Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
3-as damillal, 10 hektárokat? 3 évig? az azért nem semmi...., ezt a gépet se erre szánták :-) hiába na, hondán belül is a gx széria a király :-)
Akkor ez még a castelgarden gyártotta honda umk lehet, mert 3 éve még ők gyártották a hondának, kár hogy nem xb38hd-t vett, annak van tubusos rezgéscsillapítása, ekkora melóknál biztos jól jött volna neki...
Igen szíjas, de én momentán nem hallottam szakadásról egyszer sem, sem pedig OHV motorosról, bár elképzelhető hogy létezett belőle a legelső szériásoknál, viszont azokat nem ismerem. Szíjszakadástól nem kell tartani, tudnak a japók minőséget gyártani. Egyedül a GCV hondáknál rémlik az hogy ledobja a szíjat, de a nem megfelelő olaj végett történnek ilyesmik.
Szimplán megette a homok és a por, de nem lóg semmit a csapszeg. Gondos gazdája volt, leírás szerűen tartott be mindent, ott rontotta el hogy későn vette észre azt hogy a szűrő szétfeslődött. Bérmunkázott vele, keményen hajtotta 3-as damillal 10 hektár számra ami szerintem határeset és nagyon elégedett volt vele, de sajna eszi az olajat elég durván. 3 éves. Kióráztuk a hengerét és 1.5 százados volt a kopás mértéke max. (enyhe hordósodás van), a főtengely és a többi alkatrésze mintha új lenne. Akár hogy is egyben van nagyon, estére a képek többet mondanak. Egyébként ez a második honda amit szét kellett bontanom, jóformán nincs velük probléma, a gondatlanság teszt tönkre őket.
Szia! Ez már ohc motoros ugye? Akkor csak nem az ékszíj szakadt el? Nekem is volt ilyen,aztán mikor megtudtam,hogy belső ékszíj hajtása van nagyon gyorsan megszabadultam tőle.Viszont van egy régebbi ohv motorosom,na az super gép.
Mert amit a bricoban vettél kiengedő szemet, nekem úgy rémlik, hogy a 45-ös husi fejbe való, de lehet hogy a kezed volt a kicsi és azért tűnt nagynak a kiengedő szem... :-)
Bepattantak a szemek a helyükre, pont a méret, csak itt vannak nagyipari felhasználók, mint Gypsy és csapata, gondoltam, van valami csínja is a dolognak.
A Partner 437 fűkaszám kidobásra itélt damilfejére vettem két damilszemet, beraktam a helyére. Mit javasoltok, sziloval beragasszam, vagy nem lesz semmi gond, a belső rész szélesebb, nem esik ki?
Gépdoki se mondja. Csak valahogy mindenre ott van a megoldás :-))) Persze jogos. Ha Lipi is árulna Stihlt, másképpen lenne.De így ... most mit tehetne ?