Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cserdaniel Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1744
Nekem még nincs renault-os kulcstartóm :), úgy hogy jelentkezem a (2000)-dik hozzászólásért folyó küzdelembe, amire valaki felajánlott egy kulcstartót :)
Bart S. Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1743
Üdv Nektek Thaliások!

Az előbb telefonáltam negyedszer a Renault márkakereskedésbe, finoman érdeklődve, hogy hol is az én kocsim.
Most az aktuális kifogás az árvíz volt!!
Azt mondta az "eladóm", hogy amikor a nagy árvíz volt, nem tudtak közlekedni a hajók, amiken a kocsikat behozzák az országba, és ekkor felgyűlt egy csomó lemaradás a szállításban.
Ezek után bizonygatta, hogy már lassan ledolgozzák a hátrányt és újra pontosak lesznek a szállítások.
Sajnos az engem különösebben nem nyugtat meg, hogy az utánunk rendelők már kevesebbet fognak várni!

Ráadásul még megsaccolni sem tudta, hogy mikor is láthatom végre a kocsimat.

Hát ennyit a késésről...

Bye:
B.S.

Előzmény: Bart S. (1741)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1742
Érdekes tesztet olvastam a tegnapi Blikkben.
Öt kategóriában tesztelték a gépkocsikat úgy, hogy vészfékezést szimuláltak és 130-as tempóról hideg(?) fékekkel mérték a féktávolságot.
A tesztelt kategóriák:
kisautók, alsó-középkategória, családi modellek, kis egyterűek, felső-középkategória.

A mi kategóriánk (kisautó) a következő márkákat és típusokat tartalmazza a féktávolság feltüntetésével:

Toyota Yaris 1.3 64,7
Renault Clio 1,6 67,9 *
VW Polo 1.4 68,0
VW Polo 1,2 68,3
Seat Ibiza 1,9 Tdi 69,2
Citroen C3 1.4i 77,8
Mini One 1.6 78,3
Renault Clio 1.2 78,6*
Seat Ibiza 1.2 78,6
Fiat Punto D60 79,6
Smart 55 84,3

Eltérés az első és utolsó helyezett között: 19,6 m!

Szerintetek sárkányaink mely Clio besorolásba eshetnek? Vezettem már Yarist és szerintem a „mi” fékhatásunk legalább olyan jó, mint a kis japcsié!

Elfi-babó!

Tessék az asztalt csapkodni! Igaz, hogy ettől az autó nem fog hamarabb megérkezni, de legalább kapsz valamilyen ajándékot.:))
Kitartás!!!

Bart S. Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1741
Szia Elfi-babó!

Sajnos a "bármelyik pillanat" nálam sem érkezett még el!
Eredetileg szeptember 25.-én jött volna a kocsi, legutóbb (okt. 7. hétfő) pedig már október 8.-t mondtak!
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy mivel az az "eladó", akivel mi a szerződést kötöttük már 2 hete szabin van, a többiek szépen előre sorolták a saját ügyfeleik kocsijait a szállítási listán...
Persze ez csak feltételezés.
Ma megint fel fogom őket hívni.
Egyébként a cég a Renault Baumgartner.

Kitartás!
B.S.

Előzmény: Elfi-babó (1739)
dCi Creative Commons License 2002.10.10 0 0 1740
Nem 0, pár perc plussz idő az is. De csak abban az esetben ha nem "pótkulccsal" viszik el.

Hát sajnáljuk, hogy nem jött össze időre a randi Mr. Thali és Te közted :-), de szerintem a fórumból kiderül, hogy 2-3 hét csúszás alapértelmezett Renault-éknál.

Előzmény: Elfi-babó (1739)
Elfi-babó Creative Commons License 2002.10.09 0 0 1739
Sziasztok boldog Thalia-Tulajdonosok!

Hát nem írtunk történelmet a hétvégén! Nem érkezett meg a várva várt Kicsike.
Kedves Bart S., úgy tűnik ez a "most már bármelyik pillanatban megjöhet" szöveg nagyon népszerű mostanában. "A kamion akár ebben a percben is bekanyarodhat!" Ez nem ismerős? Mert bennünket nagyon kedvesen ráznak le ilyen és ehhez hasonló mondatokkal. Mit tehetnénk? Várunk.
Te hol rendelted meg az autódat? Mi Vecsésen, a Békésinél.
Amúgy az autóba gyárilag beszerelt indításgátló egyenlő a nullával?/Buta, naív női kérdés?!/

Üdv minden Tháliásnak és Thália-várományosnak!

