8V(75LE)ALIZE tapasztalataim 9hónap után:
:)
kiváló egyenesfutás, dinamikus csendes motor(kivéve alapjárat), jó szervókormány, kényelmes első ülések, fogyasztás klímával 7l/100km (130-140)
:(
pontatlan karosszéria illesztések (javítási módot inkább nem írom le), tengelykapcsoló kiemelő villa "nyekergése"(zsírzás után megszűnt), hátsó ablak fűtés kapcsoló zörgése, olajszivárgás a szelepfedél egyik csavarjánál (hétfőre van randevúm a szervizzel)
Összkép:pozitív (ennyi pénzért ilyen felszereltséggel most sem tudnék jobb új autót venni)
Sz.A.
Ha a vez.mű szíj 110.000 -nél szakad, már vigyázhatunk 120.000 -nél... :((((( Tehát 100 - 105 ezer között csreéltetnünk kell, a későbbi meglepetés helyett. Köszi az infót és kérünk még sok jó tanácsot! :)))
Ha a tali 1/2 6 -kor többeknek korai, talán lehetne 6h -kor. A fél 6 még nincs kőbe vésve. A későbbi időpont esetén csak az lenne, hogy kicsit sötétebb lesz (jó a közvilágítás) és fél órával később érünk haza. Viszont néhány társunknak nem kell majd - esetleg veszélyesen - kapkodni, ha oda akar érni.
Ha bárkinek tudok segíteni az autót nagyon közelről ismerem.Ha eléritek ne talán tán a 120.000km-t vigyázzatok mert a 16v autók nem bírjak ki csak 110.000km és elszakad a vez szíj a javítása 250.000 pénzt emész meg a kassából.
Egy kis biztatás az autóra váróknak:
szept.23-án rendeltem az autót (Alize-DCi), ma váratlanul felhivtak, hogy megérkezett az autó!
Az autólopásokhoz: Szétszedtem a céges Twingóm távirányitóját (tök olyan mint a Thalia és Magane-é), és megnéztem milyen csip van benne. Atmel cég gyártja, de sajnos nagyon valószinű, hogy nem ugrókódos, de tuti, hogy visszafejthető. Úgyhogy ne sajnáljátok a további védelmet:-(
Tegnap nagy örömmel vettem át a Thaliámat!
Nekem úgy látszik szerencsém volt, augusztus 10.-én rendeltem és október 10.-ére ígérték, amit pontosan teljesítettek.
Az első élményeim az autóval pozitívak, remélem ez a továbbiakban is így marad!
Bocs, kukucs33! Buta voltam! Valóban, a Könyves Kálmán krt. felől is kézenfekvő a helyszín elérése. Az zsúfolt útvonal végig, remélhetőleg 17h körül ez már emberibbé szelídül. Jó lenne, ha el tudnál jönni! Szia!
A Szugló utcából jövök, Egressynél rá a Hungáriára (vagymianevearrafelé) azon a Soroksáriig, aztán valahogy át a színházhoz. Ezen az útvonalon a Hungária (vagymi) a kritikus, dugó szempontból.
Én szerintem késni fogok, mivel 17.30-kor végzek a melóhelyen, és a páromat is haza kell vinni.De megpróbálok sietni.Amúgy meg lehet hogy a Hungária helyett a rakpart hatásosabb.
kukucs33! A Nemzeti a Soroksári útnál van és nem a Hungárián, vagy a Róbert K. krt -n. nem téveszted össze a József A. Színházzal? A Sorin akkortájt már nem szokott dugó lenni.
Az elmúlt héten nem voltam netközelben.
Az előző ThALI tényleg nagyon hasznos és kellemes is volt, jó a brancs, de azért lehettünk volna többen is! :))
Sok hasznos dolgot megtudtunk, például, hogy tényleg nem kell 30.000 km -ig olajat cserélni, mint ahogy sajnos én estem ebbe a hibába 8.000 -nél, persze az előző autóim keletiek voltak... A Thaligáinkban (akár dízeles, vagy benzines) már egészen más a motor konstrukciója és az olaj jellege is! :)))) Ezt most azért írtam meg külön, mert így néhányan talán elkerülhetitek ezt fölösleges - és tetemes - többletkiadást.
