Elérkeztünk a hét utolsó munkanapjához és nem is leszünk sokáig, mert maximum 2 óra 40-ig, utánna meg a szélrózsa minden irányba iszkiri haza. Merthogy neki kell készülni a pihenéshez. Én már tegnap is kultura program illetve azelőtt Fenyő Miksa koncert. Annyian voltak, mint tű a szénakazalban. Nagyon népszerüen énekelt Fenyő énekes, szinte állandóan megtapsolták, illetve egy holibirilis nagy tv-én és mutatták egyszerre azoknak, akik távol álltak mint mi. Annyi az ingyenes koncertek lehetősége, hogy még ma is Szaragózza együttes. Én már zenei túltengésben vagyok. Szinte a fülemem jön ki a sok zene. De azért megnézzük mert endre fiatalságát idézi, amikor ő diszkó klubba járt a Járműjavitóba. Dalnokiné Esztike pedig a régi Kölcsey művközpontban táncolt tizenévesen. Erről folyt a nosztalgia a 10.15-ös kávénál. Én sajnos nem volt a diszkóparketta ördöge, mert a tánctudásomat homály fedi. Jó hosszú lesz tehát a hét pihenés ügyben. Mondjuk a 20-ia meg annyi program, hogy széditő. Utánna azt tervezem, hogy szombaton és vasárnap elsősorban pihenek és játszok Citrommal ügyességi játékot, mert igényli a társas foglalkozást.
Tiltakozom a denevérek nevében. Szerintem nagyon aranyos repülő egerek. Ilyen hülye kombinációt nem is tudom, hogyan tudott összehozni az evolúció. Én még olyan denevért nem láttam amelyik macskát evett volna, de olyan macskát már láttam amelyik denevért evett. A kanadai denevér, amelyik ott vért szív, (vagy nem tudom mit csinál), az ott is marad. A hazai denevéreket ne bántsa senki, mert ők sem bántanak minket. (Különben szerintem Kanadában sincsenek vérszívó denevérek csak közép és dél egyesült amerikában, de ez mellékes).
Szóval én teljes mell szélességgel a denevérek mellett vagyok, akár citromcica Gt. véleménye ellenére is.
Különben most balcsin vagyok nyaralni egy nomád helyen és egy darab denevért se láttam a környéken. Pesten a lakóhelyemen a panel házak között fel-fel tünedeznek néha. A nagyvárosba támadnak előszőr??
A Bélavárosi macskáknak nem kell félniük. Megmondta ma reggel az Ujj, hogy ide nem jön a hatkilós kanadai denevér. Nálunk csak a hagyományos hajdúsági denevér van és nem bánt senkit. Makszimum a bogarak vérét szívja ki:)
Akkor nálunk tripla rickor: egy várocban lakunk, van macska, nincs szúnyog(denevér)háló. De a minapokban itt körözött, nagyon alacsonyan (!) egy szúnyogbombázó, lehet, hogy a városházán is értesültek a denevérhejzetől és irtották? Akkor az összes macska fellélegezhet.
Kaludia vajon hogy alszik nyitott ablakban: olyan széles az ablakköz és úgy van nyitva a jeles nyílászáró, vagy esetleg gyomorban átlógva rajta bóbiskol csendesen?
Nem lehet valami kényelmes, ámbár én hallottam egy hölgyről, aki a hűtőben aludt, állítólag az öregedési folyamat meggátolásából kifolyólag, de énszerintem a vad denevérek ellen védekezett ő is.
Macskákat rabolnak el???? EZ aztán rickor!!!!! Nem csoda, hogy a Mester őrt áll a szunyogfogó hálónak nekifutó deneverék rohama ellen Citromka testi épsége gyanánt! Most aztán én is meg vagyok rémülve, hogy itt a fővárost is ellepik a komoly elképzelésű fenevadak! Az én abakom ráadásul nélkülözi a hálót, hogy fogok én védekezni????