harrypoti Creative Commons License 2002.10.09 0 0 1738
Asszem Defend Lock a neve és Dabason 45 ezerért teszik be.
Előzmény: kukucs33 (1737)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.09 0 0 1737
Szia,
Amit a talin a dabasi kereskedésben láttam(tunk) az annyival volt szimpatikusabb -és ebben különbözik- az általam a céges autóinkból megismerteknél, hogy míg ezekből a zárótüskét teljesen ki kell venni nyitott állapotban, a Dabason látottnál akkor is benn marad a szerkezetben, így nem tud leesni, nem gurul el és nem marad lyuk a helyén (persze a kasztni ki van lyukasztva, csak így nem annyira feltűnő). Másrészt nem tudom, hogy az utast mennyire zavarja esetleg, bár ez meg sok szubjektív körülménytől függ. A működési elve viszont mindnek ugyanaz, legfeljebb ilyen apróságokban térhetnek el.
A pontos típusnévre nem emlékszem (defend... valami volt), de valaki biztos kisegít :-))
kukucs
Előzmény: cserdaniel (1736)
cserdaniel Creative Commons License 2002.10.09 0 0 1736
Köszön az éppen megnyutatónak nem nevezhető válaszaitokat.
Még csak annyit leírhatnátok, hogy változár és váltózár között léteznek-e különbségek, és milyen céget ajánlotok ami beszereli azt (50.000 körül).

Jó autókázást!

krike Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1735
Három már úgyis van, a ráadás még hiányzik :))))
Előzmény: harrypoti (1733)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1734
Majd ráülök a kezemre :))
Előzmény: harrypoti (1733)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1733
Már most bejelentem: komolyan pályázok a 2000. hozzászólásra! Aki ennek ellenére megelőz, annak jutalma egy renyós kulcstartó lesz:)))
dCi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1732
A pesti délutáni (esti) tali nekem is tökéletesen megfelelne!!

Senkit sem szeretnék a váltózártól elriasztani, de szeretném ha senki nem kerülne téves biztonságérzetbe és legyen tudatában, hogy 42 ezer Ft-ért +3 percet vásárol (nomeg további kellemetlenségeket a tolvajnak).

Nekem Mul-T-Lock van. Azt hiszem egy olyan rejtett mütyűrt én is belerakok még, feltéve ha Krike vagy valamelyikőtök felvilágosít :-))))

Előzmény: krike (1731)
krike Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1731
Szerintem elég lenne körberakni taposóaknával :)))
A Pesti Thaliban akár én is benne lennék :))
Előzmény: ecoma (1729)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1730
Ecoma:
csak nem a Mad Max következő részére készülsz?:)))
Előzmény: ecoma (1729)
ecoma Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1729
Harrypoti írta:

"Vmelyik délután összehozunk egy kis tahalit itt Pesten OK?"

OK! Egy kis gázolajszag, két pitbull a hátsó ülésen, egy vipera az anyós helyén, az ajtók behegesztve, az ablakok rácsozva és minden keréken kerékbilincs... Na így néz ki most a Talicskám!

Előzmény: harrypoti (1725)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1728
Asszem teebor volt akit éppen a kerék szelepek cseréje miatt hívtak vissza - illetve inkább a Thaliáját izé...szóval lehet, hogy barátod is kap hamarosan egy levelet renyóéktól. De gariban bármit meg lehet reklamálni, az a dolguk, hogy megjavítsák, ha rossz. Lehet, hogy csak meg kell húzni a szeleptűt, ha nincs rendesen becsavarva pl.
Előzmény: Stw (1727)
Stw Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1727
Sziasztok!

Engem is érdekelne ami a váltózárral kapcsolatban felbukkant. Már majdnem megrendeltem, de még jó hogy benéztem hozzátok. A találkozóra sajnos nem tudtam elmenni, pedig szerettem volna. (pont elkaptam egy vírust így lázasan telt a szombat, de majd legközelebb...)
Egy barátom Thalia-ja 2 hét alatt kb. 0.5 bar guminyomást veszít. Nem győzi utánna fújkálni. Van valamilyen ötletetek ezzel kapcsolatban. (Már az átvétel pillanatától, van-e vajon erre garancia?)

harrypoti Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1726
kukucs:
Nekem lopás ellen "a nyilvános kézlevágás elrettentő rémképe" tetszik a legjobban.:)) Akinek levágták mindkét kezét, az legközelebb talán már nem próbálkozik.:o
Előzmény: kukucs33 (1724)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1725
ecoma:
Vmelyik délután összehozunk egy kis tahalit itt Pesten OK?
Előzmény: ecoma (1723)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1724
Ebben szkeptikus vagyok és inkább abban bízom, hogy ami az enyémben van, ahhoz a 'rabolónak' pont nincs célszerszáma.
A váltózáras emilt megkaptam, köszi, sajnos hasonló okok miatt voltak fenntartásaim, melyek most bizonyságot nyertek :( Ezzel együtt nem felesleges beszerelni, idézem az egyik biztonságtechnikai klasszikust, miszerint: "A védelmi eszközökkel nem tudod megakadályozni, hogy bármidet elopják, de általuk időt vásárolsz, amiből a tolvajnak kevés van és ezért lehet, hogy kétszer is meggondolja, hozzányúljon-e a kiszemelt vagyontárgyhoz." Profik ellen meg talán az aknazárral biztosított garázs és a nyilvános kézlevágás elrettentő rémképe lehet megoldás.
Előzmény: harrypoti (1721)
ecoma Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1723
Egy átkozott szót nem tudok leírni!

