Az F épület előtt az utcán vagy egy kis kert rettenetes állapotban. A beültetett kis fák, bokrok kiszáradva, a gyom meg a szemét virul. Rendebe kellene rakni.
ezt a buta zárat a C-D-E-nél nem lehetne lecserélni valami kevésbé berregőre? a hálószobánk erre a belső udvarra néz és ebben a dögmelegben nyitott ablaknál felébred az ember minden zajra. pláne berregésre, illetve kapucsapkodásra!!! és az a másik kedvencem, hogy a szomszédok kiállnak dohányozni az erkélyre és az én lakásomba fújják be a füstöt a maguké helyett :(
Ehhez hozzájárulhat az is, hogy az első garanciális javítás után felújított zárat raktak be, ami állapotában rosszabb lett, ami előtte volt. Szerdán a javítást végzők nem siették el, mint tapasztalható...
Csak a C,D,E lépcsőház előtti vaskapu zárja romlik el állandóan? Még csak pár hónapja lakunk itt, de az elektromos zár szinte állandóan rossz. Ma se-ki se-be. Nagynehezen tudtam kipiszkálni a beragadt nyelvet. Én kulcsoltam ki állandóra. Nincs ennél jobb konstrukció?
...gyári garancia megtartásával történő szolgáltatást csak szakszerviz végez... akivel a gyár/import forgalmazó szerződött...hozzám szakszerviz jön majd...kb. 8eFt lesz a kiszállás és bekötés. Ez tüzhely+főzőlap+páraelszivó beüzemelését jelenti.
Ha lesz páraelszivó, akkor arra ügyelj, hogy ne flexibilis csövet kössenek rá, hanem fix csövet...a szakszerviz szerint "túl zajos" a felxibilis cső!
Mi a vélemény a következő közgyűlés időpontja felöl? Mikor lesz?
Meg kell vizsgálnunk a társasházunk müködtetésének hatákonyságát és ennek ismeretében objektiv döntést kell hoznunk!!! (pl. számlavezető bank váltása)
Kérek mégegyszer és utoljára mindenkit, hogy ügyeljen a környezetére. Pl. ha én veszem a fáradságot és a D lph liftjének tükrét megtisztitom, akkor kérem azokat akiket ez érint, ne hagyjanak nyomokat a tükrön.
Nálam már javították (elvileg) a nyílászárókat. Egyszerűbben ment, mint ahogy leírtad. Nekem azt mondták, hogy bár felszámolás alatt van, a Mandarino szerződött egy másik céggel. Sajnos az új társaság nem volt elájulva a minőségtől. Bár állítottak rajta valamit, még mindig nehezen csukódik.
Biztonság: amíg a lakók nem húzzák be maguk után az ajtót és a kaput, addig a kamera sem nyújt megoldást. Semmi értelme milliókat fizteni azért, hogy utólag láthassuk az elkövető elmosódott, vagy sapkás arcát. Ha el is kapják, a lopott dolgok ritkán kerülnek elő. Erősebb zárak kellenének a tároló helyiségek ajtajaira, és nekünk is jobban oda kellene figyelni.
Garanciális probléma volt már valakinek? Nálam az erkélyajtó bukó-nyíló része nagyon akadozva csukódik be. Felhívtam az értékesítő irodát, és ők mondták, hogy Ádor Györgyinek kell bejelenteni. Telefon: 889-6387. Beszéltem vele és elmondta a javítás menetét. Levélben kell küldeni a garanciajegyet. Az ablakkészítő alvállalkozó felszámolás alatt van, de a felszámolóbiztosnak elküldik a levelet. A biztos visszaküldi, hogy nem tudják megcsinálni, és akkor egy külső szerelővel kell majd felvennem a kapcsolatot, hogy megcsinálja. Jó mi? És ha szétesik az ajtó? Nekem már volt műanyag erkélyajtóm, és hasonló hibát amikor bejelentettem a szerelőnek rögtön jött és kb 10 perc alatt beállította speciális kulcsokkal az egészet. Ennyit az építőipar garanciájáról.