A 24 -i, délutáni "mini" tali a Nemzeti Színház parkolójában szuper ötlet, szerintem érdemes lesz minél többünknek eljönni! :)))
Sziasztok!
A bécsi raktározás azért szükséges, mert az autók elvámoltatása Győrben történik és mivel ott nincs mindig elég hely a tárolásra, ezért azokat Bécsbe a hivatalos magyarországi raktárban tárolják. Aztán irány Győr ahol megtörténik a csoda és a mi kis thaliaink megkezdik magyarországi pályafutásukat :)
A 'mindent Bécsbe és onnan teríteni' módszer lehet gazdaságos, de ehhez át kellene látni a cég logisztikai koncepcióját, számomra annyira nem elképzelhetetlen (hasonló területen dolgozom magam is), de attól még lehetne pontosan szállítani. Sőt, éppen ezért kellene pontosnak lenniük!! Tehát az erre való hivatkozás nem lehet elfogadható magyarázat. Szerintem egyszerűen túl nagyok az igények és nem bírja a gyár.
mini Thali!
Nemzeti Múzeum? annak hol a parkolója? Én mindig csak előtte szoktam elmenni, de ott asszem még megállni is tilos.
nemzeti egyéb?
Egyébként bárhova odatalálunk - kukucs és Thali(j)a (automatikus birtokos eset) tájékozódásban verhetetlen :-))
Más:
Addig rendben hogy árvíz, de a Thaliákat nem a török gyárból hozzák???Vagy külön elviszik Bécsbe, és utána vissza kis hazánkba.Ha így van, akkor értem,de ez gazdaságtalan, ha nem, akkor meg eccerűen hülyének nézik az embert.Bár a Clio-t is Szlovéniában gyártják, és mégis Bécsbe viszik, de én ezt soha nem fogom megérteni hogy miért jó, sok plusz km-t, és szállítási díjat fizetni.
Szerződés szerint széria autó 3 hetet csúszhat, nem széria autó 3 hónapot. Nagyobb ajándékra akkor számíthattok, ha már a szerződésben foglaltakat sem tudják betartani. Ha mondjuk "csak" 2 hetet csúsznak egy széria autóval, akkor reálisabb egy tele tank üzemanyag.
De ez senkit ne riasszon el komolyabb próbálkozásoktól :-)))))
Elfi-babonak es mindenkinek, aki az autojara var :))
En juliusban rendeltem meg a Thaliamat, jovo het vegere mar tutira igertek, persze elso hatarido az szeptember volt. A szallitasi szerzodesben az all, hogy a szallito elterhet az idoponttol, akar tobb honappal is, szal turelem. En azt csinalom, hogy minden hetvegere mostmar kerek csereautot, ez lesz a masodik hetvegem hogy adnak. Amugy kerhettek valami pluszt, en arra valo tekintettel, hogy nyaron rendeltem meg es tel lesz majdnem mire megjon, szal en teligumit fogok kerni, ugyis most akcioznak Renaultek :))
Köszönöm a biztatásokat!
Kedves Bart S., azt már nem is kell mondanom, hogy az árvízes sztori nálunk is elhangzott.
Mivel ez az első autóvásárlásunk nem nagyon tudjuk, hogy csúszás esetén milyen értékben lehet plusz dolgokat kérni. Én egy CD-lejátszóra gondoltam. Vagy merészet gondoltam?
Várom a Tapasztaltak tanácsait!
Ez Téged nem vígasztalhat, de én 08.14. óta vagyok "várólistás". Igaz, nem is igérték a kocsit csak október végére (9 hét!). Remélem nem karácsonyi ajándék lesz belőle! Egyébként lehet, hogy a "megérkezett" és a z "elviheti" közötti néhány(??) nap lesz a leghosszabb!