Igen, elvileg 33 győzelemért is "járna" az ozeki cím, a bolgárnak meg már most 34 van. De tényleg így korrekt, hogy ha az egyik ozekit megveri, akkor maga is ozeki lesz. Chiyo ellen pozitív a mérlege....
Amúgy, ha csak 9 győzelem jönne össze Kotooshunak, akkor egyáltalán nem is mérlegelnék a dolgot, és kezdhetné előlről a "güzülést", vagy még így is lenne esélye?
Szvsz Kotooshunak elég a 10 győzelem, akárki ellen is szerzi a hiányzó egyet, az előző 2 eredménye annyira erős. Ez így korrekt: ha ozeki akar lenni verjen meg legalább egy ozekit a 2 közül.
Meg kéne nézni, hogy a Jonidan osztályban előtte rangsroltak és a Sandanme osztály vége felé rangsoroltak hogy állnak. Szerintem már egy 5-2-es eredménnyel is biztosan felkerül. De úgyis 6-1-re fog végezni. :))))
Henka ("Change") A special instance of hatakikomi is performed at the tachiai and is called "henka." Instead of meeting your opponent straight on you jump to the side, hoping he doesn't notice and sails right by you, putting him off balance and facing away from you--then it's a simple push and he's out of the ring. If he does notice you jumping to the side and corrects his trajectory, you're in trouble. Henka is frowned upon by some, but rikishi still get away with an easy win from time to time.
Csináltam egy kis statisztikát, hogy a 3 ozeki a makucsi osztályban vívott meccsek hány százalékát nyerte meg. Elég minimális a különbség, de a következő a sorrend:
Én Chiyot és Kaiot is kedvelem. A basho elején Kaio kicsit "indiszponáltnak" tűnt, mintha nem heverte volna ki teljesen a sérülést, de mostanra egész jól összeszedte magát. Chiyo elugrálós technikáját sokan ócsárolják; hogy nem képes szemtől szemben megállni az ellenféllel. Én azért kedvelem....
Nem írom én le Chiyotaikait, csak hát a tények... 2001-2 körül volt ő nagyon erős és sok 12-3, 13-3 bashot csinált, de mindig összeszedett egy jó Basho után egy sérülést. Az utolsó, nagyon jó tornája az Asashoryu elleni győzelemmel kivívott Yusho volt.
Másik a technika. Épp most próbálják a Sumoforumon is sárba gyalázni páran, ami talán túlzás. Viszont régebben sokkal technikásabb győzelmei voltak, bár a legtöbb akkor is tolás volt. És ne feledjük, hogy a sumo is fejlődik, aki most kezd, már azt tanulja, mit mások találtak ki. Pl. Ama technikáját -annak ellenére hogy most negatív a mérlege- lebilincselő nézni.
Nehezen tudok elképzelni két Chiyo Yushot, + egy magas mérleget, pedig a kedvenceim közé tartozik. A jelenlegi Ozekik közül még Kaio a legesélyesebb, aztán Tochiazuma, de nekik már lefelé gurul a szekerük.
Ha Koto esetleg legyőzné a yokozunát, akkor ezzel is bizonyíthatná, hogy megérdemli az ozeki címet, és akkor szerintem a 10 győzelemre is tuti +kapná. Amúgy az ozeki előléptetés csak a következő banzuke kiadásakor lesz hivatalos, vagy esetleg korábban bejelentik?
Teljesen egyetértek. Egyik meccs sem lefutott. Meg aztán a papírforma amúgy sem számít sokat, különben tele lennénk lottómilliomosokkal, ugye. :oD Bobby Fischer mondta: nem elég jónak lenned, jól is kell játszanod. ;o)
Hát érdekes lesz....bár Kotooshu talán még "beleköphet" a mongol levesébe; és mekkora lenne, ha pont a yokozuna ellen szerezné meg a (talán) ozeki rangot érő 10. győzelmet. Ami meg az ozekik meccsét illeti; egyszer minden sorozat megszakad, a kérdés, hogy egy nem teljesen egészséges Kaio mire megy egy jó formában levő Chiyotaikai ellen.
Abszolúte. És ugye ha holnap mindké meccsen a papírforma jön be (értve ez alatt a két ozeki közelmúltbéli mérlegét), akkor minden megvan holnap egycsapásra.