Kapott már valaki tájékoztatót arról, mire mennyi pénz megy el, miért ennyi a közös kötség, mire költötték az 50 000 ft-ot, stb.? Ha tisztán működnének a dolgok, valószínűleg már régen kiküldték volna mindenkinek. Miért érzem úgy, hogy folyamatosan meglopnak? Hogyan lehetne ennek utána járni, a számvizsgáló bizottság tagjai leghamarabb mikor nézhetnek utána a dolgoknak? Már előre félek, hogy az órák leolvasása után milyen összeget kell befizetni, hogy nekik is jusson belőle! Bármikor beszélek velük - ha egyáltalán elérem őket -, fel vannak háborodva, pedig ők vannak értünk és nem fordítva! Hogyan lehetne ennek véget vetni és tisztázni a dolgokat. Ha pedig nem hajlandóak semmire, akkor elzavarni őket minél messzebbre! Más: a takarításhoz nem tartozik hozzá, hogy az F lépcsőház előtt maradt szemetet összeszedjék és azt a részt is tisztán tartsák?!
- Aki szeretne a közeljövőben redőnyt csináltatni az dobjon nekem egy mail-t és ha elegen összegyűlünk akkor, megpróbálok egy kis árengedményt kiharcolni a redőnyösöknél.
- B-C-D udvaron kb. 2 hete keresi gazdáját egy rózsaszínű fehérnemű és egy lábtörlő.
...nagyon kis betükkel, de fel van tüntetve a postaládán, hogy "KK"...az lesz az...ha mégsem találnád, akkor "B" verzió: üritéskor megjelensz a postaládánál...2009.08.11. 19.00-kor!
Már többször javasoltam a KK-nak, hogy hozzon létre a társasház egy "belső" honlapot, amin a tulajdonosok személyi igazolványuk számával tudnának regisztrálni. Egyfajta párbeszédet biztosítana a belső kör számára, ahova avatatlanok nem kerülnének be.
Vannak példák, pl. egy a sok közül: http://www.tarsashaz.wilcon.hu
Van közöttünk, aki a közösségért erre áldozná szakértelmét?
NEM ÉR SEMMIT HA EGYEDÜL HAGYJUK A NEKÜNK DOLGOZÓ EMBEREKET! pl. 2x szóltam az F épület teremgarázsának nyitvahagyása miatt a lomot vivő munkásoknak (B lépcsőházban dolgoztak!), hogy ne hagyják nyitva azt. Ha manuálisan nyitom ki a t.kaput, akkor az nem záródik automatikusan (ezt tapasztaltam).
Egyéb: - a közös képviselet kér mindenkit, hogy a postaládákba dobot adatkérő lapon 2009.08.11-én kedd 19.00 óráig minden tulajdonos adja meg a mérőórái adatait, illetve a kitöltött adatközlő lapot a közös képviselet postaládájába bedobni szíveskedjen; - a postaládáját szíveskedjen mindeki üríteni, az eladatlan lakásokhoz tartozó postaládákat pedig a MANDARINO ürítse rendszeresen; - lakcímbejentési kötelezettségére fel szeretném hívni mindazok figyelmét, akit ez érint.
A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény idevágó része: A lakcím bejelentése és nyilvántartása
"26. § (1) A Magyar Köztársaság területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a települési önkormányzat jegyzőjének nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés). (2) Az (1) bekezdésben meghatározott polgárnak azt a tényt, hogy a Magyar Köztársaság területét a külföldi letelepedés szándékával elhagyja, illetőleg, hogy három hónapon túl külföldön tartózkodik, a lakóhelye szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjénél vagy az illetékes külföldi külképviseleti hatóságnál kell bejelentenie. (3) A lakcímbejelentéshez a lakás tulajdonosának vagy a lakás használatára egyéb jogcímen jogosultnak a hozzájárulása szükséges. (4) A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet, és nem szüntet meg. Érvénytelen a bejelentett lakcímadat, ha a polgárnak a lakás használatára vonatkozó joga jogerős bírósági vagy hatósági határozat alapján megszűnt és a határozatot végrehajtották, továbbá, ha az illetékes települési önkormányzat jegyzője megállapította, hogy a polgár bejelentett lakcímadata nem valós. (5) A külföldön élő, a 4. § (2) bekezdés alapján a nyilvántartásba felvett polgárnak a lakóhelyét első alkalommal