ALKATRÉSZNEK

Sikerült!!????

A lényeg, hogy minden egyes megoldással több időt töltsön a barom a kocsiddal, és így ne akarjon vele kikezdeni.

Ezért nem voltam ott a TALÁLKÁN, mert nem akartam mellétek állni. :-)

Egyébként meg szombaton nem is a kocsi miatt voltam dühös (annak nagyon örültem, hogy nem vitték el), hanem a TALÁLKA miatt!!!

Előzmény: ecoma (1722)
ecoma Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1722
talicskákat laktarésznek szeretik

Javítom alaktrésznek!!!

Előzmény: ecoma (1720)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1721
"a legjobb megoldás egy hasonló típus mellé állni, amiben kevesebb a védelem, mint a tiédben."........Csak ne mellém parkolj:)))
Előzmény: ecoma (1720)
ecoma Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1720

Az ajtón semmi látható nyom nincs. Valószínűleg vagy "egyszerű" távirányítóval nyitották ki, legalábbis ezt mondta a rendőr.

Én a III. ker Pók ltp. állok. Ott tűnt el e dísztárcsám is!

De el kell mondjam, hogy ragaszkodó a kicsike, mert nem ment sehova, hiába erőszakoskodtak vele.

Az üvegen biztosági fóliám van, nem hiszem, hogy olyan sokat érne.

a legjobb megoldás egy hasonló típus mellé állni, amiben kevesebb a védelem, mint a tiédben.

Egyébként mindent visznek. A talicskákat laktarésznek szeretik, mert az nagyon drága hozzá!

Előzmény: dCi (1718)
harrypoti Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1719
cserdaniel:
Ez nem a reklám helye:), de amit ABTGolf4 árul, az teljesen kompatibilis az új Thalicskákhoz.
Azt nézd meg majd, hogy a rádión van-é Tuner List felirat. Ha van akkor OK! Egy-két új Thália -tudomásom szerint- már rendelkezik ezzel a tárral.
Előzmény: cserdaniel (1714)
dCi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1718
Szia Ecoma,

Kezdek egyre jobban megijedni. Szűk kis közösségünkből kialakult 2 eset már messze statisztikai átlag feletti :-((
Hogyan nyitották ki az ajtódat? Betörték? Melyik kerületben parkolsz éjszakánként?

Előzmény: ecoma (1710)
ABTGolf4 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1717
CD-TÁR?????

Csak engem hívjatok!
Postán utánvéttel is mehet.
Ha új az autód tutira jó lesz hozzá!
Ára: 30.000Ft.
Beszerelés felénk 3000Ft-ért megy.

20/3377-577

krike Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1716
Szia!

A legutóbbi felmérések szerint a legjobb védelem a hálózsákkal, és 9mm-sel ellátott autóban alvó tulajdonos bizonyult :))) Félretéve a viccet, amit a pénztárcád elbír, riasztó + váltózár + nagyon egyedi megoldás. Minnél több cucc van benne annál elriasztóbb lehet, bár tele is lehet matricázni az autót, és lehet hogy az is elég(különböző riasztós cimkékkel).Cd tár meg húzós dolog,2 megoldás, vagy ezen a fórumon visszalapozol és találsz egy srácot aki ilyeneket hirdet, megveszed és elviszed a kereskedőhöz beszereltetni, vagy pedig tényleg ott veszed ,és szerelteted be a cuccot drágáért.De erősen függ a rádió típusától( bár lehet hogy már nem szerelnek be analóg kimenetest a sárkányokba, de ki tudja?
Egyelőre kb. ennyi, és hajrá az autóhoz :))

Előzmény: cserdaniel (1714)
kukucs33 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1715
Tuti védelem szerintem nem létezik :(
Nálam az Autolok 2000 kormányzár van fenn, bazi nagy, de legalább védi a légzsákot is a tolvajok ellen (eszembe nem jutott volna magamtól, hogy azt külön is lopják, a tesztjében olvastam) és a kormány levételét is akadályozza, valamint a kormánykerék átvágásával sem lehet eltávolítani.
Ja, és igyekszem a mellettünk levő irodaház éjjel-nappali portája környékén parkolni...

Harrypoti!
Sherpa ügyben, ha részletek is érdekelnek, nézz be a Túrafelszerelés-útiholmi topikba
-http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9035934&uq=13 -
, hogy itt ne legyünk OFF (amúgy én két/három helyet is tudok ahol már kapni a termékeiket :-))

Előzmény: cserdaniel (1713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!