képest talán kicsit hangos volt. Ezt nem negatívumként említem. Hatalmas a csomagtartója, viszont nem teccett, hogy nulla burkolat van az ajtón, nagyon könnyű és azok a hatalmas rugók, hát azokat eltakarhatták volna. Teccett a kormány mögül vezérelhető rádió, jól szóltak a hangszórok, legalábbis az enyémekhez képest, azok is gyáriak. Az ülések kicsit kemények, már megszokatm a puhát, viszont a korábbi autómaban hasonló keménységű fotelek voltak. A hátsó ülés csak és kizárólag akkor kényelmes ha ki vannak húzva a fejtámlák. Ez nem tecc. A hely egyébként viszonylag elfogadható. A műszerfal vonalvezetése szimpi volt, az ajtók kárpitozás, főleg a hátsóké viszont kisit gáz. Kicsit nehézkesen záródtak a szerintem könnyű ajtók.
Hogy vennék e 2.720 millióért? nem
ecoma Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1660
AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!AMÁLKA!

Csak az asszony meg ne tudja!

Előzmény: krike (1657)
krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1659
Hát bizony bele kell nézni azon a nyíláson,és megkukkolni.Bár már hallottam olyan renyóról amelyik szólt ha kifogyóban volt.
Előzmény: P_J_ (1658)
P_J_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1658
Sziasztok!

Köszi a választ, de még gondolkozok egy kicsit a csomagtartó fényezésén. A bejáratás remélem sikeres volt max 3500 nyugisan és már túl is vagyok a 1000 km-en egy hosszú hétvége után.

Újabb kérdés: Hol lehet megnézni az ablakmosó folyadék szintjét? Mert én a beöntőnyíláson kívűl semmit nem látok.

üdv

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1657
Ecoma pajtás, nem vagy mostanában kicsit egyfunkciós:))))))))))))))Csak ez a szó lebeg a szemed előtt??:))))))))Nálunk ilyent nem merek mert az asszonypajtás biztos berágna egy idő után:))))Mosmááá nagyonunnézki hogy én is odatolom a képemet.
Előzmény: ecoma (1656)
ecoma Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1656
Hétvégén

TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA! TALÁLKA!

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1655
Tudod, az első benzinkútnál ellenőriztesd a guminyomást :)))Valószínűleg túl lesz fújva a szállítás miatt.
Előzmény: Bart S. (1654)
Bart S. Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1654
Üdv minden jelenlegi és leendő Thalia Tulajdonosnak!

Remélem, hogy hamarosan én is közétek sorolhatom majd magamat, ugyanis kb. 3 hete megrendeltem egy hárs-színű Thalia Alizé-t.
Nagy várakozással tekintek a jövőbe, mert az eladó szerint szept 25.-én a szalonban kellet volna lennie a kocsinak (Bécsből). Amikor telefonon érdeklődtem azt mondták, hogy most már tényleg bármikor megjöhet.
Szóval most számolom a napokat.
Remélem nálam nem lesz semmi gubanc sem a kereskedővel, sem a kocsival, de azért szurkoljatok!
Azt már (Tőletek) tudom, hogy a csomagtartó lemezein figyelnem kell a festésre, ezenkívül mi az amit az átvételkor feltétlenül meg kell néznem a kocsin? (a triviális dolgokon felül)

Üdv.:
B.S.

krike Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1653
Ne feledjétek el, hogy az Alizé már csak raktárról jön, nem a gyárból, de azért 8-10 napot számoljatok rá pluszban a 3 hétre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!