a nyilvántartásba vételt kérő nyilatkozatban, lakóhelyének megváltoztatását pedig - személyesen vagy levélben - a központi szervnél vagy az illetékes konzuli hivatalnál kell bejelentenie. (6) A külföldön élő magyar állampolgár magyarországi tartózkodási helyét az illetékes jegyzőnél jelenti be. 27. § (1) A tartózkodási hely létesítését, illetve megszűnését a tartózkodási hely szerint illetékes jegyzőnél kell bejelenteni. (2) A polgár tartózkodási helyének megszűnését a lakóhelye szerint illetékes jegyzőnél is bejelentheti. (3) A tartózkodási helyet - annak bejelentésétől számított öt éven belül - a tartózkodási hely szerint illetékes jegyzőnél ismét be kell jelenteni. Az ismételt bejelentés hiányában az érintett tartózkodási helye e törvény erejénél fogva megszűnik. (4) Nem kell bejelenteni a tartózkodási helyét annak a polgárnak, aki a) gyógyintézeti kezelés miatt nem tartózkodik lakóhelyén; b) előzetes letartóztatásban van, vagy szabadságvesztés büntetését tölti. 28. § (1) A Magyar Köztársaság területét a külföldi letelepedés szándékával elhagyó magyar vagy - a nyilvántartás hatálya alá tartozó - külföldi állampolgár, illetőleg hontalan személy lakcím ügyében a lakóhely szerint illetékes jegyző jár el. (2) Az (1) bekezdés esetén a magyar állampolgár - lakcíme megszüntetésének bejelentésével egyidejűleg - a jegyzőnek nyilatkozik arról, kívánja-e, hogy a nyilvántartás továbbra is tartalmazza adatait.”
...nem segit a kamera, ezért nem éri meg több mFt-ot költeni erre...a házra kell jobban figyelni, szerintem...ha még ezek után is történne vmi "esemény", akkor meg kell kérdezni a közös képviselőt, hogy kinek van kulcsa a házhoz (ki végez szolgáltatást a ház részére).
Tökéletesen egyetértek Veled! Eddig én is úgy gondoltam, a kamerarendszer segít, de egyre több olyat hallok, hogy ennek ellenére ugyanannyi a betörés, mint mielőtt felszerelték. Szerintem is más megoldás kell, akár a proxy-kulcs (bocsánat, ha rosszul írom, nem vagyok hozzáértő), ezt inkább támogatnám, mint egy több milliós, adott esetben kevésbé hatékony rendszert.
A kapuzárásokkal kapcsolatban: nem tudom, ki az, aki nem tudja felfogni, hogy NE HAGYJA NYITVA EGYIK KAPUT VAGY LÉPCSŐHÁZAJTÓT SEM FELÜGYELET NÉLKÜL!!!!!!! Annyira azért nem bonyolult ez... Jó, előfordul, hogy nem záródik, de akkor basszus bezárom kulccsal, még ha ehhez elő is kell bányászni a táskából. Szerintem megéri. Már a közgyűlésen is elhangzott, itt is néhányszor le lett írva, de aki esetleg mindkettőt kihagyta, mert mostanság vett csak lakást, nem igaz, hogy magától ezt nem tudja. Miért kell egy ilyen alap dolgot ennyiszer ismételni?
Nem vagyok a kamera rendszer ellen, de messze nem akkora a hatékonysága, mint ahogy gondoljátok! Ahogy a cég előadta, csak a bejáratokhoz kerülnének, tehát csak azt rögzítenék, hogy valaki bejött a házba - ha egyáltalán látszana az arcuk -, de a konkrét cselekményt (ajtó feltörés, stb.) nem. Így ezzel nem sokat érnénk.
Sokkal fontosabb lenne, hogy odafigyeljünk és zárjuk az ajtókat. Valamelyik nap a D és E lépcsőház ajtaja is ki volt támasztva úgy, hogy senki sem volt ott, aki esetleg pakolt volna!
Minél hamarabb zárhatóvá kellene tenni a tároló ajtaját! Ha jól tudom, zár van rajta, másoltatni kellene mindenkinek kulcsot és folyamatosan zárva tartani! Ha ezt az ajtót kell feszegetniük, jobban meggondolják, hogy érdemes-e, hiszen a lépcsőházban bármikor jöhet valaki. Ez szerintem valamelyest visszatartaná őket!
Cselekedjünk, mielőtt "ideszoknak" és kitapasztalva, hogyan juthatnak be rendszeresen bejárnak és lopnak!!!
Más is ezen a véleményen van: "Hello! Mi nemrég csináltattunk redőnyt, szúnyoghálót, és megvagyunk elégedve a szakemberrel, ha gondolod hívd fel és kérj árajánlatot!